-
1.82 το diesel Αρτα
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Την Τετάρτη έβαλα πετρέλαιο με 1,60 και κάθε μέρα ανέβηκε και τώρα έχει 1,768.
Δηλαδή αν αυτός είχε γεμίσει την Τετάρτη με 1,50-1,55 κόστος, τώρα θα θέλει 1,67-1.72 . Δηλαδή αν αυτός έχει 10000 λίτρα δεξαμενές, αν κρατούσε την τιμή στο 1,60 , θα έπρεπε να έχει εισπράξει 160000 και να αγοράσει 172000..
Δηλαδή να χάσει 12000. Και αν το κάνει και την επόμενη εβδομάδα, θα πάει στα 24000 η χασούρα και την τρίτη εβδομάδα θα πάει φυλακή για χρέη...
Απλή αριθμητική είναι ...
Ναι αλλά αγόρασε και αντίστοιχα πιο φτηνά , το κέρδος δεν το υπολογίζεις αυστηρά με το πόσο θα αγοράσω αν ξεπουλήσω αλλά με το πόσο μου κόστισε το προϊόν όταν το αγόρασα , αν αγόρασε με 1,45 και θα έπρεπε να πουλάει με 1,55 αλλά πουλάει με 1,90 επειδή θα αγοράσει την επόμενη παρτίδα με 1,80 τότε είναι ο ορισμός του απατεώνα !
-
Την Τετάρτη έβαλα πετρέλαιο με 1,60 και κάθε μέρα ανέβηκε και τώρα έχει 1,768.
Δηλαδή αν αυτός είχε γεμίσει την Τετάρτη με 1,50-1,55 κόστος, τώρα θα θέλει 1,67-1.72 . Δηλαδή αν αυτός έχει 10000 λίτρα δεξαμενές, αν κρατούσε την τιμή στο 1,60 , θα έπρεπε να έχει εισπράξει 160000 και να αγοράσει 172000..
Δηλαδή να χάσει 12000. Και αν το κάνει και την επόμενη εβδομάδα, θα πάει στα 24000 η χασούρα και την τρίτη εβδομάδα θα πάει φυλακή για χρέη...
Απλή αριθμητική είναι ...
Φοβερά τα μαθηματικά σου, έχω μείνει άφωνος
Μάλλον σου διαφεύγει ότι για να πουλήσει αρχικά με 1,50 - 1,55 είχε γεμίσει με 1,45 οπότε το έβγαλε το κέρδος του. -
-
Και γω για κλέφτες βενζινάδες θέλω να φωνάξω από ένστικτο, αλλά δεν γνωρίζουμε ούτε με τί όρους παραγγέλνουν, ούτε τί πίστωση έχουν πλέον, αν ακόμη έχουν, τί τους χρεώνουν οι τράπεζες κλπ. κλπ.
Γιατί πολύ αμφιβάλλω στις μέρες που ζούμε, αν το διυλιστήριο ή η κεντρική εταιρεία λέει "να σου στείλω 2 βυτία να πουλήσεις, κι όποτε τα μαζέψεις μου τα δίνεις"... οπότε μην εκπλαγείτε αν το μισό κέρδος το θέλει η τράπεζα εγγυητική κλπ. Δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά υποθέτω...
Πάντως κι όταν φτάσει τα 2μιση και 3 ευρώ η βενζίνη και άλλο τόσο τα παράγωγα σιτηρών, μάλλον δεν θα φταίει ο φούρναρης κι ο βενζινάς, αν και το σύστημα στο οποίο ζούμε λέγεται Καπιταλισμός, προσφορά και ζήτηση, η κρίση γεννάει ευκαιρίες και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά... -
Είχα φίλο βενζινά και έτυχα μια μέρα σε παραλαβή φορτίου….πλήρωσε για 3300 λίτρα αλλά του έδωσαν 3000 γιατί τα 300 εξατμίζονται από το διυλιστήριο μέχρι το βενζινάδικο…
Με αυτό θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι που δεν γνωρίζουμε. Χωρίς φυσικά να δίνω άφεση αμαρτιών στους αρκετούς απατεώνες που υπάρχουν στον κλάδο. -
@super-t said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τα τιμολόγια δεν λένε και κάτι γιατί δεν γνωρίζουμε την πραγματική χρέωση που κάνει η εταιρεία στον έμπορα . Υπάρχουν εταιρείες εμπορίας αγαθών πρώτης ανάγκης που ο προμηθευτής τους χρεώνει το προιόν σε ίδια τιμή πώλησης λιανικής δλδ ο λιανέμπορος μπαίνει και μέσα αλλά στο τέλος τα γυρίζουν σε φθορές /ανακοστολογήσεις/και σε δωρεάν ποσότητες , Από τον πίνακα (αν δεν κάνω λάθος) αγοράζει χοντρική ο βενζινάς με όλα κομπλέ στο 1,44 (95)? και έχει κέρδος 0,40c στο λίτρο ? Πάρα πολλά μου φαίνονται υπερβολικά πολλά εκτός και να παίζει αυτό που έγραψα ποιο πάνω ή αν το m3 δεν έχει 1000 λίτρα .
-
@kkostask said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Είχα φίλο βενζινά και έτυχα μια μέρα σε παραλαβή φορτίου….πλήρωσε για 3300 λίτρα αλλά του έδωσαν 3000 γιατί τα 300 εξατμίζονται από το διυλιστήριο μέχρι το βενζινάδικο…
Με αυτό θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι που δεν γνωρίζουμε. Χωρίς φυσικά να δίνω άφεση αμαρτιών στους αρκετούς απατεώνες που υπάρχουν στον κλάδο.10% εξάτμιση ? , μάλλον εξατμίστηκαν στην τσέπη του εισαγωγέα . Αν και τα φορτία απο τα Διυλιστήρια είναι σφραγισμένα , δύσκολα βάζεις έτσι απλά χέρι.
-
Και όμως,μου έδειξε το τιμολόγιο…ε,ήταν και καλοκαίρι…
-
προς θεού δεν σε λέω και ψεύτη , αλλά μου φαίνεται τεράστιο ποσό
-
Η βενζίνη που "εξατμίστηκε" που πήγε; Στον αέρα; Δεν νομίζω να επιτρέπεται οι αναθυμιάσεις να αφήνονται ελεύθερες...
-
Ε άμα ήταν καλοκαίρι μπορεί η βενζίνη να είχε διασταλεί στα 3.300λ και μετά την παράδοση να συρρικνώθηκε πάλι.
-
Τελικά ρε παλληκάρια έχετε στραβωθεί ?
Οχι γιατί μου την λέτε κιόλας .Είπαμε 1,60 αγόρασα εγώ, άρα 1,50-1,55 αγόρασε αυτός .
Και τώρα θα πρέπει να αγοράσει 1,65 για να πουλήσει 1,75.Θα βγάλει κέρδος ?
Αρα από την συγκεκριμένη παρτίδα θα μπεί μέσα.
Αν συνεχίσει και στην επόμενη θα ξαναμπεί μέσα .
Και όταν πέσει η τιμή αυτός θα έχει αγοράσει ακριβά και θα πρέπει να πουλήσει φτηνά...Με τα δικά σας μαθηματικά, μην ανοίξετε ούτε περίπτερο. Ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία σας μην γίνετε. Θα καταστραφείτε...
Επίσης ξέρετε τι σημαίνει EX FACTORY ?
Σημαίνει ότι τόσο κάνει έξω από το εργοστάσιο .
Μετά το φορτώνεις εσύ με δικά σου έξοδα μεταφοράς για την επιχείρηση σου.Και είναι τα δύο διυλιστήρια, τα οποία πουλάνε στις εταιρείες, όχι στα πρατήρια.
Αρα στην τιμή αυτή έχουμε μεταφορικά για την εταιρεία, κόστος διαχείρισης και κέρδος εταιρείας, μεταφορά στο πρατήριο, κόστος διαχείρισης και κέρδος πρατηρίου.
Εγώ βάζω σε εταιρικό αβιν.
Σύμφωνα με την εφαρμογή fuel gr, η τιμή ήταν 1,598, στις 1,2 και 3 Μαρτίου.Αρα με 1,2095 μέση τιμή των δύο έχουμε 24 % φπα ήτοι συνολικά 1,50. Οπότε με 2 μεταφορικά , 2 διαχειριστικά κόστη και 2 κέρδη πόσο θα πάει η τελική τιμή ?
Για ξεστράβωμα λοιπόν και για μάθημα αριθμητικής τρίτης δημοτικού για όσους έχουν μεγάλο στόμα, υπάρχει και το λίνκ που βρήκα εύκολα στο νετ.
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1836239/stoxeumenes-meioseis-se-fpa-kai-plafon-sta-kausima
-
Τελικά ρε παλληκάρια έχετε στραβωθεί ?
Οχι γιατί μου την λέτε κιόλας .Είπαμε 1,60 αγόρασα εγώ, άρα 1,50-1,55 αγόρασε αυτός .
Και τώρα θα πρέπει να αγοράσει 1,65 για να πουλήσει 1,75.Θα βγάλει κέρδος ?
Αρα από την συγκεκριμένη παρτίδα θα μπεί μέσα.
Αν συνεχίσει και στην επόμενη θα ξαναμπεί μέσα .
Και όταν πέσει η τιμή αυτός θα έχει αγοράσει ακριβά και θα πρέπει να πουλήσει φτηνά...Με τα δικά σας μαθηματικά, μην ανοίξετε ούτε περίπτερο. Ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία σας μην γίνετε. Θα καταστραφείτε...
Επίσης ξέρετε τι σημαίνει EX FACTORY ?
Σημαίνει ότι τόσο κάνει έξω από το εργοστάσιο .
Μετά το φορτώνεις εσύ με δικά σου έξοδα μεταφοράς για την επιχείρηση σου.Και είναι τα δύο διυλιστήρια, τα οποία πουλάνε στις εταιρείες, όχι στα πρατήρια.
Αρα στην τιμή αυτή έχουμε μεταφορικά για την εταιρεία, κόστος διαχείρισης και κέρδος εταιρείας, μεταφορά στο πρατήριο, κόστος διαχείρισης και κέρδος πρατηρίου.
Εγώ βάζω σε εταιρικό αβιν.
Σύμφωνα με την εφαρμογή fuel gr, η τιμή ήταν 1,598, στις 1,2 και 3 Μαρτίου.Αρα με 1,2095 μέση τιμή των δύο έχουμε 24 % φπα ήτοι συνολικά 1,50. Οπότε με 2 μεταφορικά , 2 διαχειριστικά κόστη και 2 κέρδη πόσο θα πάει η τελική τιμή ?
Για ξεστράβωμα λοιπόν και για μάθημα αριθμητικής τρίτης δημοτικού για όσους έχουν μεγάλο στόμα, υπάρχει και το λίνκ που βρήκα εύκολα στο νετ.
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1836239/stoxeumenes-meioseis-se-fpa-kai-plafon-sta-kausima
χαχαχα μη γράφεις άλλο εκτίθεσαι.
Με τι ασχολείσαι; -
Εγώ με μπετά .
Εσύ με τι ? -
Είναι προφανες....
Για να μη μπερδεύεσαι, ο βενζινάς πουλάει πάντα λίγο παραπάνω από ότι έχει αγοράσει. Αυτό κράτα στο μυαλό σου. Μη το κουράζεις αλλο. -
Καλά πέτα μπαλίτσα έξω από το γήπεδο.
Μπορείς απλά να πεις μου ξέφυγε κάτι και παραφέρθηκα.
Δεν θα σου πάρουμε το κεφάλι...Α πες μας και με τι ασχολείσαι...
Διάβασε και το λίνκ
Ασε θα το βάλω εδώ το κείμενο...
Που να σου βάζω δύσκολα τώρα... -
Από το λινκ
Ενδεχομένως, κάποιοι ελάχιστοι να το κάνουν, αλλά δεν είναι αυτή η γενική εικόνα. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης στις 18/2/2022 με πανελλαδική μέση τιμή αμόλυβδης 95 οκτανίων 1,882 ευρώ ανά λίτρο, οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 1,0799 ευρώ ανά λίτρο. Επί της ίδιας τιμής, η συμβολή της τιμής του διυλιστηρίου είναι στο 0,7020 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 0,1001 ανά λίτρο (10,01 λεπτά).
Όταν δύο κρίκοι της αλυσίδας καυσίμων (εταιρείες εμπορίας και πρατηριούχοι) μοιράζονται μικτό κέρδος 10 λεπτά το λίτρο, ουδείς μπορεί να μιλήσει για αισχροκέρδεια. Οι υψηλοί φόροι και οι διεθνείς τιμές ευθύνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης της βενζίνης ανέρχεται σε 0,70 ευρώ ανά λίτρο, που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Ο φόρος αυτός επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 24%, επίσης από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Χθες η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανήλθε στο 1,887 ευρώ ανά λίτρο, τοποθετώντας τη χώρα μας στην τέταρτη θέση της Ε.Ε., πίσω μόνο από Ολλανδία, Φινλανδία και Δανία.
-
Είμαι φυσικός.
-
Από το λινκ
Ενδεχομένως, κάποιοι ελάχιστοι να το κάνουν, αλλά δεν είναι αυτή η γενική εικόνα. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης στις 18/2/2022 με πανελλαδική μέση τιμή αμόλυβδης 95 οκτανίων 1,882 ευρώ ανά λίτρο, οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 1,0799 ευρώ ανά λίτρο. Επί της ίδιας τιμής, η συμβολή της τιμής του διυλιστηρίου είναι στο 0,7020 ευρώ ανά λίτρο, ενώ το εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας υπολογίζεται κατά μέσο όρο στο 0,1001 ανά λίτρο (10,01 λεπτά).
Όταν δύο κρίκοι της αλυσίδας καυσίμων (εταιρείες εμπορίας και πρατηριούχοι) μοιράζονται μικτό κέρδος 10 λεπτά το λίτρο, ουδείς μπορεί να μιλήσει για αισχροκέρδεια. Οι υψηλοί φόροι και οι διεθνείς τιμές ευθύνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης της βενζίνης ανέρχεται σε 0,70 ευρώ ανά λίτρο, που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Ο φόρος αυτός επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 24%, επίσης από τους υψηλότερους στην Ευρώπη. Χθες η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανήλθε στο 1,887 ευρώ ανά λίτρο, τοποθετώντας τη χώρα μας στην τέταρτη θέση της Ε.Ε., πίσω μόνο από Ολλανδία, Φινλανδία και Δανία.
Βρε criu αυτό λέω και γω πως μας κλέβουν και μας κοροϊδεύουν εταιρείες και κράτος. Τώρα για βενζιναδες μας κλέβουν ςλλιως🤪🤪🤪
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά