-
Τελικά είναι τόσο χάλια τα γαλλικά ντίζελ, που η ΤΟΥΟΤΑ τα βάζει στα "δικά της" αυτοκίνητα, μαζί με αυτούσια την κονσόλα του Ερκρος, που όταν τη βλέπεις στο Σιτροεν δείχνει φτήνια, αλλά με ένα σηματάκι γιαπωνέζικο αναβαθμίζεται...
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@diego1960 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τις βλάβες ακόμα ψάχνω γιατί με κάνα 90ρι χιλιάδες χιλιόμετρα με Peugeot 208 diesel 100 αλόγατα η αδερφη μου από το 2016 δεν έχει πληρώσει ευρώ.
Εχεις δίκιο. Τα προβλήματα τα έχουν αυτοί που χρησιμοποιούν λάθος τα diesel. Π.χ. έχω ένα παλικάρι στη δουλειά που παραπονιέται όλο ότι δεν πάει (vitara diesel)... εμ, ψάχνει για πάρκινκ στα στενά 15-30 λεπτά, του βγάζει αναγέννηση και αυτός κάθεται και περιμένει παρκαρισμένος. Άντε να του εξηγήσεις μετά.
Τέσπα.Τώρα μιλάμε για αυτοκίνητα, και εσύ αναφέρεις Vitara; Τι περίμενες;!
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τελικά είναι τόσο χάλια τα γαλλικά ντίζελ, που η ΤΟΥΟΤΑ τα βάζει στα "δικά της" αυτοκίνητα, μαζί με αυτούσια την κονσόλα του Ερκρος, που όταν τη βλέπεις στο Σιτροεν δείχνει φτήνια, αλλά με ένα σηματάκι γιαπωνέζικο αναβαθμίζεται...
Τα αυτοκίνητα αυτά είναι κυρίως για ανοιχτούς δρόμους, το diesel σε ανοιχτό δρόμο είναι στο στοιχείο του, και πραγματικά δεν προκαλεί ουσιαστική ρύπανση ή σημαντικότερη από τα άλλα καύσιμα, μη πω και λιγότερη. Δεν είναι το τέλειο όπως τα ηλεκτρικά αλλά οκ είναι σαν το αλλά τα θερμικά.
Στην πόλη και στα κλειστά μέρη είναι το θέμα τους όπου ζουν άνθρωποι. Και αντε πες τα euro6d με τα adblue, κάτι γίνεται, με τα παλαιότερα είναι το θέμα.
Έπειτα σε βενζίνης είναι ακόμα καλύτερο το συγκεκριμένο. Το έχω δει σε εταιρικο σε βενζίνη και ήταν εξαιρετικό. Αθόρυβο και δυνατό.
Όσον αφορά το ταμπλό, δεν είπε κανείς ότι είναι ποιοτικό και οτι δεν είναι κούφιο.
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τις βλάβες ακόμα ψάχνω γιατί με κάνα 90ρι χιλιάδες χιλιόμετρα με Peugeot 208 diesel 100 αλόγατα η αδερφη μου από το 2016 δεν έχει πληρώσει ευρώ.
Εχεις δίκιο. Τα προβλήματα τα έχουν αυτοί που χρησιμοποιούν λάθος τα diesel. Π.χ. έχω ένα παλικάρι στη δουλειά που παραπονιέται όλο ότι δεν πάει (vitara diesel)... εμ, ψάχνει για πάρκινκ στα στενά 15-30 λεπτά, του βγάζει αναγέννηση και αυτός κάθεται και περιμένει παρκαρισμένος. Άντε να του εξηγήσεις μετά.
Τον μέτοχο. Καλώς τον. Που χάθηκες.
-
πραγματι για αυτοκινητα μιλαμε, οχι για #gallochrepa, εστιες μολυνσης με χαλασμενα adblue και γενικα χαλασμενο οτι μπορει να χαλαει
#gia_petama
#aposirsi_tora -
Εδώ... δουλίτσες μάνα μ'..
-
Είχατε και απώλεια στην οικογένεια, τα συλλυπητήριά μου.
-
Ω ρε lap-η 30 λεπτά η διαφορά diesel- μπεντζίνα στα τελευταία 7 λίτρα που γέμιζε σήμερα σε σκεφτόμουν γιατί μου έκανες έναν καφέ χεράτο doro..
-
-
Ωραίοι και οι δύο!
-
@babisstinson said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Θα δούμε τι θα γίνει σε 12 χρόνια, σίγουρα πάντως χώρες με κατασκευαστές βλέπουν ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός και δεν θα προλάβουν 2035 να έχουν ηλεκτρικά μόνο και με καλές αυτονομίες και με αναλογία κόστους/πωλήσεων. Οπότε θα αναγκάσουν την ΕΕ να το πάρει πίσω, όπως ήδη έκανε εν μέρει. Σε λίγο καιρό θα το πάρουν και γενικά πίσω πιστεύω.
Σε άλλα νέα, εκδρομή Ζαρούχλα, λίμνη Τσιβλού, 460 χιλιόμετρα, εθνική με 120-150, ανηφόρα 1 ώρα από Ακράτα για Ζαρούχλα κλπ, 2 άτομα με πράγματα και air condition, μέση κατανάλωση 4.8 λίτρα, γέμισα με Diesel Avio στο 1.67 πριν φύγω. (Εν τω μεταξύ παντού έβλεπα διαφορές ντιζελ-αμόλυβδης στα 20-25 λεπτά, μου έκανε εντύπωση.
ΥΓ. Το Tesla Model Y που ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο φόρτιζε ολονυχτίς από οικιακή πρίζα για να μπορέσει να επιστρέψει. Εμένα δεν έχει φτάσει καν στην μέση το 40αρι ρεζερβουάρ.
Αυτα θα τα ξεχασεις οταν ερθει το V85 TT
-
Είχατε και απώλεια στην οικογένεια, τα συλλυπητήριά μου.
Το βραβείο κωμωδίας πότε το παίρνεις; Για να νοικιάσω φράκο βρε παιδί μου. Μην έρθω έτσι..
Το καλοκαίρι Δελφινάριο, ή θα πας περιοδεία επαρχία; Έχει φραγκακια επαρχία, έχουν πάρει όλα φέτος πάνω, και θα έχει και φουλ τουρισμό.
-
Μερικές σκέψεις που είχα περπατώντας εντός πόλης και ανέπνεα τις υπέροχες μυρωδιές πετρελαίου φορτηγών - ημιφορτηγών και ιχ 10ετιας και βάλε.
- Εντός πόλεως ιδανικά να κινούνται μόνο ηλεκτρικά.
- Θα έπρεπε να βγει και ένα start-stop gate για όλες τις εταιρίες όπως αυτό της VW στην Αμερική. Κυριολεκτικά δε δουλεύει συνέχεια και μπορείς να το απενεργοποιείς όποτε θες.
- Το 20 αγόραζες με το μισθό σου το Χ αμάξι και τώρα στο 23 το ίδιο Χ αμάξι το κοιτάς με κυαλια.
Το τελευταίο είναι λίγο άσχετο με τις υπέροχες μυρωδιές αλλά είναι πραγματικότητα δυστυχώς.
-
@parikon said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντός πόλεως ιδανικά να κινούνται μόνο ηλεκτρικά.
Αυτό ακριβώς υποστηρίζω. Ναι σήμερα με την σημερινή τεχνολογία δεν είναι εφικτό για όλους να έχουν ένα ηλεκτρικό που να φορτίζει εύκολα χωρίς χώρο στάθμευσης. Οπότε προσδοκώ και εγώ όπως πολλοί άλλοι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Ο στρατηγικός σκοπός όμως πρέπει να είναι αυτός.
Σκέψου ένας άνθρωπος που ζει στην πόλη και ανοίγει τα παράθυρα του σπιτιού του και αυτό γεμίζει μικροσωματίδια και τα αναπνέει όλο το 24 Ώρο επί δεκαετίες. Αν του πεις αυτού για βρουμ βρουμ εξατμίσεις και για πετρολχεντ και άλλα τέτοια και εαν μπορούσε να καταλάβει το τι προβλήματα υγείας μπορεί να αποκτήσει από αυτά, θα γινόταν φανατικός των ηλεκτρικών.
Απλώς η άγνοια, η μη κατανόηση, η ανάγκη μας κάνει να είμαστε κάπως πιο ελαστικοί. Κάπου είχα δει ένα πείραμα του τι αναπνέουν τα πνευμόνια μας μεσα στα σπίτια μας στις πόλεις. Ένα βαμβάκι γινόταν κατάμαυρο....
Σε ανοιχτά μέρη, σε αυτοκινητόδρομους, η "ρύπανση" που μας απασχολεί είναι της τάξης του co2, οπότε εκεί μπορούμε με διάφορες πρακτικές επιλογές να το δεσμευσουμε, είτε με φυσικό τρόπο, όπως δεντροφύτευση γύρω από δρόμους, είτε τεχνητά.
-
Δεν είναι καλά 60€ για 700χλμ στην εθνική, στις μέρες μας?
Περιλαμβάνει και κίνηση πιο κεντρικά, στα αμιγή κομμάτια αυτοκινητοδρομου, που σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν για πολύ υψηλές ταχύτητες, αλλά για όρια, πλησίαζε τα 4λτ/100 -
Εγώ είμαι στα 62 ευρώ στα ίδια ακριβώς στατιστικά
Και ένα υβριδικό c suv δίλιτρο με 200 άλογα corolla cross
-
Έστω ένα υπεροικολογικο ηλεχτρικο, πόσο θα κόστιζαν τα 700χλμ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ? Έστω πως θα ήταν δυνατόν να γίνουν (που δεν θα ήταν) με ταχυφορτιστες θα βγαινε ακριβότερο.
-
Η διαφορά του υβριδικού Τογιότα με το diesel σου είναι αν θυμάμαι καλά 12+ hybrid=1 diesel citroen όσον αναφορά τους τοξικούς ρύπους
Δηλαδή σε χρήματα είσαι στα ίδια, παρόλο που το δίλιτρο με 200 άλογα είναι σαφέστατα πολύ ταχύτερο σε κάθε επίπεδο. 0-100=7,5" vs 10,5"
Σε ρύπανση είσαι αρχαίος
Σημερα που μιλάμε σχεδιάζεται να εισαχθεί λογικά μέσα στο έτος στην Ευρώπη ηλεκτρικό με μπαταρία 100kwh σε μικρομεσαίο σεντάν. Δίνει με μέση θερμοκρασία σε wltp 710χλμ αυτονομίας. Μάλιστα θα βγάλουν και μια περιορισμένη έκδοση με μπαταρία 150kwh, που δίνει σύμφωνα με το πρότυπο 1000+ χλμ αυτονομιας. Εγώ θεωρώ πως με ταχύτητες 140 χλμ/ώρα λόγω καλής αεροδυναμικής καταναλώνουν γύρω στις 26kwh/100χλμ, άρα υπολογίζω μια αυτονομία σε τέτοιες ταχύτητες περίπου 600 χιλιομέτρων, πάντα με την τεράστια μπαταρία. Αν μπεις σε πόλη στο 50% της διαδρομής τότε η αυτονομια περνάει άνετα τα 800 χλμ
Αυτή η τεράστια μπαταρία των 150 kwh δεν θα έρθει προς το παρόν στην Ευρώπη, όπως γράφουν τα sites. Αυτή όμως με τις 100 kwh θα έρθει.
Μάλιστα είναι αυτή η εταιρία που αλλάζεις μπαταρία σε 3-5 λεπτά σε ρομπότ.
Ενοικιάζεις την υπηρεσία της αλλαγής για 125-150 ευρώ/μήνα και το αυτοκίνητο κοστίζει χωρίς δασμούς 35Κ, δεν πληρώνεις τη μπαταρία. Μιλάμε για 450 άλογα, awd, 0-100 σε λιγότερο από 4" με πλήρη αυτόνομη οδήγηση, εσωτερικό λιμουζίνας, κτλ
Το κόστος σε αλλαγή σε ρομπότ δεν το γνωρίζω. Αλλά είναι ανάλογο της μπαταρίας που επιλέγεις να σου βάλει. Αν θες μικρή για 350 χλμ είναι φθηνότερη από την μεγάλη για 580 ή 1000 χλμ στο μελλον. Υπάρχει στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Αλλά αν ξεκινήσεις από το σπίτι φορτισμένος θα είχες για το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιου κόστος ανά 100 χλμ =3-4€
Δηλαδή αν έρθουν και εδώ αυτά στο σχετικά σύντομο μέλλον αν κάνεις συχνά ταξίδια συμφέρει να αγοράσεις με leasing την μπαταρία και να την αλλάζεις σε ρομποτς. Ενώ αν κάνεις μια στο τόσο ταξίδια τότε συμφέρει να την αγοράσεις μαζί με το όχημα (45Κ φτάνει το αυτοκίνητο) αλλά θα έχεις 710 χλμ αυτονομίας, τα οποία θα τα φορτιζεις φθηνά στο σπίτι σου.
Το πιο ενδιαφέρον είναι πως από ότι διαβάζω η εταιρία (Νιο) δίνει την δυνατότητα σε παλαιούς ιδιοκτήτες να αλλάζουν με μεγαλύτερη νεότερη μπαταρία όποτε θέλουν.
Δηλαδή το όχημα κρατά την αξία του και αλλάζεις την μπαταρία αναλόγως τα προγράμματα που θέλεις να πληρώσεις.Δηλαδή αυτό το πακέτο ομοιάζει με αυτά που έγραφα ως ιδέα για τους ταξιτζήδες.
-
Εδώ αυτός έχει την μπαταρία με τα 580χλμ αυτονομίας σε μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας. Την φορτίζει κανονικά από μπριζα στον χώρο στάθμευσης του. Κάνει ένα ταξίδι και την αλλάζει με άλλη γεμάτη σε 5:30 λεπτά. Και ξανά έχει 580 χλμ αυτονομίας, έστω μικτής. Δηλαδή 450-500 χλμ σε ταξίδι.
Και όλα αυτά σήμερα. Στην Ευρώπη.
-
Με κέρδισε στο HALVA o τίτλος, δεν έχω ανοίξει ακόμα το βίντεο!
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά