-
Βρε παιδιά επειδή δεν θυμάμαι για πείτε μου : η τιμή του diesel ήταν πάντα τόσο κοντά στη τιμή της βενζίνης ?Τώρα βλέπω διαφορές μικρότερες απο 0,35c .
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@vdx said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αξίζει αγορά diesel αυτοκινήτου για ~12κ χλμ τον χρόνο μόνο σε ταξίδια και κοντινές βόλτες (Νέα Μάκρη, Χαλκίδα, Σούνιο)?
Με την κατάσταση που επικρατεί στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην τιμή και εφόσον το θέλω για ταξίδια με συμφέρει το diesel όμως φοβάμαι μήπως μακροπρόθεσμα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
Αυτό με το όριο που βάζετε στα ετήσια χλμ άξιζε να το υπολογίσει ο πρώτος ιδιοκτήτης που θα είχε και την προσφορά απο το αντίστοιχο μοντέλο βενζίνης και θα υπολόγιζε διαφορές σε καταναλώσεις και τιμή αγοράς .
Τώρα στα μεταχειρισμένα που δεν υπάρχει διαφορά αξιόλογη το πετρέλαιο θα είναι η καλλίτερη επιλογή μετα πάντα απο ενα έλεγχο του κινητήρα σε συνεργείο που να ξέρει απο diesel.
Αν ακόμη αναρωτιέσαι ρίξε μια ματιά στις ταμπέλες με τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων
Επειδή τα 12κ χλμ/έτος είναι αστείο νούμερο για πετρέλαιο, ρωτάω μήπως υπάρχει κάποιο long term issue όπως πχ εμφάνισαν πλ PSA αυτοκίνητα με την αντλία adblue.
-
@yem said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βρε παιδιά επειδή δεν θυμάμαι για πείτε μου : η τιμή του diesel ήταν πάντα τόσο κοντά στη τιμή της βενζίνης ?Τώρα βλέπω διαφορές μικρότερες απο 0,35c .
Κάποτε το ντίζελ ήταν ακριβότερο απο την βενζίνη!
Το 2005 το λίτρο του ντίζελ κίνησης είχε 10 λεπτά παραπάνω απο την βενζίνη
0,80 το πετρέλαιο 0,70 η βενζίνη στο περίπου
μετά μπήκαν κάποιοι ΕΦΚ και η βενζίνη κατέληξε να εχει την παραπάνω διαφορά που βλέπεις σήμερα . -
35-40 σεντς σου φαίνεται μικρό σαν νούμερο, αλλά ποσοστιαία είναι 25-30% η διαφορά συνήθως.
Βάλε κι ένα 30% χοντρικά, διαφορά σε λίτρα κατανάλωσης, είναι +40% ή +50% περισσότερα χρήματα ανά έτος (εκτός των υβριδικών ΤΟΥΟΤΑ, που πληρώνεις ελάχιστα παραπάνω). -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
35-40 σεντς σου φαίνεται μικρό σαν νούμερο, αλλά ποσοστιαία είναι 25-30% η διαφορά συνήθως.
Βάλε κι ένα 30% χοντρικά, διαφορά σε λίτρα κατανάλωσης, είναι +40% ή +50% περισσότερα χρήματα ανά έτος (εκτός των υβριδικών ΤΟΥΟΤΑ, που πληρώνεις ελάχιστα παραπάνω).σίγουρα η διαφορά στην κατανάλωση κάνει ΚΑΙ αυτή την διαφορά απλά θυμάμαι την διαφορά στα 40-50 λεπτά και όχι κάτω απο τα 0,35 , σαν να ανέβηκε πιό πολύ απο την βενζίνη.
-
Όντως κι εγώ έχω αυτή τη αίσθηση.
Πολλά πρατήρια σταμάτησαν να διαθέτουν "απλό" ντίζελ και έχουν μόνο το αντίστοιχο του v-power που μαρκετάρει η εταιρεία τους, σε τιμές πιο τσιμπημένες κι απ τη Shell που το ξεκίνησε.
Πάντως τόσους μήνες που είμαι εδώ, το μέγιστο ήταν 0.25-0.30€ η διαφορά "κανονικών" καυσίμων. -
Πήρε παραπάνω αύξηση απ ότι η βενζίνη διάβασα ένα άρθρο προχθές και μην ξεχνάμε είχε πάρει και πριν λίγο καιρό και κάποια λεπτά μόνο το diesel πως το λέγαν δεν θυμάμαι κάτι για το περιβάλλον.
-
Ήταν μόνο 3 λεπτά το περιβαλλοντικό, προφανώς κάτι ανέβηκε, αλλά νομίζω φταίει και το μάρκετινγκ των εταιρειών.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ήταν μόνο 3 λεπτά το περιβαλλοντικό, προφανώς κάτι ανέβηκε, αλλά νομίζω φταίει και το μάρκετινγκ των εταιρειών.
Ναι ήταν 3 λεπτά + αλλά 3 ή 4 δεν το θυμάμαι αν το βρω θα το ανεβάσω πάμε στα 7 λεπτά οπότε μειώνεται η διαφορά
-
Καλημέρα και καλη Αποκριά να ευχηθώ! Δυστυχώς σήμερα δεν θα είμαι ευχάριστος γιατί κάπου έχει παραγίνει το κακό και μας θεωρούν όλοι τους διαχρονικά ηλίθιους.
Δεν μπορεί μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα να ανεβαίνει πάνω από 10 λεπτά το λίτρο η τιμή της βενζίνη και γενικά όλα τα καύσιμα.
Δεν γίνεται στο άκουσμα και μόνο της διεθνούς αύξησης της τιμής λόγω πολέμου να τσιμπάει παραπάνω το συνοικιακό πρατήριο.
Με τι τιμή αγόρασε ο πρατηριούχος; Ποσο επιτρέπεται να την πουλάει ; Τρόμαξαν που ακούστηκε για πλαφόν και βγάζουν προκαταβολικά τα σπασμένα λόγω και της προγραμματισμένης εξόδου για το τριήμερο; Υπάρχει κράτος ;
Ποιοι είναι αυτοί που μας εκβιάζουν καθημερινά και μας στερούν τη χαρά της αυτοκίνησης ή την ανάγκη της μετακίνησης;
Φουλαρα την προηγούμενη Κυριακή με 1,87 (ήδη τραγική τιμή αλλά υπήρξε πιο σταδιακή η αύξηση) και χθες ήταν όλα τα πρατήρια στο 1,999.
Μπορεί να σταματήσει η ξεφτίλα λιγακι ;
Ακόμα και να τα έχεις είναι ανοησία να σε κλέβουν τόσο ξεδιάντροπα.ΥΓ. Θερμή παράκληση όχι σχόλια για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή κομματικά. Το πρόβλημα είναι στην αδυναμία του κράτους διαχρονικά, στη νοοτροπία κλέφτη της συντεχνίας και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλα τα πράγματα που μας θιγούν.
-
Ξέρεις πάνω από όλα υπάρχει η λεγόμενη τιμή αντικατάστασης.
Δηλαδή ο πρατηριούχος, που βγάζει 5-10 λεπτά στο λίτρο, αν αγόρασε πριν 3 μέρες με 1,80 και πουλάει 1,90, αύριο θα πρέπει να αγοράσει με 1,90, που σημαίνει 0 κέρδος, άρα ζημία .
Αν το κάνει αυτό 2-3-4 φορές , με την αναλογία του τζίρου - κέρδους που έχει , όχι μόνο θα κλείσει το μαγαζί του , αλλά θα πτωχεύσει...
Μίλαγα με φίλο που έχει βενζινάδικο σε επαρχία , που είναι και αλιευτική περιοχή και παίρνει επιταγές από ανεμότρατες. Ξέρεις αυτές βάζουν 50-70000 ευρώ καύσιμο και έδιναν επιταγές 1 εβδομάδα.
Πόσο μπορεί να αντέξει αυτός. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μαγαζιά.
-
Το θέμα είναι ότι ο βενζινάς αγοράζει μεν με 1.80€ αλλά και μόνο στην υποψία πολέμου ανεβάζει στα 2.00€.
Με το που γίνεται κάτι, οι αυξήσεις την επόμενη μέρα είναι παρούσες στα βενζινάδικα. Μόλις πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου, κάνουν κανα 15μερο να φανούν οι μειώσεις. -
Πληρώνει ΦΠΑ ο πρατηριούχος για την βενζίνη;
-
Το άλλο το άρθρο με την shell που συνεχίζει να αγοράζει από Ρωσία με τιμή πετρελαίου... 28 δολάρια παρακαλώ. Οπότε η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει θέμα με την ακρίβεια, γιατί ανεβάζει τις τιμές? Οπότε όντως μας κλέβουν. Διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω κάπου λάθος ή δεν τα σκέφτομαι σωστά.
-
Από τους πιο βρώμικους κλάδους.
Νοθείες, πειραγμένες αντλίες, κλοπές στις παραδόσεις, λαθρεμπόριο και δε συμμαζεύεται. -
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το άλλο το άρθρο με την shell που συνεχίζει να αγοράζει από Ρωσία με τιμή πετρελαίου... 28 δολάρια παρακαλώ. Οπότε η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει θέμα με την ακρίβεια, γιατί ανεβάζει τις τιμές? Οπότε όντως μας κλέβουν. Διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω κάπου λάθος ή δεν τα σκέφτομαι σωστά.
28 $ κάτω από την τρέχουσα τιμή αγόρασε, όχι 28 $ τελική τιμή.
Shell bought 100 000 metric tons of Russia’s flagship Urals crude on Friday, according to people familiar with the transaction. It paid $28.50 a barrel below the price of international benchmark Brent crude, the widest discount on record.
-
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
28 $ κάτω από την τρέχουσα τιμή αγόρασε, όχι 28 $ τελική τιμή.
Shell bought 100 000 metric tons of Russia’s flagship Urals crude on Friday, according to people familiar with the transaction. It paid $28.50 a barrel below the price of international benchmark Brent crude, the widest discount on record.
https://www.wsj.com/livecoverage/russia-ukraine-latest-news-2022-03-04/card/shell-buys-russian-oil-at-bargain-price-2ZljvO2HQlmPm5d5aAgG
Ευχαριστώ πολύ. -
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ξέρεις πάνω από όλα υπάρχει η λεγόμενη τιμή αντικατάστασης.
Δηλαδή ο πρατηριούχος, που βγάζει 5-10 λεπτά στο λίτρο, αν αγόρασε πριν 3 μέρες με 1,80 και πουλάει 1,90, αύριο θα πρέπει να αγοράσει με 1,90, που σημαίνει 0 κέρδος, άρα ζημία .
Αν το κάνει αυτό 2-3-4 φορές , με την αναλογία του τζίρου - κέρδους που έχει , όχι μόνο θα κλείσει το μαγαζί του , αλλά θα πτωχεύσει...
Μίλαγα με φίλο που έχει βενζινάδικο σε επαρχία , που είναι και αλιευτική περιοχή και παίρνει επιταγές από ανεμότρατες. Ξέρεις αυτές βάζουν 50-70000 ευρώ καύσιμο και έδιναν επιταγές 1 εβδομάδα.
Πόσο μπορεί να αντέξει αυτός. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μαγαζιά.
Υπάρχουν και τα εταιρικά πρατήρια που δεν νομίζω να έχουν τέτοια θέματα άσε που δεν νοείται να πληρώνω εγώ το φέσι ή την ταμειακή διευκόλυνση του χονδρέμπορα.
Κλάδος άθλιος που μας κλέβει ασύστολα. -
Προφανώς υπάρχει εκμετάλλευση, αλλά δεν φταίει βασικα ο βενζινας για το ράλλυ τιμών.
Ο Κρούζερ προσπαθεί να εξηγήσει πως και τίμιος να είναι ο πρατηριούχος (σπάνιο πράγμα) θα προτιμήσει να τον θεωρήσουν κάποιοι "εκμεταλλευτη" παρά να κλείσει το μαγαζί, γιατί πρέπει να στοκάρει ξανά.
Χώρια που τον επόμενο μήνα, η αντλία θα καίει 45% πιο ακριβό ρεύμα απ ότι σήμερα, τα μεταφορικά θα είναι ακριβότερα κλπ.
Αυτό συμβαίνει σε όλους τους κλάδους.
Αν π.χ. σε ένα φούρνο δεν βλέπετε ακόμη μεγαλη αύξηση στο ψωμί, είναι γιατί μάλλον θα λείπουν 100γρ απ τη φρατζόλα, αλλά εκεί που οι ποσότητες μετριούνται, φαίνεται πολύ η αύξηση.
Δεν γέμισα ακόμη, πριν λίγο παρατήρησα Βόλο 2.05€ BP, 2.22€ η 100σταρα, 1.7€ (παρά 2 χιλιοστά) το ντίζελ... κι υπάρχουν κι ακριβότερα. -
Την Τετάρτη έβαλα πετρέλαιο με 1,60 και κάθε μέρα ανέβηκε και τώρα έχει 1,768.
Δηλαδή αν αυτός είχε γεμίσει την Τετάρτη με 1,50-1,55 κόστος, τώρα θα θέλει 1,67-1.72 . Δηλαδή αν αυτός έχει 10000 λίτρα δεξαμενές, αν κρατούσε την τιμή στο 1,60 , θα έπρεπε να έχει εισπράξει 160000 και να αγοράσει 172000..
Δηλαδή να χάσει 12000. Και αν το κάνει και την επόμενη εβδομάδα, θα πάει στα 24000 η χασούρα και την τρίτη εβδομάδα θα πάει φυλακή για χρέη...
Απλή αριθμητική είναι ...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά