-
Μιλάμε όνομα πράγμα με το nickname σου. Δωστο και παρε κάτι άλλο.
Πέρα από την πλάκα. Ενημέρωσε τους οτι μιας και είναι υπό εγγύηση θα ενημερώσεις το ινστιτούτο καταναλωτών για συμβουλευτική συνδρομή και θα πράξεις καταλλήλως.
Το πιο λογικό είναι να ζητήσεις αντικατάσταση του κινητήρα με νέο.
Οι νομικοί τα ξέρουν καλύτερα αλλά εάν δεν μπορείς να κάνεις χρήση του προϊόντος από βλάβη που δεν μπορεί να επισκευαστεί και υπάρχει εγγύηση πρέπει να γίνει αντικατάσταση
-
Έχω διαβάσει τουλάχιστον άλλους δύο κατόχους ford να έχουν μακριά πάρε δώσε για επισκευές εντός εγγύησης.
Από ότι καταλαβαίνω φταίει ο τρόπος που επικοινωνούν τα εξουσιοδοτημένα με την κεντρική αντιπροσωπεία.Όπως ειπώθηκε παραπάνω, δεν χάνεις τίποτα με το να ρωτήσεις τουλάχιστον σε άλλο εξουσιοδοτημένο (εκτός αν στην περιοχή σου δεν υπάρχει άλλο).
Ίσως η εμπλοκή δικηγόρου να επιταχύνει διαδικασίες. -
Το θέμα είναι πως εάν όντως γίνουν οι απαραίτητες εγγραφες νομικές ενημερώσεις προς τα ενδιαφερόμενα μέρη υπάρχει πιθανότητα να υποχρεωθούν σε αντικατάσταση. Το οποίο θα το μάθει η μαμά ford μιας και ακόμα έχει εργοστασιακη εγγύηση και θα ξεκινήσει τον εσωτερικό έλεγχο του τι, πως και γιατί γίνεται αντικατάσταση κατι που προφανως έχει ένα κόστος.
Προφανώς δεν θέλουν τον έλεγχο από την Φορντ και το τραβούν μέχρι να έρθει κάποια ιδέα ή να περάσει κάποιος χρόνος που αυτοί έχουν ως ορίζοντα
-
Έχει ασχοληθεί κανείς με τοποθέτηση κάμερας οπισθοπορείας σε Fiesta MK8 facelift; Είτε στη Ford, είτε after market
Είναι εφικτό/εύκολο;
-
@giveway said in Ford Fiesta 2017:
Έχει ασχοληθεί κανείς με τοποθέτηση κάμερας οπισθοπορείας σε Fiesta MK8 facelift; Είτε στη Ford, είτε after market
Είναι εφικτό/εύκολο;
Υπάρχει λύση στο Puma club στο facebook για κάμερα στην εργοστασιακή οθόνη. (εμπρός΄/πίσω κάμερα κιόλας).
Την ίδια οθόνη φοράνε. -
@antonakis said in Ford Fiesta 2017:
Είναι εφικτό/εύκολο;
Υπάρχει λύση στο Puma club στο facebook για κάμερα στην εργοστασιακή οθόνη. (εμπρός΄/πίσω κάμερα κιόλας).
Την ίδια οθόνη φοράνε.@cirus said in Ford Puma 2019:
Δεν βάζω πιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου το έκανε γιατι δεν θέλουν οι ίδιοι αλλιώς θα τους διαφήμιζα. (μαλλον δεν θέλουν να πάνε πολλοί εκτός εγγύηση για το ίδιο θέμα.)
Όλοι στο ίδιο μαγαζί καταλήγουν...
-
@famas said in Ford Fiesta 2017:
@cirus said in Ford Puma 2019:
Δεν βάζω πιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου το έκανε γιατι δεν θέλουν οι ίδιοι αλλιώς θα τους διαφήμιζα. (μαλλον δεν θέλουν να πάνε πολλοί εκτός εγγύηση για το ίδιο θέμα.)
Και όμως δεν είναι το ίδιο που νομίζεις, παρόλο και αυτοί εχουν φερθει πολύ καλά. Θα πήγαινα εκεί αλλα πλέον είναι μακρια από την νέα μου εργασία και απευθύνθηκα σε άλλο
Βελμαρ δεν θα πήγαινα ΠΟΤΕ , ούτε για αστείο φυσικα
-
Το οποίο είναι; Υπάρχει λόγος να μην πάει κανείς εκεί;
-
Προσωπικά τα 500 χλμ απόστασης.
-
τουναντιων είναι 2 εξουσιοδοτημένα συνεργεία στην Αθήνα που μου έχουν φερθει ΑΨΟΓΑ και είναι πολλοί καλοί και επαγγελματίες εν αντιθέση με αλλα. Και εχει και ένα πολύ καλό στον Πειραια για Ford αλλα δεν είναι εξουσιοδοτημένο αυτό
Αν θες να μάθεις στελνω σε πμ οχι δημόσια
Για αλλες πόλεις δεν γνωρίζω
-
Παρατηρω οτι παροτι αλλαξα μπαταρια και αρχικα το start/stop δουλευε τους πρωτους μηνες,δεν εμπαινε παντα,αλλα λειτουργουσε,τωρα δεν ξεκιναει,βεβαια κανει το αμαξι περισσοτερο χιλιομετρα στον ανοιχτο δρομο και οχι σε αστικες μετακινησεις,οποτε ισως να μην φορτιζει επαρκως το συστημα η να παιζει κατι με τις υψηλες θερμοκρασιες.Μου φαινεται περιεργο,μπορει να κανω και 200 χιλιομετρα να μην δουλεψει και ξαφνικα οταν σταματησω σε ενα φαναρι,να ενεργοποιηθει το start/stop συστημα.
Παντως θεωρω οτι σε αυτη τη γενια του αυτοκινητου,ειναι απο τα μελανα σημεια η λειτουργια του start/stop.
-
Αν χρησιμοποιείς συνέχεια κλιματισμό δεν προλαβαίνει να φορτίσει το κύκλωμα και να δουλέψει.
-
@kkostask said in Ford Fiesta 2017:
Αν χρησιμοποιείς συνέχεια κλιματισμό δεν προλαβαίνει να φορτίσει το κύκλωμα και να δουλέψει.
Πιθανον,αλλα μονο στο Fiesta δουλευει με αυτο τον τροπο η και σε αλλα μοντελα της ford?
-
@ken11 said in Ford Fiesta 2017:
Πιθανον,αλλα μονο στο Fiesta δουλευει με αυτο τον τροπο η και σε αλλα μοντελα της ford?
Δεν ξέρω ειλικρινά, απλά παρατηρώ το ίδιο ακριβώς και στο 208 μου.
-
Δεν ξέρω ειλικρινά, απλά παρατηρώ το ίδιο ακριβώς και στο 208 μου.
Στο 208 έχω δει εβδομάδες να μη δουλεύει το start stop. Να το θυμάται μετά 2-3 φορές σε μια διαδρομή και να το ξεχνάει πιο κάτω.
Υποτίθεται ότι παίζει ρόλο η φόρτιση της μπαταρίας, η εξωτερική θερμοκρασία και το φορτίο του αυτοκινήτου, αλλά πραγματικά δεν έχω οδηγήσει άλλο αμάξι με πιο τυχαίο start stop.
Στα άλλα που έχουν περάσει από τα χέρια μου, μη ενεργοποίηση του, συνήθως σημαίνει μπαταρία στα τελευταία της (ή ακραίες θερμοκρασίες περιβάλλοντος).
Τέλος, επειδή ο φίλος άλλαξε μπαταρία, περάστηκε με διαγνωστικό η αλλαγή μπαταρίας στον εγκέφαλο ή την άλλαξε μόνος του; (Κάποια το χρειάζονται, δεν ξέρω για τα Ford).
-
@antonakis said in Ford Fiesta 2017:
Τέλος, επειδή ο φίλος άλλαξε μπαταρία, περάστηκε με διαγνωστικό η αλλαγή μπαταρίας στον εγκέφαλο ή την άλλαξε μόνος του; (Κάποια το χρειάζονται, δεν ξέρω για τα Ford).
Ηλεκτρολογος την αλλαξε την μπαταρια,αλλα δεν θυμαμαι να εκανε καποια ενεργεια για να περαστει αυτο στον εγκεφαλο,δλδ να γινει reset,αν και με το που αλλαξα μπαταρια δουλευε για ενα διαστημα κανονικοτατα,στα forum ford γραφουν την εξης διαδικασια reset μετα απο αλλαγη μπαταριας,σε περιπτωση που δεν λειτουργει καθολου το συστημα start/stop.
Μετα απο ψαξιμο επειδη το start / stop δεν λειτουργει (γνωστες οι προϋποθέσεις λειτουργιας, αναγραφονται κ παραπανω) βρηκα λοιπον οτι μετα απο αλλαγη της μπαταριας ο υπολογιστής του συστήματος χρειαζεται reset και αυτο γιατι κραταει την ενδειξη χαμηλ μπαταρ απο την προηγούμενη μπαταρια κ το σύστημα start / stop μπανει σε αναμονη για την ασφαλεια του συστήματος τροφοδοσίας. Η διαδικασια αυτη Μπορεί να γινει ειτε απο καποιο μαστορα που ξερει... ειτε απο εμας που ψαχνουμε, βρισκουμε και άλλοτε δουλευει, αλλοτε περνουμε τον μπουλο (συγνωμη για την εκφραση) σε εμενα λοιπον δουλεψε μιας κ το start/stop ειχε απενεργοποιηθει για τον παραπανω λογο κ τοσο καιρο με ετρωγε αφου η μπαταρια εχει ρευμα για να σκοτωσει ελεφαντα και χρειαζοταν απλα ενα reset. Η διαδικασια ειναι η εξης:
ανοιγουμε τον διακοπτη (χωρις να βαλουμε μπροστα τον κινητηρα)
Περιμενουμε 10''
Παταμε 5 φορες το κουμπι των φωτων ομιχλης
Παταμε 3 φορες το κουμπι των αλαρμ
περιμενουμε μερικα δευτερόλεπτα μεχρι να αναβοσβησει η ένδειξη της μπαταριας στο καντραν και ειμαστε ετοιμοι.
Η διαδικασια αυτη ειναι απο focus αλλα σε mk7.5 οπως εχω και γω δουλευει σιγουρα.
Η συζήτηση της διαδικασιας αναφερεται εδω: http://www.fordownersclub.com/forum...top-start/?page=2&tab=comments#comment-470356 -
Παρατηρω οτι παροτι αλλαξα μπαταρια και αρχικα το start/stop δουλευε τους πρωτους μηνες,δεν εμπαινε παντα,αλλα λειτουργουσε,τωρα δεν ξεκιναει,βεβαια κανει το αμαξι περισσοτερο χιλιομετρα στον ανοιχτο δρομο και οχι σε αστικες μετακινησεις,οποτε ισως να μην φορτιζει επαρκως το συστημα η να παιζει κατι με τις υψηλες θερμοκρασιες.Μου φαινεται περιεργο,μπορει να κανω και 200 χιλιομετρα να μην δουλεψει και ξαφνικα οταν σταματησω σε ενα φαναρι,να ενεργοποιηθει το start/stop συστημα.
Παντως θεωρω οτι σε αυτη τη γενια του αυτοκινητου,ειναι απο τα μελανα σημεια η λειτουργια του start/stop.
Δεν σου δουλεύει συχνά το start/stop τώρα τελευταία, γιατί όταν η θερμοκρασία είναι 35 βαθμοί και πάνω κι έχεις A/C, είναι ρυθμισμένο να μην λειτουργεί. Απλά πράγματα...
-
Ένας από τους παράγοντες που αναστέλλουν τη λειτουργία του του ss είναι αυτός που είπε και ο harisma. Όταν έχεις ανοιχτό κλιματισμό χειμώνα ή καλοκαίρι, το αμάξι δε σβήνει αν δεν έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
-
Γενικά το SS ειναι μια μπουρδα σε ολα τα αμαξια με τοσους περιορισμους (και τοσο αθλια λειτουργια) που απλά δεν έχει νοημα η χρηση του. Σε οσα αμαξια το ειχα, το πρώτο πράγμα που έκανα οταν ξεκινούσα ηταν να το απενεργοποιήσω.
-
Θα διαφωνήσω, στο i30 σε συνδυασμό με το χειροκίνητο iMT δουλεύει άψογα και κάνει και οικονομία μιας και σβήνει το αμάξι εν κινήσει με όσα και να πηγαίνεις. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ να το απενεργοποιήσω. Αντιθέτως απενεργοποιώ πάντα το lane assist.
Ford Fiesta 2017