-
Ssangyong. Σας το είχα πει. Και γαμω τα suv....και φθηνα
Οχι μόνο εξειδικευμένα συνεργεία....ούτε επίσημη αντιπροσωπεία δεν υπάρχει.
-
Παιδιά μη βάζετε λόγια στο στόμα μου. Ποτέ δεν υποστήριξσ ότι τα audi είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Φυσικά έχουν τα προβλήματά τους.
Δημιουργείται όμως μια περιρέουσα ατμόσφαιρα, ένα κλίμα, ότι είναι προβληματικά, θα κάψουν λάδια, θα πάθει ζημιά το μοτέρ κλπ. Και βέβαια λέω απλά ότι αυτά είναι μύθοι. Έχουν τόσες πιθανότητες να πάθουν τέτοια βλάβη, όσες κάθε άλλο αυτοκίνητο. Είναι προιόντα μαζικής παραγωγής.
Δεν έχουν τίποτα γηγενές προβληματικό, εκ φύσεως όπως προβάλεται ή υπονοείται. -
Καλά δεν εξετάζουμε το dna τους.
Αλλά όταν λες πως έχουν τις ίδιες πιθανότητες τότε έμμεσα ακυρώνεις την αξιοπιστία των ιαπωνικών. Δεν γίνεται να είναι πιο αξιόπιστα τα ιαπωνικά και ταυτόχρονα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάθουν βλάβη.
Λοιπόν ακου να μαθαίνεις. Ναι, η vw και όχι η audi, ξέχνα την audi. Vw είναι. Και σαν audi θα λες και γες μπόςς σε κάθε vw.
Λοιπόν ναι η vw δίνει έμφαση σε νέες τεχνολογίες ως κριτήριο διαφοροποίησης της εικόνας της. Δηλαδή περνάει την εικόνα του καθοδηγητή των αυτοκινητστικων εξελίξεων. Αυτό ισχύει. Στην προσπάθεια αυτή όμως επιλέγει να μεταφέρει μέρος των δοκιμών εξέλιξης ως μπετά τεστερς στους αγοραστές.
Λογικά η σκέψη τους θα είναι πως λόγω των leasing στην κεντρική Ευρώπη όταν παρουσιαστει το οποιο πρόβλημα, τοτε θα το διορθώσουν στα πλαίσια του leasing ή της εγγυησης, θα πάρουν feedback, θα εξάγουν το συμπέρασμα τους και θα το βελτιώσουν στο επόμενο μοντέλο. Στο μεταξύ το leasing θα έχει γίνει είτε παλιοσίδερα είτε θα πωληθεί σε τρίτες χώρες ως μεταχειρισμένο. Ο Ευρωπαίος θα πάρει το επόμενο vag με leasing και η εξέλιξη συνεχίζεται.Οι Ιάπωνες έχουν τελείως άλλη φιλοσοφία. Έχουν την φιλοσοφία της φήμης. Τους ενδιαφέρει η φήμη και αυτή προστατεύεται όταν είναι σίγουροι για μια τεχνολογία. Έτσι λοιπόν αργούν να βγάλουν νέες τεχνολογίες αλλά όταν τις βγάζουν είναι σχεδόν σίγουροι για την αξιοπιστία τους.
Μου αρέσουν πολύ τα vw. Αλλά ξέρω ότι δεν είναι σαν τα ιαπωνικά στον τομέα της αξιοπιστίας.
-
@rscenic said in Honda CR-V 2015:
Μια που κανεις δεν απανταει, αλλα υποψιαζομαι πως καποιοι ειτε διαβασαν το μηνυμα μου ειτε θα το διαβασουν, ηρθε η στιγμη να εκθεσω το προβλημα μου για να μαθουν ολοι οτι τα Honda δεν ειναι πια τα αμαξια που "δεν σπανε, δεν χαλανε" οπως θεωρουσαμε μεχρι τωρα.
Το αμαξι, ενα CRV 1,6D AWD του 2015 αγοραστηκε απο αξουσιοδοτημενο πωλητη "Σ" με την προσφορα, τον Αυγουστο του 2018. Τον Ιουνιο του 2021 η μπαταρια παρουσιασε προβλημα και αλλαχτηκε δωρεαν λογω εγγυησης. Τον Δεκεμβριο του ιδιου ετους με την ελευση του χειμωνα, η καινουρια μπαταρια αρχισε να κανει νουμερα (η μιζα γυριζε αργα) οπότε τοποθετησα βολτομετρο στο αυτοκινητο για να δω τι συμβαινει. Μετα απο παρατηρηση της τασης για κανενα μηνα διαπιστωσα οτι τα πρωινα που πηγαινα να παρω το αυτοκινητο για να παω στη δουλεια η ταση της μπαταριας ηταν ΠΑΝΤΑ κατω απο 12V, ηταν δηλαδη απο 11.6 εως 11,9 Volts, που σημαινε οτι ο δυναμος δεν φορτιζε σωστα την μπαταρια. Να σημειωσω οτι τα χιλιομετρα που εκανα καθημερινα ηταν γυρω στα 50 και με λιγες μιζαρισιες συνολικα. Συνεχισα το "ψαξιμο" και διαπιστωσα οτι ο δυναμος εδινε ταση μονον οταν- Αναβα τα μεσαια η τα ψηλα φωτα (14,4V)
- Στο ελευθερο τσουλημα του αυτοκινητου με ταχυτητα μεσα οπως π.χ. κατηφορες (15,5V) και
- Τυχαια καποια στιγμη της ημερας (φωτα σβηστα) για μισο με ενα λεπτο (14,4V).
Σε καμμια αλλη περιπτωση ο δυναμος δεν εδινε ταση. Ετυχε να παω ακομα και 200χλμ αποσταση εχοντας ταση 11,8 η 11,9 χωρις ο δυναμος να δινει σταγονα. Οπως καταλαβαινετε η μπαταρια ειναι μονιμα μεταξυ φθορας και αφθαρσιας (μεταξυ 1,7 και 12 Volts) και καθε μερα που περναει χανει διαρκεια ζωης αφου δεν φορτιζει αρκετα. Οι περιπτωσεις που ο δυναμος δινει ταση διαρκουν πολυ λιγη ωρα, η μπαταρια ανεβαινει μεχρι τα 13Volts και μετα μερικα λεπτα που θα σταματισει η φορτιση, πεφτει παλι στα 12. Μετα απο αυτες τις διαπιστωσεις επισκεφτηκα τον Μαρτιο του 22 εκ νεου το εξουσιοδοτημενο Service οπου και εξεθεσα το προβλημα. Εκει ο τεχνικος αποφασισε να μου αλλαξει τον δυναμο και μετα απο πιεση μου και την μπαταρια αφου πιθανοτατα θα ειχε "αρπαξει" εφ οσον δεν φορτιζε σωστα, πραγματα που εγιναν δωρεαν, εντος εγγυησης.
Σημερα, ενα μηνα μετα, διαπιστωνω οτι η αντικατασταση δεν απεδωσε και το προβλημα παραμενει ακριβως οπως ηταν πριν.
Σε επικοινωνια μου προσφατως με τα κεντρικα του "Σ" και εκθετοντας το προβλημα σε καποιον "ειδικο" που παρεπιπτοντως εκανε τον Κινεζο, οτι δηθεν δεν ειχε ξανακουσει αυτο το προβλημα, πηρα την απαντηση οτι "οι μπαταριες αυτες ειναι κλειστου τυπου και δεν χαλανε". Απο ποτε οι μπαταριες μολυβδου οτι τυπου και να ειναι, δεν εχουν προβλημα οταν δεν φορτιζονται? Ασε που τα forums του εξωτερικου "βραζουν" απο το συγκεκριμενο θεμα. Η αποψη του μηχανικου στο service που πηγα ηταν οτι ειναι θεμα του εγκεφαλου του αυτοκινητου και η συμβουλη του ηταν να κινουμαι μερα-νυχτα με αναμμενα τα φωτα για να βγαζει ο δυναμος ρευμα αλλιως θα μεινω απο μπαταρια.
Η δικια μου προβλεψη αλλα και ενος ηλεκτρολογου αυτοκινητου που το συζητησα, ειναι οτι με αυτες τις συνθηκες, καθε ενα η εναμισυ χρονο θα χρειαζομαι καινουρια μπαταρια που θα την πληρωνω πλεον απο την τσεπη μου, οπότε ειμαι σε φαση που δεν ξερω τι να κανω.. Αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν !!
Αν είσαι Αθήνα θα σου πρότεινα να κάνεις μια επίσκεψη στη Honda Γκιουλμπάλογλου στην Μεταμόρφωση. Ήταν ο μόνος που είχε ανοίξει το service manual (ο Δημήτρης με τα γυαλιά) και είχε λύσει ένα πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η Honda Ζαφείρης. Παρεμπιπτόντως, ο αρχιμηχανικός του Σ δεν είχε ιδέα...
-
Επίσης ένα εξαιρετικό video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=1bK0De9XOP0
-
@lap said in Honda CR-V 2015:
Καλά δεν εξετάζουμε το dna τους.
Αλλά όταν λες πως έχουν τις ίδιες πιθανότητες τότε έμμεσα ακυρώνεις την αξιοπιστία των ιαπωνικών. Δεν γίνεται να είναι πιο αξιόπιστα τα ιαπωνικά και ταυτόχρονα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάθουν βλάβη.
Λοιπόν ακου να μαθαίνεις. Ναι, η vw και όχι η audi, ξέχνα την audi. Vw είναι. Και σαν audi θα λες και γες μπόςς σε κάθε vw.
Λοιπόν ναι η vw δίνει έμφαση σε νέες τεχνολογίες ως κριτήριο διαφοροποίησης της εικόνας της. Δηλαδή περνάει την εικόνα του καθοδηγητή των αυτοκινητστικων εξελίξεων. Αυτό ισχύει. Στην προσπάθεια αυτή όμως επιλέγει να μεταφέρει μέρος των δοκιμών εξέλιξης ως μπετά τεστερς στους αγοραστές.
Λογικά η σκέψη τους θα είναι πως λόγω των leasing στην κεντρική Ευρώπη όταν παρουσιαστει το οποιο πρόβλημα, τοτε θα το διορθώσουν στα πλαίσια του leasing ή της εγγυησης, θα πάρουν feedback, θα εξάγουν το συμπέρασμα τους και θα το βελτιώσουν στο επόμενο μοντέλο. Στο μεταξύ το leasing θα έχει γίνει είτε παλιοσίδερα είτε θα πωληθεί σε τρίτες χώρες ως μεταχειρισμένο. Ο Ευρωπαίος θα πάρει το επόμενο vag με leasing και η εξέλιξη συνεχίζεται.Οι Ιάπωνες έχουν τελείως άλλη φιλοσοφία. Έχουν την φιλοσοφία της φήμης. Τους ενδιαφέρει η φήμη και αυτή προστατεύεται όταν είναι σίγουροι για μια τεχνολογία. Έτσι λοιπόν αργούν να βγάλουν νέες τεχνολογίες αλλά όταν τις βγάζουν είναι σχεδόν σίγουροι για την αξιοπιστία τους.
Μου αρέσουν πολύ τα vw. Αλλά ξέρω ότι δεν είναι σαν τα ιαπωνικά στον τομέα της αξιοπιστίας.
Έχω κάποια ηλικία και ασχολούμαι πολλά χρόνια με αυτοκίνητα και κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούργιο. Άρα μου φαίνεται αστείο όταν κάποιος προβάλει τον εαυτό του και τις απόψεις του σαν αυθεντία και χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου "άκου να μαθαίνεις". Κατά τ' άλλα πίστευε για τον εαυτό σου ότι θέλεις.
Οι έρευνες αξιοπιστίας και οι πίνακες που παρουσιάζετε κατά καιρούς στηρίζονται κυρίως σε βλάβες ή αναφορές πελατών τα πρώτα 4-5 χρόνια της ζωής του αυτοκινήτου.
Σπάνια έως καθόλου υπάρχουν συγκριτικές αξιολογήσεις αυτοκινήτων στα 10 χρόνια και πάνω που τα κρατάμε στην Ελλάδα. Εδώ είναι ότι γράψει ο καθένας σε κάποιο forum ή ότι εικόνα έχει από το περιβάλλον του και τους φίλους και γνωστούς του.
Να αποδεχτούμε λοιπόν την πραγματικότητα και να μείνουν κατά μέρος οι μαγκιές και οι αυθεντίες.
Η δική μου εικόνα για τα Ιαπωνικά από το περιβάλλον μου είναι ότι παθαίνουν κι αυτά βλάβες. Δεν ξέρω αν είναι περισσότερες ή λιγότερες από την Audi ή τα Ευρωπαικά, αλλά ούτε άτρωτα είναι ούτε παντοτινά.
Επίσης ένα σωρό Audi και vw υπάρχουν στο περιβάλλον μου και στο δρόμο, που έχουν υπερβεί την 20ετία και είναι ετοιμοπόλεμα. Και άλλα Γερμανικά και Γαλλικά και Ford κλπ.
Άρα από τη δική μου εμπειρία, το μόνο που μπορώ να αποδεχτώ είναι ότι οκ, τα Ευρωπαικά πιθανόν να εμφανίζουν περισσότερες βλάβες και άρα να σου κοστίζουν περισσότερα λεφτά να τα φτάσεις στην 20ετία. Μέχρι εκεί.΄
Και έτσι να είναι, εγώ είμαι διατεθειμένος να αναλάβω το υπερβάλλων κόστος για ένα Ευρωπαικό, γιατί μου αρέσουν και με ικανοποιούν πιο πολύ από τα Γιαπωνέζικα, που στα δικά μου μάτια είναι κακο-οδήγητοι, άβολοι και στενάχωροι κουβάδες.Αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα, οι γενικότητες περί Ιαπωνικών, Ευρωπαικών, Audi κλπ είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Τα αφήνω στις αυθεντίες...
-
Στο ίδιο κείμενο στην αρχή έχεις αντιρρήσεις, μετά παραδέχεσαι και στο τέλος αποδέχεσαι ότι πληρώνεις βλάβες.
Εμ τι λέμε τόση ώρα;
Όσο για τις αυθεντίες οκ έχεις δίκιο. Αλλά από την άλλη πάνε στον Μέσι και πες του ότι παίζεις από μικρός μπαλιτσα και λόγω ηλικίας θα είσαι καλύτερος του..... Μουχαχαχα
Τεσπα... όπως λες στο τέλος εάν θες ποιότητα αουντι πληρώνεις εάν δεν θες να πληρώνεις παίρνεις πλαστικουρα τογιοτα. Αυτό ναι είναι μια αλήθεια.
Επίσης τα lexus είναι στο επίπεδο μιας Μερσεντές και ενός audi φυσικά
-
@lap said in Honda CR-V 2015:
Επίσης τα lexus είναι στο επίπεδο μιας Μερσεντές και ενός audi φυσικά
Λάθος!! Είναι πολύ ανώτερα σε όλα τα επίπεδα από ένα Audi....δεν υπάρχει σύγκριση, μην λέμε ότι θέλουμε. Τα Άουδι είναι VW με άλλο σήμα...τα Λέξους είναι άλλα αυτοκίνητα από Τογιότα...έχουν απίστευτο engineering.
-
Ok είχα στο μυαλό μου το a8. Αλλά θα το δεχτώ έτσι για να σπάσω τα νεύρα των audοφιλων
-
ε, ποιο θα ειναι πρωτο....
Reliability by brand for cars aged six to 15 years old
Rank Brand Score- Suzuki 97.0%
- Lexus 93.6%
- Toyota 92.4%
- Honda 92.0%
- Kia 90.6%
- Mitsubishi 89.0%
- Mazda 88.6%
- Hyundai 86.5%
- Dacia 85.8%
- Porsche 85.3%
- Skoda 84.1%
- Volvo 83.7%
- Audi 83.3%
- BMW 83.1%
- Seat 80.1%
- Ford 79.0%
- Mini 77.5%
- Mercedes 77.4%
- Volkswagen 77.1%
- Vauxhall 76.7%
- Nissan 76.4%
- Fiat 76.3%
- Jaguar 74.9%
- Renault 74.8%
- Peugeot 73.5%
- Citroën 71.8%
27 Land Rover 65.3%
https://www.whatcar.com/news/best-and-worst-older-cars-for-reliability-best-brands/n21160
-
@andya3 said in Honda CR-V 2015:
@kostis20 said in Honda CR-V 2015:
@andya3 said in Honda CR-V 2015:
Δυστυχώς δεν μπορώ να συμβάλω στο πρόβλημά σου, αλλά με αφορμή με το post σου θα κάνω μια γενική τοποθέτηση γι' αυτό που είπες, ότι τα Honda πια δεν είναι όπως παλιά.
Προ αρκετών ετών αγόρασα το a3 και ο αδερφός μου το hrv, ήθελε ψηλό και τετρακίνητο βλέπεις. Και οι 2 τα προσέχουμε τα αυτοκίνητά μας, είμαστε τυπικοί και στα service και στις επισκευές. Μετά από παράλληλη διαβίωση πολλών ετών, οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:
Στο audi είχα περισσότερες μικροβλάβες, από κλειδαριές μέχρι πολλαπλασιαστές. Στο Honda δεν υπήρχαν τέτοιες φασαρίες.
Πάμε στη μεγάλη εικόνα όμως:
Το Honda είναι λαδιέρα, κάθε 5K χιλ. θέλει αλλαγή λαδιών από το πολύ κάψιμο. Το audi δεν καίει σταγόνα.
Το Honda έχει συνεχή προβλήματα με το σύστημα ψύξης του μοτέρ και το σύστημα κλιματισμού. Το audi κανένα.
Το χρώμα του Honda έχει ξεφτίσει και ξεβάψει. Το Audi είναι σαν καινούργιο.
Εσωτερικά το σαλόνι, όπως έχει γεράσει το Honda είναι σαν κοτέτσι. Το Audi, με εξαίρεση ότι έπεσε ο ουρανός και τον άλλαξα (120€) είναι σαν καινούργιο.
Γενικά υπάρχουν πολλοί μύθοι για τα Ιαπωνικά αυτοκίνητα, δεν ξέρω πως έχουν βγει. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι τα Ευρωπαικά πάσχουν σε "μικροβλάβες", πέραν αυτού η συνολική ποιότητάς τους είναι μακράν καλύτερη των Ιαπωνικών.Audi και να μη καίει λάδι ελάχιστες γενιές. Να μη μιλήσω για καδένες ,αντλίες νερού ,κιβώτια ,ψαλίδια ,μπέκ που κατουράνε καύσιμο και κολλάνε τα μοτέρ κτλ.Τα μοντέλα τις τελευταίας 15ετίας πρέπει μαζι με τις BMW να είναι τα πιο προβληματικά ever.Κατέβαζαν τις μηχανές για επισκευή κατά δεκάδες. Είχα Audi και τα ξέρω...
Εκτός πραγματικότητας το σχόλιο σου .Η audi έβγαλε εκεί κοντά στο '10-'12 κάποια προβληματικά μοτέρ. Ήταν η φάση της συνεχούς εξέλιξης των κινητήρων άμεσου ψεκασμού με turbo. Το ίδιο έγινε με πολλές ακόμα εταιρείες και μάλιστα η Audi ήταν κι απ' τους πρωτοπόρους στη συγκεκριμένη τεχνολογία.
Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η γενικευμένη εικόνα που λες για τα μοτέρ της Audi. Το ότι είχες κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο audi δεν σε κάνει αυθεντία για να κρίνεις τα σχόλια και τις εμπειρίες άλλων ως εκτός πραγματικότητας.
Ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα σύγκρισης Audi-Honda στα πλαίσια συζήτησης σε forum αυτοκινήτων και με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες. Αν κάποιος το αμφισβητεί δικό του θέμα, κι εγώ με τη σειρά μου αμφισβητώ αυτά που λέει αυτός.
Και εσυ με ενά συγκεκριμένο παράδειγμα έβγαλες το συμπερασμα ότι η Audi είναι πιο αξιόπιστη από τη Honda. Ok δικαίωμα σου αλλά προφανώς δεν είναι έτσι. Το ξέρουν και οι πέτρες. Αν παρακολουθούσες τα διάφορα ξένα και ελληνικά fora από το 2008 που τα παρακολουθούσα εγώ θα είχες μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα.
Υπάρχουν βεβαια και οι έρευνες αξιοπιστίας που διαφωνούν μαζί σου ,όπως και όλοι σχεδόν οι μηχανικοί αυτοκινήτων.
Και για την ιστορία είχαμε 2 audi πουλήθηκαν και τα δύο... -
Eίπαμε να ζωντανέψουμε το topιc αλλά το παρακάναμε.΄
Ένας από τους λόγους που δεν είναι ζωντανό είναι οτι στην κυριολεξία δεν έχει να ασχοληθείς με κάτι στο honda. Eυτυχώς που το ζεσταίνει ο φίλος ο Rscenic, λογικά είναι το software της Honda που δημιουργεί το θέμα και οι διαδρομές που κάνεις.
Μέχρι να λυθεί , εαν λύθει, υπάρχει η safe λύση με τα φώτα στην μεσαία σκάλα on.
Γενικά εμφανίζεται και στα ευρωπαικά και στα Αμερικάνικα honda και οι Γιαπωνέζοι το παρουσιάζουν σαν feature.
https://opensiuc.lib.siu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1011&context=auto_presΈαν το σκαλίσω ενδεχομένως να το εμφανίζει και το δικό μου καθώς ειναι γενιας 2015 αλλά λόγω διαδρομών (έχω σχεδόν πάντα τα μεσαία φώτα on) και συνήθως γράφω 500χλμ ανα ταξίδι.
-
Το να αμφισβητεί κάποιος εν έτει 2022 την αξιοπιστία ή τον ποιοτικό έλεγχο των σαμουράιδων, λες και δεν ξέρει ο πολύς κοζμάκης τις επιδόσεις και τον σχεδόν πατριωτικό τους ζήλο και εμμονή για τα εν λόγω ζητήματα, ξεπερνάει και τα μυωπικά γυαλιά των ντόπιων εντύπων των σέβεντις-έιτις όπου περί άλλων τύρβαζαν στις σχετικές συζητήσεις. Εν τω μεταξύ κανένας αμφισβητίας δεν μπορεί να εξηγήσει το ακόλουθο μυστήριο : Πώς γίνεται όλες, ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία από τις σχετικές έρευνες, όποτε και αν έχουν γίνει, σε οποιοδήποτε κράτος, να φέρνουν στην κορυφή τα συνήθη ιαπωνικά εργοστάσια(και τα κορεάτικα πολλές φορές).Λες και υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία που σκοπό έχει να θάβει όλους ανεξαιρέτως τους υπόλοιπους να να προάγει αποκλειστικά τα τζαπόνια. Που αν μη τι άλλο, τα τζαπόνια με το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις ΔΕΝ το έχουν, είναι αυταπόδεικτο αυτό, και εξόχως οι χονταίοι.
-
Τις μετοχές τους τις έχει δει κανείς; Διότι ειναι άλλο πράγμα να χαλάει το κάρο σου και εκείνη την ημέρα οι μετοχές του κατασκευαστή να βαραν λιμιτ απ και άλλο να είναι αμετάβλητες.
Μα, που χάθηκε αυτός; Χελοου;;;
-
Να δούμε όμως τι λένε κι αυτοί που βάζουν τα ωραία τους λεφτά και αγοράζουν αυτοκίνητο? Οπότε όπως και να το κάνουμε η άποψή τους μετράει πιο πολύ από το τι γράφουμε εμείς στο Forum.
2021 (Full Year) Europe : Best-Selling Car Manufacturers and Brands
https://www.best-selling-cars.com/europe/2021-full-year-europe-best-selling-car-manufacturers-and-brands/Η Suzuki δεν είναι καν στη λίστα. Η Honda και η Lexus έχουν τόσο χαμηλές πωλήσεις, που φαίνεται ότι πουλάνε μόνο σε γνωστούς και φίλους. Δεν εκτιμάται φαίνεται δεόντως η αξιοπιστία τους και η τεχνολογική τους ανωτερότητα.
Η Toyota πολύ καλές πωλήσεις. Εντυπωσιακή η Mazda που για το μέγεθός της φαίνεται ότι έχει συμπαθέστατα νούμερα.
Σημαντικό επίσης ότι το Group Kia-Hyundai πουλάει περισσότερο απ' όλα τα Japan μαζί. Οι Ευρωπαίοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Εν κατακλείδι. Τα Ιαπωνικά με εξαίρεση την Toyota, δεν έχουν καλή εμπορική εικόνα στην Ευρωπαική αγορά. Κάποιες μάρκες είναι και ετοιμοθάνατες. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να μην διαβάζουν το forum εδώ για την αξιοπιστία τους και το ανώτερο engineering και να είναι παραπλανημένοι.
Φαίνεται το διδυμάκι Kia-Hyundai να ανεβαίνει δυναμικά και να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Τους έχει φάει λάχανο τους Japan. Εντυπωσιακό αν σκεφτείς πόσα χρόνια είναι αυτοί στην Ευρωπαική αγορά και πόσο όψιμοι είναι οι Κορεάτες.
Στην Ελλάδα ως γνωστόν έχουμε μια χρονική υστέρηση, οπότε πιθανόν να φανεί αργότερα η άνοδος των Κορεατών. Για κάποια χρόνια ακόμα θα θαυμάζουμε την αξιοπιστία της Toyota και της Honda... και άλλους αυτοκινητιστικούς μύθους. Whatever... -
Πες τα ντε.
Να ένα παράδειγμα ας πούμε που οι πωλήσεις μας δείχνουν τον δρόμο. Καλό πραγμα το κάπνισμα. Το λένε οι Έλληνες.... Το λένε οι πωλήσεις. Τόσοι άνθρωποι κάτι θα ξέρουν.
https://m.naftemporiki.gr/story/960473 -
Μα, κανένας δεν αμφισβήτησε την καλή εμπορική πορεία π.χ. της άουντι ή της Ρενβ στην ευρώπη, ή την κακή της χόντα.
-
Κύριοι, "Honda CR-V 2015" topic. Από εδώ και πέρα τα off-topic θα σβήνονται.
-
Καλά δείτε τι πουλάνε στη Β.Αμερική οι Ιάπωνες και μιλάμε . Εκεί βεβαια δεν είναι Ευρώπη που οι βιομήχανοι κάνουν ότι θέλουν ειδικά αμα είναι Γερμανοί και λαδώνουν τους πάντες. Εκεί υπάρχουν οργανώσεις καταναλωτών και δικηγόροι και η Audi αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμο για το θέμα της κατανάλωσης λαδιού.
-
Παιδια καλημερα. Τα σχολια σας ηταν για μενα μια ευχαριστη εκπληξη, αφου το νημα φαινοταν (τουλαχιστον απο ιδιοκτητες CRV) να ειναι..νεκρο. Μου φαινεται ομως παραξενο που αλλοι ιδιοκτητες δεν το παρατηρησαν. Δεν ηθελα ομως να ενεργοποιησω "αντιζηλιες" για το αν ειναι καλυτερα τα Γερμανικα η τα Ιαπωνικα αυτοκινητα. Προσωπικα δεν αγοραζω Γερμανικα αυτοκινητα για αλλους λογους, και το οτι τα Honda "δεν σπανε, δεν χαλανε" το ειχα διαβασει στις αρχες του νηματος, πριν αποφασισω για το CRV, πραγμα που επηρεασε την αποφαση μου. Το συγκεκριμενο μοντελο ξερω οτι ειναι κατασκευασμενο στην Αγγλια
Το αμαξι εχει 5 χρονια εγγυηση απο την ημερα που ηρθε στην κατοχη μου (2018) ασχετα αν ειναι μοντ. του 2015 και τους ειχε μεινει Stock. Η μπαταρια ομως εχει 3 χρονια εγγυηση γι αυτο και φροντισα να την αλλαξω το καλοκαιρι του 2021 πριν εκπνευσει η εγγυηση. Βεβαια τα προβληματα εμφανιστηκαν ξανα τον επομενο χειμωνα αφου η μπαταρια δεν γεμιζει. Καθε καινουρια μπαταρια εχει ενα χρονο εγγυηση. Μετα την αλλαγη δυναμου και μπαταριας τον περασμενο Μαρτιο δεν διορθωθηκε το προβλημα αφου ο δυναμος παιρνει εντολες απο τον εγκεφαλο. Διαβαζοντας στο crvownersclub.com φαινεται οτι το ζητημα ειναι γνωστο και σε αλλους ιδιοκτητες CRV, ακομα απο το 2012 που η Honda εγκατεστησε το συστημα Dual mode που σταματαει την φορτιση της μπαταριας οταν δεν υπαρχει φορτιο. Συγκεκριμενα αναφερει οτι οταν δεν υπαρχει καταναλωση ρευματος ο δυναμος δινει 12,2V πραγμα που εγω δεν παρατηρησα αφου συχνα τυχαινει να πηγαινω καποια χλμ με 11,9V χωρις να "αφυπνιζεται" ο δυναμος. Βεβαια καποια στιγμη ξυπναει αλλα για μισο με ενα λεπτο μονον και δινει 14,4V πραγμα που φυσικα δεν ειναι αρκετο για κανονικη φορτιση της μπαταριας. Ιδου και ενα κομματι απο τα σχολια στο ξενο Forum:
"Your problem is most likely the "Dual Mode" charging system which reduces the alternator output to about 12.2 volts and zero amps when the demand is low. If your driving habits are mainly short trips you may not be getting enough "on time" at about 14 volts and so the battery will gradually run down to a point where it will no longer start the engine.
Some people fiercely defend Honda and say the system works well and was put in place to improve fuel mileage. Never the less this problem does exist and it results in lots of batteries being unnecessarily sold and installed.
Always drive with your headlights on. This will increase the load such that the voltage regulator will operate at the higher output and the battery will always stay charged.
I had to purchase one battery before I analyzed all this and discovered the solution. You will find much has been written about this if you search "Honda dual Mode" or battery issues.
In the meantime if it is not too late or inconvenient you can fully charge your old battery (not very old) overnight with a battery charger of moderate size even a trickle charger and you will probably get a lot more life out of it if you drive with your headlights on "
Καποιοι αναφερουν οτι το προβλημα οφειλεται συγκεκριμενα στο ELD (electric load detector) που ειναι υπευθυνο να ανιχνευει την καταναλωση ρευματος και να δινει εντολη μεσω του εγκεφαλου στον δυναμο να βγαλει ταση και προτεινουν την απενεργοποιηση του. Δεν εφτασα ακομη εκει αλλα προτιθεμαι να τα συζητησω αυτα με τον μηχανικο στο εξουσιοδοτημενο service.
Καποιος στο παραπανω forum ιδοκτητης CRV αναφερει οτι στο δικο του δεν παρατηρει τον δυναμο να κανει τετοια "νουμερα" και οτι δινει σταθερα 14,4V απο την στιγμη που βαλει μπροστα μεχρι να σβησει τον κινητηρα, ανεξαρτητα αν εχει καταναλωσεις. Αυτο ειναι πολυ παραξενο, σε αλλα να συμβαινει και σε αλλα οχι. Αν ειναι κατασκευαστικο λαθος, επρεπε να συμβαινει σε ολους ανεξαιρετως, εκτος αν καποιο (αν)εγκεφαλοι εχουν το προβλημα.
Οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω υπαρχει και η νομικη οδος αλλα μεχρι να τελεσιδικησει η υποθεση εγω θα εχω πληρωσει ενα καρρο μπαταριες απο την τσεπη μου. Για την ωρα παρακολουθω το συστημα και βγαζω τα συμπερασματα μου μεχρι να ερθει η ωρα να επισκεφτω το service και να τους ενημερωσω οτι τζαμπα αλλαξαμε δυναμο. Εαν διαφωνησουν με τα λεγομενα μου και μπορεσουν να μου δωσουν μια απαντηση που να στεκει στο ερωτημα "ποτε φορτιζει η μπαταρια" (οχι οπως μου ειπε σε τηλεφωνημα μου στα κεντρικα του "Σ" ο δηθεν ειδικος οτι "οι μπαταριες αυτες ειναι κλειστου τυπου και δεν παθαινουν τιποτα"), θα αφησω το αυτοκινητο εκει, θα ζητησω να μου δωσουν αλλο και θα φυγω, και ας κανουν οτι νομιζουν...
Honda CR-V 2015