-
Europe’s oil consumption is 2% higher than it was at the start of Russia’s invasion of Ukraine. The analysis shows that despite a continent-wide effort to reduce gas use, which fell 15% over the period, Europeans are not doing enough to cut down on oil. Stubbornly high demand for oil is being driven primarily by Europe’s transport sector. Road traffic is back to pre-pandemic levels and the aviation sector is set to reach its peak later this year. Last month the oil giant Shell announced that it would drop targets to cut oil production as it aims for higher profits.
Αντί ρε πλεμπαίοι να πάρετε ηλεκτρικά για να χτυπήσετε τους Ρώσους πάτε και αυξάνετε την κατανάλωση πετρελαίου;
Και οδηγάτε περισσότερο και αγοράζετε περισσότερα πράματα που μεταφέρονται με φορτηγά, πλοία κ.τ.λ.;
Και πάτε και διακοπές εκτός του χωριού σας με αεροπλάνο;
Σας οικτίρω ... -
Παρατηρώντας και συγκρίνοντας τις τιμές full hybrid,plug in,mild hybrid μοντέλων,προβληματίζομαι γιατί παραμένουν υψηλά και προσφέρουν μικρή αυτονομία με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα,ενώ με το καύσιμο να μην πέφτει κάτω από τα 2-1,9€/λίτρο,για μεγαλύτερες αποστάσεις πάλι θα τα σκας στο πρατήριο.
Μοντέλα όπως yaris,i20 αγγίζουν τις 19-20.000€ με εναν αποδεκτό εξοπλισμό πάνω του βασικού.Για ένα δε μεσαίας κατηγορίας ξεφεύγουμε.
Λέω να σκάσω 6-7 κατοσταρικα,να συμμαζέψω το 20+ ετών αμάξι μου και να αξιολογήσω σε 3-5 χρόνια την κατασταση εκ νέου για αγορά full hybrid,δεν συζητάω καν για ηλεκτρικό,είναι απλησίαστα και οι υποδομές ταχυφορτιστων στη χώρα μας σε νηπιακό στάδιο.
-
Το mild είναι ένα προσκαιρο εργαλείο μάρκετινγκ, μια μικρή βελτίωση των συνηθισμένων αυτοκινήτων.
Τα full hybrid, δηλαδή τα ΤΟΥΟΤΑ, αν σου κάνουν ως αυτοκίνητα ως προς την καμπίνα, επιδόσεις κλπ. είναι ή μάλλον ήταν μια ασφαλής λύση για το σήμερα, γιατί όταν ένα "απλο" Τέσλα 3 με την επιδότηση κοστίζει 3-4 χιλιάρικα πάνω από μια Κορόλα, που έφτασε τα 32 χιλιάρικα, η οποία μόνο το range anxiety έχει καλύτερο κι υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα...
Δηλαδή κουτσά στραβά φτάσαμε στην εποχή, που αν είναι να "ψωνίσεις" κάτι ακριβότερο από 25 χιλιάρικα (οπου υπάρχει"σκαλοπάτι" 5-7 χιλιάδων ευρώ), αρχίζεις να σκέφτεσαι το ηλεκτρικό, με όσους περιορισμούς κι αν έχει
-
Μέχρι να έλθει το ηλεκτρικό C3 και τα αδέλφια του, που με 23000 πριν την επιδότηση, θα βάλουν το ηλεκτρικό αστικής και περιαστικής χρήσης στην καθημερινότητα πολλών.
-
Η αλλιως αν ζεις επαρχια και κανεις χλμ παιρνεις 1 diesel με 1.80 το λιτρο και χαμηλη καταναλωση.
-
Εγώ έβαλα ένα 50άρικο με 1,63 πριν 2 Παρασκευές, έχω κάνει 350 χλμ έχω ακόμα κάπου 300 και βλέπουμε.
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μέχρι να έλθει το ηλεκτρικό C3 και τα αδέλφια του, που με 23000 πριν την επιδότηση, θα βάλουν το ηλεκτρικό αστικής και περιαστικής χρήσης στην καθημερινότητα πολλών.
Χαχαχα!! Πιο ακριβα θα ειναι και φυσικα καθε 2η μερα συνεργειο. ηελκτρισμός και γαλλοι δεν πανε μαζι….το εχουν αποδείξει!
-
@ken11 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παρατηρώντας και συγκρίνοντας τις τιμές full hybrid,plug in,mild hybrid μοντέλων,προβληματίζομαι γιατί παραμένουν υψηλά και προσφέρουν μικρή αυτονομία με τον μικρό ηλεκτροκινητήρα,ενώ με το καύσιμο να μην πέφτει κάτω από τα 2-1,9€/λίτρο,για μεγαλύτερες αποστάσεις πάλι θα τα σκας στο πρατήριο.
Μοντέλα όπως yaris,i20 αγγίζουν τις 19-20.000€ με εναν αποδεκτό εξοπλισμό πάνω του βασικού.Για ένα δε μεσαίας κατηγορίας ξεφεύγουμε.
Λέω να σκάσω 6-7 κατοσταρικα,να συμμαζέψω το 20+ ετών αμάξι μου και να αξιολογήσω σε 3-5 χρόνια την κατασταση εκ νέου για αγορά full hybrid,δεν συζητάω καν για ηλεκτρικό,είναι απλησίαστα και οι υποδομές ταχυφορτιστων στη χώρα μας σε νηπιακό στάδιο.
Επειδή ήμουν σε παρόμοια κατάσταση με εσένα, η αναβολή αγοράς του αυτοκινήτου (που τελικά πήρα) κατά 2 χρόνια, τελικά μου κόστισε 3.500χιλ παραπάνω στην τσέπη..
(2χιλ στην τιμή αγοράς και 1.5χιλ σε διαφορά κατανάλωσης)
Θέλει προσεκτικό ζυγισμα η απόφαση που θα πάρεις. -
Mild hybrid τάνκερ... Σατανικό έ; Πλοίο που κινείται με βοήθεια αέρα. Πρωτότυπη ιδέα, δεν έχει ξανά γίνει.
-
Θελει ζυγισμα πραγματι,αλλα τα πραγματα ειναι ρευστα και οι αποφασεις αναλογα τις αναγκες που μπορει να μεταβαλλονται,δηλαδη σημερα κανεις νορμαλ χιλιομετρα,σε 2-3-4 χρονια απο την αγορα μπορει αυτα να αυξηθουν η να διπλασιαστουν.
Το TGI δεν περπατησε,παροτι βλεπω καποια πολυ λιγα,ταξι κυριως,τα πρατηρια ανεφοδιασμου επισης μετρημενα στα δαχτυλα,οποτε σαν επιλογη ηδη ειχε καει πριν την προμοταρουν,η μετατροπη σε υγραεριο κοστιζει και μπορει σε ενα παλιο αμαξι να δημιουργησει εξτρα προβληματα με εξτρα κοστος,τα ηπια υβριδικα ειναι της πλακας και πανακριβα,τα τογιοτα που προσφερουν full hybrid,μια κορολα απλησιαστη ακομη και αν επιδοτηθει.
Θα δωσεις πχ 20+χιλιαρικα για ενα Yaris,θα την βγαζεις με 40 χιλ στις κοντινες η καθημερινες αποστασεις,ομως για ταξιδι θα πρεπει να πληρωσεις 2 ευρω το λιτρο,οποτε παλι εισαι χαμενος.
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Mild hybrid τάνκερ... Σατανικό έ; Πλοίο που κινείται με βοήθεια αέρα. Πρωτότυπη ιδέα, δεν έχει ξανά γίνει.
Πάνω από δύο δεκαετίες υπάρχει αυτό το πρότζεκτ. Το είχαν ξανακάνει και παλιότερα. Ακόμα και σε κότερα υπάρχουν.
Το θέμα είναι όπως βλέπουμε πως για να επενδύσουν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και όχι στην καλοπέραση των μεγισταων πρέπει να μπει νομοθετικό πλαίσιο με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Ξαφνικά όλες οι τεχνολογικές λύσεις εμφανίζονται στο προσκήνιο.
Δεν είναι λοιπόν τρελα αυτό που κάνει η Ευρώπη, είναι αναγκαίο.
Όσο πλησιάζει το 2035-2040 θα εμφανίζονται ευφάνταστες τεχνολογίες
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εγώ έβαλα ένα 50άρικο με 1,63 πριν 2 Παρασκευές, έχω κάνει 350 χλμ έχω ακόμα κάπου 300 και βλέπουμε.
πολυ σκληρο για να πεθάνει το diesel.... ζηλευω
-
Λόγω φόρου γίνεται αυτό. Έχει σκανδαλωδώς μειωμένο φόρο επί 2 δεκαετίες σχεδόν.
Δηλαδή άλλη επιβάρυνση έχει στα κοινά βάρη του κράτος ενας με βενζινοκίνητο και άλλα ένας με diesel.
Και να έλεγες πως συμβάλει στο περιβάλλον, το αντίθετο!
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Λόγω φόρου γίνεται αυτό. Έχει σκανδαλωδώς μειωμένο φόρο επί 2 δεκαετίες σχεδόν.
Δηλαδή άλλη επιβάρυνση έχει στα κοινά βάρη του κράτος ενας με βενζινοκίνητο και άλλα ένας με diesel.
Και να έλεγες πως συμβάλει στο περιβάλλον, το αντίθετο!
Είναι όμως κανόνας ότι αυτός που παίρνει το πετρέλαιο κάνει πολύ περισσότερα χλμ άρα τελικά πληρώνει και περισσότερα σε φόρους.
-
Αν μοίραζαν τα ζητούμενα έσοδα από τον ΕΦΚ ισόποσα στα δύο καύσιμα τότε και αυτοί με βενζίνη θα έκαναν περισσότερα χιλιόμετρα
-
Αν μοίραζαν τα ζητούμενα έσοδα από τον ΕΦΚ ισόποσα στα δύο καύσιμα τότε και αυτοί με βενζίνη θα έκαναν περισσότερα χιλιόμετρα
Λάθος. Ο καθένας παίρνει το αυτοκίνητο που τον εξυπηρετεί και με συγκεκριμένο σκοπό. Εγώ που κάνω 25-28κ το χρόνο, θα τα έκανα οποίο καύσιμο και να χρησιμοποιούσα. Άλλωστε μέχρι το 2014 είχα μόνο βενζίνες,αν και τα μετέτρεψαν και τα δυο σε αέριο.
-
Εγώ κάνω παραπάνω και έχω βενζίνη!
Στις τελευταίες 2,5 εβδομάδες έκανα για παράδειγμα 3500 χλμ. Οκ ήταν και καλοκαίρι
Τα υβριδικά ταξί κάνουν δεκαπλάσια.
Ολα έχουν να κάνουν με τα λεφτά στην τσέπη. Εάν δεν σου φτάνουν μειώνεις τις μετακινήσεις εάν σου φτάνουν μπορείς να κάνεις περισσότερες μετακινήσεις
Αγόρασες το όχημα σου με βάση την φορολογία στο λίτρο. Και αυτό είναι το άδικο, όταν μάλιστα ρυπαίνει δεκάδες φορές περισσότερο απο αντίστοιχα νέα υβριδικά.
Εσύ πληρώνεις λιγότερο φόρο από εμένα για τα ίδια χιλιόμετρα ή ας το πω καλύτερα λίτρα καυσίμου ενώ ρυπαίνεις περισσότερο και μάλιστα χωρίς να εξετάζουμε τα έσοδα μας. Είναι δίκαιο;
-
Εγώ κάνω παραπάνω και έχω βενζίνη!
Στις τελευταίες 2,5 εβδομάδες έκανα για παράδειγμα 3500 χλμ. Οκ ήταν και καλοκαίρι
Τα υβριδικά ταξί κάνουν δεκαπλάσια.
Ολα έχουν να κάνουν με τα λεφτά στην τσέπη. Εάν δεν σου φτάνουν μειώνεις τις μετακινήσεις εάν σου φτάνουν μπορείς να κάνεις περισσότερες μετακινήσεις
Αγόρασες το όχημα σου με βάση την φορολογία στο λίτρο. Και αυτό είναι το άδικο, όταν μάλιστα ρυπαίνει δεκάδες φορές περισσότερο απο αντίστοιχα νέα υβριδικά.
Εσύ πληρώνεις λιγότερο φόρο από εμένα για τα ίδια χιλιόμετρα ή ας το πω καλύτερα λίτρα καυσίμου ενώ ρυπαίνεις περισσότερο και μάλιστα χωρίς να εξετάζουμε τα έσοδα μας. Είναι δίκαιο;
Ε,ας έπαιρνες πετρέλαιο αφού κανείς τόσα χιλιόμετρα. Επιλογή σου ήταν. Ή μήπως σε έπιασε το οικολογικό σου? Τα χλμ δεν τα κάνω για χαβαλέ,για υποχρεώσεις και δουλειά τα κάνω.
-
Ενώ εγώ ρε συ τα χιλιόμετρα γιατί τα κάνω; Έχω πολλά λεφτά και θέλω να τα ξοδεύω;
Πήρα βενζίνη πρώτα από όλα γιατί ήταν φθηνό. Τα diesel ήθελαν 2-2,5Κ παραπάνω ( να ενα ακόμα κριτήριο) επίσης πολλά είναι στην πόλη σε υποχρεώσεις.
Οι καταναλώσεις σε λίτρα είναι ίδιες με diesel!!!Και τελευταίο, παραδέχομαι όχι πρώτο, το περιβάλλον στις πόλεις.
Άσε που τότε μόνο τα adblue της πεζώ/citroen υπήρχαν και οι άλλοι δεν ειχαν καν adblue!!!
Είχα πάει να δω και το hybrid yaris, 20K κοστιζε. Δηλαδή +3,5Κ από όσα έδωσα. Οκ είχε και ecvt... Αλλά τον παλιό.
-
Σημερα δαγκωτο για yaris cross για την πόλη.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά