-
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εξαρτάται από την στόχευση κάθε εταιρείας. Υπάρχουν κατά το marketing 2 τρόποι: α) Πουλάς καραβιές προσιτών μοντέλων και βγάζεις κέρδος από τον όγκο πωλήσεων ή β) πουλάς λίγα και ακριβά αυτοκίνητα με μεγάλο περιθώριο κέρδους ανά τεμάχιο. Η AR αποφασίστηκε (και σωστά) ότι θα είναι premium εταιρεία, αλλά δεν πάει για τους όγκους πωλήσεων της Peugeot ή της Fiat, που είναι οι μαζικοί κατασκευαστές του ομίλου.
Αυτό κάνει μέχρι τώρα η Alfa Romeo αλλά δεν έχει πάει και πολύ καλά νομίζω
και μπορεί ακόμα και έτσι όπως το λες να κάνει ένα premium BSUV με μεγάλο περιθώριο κέρδους.
Σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα από το πολύ μεγαλύτερο premium STELVIO σε πωλήσεις και κέρδη.
Το ότι θα είναι μικρό SUV δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι premium ούτε δεν θα βγάζει μεγάλο περιθώριο κέρδους. Δεν είναι χαζές οι εξ Γερμανίας μεριά PREMIUM μάρκες που το κάνουν.
Οπότε για μένα βαδίζει λάθος αν δεν το κάνει. Και το λέω γιατι λατρεύω ALFA και λατρεύω LANCIA και θέλω να πάνε καλά.
Πρέπει να πουλάς και να βγάζεις κέρδος.
Ακόμα και στα supercars γίνεται αυτό. Για να βγάζει η LAMPORGHINI τα εξωτικά supercars............... στην URUS βασίζεται και βγάζει κέρδη , ναι στο SUV της, αυτό φέρνει το μεγαλύτερο κέρδος και έχει μακραν τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Αυτό που όταν η LAMPORGHINI ανακοίνωνε ότι θα το βγάλει σαν μοντέλο σε παραγωγή ΕΚΡΑΖΑΝ ΟΛΟΙ
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Εξαρτάται από την στόχευση κάθε εταιρείας. Υπάρχουν κατά το marketing 2 τρόποι: α) Πουλάς καραβιές προσιτών μοντέλων και βγάζεις κέρδος από τον όγκο πωλήσεων ή β) πουλάς λίγα και ακριβά αυτοκίνητα με μεγάλο περιθώριο κέρδους ανά τεμάχιο. Η AR αποφασίστηκε (και σωστά) ότι θα είναι premium εταιρεία, αλλά δεν πάει για τους όγκους πωλήσεων της Peugeot ή της Fiat, που είναι οι μαζικοί κατασκευαστές του ομίλου.
και μπορεί ακόμα και έτσι όπως το λες να κάνει ένα premium BSUV με μεγάλο περιθώριο κέρδους.
Σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα από το πολύ μεγαλύτερο premium STELVIO σε πωλήσεις και κέρδη.
Το ότι θα είναι μικρό SUV δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι premium ούτε δεν θα βγάζει μεγάλο περιθώριο κέρδους. Δεν είναι χαζές οι εξ Γερμανίας μεριά PREMIUM μάρκες που το κάνουν.
Οπότε για μένα βαδίζει λάθος αν δεν το κάνει. Και το λέω γιατι λατρεύω ALFA και λατρεύω LANCIA και θέλω να πάνε καλά.
Ακόμα και στα supercars γίνεται αυτό. Για να βγάζει η LAMPORGINI τα εξωτικά supercars............... στην URUS βασίζεται και βγάζει κέρδη , ναι στο SUV της, αυτό φέρνει το μεγαλύτερο κέρδος και έχει μακραν τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Αυτό που όταν η LAMPORGINI ανακοίνωνε ότι θα το βγάλει σαν μοντέλο σε παραγωγή ΕΚΡΑΖΑΝ ΟΛΟΙ
Μια μικρή διόρθωση(καθ'οτι ιταλομαθής): είναι LAMBORGHINI.
-
Η Urus είναι με διαφορά το μεγαλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Lamborghini, αλλά το περιθώριο κέρδους από τα supercars είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τέλος πάντων, προσωπικά με ενδιαφέρει να βγάζει η Alfa σωστά σπορ αυτοκίνητα. Το πως θα το καταφέρει δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Πάντως σε έναν μεγάλο όμιλο μπορεί να υπάρχουν και 1-2 μάρκες που θα βγάζουν αυτοκίνητα γοήτρου και ας μην βγάζουν μεγάλο κέρδος. Χρειάζονται κι αυτά τα μοντέλα για επίδειξη τεχνολογίας εκ μέρος του ομίλου, που θα προσδίδουν κύρος στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που πουλάει.
-
@panormus772 said in Fiat 500X:
Ακόμα και στα supercars γίνεται αυτό. Για να βγάζει η LAMPORGINI τα εξωτικά supercars............... στην URUS βασίζεται και βγάζει κέρδη , ναι στο SUV της, αυτό φέρνει το μεγαλύτερο κέρδος και έχει μακραν τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Αυτό που όταν η LAMPORGINI ανακοίνωνε ότι θα το βγάλει σαν μοντέλο σε παραγωγή ΕΚΡΑΖΑΝ ΟΛΟΙ
Μια μικρή διόρθωση(καθ'οτι ιταλομαθής): είναι LAMBORGHINI.
Μη βαράς αφεντικό το διόρθωσα χαχαχαχααχ
-
Η Urus είναι με διαφορά το μεγαλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της Lamborghini, αλλά το περιθώριο κέρδους από τα supercars είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τέλος πάντων, προσωπικά με ενδιαφέρει να βγάζει η Alfa σωστά σπορ αυτοκίνητα. Το πως θα το καταφέρει δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Πάντως σε έναν μεγάλο όμιλο μπορεί να υπάρχουν και 1-2 μάρκες που θα βγάζουν αυτοκίνητα γοήτρου και ας μην βγάζουν μεγάλο κέρδος. Χρειάζονται κι αυτά τα μοντέλα για επίδειξη τεχνολογίας εκ μέρος του ομίλου, που θα προσδίδουν κύρος στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που πουλάει.
συζήτηση καφενείου κάνουμε, απόψεις λέμε. Και εμένα αυτό με νοιάζει απλά νομίζω ότι ο τρόπος να συνεχίσει να υπάρχει και να βγάζει αυτά που σου αρέσουν και να μην μπαίνει συνεχώς από πώληση σε πώληση και να είναι επικερδής είναι αυτός που έγραψα.
-
Οι μανατζαρέοι που πληρώνονται εκατομμύρια μάλλον ξέρουν καλύτερα από εμάς. Πάντως η Alfa δεν βγήκε ποτέ σε πώληση από τότε που την εξαγόρασε η Fiat.
-
Η Giulia παιδιά είναι πραγματική Alfa Romeo άξια 100% της ιστορίας της μάρκας.
Έδωσαν τεράστια ποσά και πόρους για την εξέλιξη της και δεν έκαναν πουθενά εκπτώσεις.
Η πολυετής αποχή μετά την 159 και η επικράτηση των SUV όμως κόστισε σε πωλήσεις δυστυχώς. -
H γενικότερη απαξίωση της εταιρείας κόστισε ακόμη περισσότερο σε πωλήσεις, όπως και το παλαιολιθικό μάρκετιγκ που τη συνοδεύει, και θα στο αποδείξω σε 2 σειρές:
Όταν λες Giulia που πάει ο νους σου? Σε γκάζια, κρατήματα, αεροτομές και χοντρά λάστιχα, ήτοι όρους έιτις και βγάλε.
Όταν τη σήμερον ημέρα, εδώ και 20-25 χρόνια δηλαδήΣ, έχουμε πάει στη ζώνη των ηλεκτρονικών που έχουν αναλάβει τον τομέα κράτημα/φρενάρισμα/γκάζωμα , των οθονών, των διασυνδέσεων, των γραμμαρίων διοξειδίου, του εξηλεκτρισμού, και των άσωτων γκαζιών ακόμη και από Χιουντάι.
Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πούλησε η Τζούλια, και η Τζουλιέτα μαζί της, και κάθε που θα βγάλουν με αυτή τη νοοτροπία. Δεν τους φταίνε τα σουβς. Και το Στέλβιο σουβ είναι αλλά πάτωσε εύκολα κι αυτό. -
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Η Giulia είναι 10 φορές πιο Alfa από την 75. Επίσης οι 156-159 ήταν εξαιρετικά αυτοκίνητα, πιο σπορ από τις αντίστοιχες BMW, και ας ήταν προσθιοκίνητες. Όσο για τις νέες Alfa, πολλά ακούγονται, αλλά όχι ότι θα είναι rebadged Peugeot, τουλάχιστον οι μεγάλες.
Ιουλία το κύκνειο άσμα. Προσιοκίνητη άλφα = ιεροσυλία...δεν είναι Αλφα Ρομέο απλά, ένα Φιατ ήταν με άλλο σήμα. Η Άλφα πέθανε με την 75...τέλος!
-
H γενικότερη απαξίωση της εταιρείας κόστισε ακόμη περισσότερο σε πωλήσεις, όπως και το παλαιολιθικό μάρκετιγκ που τη συνοδεύει, και θα στο αποδείξω σε 2 σειρές:
Όταν λες Giulia που πάει ο νους σου? Σε γκάζια, κρατήματα, αεροτομές και χοντρά λάστιχα, ήτοι όρους έιτις και βγάλε.
Όταν τη σήμερον ημέρα, εδώ και 20-25 χρόνια δηλαδήΣ, έχουμε πάει στη ζώνη των ηλεκτρονικών που έχουν αναλάβει τον τομέα κράτημα/φρενάρισμα/γκάζωμα , των οθονών, των διασυνδέσεων, των γραμμαρίων διοξειδίου, του εξηλεκτρισμού, και των άσωτων γκαζιών ακόμη και από Χιουντάι.
Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πούλησε η Τζούλια, και η Τζουλιέτα μαζί της, και κάθε που θα βγάλουν με αυτή τη νοοτροπία. Δεν τους φταίνε τα σουβς. Και το Στέλβιο σουβ είναι αλλά πάτωσε εύκολα κι αυτό.Συγγνώμη, αλλά δεν απέδειξες τίποτα.
Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Η Giulia είναι 10 φορές πιο Alfa από την 75. Επίσης οι 156-159 ήταν εξαιρετικά αυτοκίνητα, πιο σπορ από τις αντίστοιχες BMW, και ας ήταν προσθιοκίνητες. Όσο για τις νέες Alfa, πολλά ακούγονται, αλλά όχι ότι θα είναι rebadged Peugeot, τουλάχιστον οι μεγάλες.
Ιουλία το κύκνειο άσμα. Προσιοκίνητη άλφα = ιεροσυλία...δεν είναι Αλφα Ρομέο απλά, ένα Φιατ ήταν με άλλο σήμα. Η Άλφα πέθανε με την 75...τέλος!
Αν οδήγησες 156 και 159 και δεν κατάλαβες διαφορά από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, θα αρχίσω να σε αμφισβητώ ως "χέρι".
Είχα πάρει που λες ένα ΣΚ test drive την 147. Ανεβαίνω μετά στο Focus μου, που ήταν από τα πιο σπορ μικρομεσαία τότε, και αναρωτήθηκα γιατί έγινε ξαφνικά SUV το Ford, τέτοια η διαφορά στην συμπεριφορά. -
Απέδειξα ότι δεν ισχύει αυτό που εγράφη: ότι δεν ήταν τα σουβ που κόστισαν σε πωλήσεις στη Τζούλια. Τα οποία σουβς υπήρχαν και πριν την Τζούλια, και τα έσπαγαν και τότε σε πωλήσεις. Ένα δεν πούλησε, το στέλβιο.
-
Εντωμεταξυ εμείς που είμαστε πιο νέοι όχι δεν μας έρχεται στο μυαλό γκάζια και λάστιχα. Μας έρχεται ένα πανάκριβο αλλά καλό αυτοκίνητο
-
To αμάξι εν τω μεταξύ μόνο νέοι δεν το αγοράζουν με τις τιμές που έχει. Το στραπάτσο δεν κρύβεται και δεν φταίνε οι άλλοι (τα σουβς δηλαδή) γι' αυτό. Τώρα αν δεν μπορείτε να το δείτε, κάνετε για εξέκιουτιβ του μαγαζιού, κι αυτοί (κάνουν πως ) δεν το βλέπουν άλλωστε.
-
Οι μανατζαρέοι που πληρώνονται εκατομμύρια μάλλον ξέρουν καλύτερα από εμάς. Πάντως η Alfa δεν βγήκε ποτέ σε πώληση από τότε που την εξαγόρασε η Fiat.
όπως είπα η συζήτηση είναι καφενιακή δεν είμαι καν manager απλά λέω την αποψη μου
Ναι αλλά βγήκε η FIAT και αν δεν πάει καλά σε πωλήσεις το αφεντικό στην STELLANTIS έχει προειδοποιήσει για ALFA και LANCIA.
-
Δεν βγήκε προς πώληση η Fiat. Συγχωνεύτηκε και μάλιστα το πολύ μεγάλο αφεντικό είναι ο Elnkann και το μεγαλύτερο κομμάτι του ομίλου σε προσωπικό και ενεργητικό προήλθε από την Fiat-Chrysler, όχι το PSA.
-
Η LANCIA είναι τελειωμένη πριν καν ξεκινήσει. Την ALPHA θα την κρατήσουν πάσει θυσία, δεν έχει άλλο τέτοιο όνομα η Stellantis και μόνο η χρήση του ονόματος δίνει αίγλη.
-
ΑLFA
-
Πάντως κρατάτε μικρή σακούλα. Το μαγαζί έχει τόσα πολλά μπαλλάκια στις τσέπες του, που αμφιβάλω αν τα κρατήσει όλα σε βάθος χρόνου.
-
Η LANCIA είναι τελειωμένη πριν καν ξεκινήσει. Την ALPHA θα την κρατήσουν πάσει θυσία, δεν έχει άλλο τέτοιο όνομα η Stellantis και μόνο η χρήση του ονόματος δίνει αίγλη.
Έχει βέβαια ένα ακόμα μεγαλύτερο όνομα (Maserati), το οποίο παίζει όμως σε πολύ πιο ακριβές κατηγορίες από την Alfa. Συμφωνώ όμως ότι η Alfa είναι σημαντική ως η anti-BMW του Stellantis Group, και ας μην κάνει ούτε το 1/10 των πωλήσεων.
-
Έχει βέβαια ένα ακόμα μεγαλύτερο όνομα (Maserati), το οποίο παίζει όμως σε πολύ πιο ακριβές κατηγορίες από την Alfa. Συμφωνώ όμως ότι η Alfa είναι σημαντική ως η anti-BMW του Stellantis Group, και ας μην κάνει ούτε το 1/10 των πωλήσεων.
Δεν ξέρω αν τη θέλουν για anti-bmw και δε νομίζω ότι πρακτικά τους παίρνει για κάτι τέτοιο, αλλά επειδή ζούμε στην Ευρώπη που είναι αρτηριοσκληρωτική με την παράδοση, η ALFA (και όχι ALPHA ok ) είναι ένα σύμβολο που δεν θα τολμήσουν να το αγγίξουν.
Και θα ήταν απίστευτη παραδοχή ήττας και στη συνείδηση του κόσμου να την αγγίξουν, είναι και θέμα marketing μαζί με image, prestige κλπ.
Fiat 500X