-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Ερώτηση προς κατόχους 1.4 mhd...
Αφού ο κινητήρας ζεσταθεί και έρθει στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας, η βελόνα του δείκτη θερμοκρασίας βρίσκεται ακριβώς στην μέση; -
Λίγο πριν τη μέση.
-
@antonakis said in Suzuki Vitara 2015:
Λίγο πριν τη μέση.
Ok.
Πες μου και κάτι ακόμα...
Το καλοριφέρ στους πόσους βαθμούς αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα; Όχι χλιαρό, αλλά αισθητά ζεστό. -
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
Λίγο πριν τη μέση.
Ok.
Το καλοριφέρ στους πόσους βαθμούς αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα; Όχι χλιαρό, αλλά αισθητά ζεστό.Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Πάντα στο 23° το έχω.
Στο 1χλμ από την εκκίνηση βγάζει χλιαρό αέρα πάντως. -
@n-k-9 said in Suzuki Vitara 2015:
Λίγο πριν τη μέση.
Ok.
Το καλοριφέρ στους πόσους βαθμούς αρχίζει να βγάζει ζεστό αέρα; Όχι χλιαρό, αλλά αισθητά ζεστό.Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Πάντα στο 23° το έχω.
Στο 1χλμ από την εκκίνηση βγάζει χλιαρό αέρα πάντως.Με κάλυψες.
Ρωτάω γιατί είδα κάποια περίεργα τις προηγούμενες ημέρες και ανησύχησα.
Παραμονή των Χριστουγέννων κι ενώ ετοιμάζομαι για αναχώρηση, κάνω έλεγχο στις στάθμες και διαπιστώνω πως η στάθμη του ψυκτικού ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από το low. Ελλείψει αντιψυκτικού, πρόσθεσα λίγο απεσταγμένο νερό, ώστε να πάει ανάμεσα σε low και full.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα έκανα μια μικρή διαδρομή και μου έκανε εντύπωση πως άργησε να ανεβάσει θερμοκρασία (με εξωτερική γύρω στους 9 βαθμούς). Από τότε άρχισα να παρατηρώ τον δείκτη και διαπιστώνω πως δεν φτάνει ακριβώς στα μισά, αλλά λίγο πριν, ενώ και το καλοριφέρ βγάζει ζεστό μετά τους 23 (ενώ έχω την εντύπωση πως τον προηγούμενο καιρό ζέσταινε ήδη από τους 22).
Από βδομάδα θα το πάω για έλεγχο και ελπίζω να είναι η ιδέα μου (μαζί με την καχυποψία μου) όλα αυτά... -
Καλή χρονιά σε όλους και όλες με υγεία. Αν έχει και ευτυχία ακόμα καλύτερα.
Μόλις γύρισα από ταξίδι Ευρώπη, Βιέννη για την ακρίβεια.
Στο presovo,σύνορα Σερβία-Σκόπια, το εργαλείο, έκλεισε τα 300,000χλμ.
-5 βαθμοί, ομίχλη πολλή, βροχή τρομερή στο κατέβασμα, ανάποδες κλίσεις Σερβία-Σκόπια, χαμός.Παρένθεση 1: Οι Σκοπιανοί έχουν κρεμάσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τη δική τους, στα σύνορα με Σερβία. Τι έγινε, έλειψα μια βδομάδα και μπήκανε στην Ενωση;
Παρένθεση 2: Αυτός ο Ε75 των Σκοπίων, έχει γίνει με χρήματα της Ευρώπης; Γιατί παρατήρησα κάτι ταμπέλες που το ανέφεραν. Τον περπάτησε κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος να δει σε τι χάλι βρίσκεται; Αξίζει αυτός ο δρόμος να έχει την ταμπέλα Ε75?Όπως π.χ ο δρόμος Horgos - Budapest?
Τα έργα στην ¨εθνική οδό"¨στο ανέβασμα(αν έχετε το Θεό σας) ,καταλήγουν......σε βενζινάδικο!!!! Από δυο οι λωρίδες γίνονται μία και αυτή η λωρίδα απροειδοποίητα καταλήγει στην είσοδο απο ......βενζινάδικο!!!!Δεν ανοίχθηκε ποτέ το μοτέρ, δεν αλλάχθηκε η τουρμπίνα, δεν πειράχθηκε μοτέρ καθόλου εκτός απο την πολλαπλή εισαγωγής στα 265,000χλμ που έσπασε επειδη είναι πλαστική. Το μοτέρ συνεχίζει να μην καίει λάδι και με καλό πετρέλαιο να έχει κατανάλωση στα 120χλμ/ώρα γύρω στα 4,7 με 4,8.
Συνεχίζουμε, πρώτα ο Θεός.
-
Έπρεπε να κάνεις αυτόν τον δρόμο πριν από 6-7 χρόνια, ακόμα και τα κατσίκια έσπαζαν τα πόδια τους….
Πέρυσι που τον έκανα τελευταία φορά ήταν μια χαρά σε σχέση με το παρελθόν. -
@kkostask said in Suzuki Vitara 2015:
Έπρεπε να κάνεις αυτόν τον δρόμο πριν από 6-7 χρόνια, ακόμα και τα κατσίκια έσπαζαν τα πόδια τους….
Πέρυσι που τον έκανα τελευταία φορά ήταν μια χαρά σε σχέση με το παρελθόν.Φίλε Κώστα, νομίζω επέστρεψε στο ίδιο χάλι. 120χλμ σαμαράκια, νομίζω διαλύουν κάθε σύγχρονο αμορτισέρ-σινεμπλόκ κλπ.
Αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός πως οι τύπου στα διόδια(4 ή 5 μέτρησα) δε μιλούν Αρχαία Ελληνικά ή τουλάχιστον τη Νεοελληνική γλώσσα. Αν πρόκεται να παίξουμε θέατρο, να το παίξουμε σωστά ρε παιδιά. "Μακεδόνες" και να μην ομιλούν την Ελληνική δε νοείται....
-
#mono_vitara
#mono_gia_andres
Youtube Video -
Αγριοκάτσικο....
Φοράει τις ζάντες του παλαιότερου grand vitara. Με τα λάστιχα αυτά και λίγο ύψωμα ειναι πολύ δυνατό εκτός δρόμου. Πραγματικά εντυπωσιακό.
Εντάξει για να κανεις κάτι τέτοιο, θέλει να έχεις χρήματα. Στο πρώτο χτύπημα εγώ θα πήγαινα μια εβδομάδα σε ψυχολόγο
-
Γιατί δεν βάζετε στις πόρτες τις χορηγίες των συνεργείων ?
-
@lap said in Suzuki Vitara 2015:
Αγριοκάτσικο....
Φοράει τις ζάντες του παλαιότερου grand vitara. Με τα λάστιχα αυτά και λίγο ύψωμα ειναι πολύ δυνατό εκτός δρόμου. Πραγματικά εντυπωσιακό.
Εντάξει για να κανεις κάτι τέτοιο, θέλει να έχεις χρήματα. Στο πρώτο χτύπημα εγώ θα πήγαινα μια εβδομάδα σε ψυχολόγο
Αυτοί τον έχουν με μισθό δεν έχουν πρόβλημα...
-
Αγριοκάτσικο....
λοιπον τα κοστη στο συγκεκριμενο
ελατηρια mp (+4) 350 τοποθετημενα
αποστατες αμορτισερ, 120 ευρω τοποθετημενοι
ποδιες, οτι και να ακους ειναι οι ποδιες που θωρακιζουν τα παντα ολα απο κατω, 300 τοποθετημενες
ζαντες σιδερενιες μτχ 16' απο ngv 100 η τετραδα
λαστιχα 215/65/16 kobra nt 400
σιγα τα πολλα τα γιουρα
και γινεται αρμα -
Ιδιαιτερα εκεί που κάνει όπισθεν και έχει μια κοτρώνα στη μέση και κανεις δεν αγχώνεται, αγχώθηκα εγώ.
Όταν έχεις χαμηλό αυτοκινητο αυτά τα βίντεο είναι σαν ταινίες τρόμου.
-
Μα είναι αυτονόητο ότι το που θα φτάσει το αυτοκίνητο το θέτουν τα όρια του οδηγού.
Τώρα το πόσο κακομεταχείριση αντέχει το αυτοκίνητο το ίδιο, είναι άλλο θέμα.
-
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
Αγριοκάτσικο....
ποδιες, οτι και να ακους ειναι οι ποδιες που θωρακιζουν τα παντα ολα απο κατω, 300 τοποθετημενες
σιγα τα πολλα τα γιουρα
και γινεται αρμαΕντάξει 1300 ευρώ την φορά, δεν τα λες και λίγα...
Το καλό είναι ότι φέρνετε φαγητό από το σπίτι και γλυτώνετε την ταβέρνα...
-
@criuser said in Suzuki Vitara 2015:
Αγριοκάτσικο....
σιγα τα πολλα τα γιουρα
1300 τη φορα θελουν τα γαλλοχρεπα μονο για αντμπλου
τα υπολοιπα ειναι μπονους κανονακι -
Υπάρχει καμία μέτρηση για την διαφορά πραγματικής κατανάλωσης μεταξύ 2x4 και 4x4 new vitara;
-
@williamg said in Suzuki Vitara 2015:
Υπάρχει καμία μέτρηση για την διαφορά πραγματικής κατανάλωσης μεταξύ 2x4 και 4x4 new vitara;
+0.5lt οι βενζινες
ανεπαισθητη τα diesel -
@criuser said in Suzuki Vitara 2015:
Αγριοκάτσικο....
σιγα τα πολλα τα γιουρα
Προσωπικά έχω μόνο το ψήλωμα, δλδ τα 350 ευρώ (άπαξ).
Ζαντολάστιχα όπως τα λέει ο theodore (κάπου ένα 500ρι-600ρι) αλλά τα mud ελαστικά είναι ιδιαίτερα για να τα φοράς συνέχεια (π.χ. πολύ γλίστρα σε βρεμένη άσφαλτο...) και είναι μόνο για τέτοιες καταστάσεις, οπότε έχεις και ένα θέμα που τα αποθηκεύεις για να τα φοράς τις 3-4 φορές τον χρόνο που θα πας εκδρομή.
Μπορείς όμως αν θέλεις να έχεις συνεχώς φορεμένα λάστιχα A/T (αντί για απλά ασφάλτινα, π.χ. Yokohama Geolandar) με μια επιβάρυνση στην κατανάλωση. Συνεπώς μηδέν κόστος εδώ, όσα θα έδινες σχεδόν για ένα ασφάλτινο στα 3 χρόνια που θα αλλάξεις λάστιχο, δίνεις και για τα Α/Τ, απλά γνωρίζεις ότι δεν θα φτάσεις τόσο μακριά όσο με τα mud σε λάσπες.Ποδιές προσωπικά δεν έχω βάλει και ούτε πρόκειται γιατί είναι aftermarket και μπορεί να δημιουργήσουν ένα θέμα με ζέστη στον κινητήρα το καλοκαίρι. Δεν είναι προαπαιτούμενο, εξαρτάται από το που θέλεις να πας.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι και λόγω μικρού βάρους και καλής τετρακίνησης πάει σχεδόν όπου πάνε τα παλαιότερα που έχουν και αργά (και βέβαια είναι επίσης ψηλωμένα και με mud ελαστικά). Ένας σόφρων άνθρωπος που χρειάζεται το αμάξι του και για καθημερινή χρήση δεν πρόκειται να πάει κάπου πιο extreme.
Γενικώς με ένα ψήλωμα (350 ευρώ που είπαμε) και ένα Α/Τ ελαστικό (όταν θα αλλάξεις) είσαι μια χαρά για το 80% των περιπτώσεων εκτός δρόμου που θα τολμήσεις να πας.
Suzuki Vitara 2015