-
Ζείτε ανάμεσα μας.
-
Εμείς οι πετρελαιαδες δεν έχουμε πρόβλημα. Ελεύθερη επιλογή θέλουμε. Άλλωστε Σάββατο με Tesla LR θα ανέβω Αράχωβα διήμερο. Βέβαια σε σχέση με ταξίδι στο UK με Volvo 400+ μιλίων ετούτο είναι κοντινό. Και φυσικά στα 4 tesla το ένα είναι δώρο (4χ 8.000 ευρώ) σε βάζει σε σκέψη, έχουμε και το ντίζελ για τις μακρινές αποστάσεις. Α επιδοτείται και το wallbox.
-
Και αν γεμίζεις απο φορτιστή της tesla τότε είναι δωρεάν.
Δηλαδή έλεος!!!Οι ντιζελαδες πληρώνουν λιγότερο φόρο, οι κλανιαρηδες ακόμα πιο λίγο, οι teslaτοι δωρεάν ρεύμα, οι υβριδικοί 1-2 λίτρα....
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!
-
Θα κοιτάξω να ανεβάσω το ταξίδι Αθήνα Λονδίνο που έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα με το αυτοκίνητο. (Βελιγραδι Βουδαπέστη Πράγα ) Στη συνέχεια ταξίδι με volvo ηλεκτρικό 400 άλογα 400+ μίλια ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ τα πάντα όμως, με φόρτιση στο σπίτι (ανάλογα το πρόγραμμα από 0.28 έως 0.79 πέννες στους ταχυφορτιστες) και όχι στο περιγραφικό του στυλ στην εθνική καίει το ίδιο με ντίζελ και φυσικά συγκριτικά με tesla στην Ελλάδα με οικιακή φόρτιση όμως.
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
πουλάνε τα θερμικά με 50% κάτω και δεν τα παίρνει κανένας
Ε ρε δεν φέρνουν τίποτα καραβιές προς τα εδώ οι Κινέζοι να απαλύνουμε λίγο την φτώχεια μας!
Είδα στο βίντεο ένα Citroen C6 λέει Sedan , έχουν για τους Κινέζους έναν 1.8thp με 180 άλογα ΕΑΤ 8 , λουκουμάκι θα ήταν στα 25.000€ -
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ε ρε δεν φέρνουν τίποτα καραβιές προς τα εδώ οι Κινέζοι να απαλύνουμε λίγο την φτώχεια μας!
Είδα στο βίντεο ένα Citroen C6 λέει Sedan , έχουν για τους Κινέζους έναν 1.8thp με 180 άλογα ΕΑΤ 8 , λουκουμάκι θα ήταν στα 25.000€Χαχα! Ξέρω εγώ.. εδώ 1ης γενιάς Duster και πάνε κάτι 14αρια μεταχειρισμένα!
-
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είδα στο βίντεο ένα Citroen C6 λέει Sedan , έχουν για τους Κινέζους έναν 1.8thp με 180 άλογα ΕΑΤ 8 , λουκουμάκι θα ήταν στα 25.000€Το 6 σεντάν είναι τροποποίηση του 5 νομίζω.
-
H Γερμανία διάβασα, θα συνεχίσει να παράγει οχήματα που θα καταναλώνουν συνθετικά καύσιμα, και μετά το 2035. Δηλαδή αν έχω αντιληφθεί σωστά ακόμη και 12 χρόνια μετά η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Πριν βιαστεί οποιοσδήποτε να απαντήσει, να πω πως αυτό μόνο ως δυσάρεστο μαντάτο μπορώ να το λάβω υπόψη. Γιατί στην πραγματικότητα ευελπιστώ να δω στους δρόμους κάποτε ηλεκτρικά#μόνο. Ελπίζω 12 χρόνια μετά η τεχνολογία των μπαταριών να έχει φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο ώστε συμφωνίες σαν και αυτή των γερμανών, να ξεπεραστούν από την ίδια την ζωή.
-
Το θέμα θα λυθεί από την ίδια την αγορά, εφόσον φυσικά πάνε όλα καλά με τις μπαταρίες. Οι ΚΕΚ σταματούν να εξελίσσονται γιατί είναι κοστοβόροι, αυτοκινητα με ΚΕΚ δεν κυκλοφορούν γιατί δε συμμορφώνονται με τον κανονισμό λόγω ρύπανσης, άρα rip KEK, ζήτω η ηλεκτροκίνηση.
-
Διαβάζοντας πίσω απο τις γραμμές καταλαβαίνω πως τα παραπάνω γράφονται για να μην ξεσηκωθούν τα εργατικά σωματεία , οι μέτοχοι ξεπουλήσουν τις μετοχές τους και οι τράπεζες κόψουν τα δάνεια .
Τα σωματεία φοβούνται οτι εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες δεν πρόκειται να προλάβουν να μετεκπαιδευτούν στην νεα τελείως διαφορετική πραγματικότητα του εργοστασίου EV και ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες θα απολυθούν απο τις δουλείες τους σε προμηθευτές που παράγουν εξαρτήματα που πια δεν χρειάζονται.
Οι μέτοχοι οτι τα κέρδη που εμφανίζουν τώρα τα θερμικά είναι συγκυρία και σε 1-2 χρόνια θα μένουν απούλητα όπως στην Κίνα σήμερα.
Οι τράπεζες οτι τα τεράστια δάνεια των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν θα εξυπηρετηθούν και θα έχουμε χρεωκοπίες και κρατικές επεμβάσεις για διάσωση.
Το παραμύθι των e-fuel χρειάζεται για να κερδηθεί χρόνος μήπως σωθεί τίποτα.
-
Παίζει κι αυτό που λες για πολύ καχύποπτους. Παίζουν κι άλλα όμως.
Στη Γερμανία αλλά και σε άλλες πλούσεις Ευρωπαικές χώρες, υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν πανάκριβα super cars ως επένδυση. Από Ferrari και Lambo μέχρι απλούστερα αλλά πανάκριβα Audi και Mercedes. Μάλιστα στη Γερμανία θεωρείται καλύτερη επένδυση από την αγορά σπιτιού, γενικά δεν το πολυέχουν με τα σπίτια.
Και δεν είναι και λίγοι. Και στην Ελλάδα υπάρχουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν στοιχεία για να εκτιμήσει κάποιος την αξία αυτών των αυτοκινήτων. Υποθέτω ότι μιλάμε για πολλά, πάρα πολλά δισ €.
Είναι σαν να τους λες τώρα ότι σταδιακά μετά το '35 ή και νωρίτερα απαξιώνονται τόσα χρήματα. Σα να κάνει απότομη βουτιά η Deutsche Bank (λες και δεν της έφτανε η τωρινή... ) -
@andya3 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είναι σαν να τους λες τώρα ότι σταδιακά μετά το '35 ή και νωρίτερα απαξιώνονται τόσα χρήματα. Σα να κάνει απότομη βουτιά η Deutsche Bank (λες και δεν της έφτανε η τωρινή... )
Γιατί, τα οδηγούν; Στο γκαράζ είναι και τα βγάζουν βόλτα το ΣΚ. Έχω κι εγώ επισκευτεί ένα τέτοιο γκαράζ στην Ελλάδα και μου βγήκαν τα μάτια έξω -μάλιστα δεν ήταν το γκαράζ που φύλαγε τα πραγματικά ακριβά ο ιδιοκτήτης τους...
-
Υπάρχουν αρκετοί χαζοί σε όλο τον κόζμο. Γιατί μόνο τέτοιοι αγοράζουν αμάξια για ...επένδυση. εξαιρούνται τα πραγματικά επενδυτικά ιχ, τα οποία είναι απειροελάχιστα και πανάκριβα. Και φυσικά δεν είναι άουντι και τα τοιαύτα... Αλλά κάτι μακλάρεν f1, μερσέντες σρλ στέρλινγ μοσς, φερράρι one off, gto, πρώην νικηφόρα διάσημα αγωνιστικά, και πιάσατε το νόημα. Πόσα τέτοια αγοράζονται κάθε χρόνο από γερμανούς;δυό τρία, πέντε; να το κάνω δέκα; αυτοί είναι οι επενδυτές. Όλοι οι άλλοι είναι απλοί καταναλωτές.
-
Περί συνθετικών καυσίμων. Αυτή τη στιγμή κάνουν 15 ευρώ το λίτρο. Ευελπιστούν ότι σε δέκα χρόνια θα έχουν πάει 3. Προ φόρων. Ήγουν κάτι σε 6 ευρώ λιανική, και αν. Σε ποιους θα απευθύνονται; σε όσους έχουν πανάκριβα συλλεκτικά ιχ και θα θέλουν μια στις τόσες να τα κυκλοφορούν.
Αυτή είναι η αλήθεια για τα συνθετικά καύσιμα, αλλά κρύβεται επιμελώς κάτω από το χαλί. -
Για να μείνει η 911 θερμική είναι το θέμα...
Ολα τα άλλα θα γίνουν ηλεκτρικά...
-
Ακριβώς.
-
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Περί συνθετικών καυσίμων. Αυτή τη στιγμή κάνουν 15 ευρώ το λίτρο. Ευελπιστούν ότι σε δέκα χρόνια θα έχουν πάει 3. Προ φόρων. Ήγουν κάτι σε 6 ευρώ λιανική, και αν. Σε ποιους θα απευθύνονται; σε όσους έχουν πανάκριβα συλλεκτικά ιχ και θα θέλουν μια στις τόσες να τα κυκλοφορούν.
Αυτή είναι η αλήθεια για τα συνθετικά καύσιμα, αλλά κρύβεται επιμελώς κάτω από το χαλί.https://www.efuel-alliance.eu/efuels/costs-outlook
This means that in 2025, diesel will cost EUR 1.22 for customers at filling station. In 2050, eDiesel will cost between EUR 1.38 and EUR 2.17 (according to current taxes and duties). In 2025, petrol with an eFuels admixture will cost between EUR 1.34 and EUR 1.36; in 2050, prices for ePetrol are expected to be between EUR 1.45 and EUR 2.24 (also according to current taxes and duties).
-
Παίζονται τόσο μεγάλα συμφέροντα που δεν ξέρουμε που θα κάτσει η μπίλια στο μέλλον, ή αν θα υπάρχει συνδυασμός λύσεων.
Αμιγης μπαταριοκίνηση, εκτός κι αν βγουν "μαγικές" μπαταρίες που ολοι τις περιμένουμε χρόνια, προϋποθέτουν τεράστιες αλλαγές στα πάντα και νομίζω ότι αρκετοί δεν έχουν συνειδητοποιησει για τι μεγέθη μιλάμε. Και μαγικές μπαταρίες να έχουμε, αν δεν γεμίζουν με ραδιοκύματα, η κατασκευή όλων των υποδομών παγκόσμια, ίσως δεν έχει εκτιμηθεί ρεαλιστικά, σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα.Αν σκεφτείς όλα αυτά, ίσως φαίνεται πιο ρεαλιστικό το να αλλάξει απλά η βιομηχανική χημεία στις εγκαταστάσεις, μόνο γι αυτό βλέπω κάπως πιο σοβαρά τα e-fuel.
-
Να έχουμε στο μυαλό και τις θέσεις εργασίας που ζούνε απο το υπάρχον σύστημα. Θέσεις εργασίες που μπορεί να σκεφτόμαστε σε πρώτο επίπεδο όπως (διυληστήρια, πρατήρια, μεταφορά κτλ) ή να υπάρχουν σε δεύτερο επίπεδο (πχ συγκολλητές, μεταφορές προμήθεια εργασίας σωληνικών, ναυσιπλοία, λαστιχάδες κτλ κτλ), η και σε τρίτο επίπεδο (spare parts θερμικών κιντήρων και δεν ξέρω τι άλλο).
Αν σκεφθεί κανείς τα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης (έστω και αν τα θεωρήσουμε "βρεφικές ασθένειες" που θα λυθούν) και τα συμφέροντα / "συμφέροντα" των θερμικών είναι λογικό να υπάρχει αντίδραση στην πλήρη κατάρηγηση των θερμικών. -
Θα δούμε τι θα γίνει σε 12 χρόνια, σίγουρα πάντως χώρες με κατασκευαστές βλέπουν ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός και δεν θα προλάβουν 2035 να έχουν ηλεκτρικά μόνο και με καλές αυτονομίες και με αναλογία κόστους/πωλήσεων. Οπότε θα αναγκάσουν την ΕΕ να το πάρει πίσω, όπως ήδη έκανε εν μέρει. Σε λίγο καιρό θα το πάρουν και γενικά πίσω πιστεύω.
Σε άλλα νέα, εκδρομή Ζαρούχλα, λίμνη Τσιβλού, 460 χιλιόμετρα, εθνική με 120-150, ανηφόρα 1 ώρα από Ακράτα για Ζαρούχλα κλπ, 2 άτομα με πράγματα και air condition, μέση κατανάλωση 4.8 λίτρα, γέμισα με Diesel Avio στο 1.67 πριν φύγω. (Εν τω μεταξύ παντού έβλεπα διαφορές ντιζελ-αμόλυβδης στα 20-25 λεπτά, μου έκανε εντύπωση.
ΥΓ. Το Tesla Model Y που ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο φόρτιζε ολονυχτίς από οικιακή πρίζα για να μπορέσει να επιστρέψει. Εμένα δεν έχει φτάσει καν στην μέση το 40αρι ρεζερβουάρ.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά