-
Τα κέρδισες και τα αξίζεις.
Και εις ανώτερα εύχομαι.
Σκέφτομαι αν μπορώ να πέσω στον βούρκο και σκοταδισμό κριτικής οικογένειας για το προϊόν της, αλλά επίσης δεν ξέρω αν έχω τόσο καλή εφευρετικότητα σε διάφορους τρόπους προσβολής τους.
Εγώ θα τα πω χύμα και μετά θα τρέχουν να με μπλοκάρουν.
Δεν μου βγαίνει άλλωστε, και θα είναι και άδικο για τους ανθρώπους αυτούς.
-
Λαπ , αυτές είναι επινοημένες «προσβολές», σαν ανθρώπους που πέφτουν κάτω από μόνοι τους και φωνάζουν...
έστω κι έτσι όμως, εφόσον έτσι το νιώθεις, αν σου ζητήσω δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ που σε έκανα να αισθανθείς ότι προσέβαλα την οικογένειά σου, την δέχεσαι;
( Και να επιστρέψουμε στην αιώνια διαμάχη του πιο καίει μισό λίτρο παραπάνω; )
-
Αυτό σου λέω, δεν έχεις γνώση και κατανόηση των ηθικών ορίων που πέρα από αυτά μια κριτική θεωρείται ως χτύπημα κάτω από τη μέση. Το σημείο δηλαδή που ένας ηθικός άνθρωπος βάζει φρένο στον εαυτό του.
Μπορείς να προσβάλεις κάποιον όταν ανταλλάσσετε επιχειρήματα. Εφόσον αυτός άνοιξε την συζήτηση μαζί σου, καλα να πάθει. Οι οικογένειες όμως, και τα τρίτα άτομα, που σχετίζονται με αυτόν δεν είναι και δεν πρέπει να είναι υποκείμενα προσβολής και υπονοουμένων.Μονο ένας άνθρωπος που έχει ως νοοτροπία του το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" περνάει τα ηθικά όρια της κοινωνίας μας. Όπως σου είπα, μέσα από τα ωραία λόγια καλύπτεις το χάος μέσα σου, δεν είμαστε ηλίθιοι όπως νομίζεις, όλοι το αντιλαμβανόμαστε.
Ως προς την συγχώρεση, αν και είναι μισή επειδή δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεσαι γιατί την ζητάς, την δέχομαι κατά το ήμισυ και εγώ.
Όταν αντιληφθείς το λάθος σου θα την δεχτώ ολόκληρη.Υ.γ και ναι είσαι ψηλοασχετος με τα αυτοκίνητα και την οδήγηση.
-
-
Άσε μας ρε γάτε, να αρχίσω και εγώ τα υπονοούμενα για την οικογένεια σου να σε δω.
Υ.γ Είναι παράνομο να βάζεις αθώα πλάσματα να μαλώνουν. Ακόμα και σε αυτό διαφωνούμε.
-
Βασικός λόγος τα τζάκια και οι σόμπες και δεύτερος τα οχήματα.
-
Πάντως εγώ το:
«χαρά στην υπομονή της γυναίκας σου, που σε ανέχεται, είναι ηρωίδα κλπ.»
το έχω πει μόνο σε φίλους μου Λαπ, και ποτέ πριν το μαβάσι γκέρι... ή έστω, ας είμαστε ειλικρινείς, τη λαβή σούμο πλέον, σε streetfight...Βλέπω όμως οτι εσείς οι Πρωτευουσιάνοι το χετε για μεγάλη βρισιά και προσβολή...
Δεν έχετε κάνει σε χωριό, γι αυτό.Είναι οι πολιτισμικές αυτές διαφορές... εσείς ξέρετε παραπάνω από αυτόκινητα, εμείς μόνο πως φορτώνεται σωστά το σαμάρι και να μην πατάμε τις βουνιές όταν προπορεύεται το ζώο...
-
Δεν έχεις καταλάβει κάτι, δεν σου έδωσα το δικαίωμα να σχολιάζεις τα του σπιτιού μου ως επιχείρημα έμμεσης προσβολής για το οτιδήποτε σε μια συζήτηση. Εμένα να σχολιάζεις διότι εγώ, κακως μεν, μπαίνω σε συζήτηση μαζί σου.
Φυσικά και οι φίλοι μου με πειράζουν και φυσικά τους το επιτρέπω, αλλά το κάνουν χάριν αστεϊσμού και σε φιλικό επίπεδο.
Εσύ ούτε φίλος μου εισαι, ούτε εγώ έχω κάνει τέτοια αστεία προς εσένα.
Για αυτό και σου είπα παίρνεις το θάρρος του χωριάτη.
Δεν έχει να κάνει με το που μένεις. Η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις είναι γεμάτοι ανθρώπους της επαρχίας με τρόπους, συνήθειες και ήθη έως και προσβλητικά. Αλλά έτσι μεγάλωσαν, αυτά διαιωνίζουν.
Φυσικα υπάρχουν εξαιρετικοί επαρχιώτες πολύ πιο ηθικοί, μορφωμένοι και με υψηλο αξιακο σύστημα από τον καλύτερο αστό πρωτευουσιανο. Άλλωστε οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας και όχι μόνο από την επαρχία προήλθαν, πολλοί αστοί βαφκαλιζονται με την ιδέα της ανωτερότητας τους και καταλήγουν και αυτοί περίγελος.
Εγώ μιλώ για το είδος του επαρχιωτισμου που όπου και αν πάει και μείνει, περνάει τα όρια, διότι δεν τα έχει μάθει.
Τεσπά, για να μη κουράζουμε τους υπολοίπους, μου έκανε εντύπωση πως ενώ στο ανέφερα τόσες φορές δεν είχες το ηθικό σθένος να αποδεχτείς πως η ανάμιξη σου αυτή με προσέβαλε και αδιαφορησες. Για αυτό και η αναφορά μου επειδή το θυμήθηκα.
Το αφήνω εδώ το θέμα.
Συνεχίστε.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βασικός λόγος τα τζάκια και οι σόμπες και δεύτερος τα οχήματα.
Στο μεταξύ το άρθρο λέει για σωματίδια pm10, ενώ το ζουμί είναι στα pm2.5 & pm1 που πάνε πνεύμονα και δεν φεύγουν.
-
Γι αυτό είναι καιρός να σας κόψουν ξανά το ντίζελ εσάς τους ευγενεις αστούς, να το αφήσουν σε μας τους άγαρμπους χωριάτες μόνο, εσείς οι πολιτισμένοι με τα αυστηρά αξιακά συστήματα να απλώνετε μπαλατέζες, να ησυχάσουμε κι εμείς απ τα γιουρούσια στα 3ημερα γιατί οι μισοί δεν θα φτάνουν ποτέ, θα κάνουν Ανάσταση και Πρωτοχρονιά στα ΣΕΑ, να μπορουμε κι εμεις να πίνουμε τα καφεδάκια μας, τα κρασάκια και τα τσίπουρά μας χαλαρά δίπλα στο κύμα ή στα μπαλκόνια του Πηλίου, όπως κάθε μέρα...
Άντε, κι όσοι έχουν γιάρια από Style και κάτω, καλοδεχούμενοι κι αυτοί, κι ας μιας πιάνουν τα πάρκινγκ στον ίσκιο... (να φανούμε και λίγο φιλόξενοι, μην έχει και λέει ο Λαπ).
-
Τεσπά, για να μη κουράζουμε τους υπολοίπους, μου έκανε εντύπωση πως ενώ στο ανέφερα τόσες φορές δεν είχες το ηθικό σθένος να αποδεχτείς πως η ανάμιξη σου αυτή με προσέβαλε και αδιαφορησες. Για αυτό και η αναφορά μου επειδή το θυμήθηκα.
Το αφήνω εδώ το θέμα.
Συνεχίστε.Ειλικρινά Λαπ, δεν πίστεψα ότι αυτό το πράγμα το πήρες πραγματικά βαρέως, επειδή είναι κοινός αστεϊσμός. Γι αυτό σου ζήτησα ΣΥΓΝΩΜΗ, κι ελπίζω να με συγχωρέσεις.
-
Πιλιουριτη, δεν είμαι βλάκας. Το αντίθετο.
Δεν με πειράζει ο αστεϊσμος όταν γινεται χάριν αστεϊσμού, με πειράζει η εργαλεοοποιηση του αστεϊσμού σε τρίτα πρόσωπα ως όχημα για την έκφραση της απέχθειας στην δική μου προσωπικότητα. Με λίγα λόγια η μπαμπεσια.
Και όπως είπα για εμένα λεγε ότι θες, το να υποβιβαζεις την προσωπικότητα της γυναίκας, που είναι εξαιρετική με ύψιστο ήθος και αρχές που μόνο σε ελληνικές ταινίες συναντάς, επαρχιωτισα και αυτή, είναι μέγα ατόπημα.Τέλος η συζήτηση από μέρους μου. Δεκτή η συγνώμη, πάμε παρακάτω.
-
Εγώ στο έχω ξαναπεί πως καμιά απέχθεια δεν έχω για σένα, εκτός από οτι σε βρίσκω εξαιρετικά ισχυρογνώμωνα μέχρις εσχατου σημείου σε κάποια πράγματα, μόνο θετικά βρίσκω, γι αυτό και οι αστεϊσμοι.
Ίσως έχεις απέχθεια εσύ, λυπάμαι, τέλος πάντων.Για να ξαναγυρισουμε στις γνωστές διαφωνίες:
"εύχομαι" να σας κόψουν ξανά το ντίζελ στας Αθήνας, να δούμε πόσοι θα λένε "ευτυχώς γλιτώσαμε" και πόσοι θα βρίζουν και θα καταριουνται μέρα νύχτα και θα αποκτήσουν ξαφνικά σοβαρό πρόβλημα...
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Για να ξαναγυρισουμε στις γνωστές διαφωνίες:
"εύχομαι" να σας κόψουν ξανά το ντίζελ στας Αθήνας, να δούμε πόσοι θα λένε "ευτυχώς γλιτώσαμε" και πόσοι θα βρίζουν και θα καταριουνται μέρα νύχτα και θα αποκτήσουν ξαφνικά σοβαρό πρόβλημα...
Μα το πρόβλημα είναι τεχνητό.
Η βενζίνη έχει σχεδόν διπλάσια φορολόγηση από το diesel.
Ανεβάζεις ελάχιστα τον φόρο στο diesel, κατεβάζεις αντίστοιχα της βενζίνης.
Προωθείς τα υβριδικά με διάφορα κίνητρα και κανείς δεν θα πει τίποτα. Το αντίθετο θα καθαρίσει η ατμοσφαιρα, ως ένα σημείο διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα τζακια. Ιδιαίτερα από την μείωση των euro5 diesel θα έχουν όφελος οι πόλεις. Τα νεότερα euro6d diesel που είναι καθαρότερα και οικολογικότερα, δεν θα τα αλλάξουν εύκολα διότι δεν αξίζει σε τόσο νέα οχήματα να τα αλλάξεις.Στο βάθος δεκαετίας τα phev, και 15ετιας++ τα ηλεκτρικά με νέες μπαταρίες
-
Τέτοιες "λύσεις" σκέφτονται μόνο κάτι πολιτικοί φιλελεδες σαν αυτούς που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Δηλαδή αφού το ψωμί παχαίνει κι η σκορδαλιά βρωμάει, να τα φορολογησουμε επιπλέον, κι όλοι αυτοί με τα 650€ σύνταξη ή τα "στελέχη" με τα 1300€, θα τρώνε στο εξής μπάρες βρώμης με τη quinoa-salad τους...Πωλήθηκαν φέτος πχ 10.000 φουλ υβριδικά, στα 5.000.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα; Ή 15 χιλιάδες; Κι άλλα 5.000 ηλεκτρικά, πλαγκ ιν κλπ. Τον βλέπετε ρεαλιστικό τον ρυθμό αντικατάστασης;
-
Τέτοιες λύσεις σκέφτονται οι άνθρωποι που έχουν βασικές γνώσεις οικονομικών και πολιτικών συστημάτων.
Η άλλη μέθοδος είναι να επιβάλεις πολιτικές προς όφελος του συνόλου με τη βια και σε όποιον αρέσει. Είτε η άναρχη νεοφιλελευθερισμού να μην ρυθμίσεις απολύτως τίποτα και όπου μας βγάλουν η συγκυρία και οι συνθήκες της αγοράς.
Η πολιτική σταδιακων κινήτρων προς μια κατεύθυνση που είναι προς όφελος της κοινωνίας, είναι μια πρακτική μέθοδος και έχει αποδείξει την αξιοπιστία της.
Άλλο πράγμα το ψωμί ως αγαθό επιβίωσης που δεν επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία και άλλο τα αυτοκίνητα, τα τζάκια και οι ρύποι τους.
Είναι δυο διαφορετικά θέματα. Απλά εσύ έχεις την τάση όλα να τα συνδέεις μεταξύ τους με κολλητική ουσία το χάοςΤο ίδιο συνέβη και στον φόρο στο τσιγάρο και στους περιορισμούς του. Είναι ελεύθερη η επιλογή του, αλλά προκαλεί βλάβη στην κοινωνία, στην δημόσια υγεία, στα ασφαλιστικά ταμεία και τέλος στον άνθρωπο με αδυναμίες να επιβληθεί στον εαυτό του. Οπότε χτίζονται πολιτικές σταδιακων αντικινήτρων με σκοπό την σταδιακή ελάττωση του από τον πληθυσμό.
Εκτός αν προτιμάς να τους δέρνουμε του καπνιστές.
Εσύ ποια πρακτική μέθοδο προτιμάς;
-
Κάθεστε και τσακώνεστε και οι δύο @lap και @piliourits για το πως θα απαγορευτούν τα ντίζελ στους καταναλωτές, λες και δεν έχει ήδη γίνει έμμεσα.
Οι εταιρείες από μόνες τους τα σταματούν. Δε θα βρίσκει να αγοράζει κανείς. Τέλος.Τα ήδη υπάρχοντα θα φάνε τέλη στην Ευρώπη, σε σημείο που θα φεύγουν τρίτες χώρες ή ανακύκλωση.
Ελλάδα μην περιμένετε τέτοια. Κανείς δε θα φάει το πολιτικό κόστος. Θα πληρώνουν τα πρόστιμα μη συμμόρφωσης με τους φόρους σας. Ότι κάνουν και τώρα δηλαδή.
Χαλαρώστε και πάρτε μια βαθιά εισπνοή.
-
Μα οι εταιρίες τα σταματούν λόγω αντικινήτρων όπως αυτα των ρύπων.
Εάν δεν υπήρχαν τα όρια ρύπων να επιβάλλονται σταδιακά σε κάθε euro υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι δεν θα είχαμε diesel χωρίς κανένα απολύτως φίλτρο;Τους βάζουν ένα όριο, εάν το πιάσουν έχει καλώς, είναι τεχνολογικά εξελιγμένο εάν όχι, τότε πρέπει να εξελίξουν άλλη τεχνολογία.
Τα αντικίνητρα υπάρχουν και στους κατασκευαστές και στους χρήστες των προϊόντων τους.
-
Εγώ πολύ το χαίρομαι πάντως όταν αγοράζει ο κόσμος diesel σε πλήρη αντίθεση με τις "προσταγές" της νέας εποχής, τις χυδαίες στρεβλώσεις της αγοράς και τις νουθεσίες κάθε λογής Αντουανέτας ή Ελένης Λουκά της αυτοκίνησης.
Εκεί, κραδασμό, ήχο τράτας και χειροκίνητο κιβώτιο ακόμα καλύτερα. Old school και αν δεν τους αρέσει ξυδάκι. Που έπιασε ξαφνικά ενδιαφέρον τους πολιτικούς της ΕΕ για την υγεία των πολιτών όταν με τις αποφάσεις τους εδώ 30 χρόνια δεν υπάρχει πρακτικά δημόσια υγεία.Μακάρι μέχρι το 2050.
-
Τα αντικίνητρα υπάρχουν και στους κατασκευαστές και στους χρήστες των προϊόντων τους.
Σωστά, αλλά τα τέλη στην Ελλάδα και οι απαγορεύσεις, είναι αστείες για παλιότερα οχήματα σε σχέση με τις βόρειες χώρες. Οπότε μόνο από τους κατασκευαστές θα σωθούμε.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά