-
@gatoz said in Suzuki Vitara 2015:
καταιγις εχεις ιδιαιτεροτητες. ή εχω. τι να κανουμε. ποτες δεν θα ερχοσουν στις ραχουλες με ολοκαινουργιο οχημα οπως εκανα εγω με το nv. οπως ομως κανουνε και πλειστοι χρηστες του.
Πράγματι έτσι είναι.
Αν όμως ήθελα ένα αυτοκίνητο αυτές τις ημέρες του χιονιά θα επέλεγα το Duster. Το θεωρώ ποιο μάχιμο από το Vitara και πολύ περισσότερο αγχολυτικό για μένα.
Αλλά αυτά έχουν να κάνουν και με άλλες παραμέτρους.
-
@storm said in Suzuki Vitara 2015:
καταιγις εχεις ιδιαιτεροτητες. ή εχω. τι να κανουμε. ποτες δεν θα ερχοσουν στις ραχουλες με ολοκαινουργιο οχημα οπως εκανα εγω με το nv. οπως ομως κανουνε και πλειστοι χρηστες του.
Πράγματι έτσι είναι.
Αν όμως ήθελα ένα αυτοκίνητο αυτές τις ημέρες του χιονιά θα επέλεγα το Duster. Το θεωρώ ποιο μάχιμο από το Vitara και πολύ περισσότερο αγχολυτικό για μένα.
Αλλά αυτά έχουν να κάνουν και με άλλες παραμέτρους.
Συμφωνώ, το vitara μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά αλλά το duster θα το λυπόμουν λιγότερο να το πάω σε παραλίες, χωματόδρομους και βουνά άρα θα το ευχαριστιόμουν - ζούσα περισσότερο.
-
Χαχαχα διαβαζω και γελω. Παρτε το βιτ απο την εκθεση και κατευθειαν εξτριμ οφ ροδ και τα λεμε. Αν μιλησουμε δε με ορους εταιρικου που θα πληρωσει αλλος πας οφ ροντ και με κορολλα.
Ερωτησις γιατι το ντουστ να μην εχει μονο εκδοση μπροστα κινηση οπως εχουν ολα τα αλλα? Εγω που το χω ετσι δε μου χει λειψει η τετρα. Πειραζει? Και ξερω που ζω και τι χρειαζομαι. Σιγουρα παντως το λες και εκτος... -
@stefan147 said in Suzuki Vitara 2015:
Οι χαρακτηρισμοί και οι περιγραφές σου άνετα ισχύουν και για το Βιτάρα. Οπότε θα συμβούλευα αυτοσυγκράτηση.
Οι χαρακτηρισμοί ίσως, τα περί τέτρα not.
Youtube VideoΈχω βαρεθεί να διαβάζω στο topic του Vitara πόσο καλύτερο είναι το Duster
Πάντως θα συμφωνήσω με κάποιον παραπάνω, το υβρίδιο με τον turbo και τους 129 ίππους θα το αγόραζα σε σχέση με το Duster (και έχει και αυτό κοντή πρώτη αν είναι αυτός ο νταλκάς κάποιου) αλλά το υβρίδιο με τον ατμο των 115 όχι.
-
Το φοράει κανένα άλλο αυτοκίνητο αυτόν τον καινούργιο υβριδικό 1.5 με 116 άλογα;
-
Οι χαρακτηρισμοί και οι περιγραφές σου άνετα ισχύουν και για το Βιτάρα. Οπότε θα συμβούλευα αυτοσυγκράτηση.
ελα μωρε, σηκωσατε το ρενάουλτ το συναισθημα με τα αποπαιδια τους σε ρουμανιες και αφρικες...
μπειτε σεις στα ντουστερ και αφηστε μας εμας. τι οχι?
χαχαχ -
@fiverg said in Suzuki Vitara 2015:
Οι χαρακτηρισμοί ίσως, τα περί τέτρα not.
Youtube VideoΈχω βαρεθεί να διαβάζω στο topic του Vitara πόσο καλύτερο είναι το Duster
Πάντως θα συμφωνήσω με κάποιον παραπάνω, το υβρίδιο με τον turbo και τους 129 ίππους θα το αγόραζα σε σχέση με το Duster (και έχει και αυτό κοντή πρώτη αν είναι αυτός ο νταλκάς κάποιου) αλλά το υβρίδιο με τον ατμο των 115 όχι.
Εγω προσωπικα ουδεποτε αμφισβητησα την 4κινηση και την εκτος δρομου ικανοτητα του Βιταρα. Ακριβως το αντιθετο βασικα. Αλλες ειναι οι ενστασεις μου και κυριως αφορουν τις ανεδαφικες υπερβολες των κατοχων. Το αυτο αφορα και τα Duster φυσικα. Και τα δυο ειναι budget επιλογες με οτι αυτο συνεπαγεται.
-
Στο πάνω βίντεο έχει το duster 1 . Η τετρακίνηση στο duster 2 είναι ίδια;
-
@stefan147
Καλά, ο gatoz και κανα δυο ακόμη κάνουν πλάκα, μην τα παίρνεις στα σοβαρά.Είπαμε, μια ικανή τετρακίνηση για να σε βγάλει σε μια εκδρομή στο χιόνι ή σε κανα λασπωμένο δασικό και να διασχίσεις κανένα ποταμάκι (με ένα φτηνό ψήλωμα και μια τετράδα ικανά λάστιχα). Τώρα τα υπολοιπα περί extreme κλπ με το αμαξάκι των 23Κ με το οποίο θέλεις να πας αύριο στην δουλειά σου δεν είναι για εμάς εδώ. Αυτά και για τους dusterαίους που βλέπουν γωνίες κλπ (ναι, έχει καλύτερες μαμα!) και νομίζουν ότι θα πάνε να ανέβουν καμιά πλαγιά αύριο το πρωί.
Για τέτοια ένα Niva ή ένα Jimny παλιο με ολίγον φτιαξιμο και είσαι άρχοντας.
-
@stefan147
Καλά, ο gatoz και κανα δυο ακόμη κάνουν πλάκα, μην τα παίρνεις στα σοβαρά.Είπαμε, μια ικανή τετρακίνηση για να σε βγάλει σε μια εκδρομή στο χιόνι ή σε κανα λασπωμένο δασικό και να διασχίσεις κανένα ποταμάκι (με ένα φτηνό ψήλωμα και μια τετράδα ικανά λάστιχα). Τώρα τα υπολοιπα περί extreme κλπ με το αμαξάκι των 23Κ με το οποίο θέλεις να πας αύριο στην δουλειά σου δεν είναι για εμάς εδώ. Αυτά και για τους dusterαίους που βλέπουν γωνίες κλπ (ναι, έχει καλύτερες μαμα!) και νομίζουν ότι θα πάνε να ανέβουν καμιά πλαγιά αύριο το πρωί.
αντε γεια σου.
Το βασικό όταν πας χώματα και βρισκει και τιποτα επάνω είναι 1ον να μην το λυπάσαι 2ο να είναι αρκετα ικανο το όχημα και 3ο να έχει φτηνες επισκευές στις ζημιές
οπότε το LADA NIVA για μένα είναι βασιλιάς.
με λίγα χρήματα παίρνεις ένα off road που του ξηγιέσαι αλμυρό φυστίκι και το πας όπου γουσταρεις ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ. Το πολύ πολύ να το παρατήσεις και να το πάρεις άλλη φορα. Ουτε κανένας θα το πάρει ούτε θα σου κοστίσει πολύ να το φτιάξεις για να το ξαναπας στα χώματα.
-
@stefan147
Επιτελους μια λογικη φωνη.
-
@cirus said in Suzuki Vitara 2015:
@stefan147
αντε γεια σου.
Το βασικό όταν πας χώματα και βρισκει και τιποτα επάνω είναι 1ον να μην το λυπάσαι 2ο να είναι αρκετα ικανο το όχημα και 3ο να έχει φτηνες επισκευές στις ζημιές
με λίγα χρήματα παίρνεις ένα off road που του ξηγιέσαι αλμυρό φυστίκι και το πας όπου γουσταρεις ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ. Το πολύ πολύ να το παρατήσεις και να το πάρεις άλλη φορα. Ουτε κανένας θα το πάρει ούτε θα σου κοστίσει πολύ να το φτιάξεις για να το ξαναπας στα χώματα.
- κρυβεσαι
- εισαι ασχετος με το σπορ. και εγω γουσταρω τους πρωην ανατολικους αλλα οχι το νιβα. το οποιο ειναι αποκλειστικα λυση αναγκης και χρεπι απο κατασκευης. σε αφηνει με καθε τροπο και παντου. απο ηλεκτρικα, τροφοδοσια, μεταδοση, ψυξη. αντε να εισαι σε βουνο με -17 και τα σου εχει αναψει απο θερμοκρασια. ειναι και χωρις σασι, οποτε ουτε εργατες, ουτε τπτ. γενικα ενα σκουπιδι με ροδες που για να κανεις 100km να μπεις στο χωμα εχεις χασει την εμπιστοσυνη στον γκιωνη σου, απο το κουνημα σπας καρπους. απλα ειναι τσαμπα. και ελα ομως που το ξερουν και οι τραγανες και αμα σε δουν μεσα θα ξαναδεις κοκο μονο καποιο βραδυ στο pc....
-
@spi_duster said in Suzuki Vitara 2015:
@stefan147
Επιτελους μια λογικη φωνη.
εγω δεν ειμαι? ε?
.
.
.
.
.
.
.
.χαχαχ -
ελα ομως που το ξερουν και οι τραγανες και αμα σε δουν μεσα θα ξαναδεις κοκο μονο καποιο βραδυ στο pc...
αχαχαχαχαχαχα
Στην ουσία το θέλω να πηγαίνω σε κανένα μετόχι να τρώμε κάνα αντικρυστό, άντε και στα μεγάλα κέφια να ανεβαίνουμε κάνα Σκίνακα να βλέπουμε ανατολή. Και επιστροφή στο Ντελίνα για σουβλιστό και να κάμουμε καμιά παρέα με το Σκουλά.
Άρα εκεί πάνε και τα 2, και άρα πάμε στο πιο όμορφο, άρα ντάστερ ξουτ... -
@cirus said in Suzuki Vitara 2015:
@stefan147
αντε γεια σου.
- κρυβεσαι
- εισαι ασχετος με το σπορ. και εγω γουσταρω τους πρωην ανατολικους αλλα οχι το νιβα. το οποιο ειναι αποκλειστικα λυση αναγκης και χρεπι απο κατασκευης. σε αφηνει με καθε τροπο και παντου. απο ηλεκτρικα, τροφοδοσια, μεταδοση, ψυξη. αντε να εισαι σε βουνο με -17 και τα σου εχει αναψει απο θερμοκρασια. ειναι και χωρις σασι, οποτε ουτε εργατες, ουτε τπτ. γενικα ενα σκουπιδι με ροδες που για να κανεις 100km να μπεις στο χωμα εχεις χασει την εμπιστοσυνη στον γκιωνη σου, απο το κουνημα σπας καρπους. απλα ειναι τσαμπα. και ελα ομως που το ξερουν και οι τραγανες και αμα σε δουν μεσα θα ξαναδεις κοκο μονο καποιο βραδυ στο pc....
1 είπαμε δεν κρύβομαι δεν προλαβαίνεις να με δεις
2 επειδή ακριβώς είμαι άσχετος ΤΕΛΕΙΟ είναι το NIVA δεν πρόκειται να πήγαινα εκεί που πάτε εσεις ή να έχω μεγάλες απαιτήσεις. Τα βασικά μια χαρά τα κάνει το NIVA. αμα μείνω σε εκδρομη το παρατάω εκεί και γυρνάω με άλλο. Τοσα SUV και τζιπ 4κούνητα έχετε θα με πάρετε βόλτα ή θα με ρυμουλκούσατε. Είναι ο πρώτος κανόνας οταν πας σε δυσβατα μέρη. Μην πας ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ. ΟΧΙ και σκουπίδι το NIVA γατε είπαμε, αιντε τα παραλες....... Υπέροχο είναι για τα χρήματα που θα σου κοστίσειΤο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ALL TERAIN όχημα τυγχάνει να είναι πάλι από εκείνα τα μέρη. SHERP τα κατουράει ΟΛΑ, μακάρι να ερχόταν εδώ, πόσο θα είχε βέβαια είναι άλλο.
-
Έχω βαρεθεί να διαβάζω στο topic του Vitara πόσο καλύτερο είναι το Duster
Δίκιο.
Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να αναφέρομαι στο Vitara και μόνο. Κάποια στιγμή παρασύρθηκα και έγραψα για το Duster. Οπότε από μένα τελεία. Εδώ μόνο Vitara. -
ακούω γνώμες
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316677390-suzuki-vitara
4Χ4 δεν χρειάζεται υπάρχει (BMW Χ3)
Γάτε επειδή θα το οδηγώ συχνά ελπίζω να εχει σωστό σασμάν και γενικά άνετη οδήγηση γιατί το Χ3 εχει αίσθηση βαν (μη πω φορτηγού) στα χειριστήρια ... -
@monman2 said in Suzuki Vitara 2015:
ακούω γνώμες
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316677390-suzuki-vitara
4Χ4 δεν χρειάζεται υπάρχει (BMW Χ3)
Γάτε επειδή θα το οδηγώ συχνά ελπίζω να εχει σωστό σασμάν και γενικά άνετη οδήγηση γιατί το Χ3 εχει αίσθηση βαν (μη πω φορτηγού) στα χειριστήρια ...Νταξ, το χ3 δεν το λες και τετρακουνητη λυση
Μια χαρα ειναι αυτο που εβαλες αλλα με απλα επαρκες κιβωτιο, φιατ.
Για οικονομικο εισαι οκ, αν ομως βρεις 140αρι θα γουσταρεις απιστευτα -
τον κινητήρα δεν τον φοβάμαι, στα πετρέλαια η Fiat είναι εγγύηση , το σασμάν/ δίσκο- πλατό (διπλής μάζας ) φοβάμαι...
-
@monman2 said in Suzuki Vitara 2015:
τον κινητήρα δεν τον φοβάμαι, στα πετρέλαια η Fiat είναι εγγύηση , το σασμάν/ δίσκο- πλατό (διπλής μάζας ) φοβάμαι...
Γενικά τέτοια θέματα δεν είχαμε. Αν το παρακάνεις στο offroad με πατινάρισμα, ο συμπλέκτης μυρίζει εύκολα. Λογικά αυτό που δείχνεις, δεν, είναι δικίνητο (έχω το ίδιο σε 4κίνητο, φτάνω στα 90000km σε λίγο).
Γενικά έχει βγει αξιόπιστο χωρίς χαζά προβλήματα σε ηλεκτρικά, μηχανολογικά.
Κατανάλωση ευκολα κάτω από 6. Με τα χλμ που έχει μάλλον δεν έχει αλλάξει ιμάντες, εκεί υπάρχει θέμα κόστους, η αντιπροσωπεία χρέωνε κανένα 800ρι (αλλάζουν και αρκετά άλλα μαζί).
Παρόλο που λέει GL+ βλέπω διχρωμία, μηπως το έχει κάνει με μεμβράνες;
Αν μπορείς οδήγησέ το πριν, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του αμαξιού κατ εμέ ο πολύς θόρυβος του κινητήρα σε συνδυασμό με την μέτρια ηχομόνωση. Από BMW λογικά θα σε ξενίσει.
Σκληρά πλαστικά, ενίοτε κάποιοι τριγμοί και συντονισμοί υπάρχουν, αν είσαι ψείρας επίσης δεν θα σου αρέσει αυτό.
Επιδόσεις πολύ καλές, 0-100 λογικά αυτό θα έχει στα 10'' και ρεπρίζ στην περιοχή 70-120 km/h επιπέδου Tiguan δίλιτρου.
Suzuki Vitara 2015