-
Αρχές Οκτώβρη λέτε να είναι εντάξει στα σύνορα από ουρές ?
Αν περάσεις ΣΚ είναι καλύτερα ή χειρότερα από καθημερινές ?
Πάντως τώρα που κοιτάω το γούγλε μάπς έχει μικρή αναμονή στα σύνορα, πιστεύω σε μισή ώρα θα καθαρίσεις, αλλά έχει μποτιλιαρίσματα μεγάλα μέσα στις χώρες, καθότι έχουμε επιστροφές και νομίζω ανοίγουν τα σχολεία αύριο σε πολλές χώρες.
Είδα ότι υπάρχει αναμονή μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας, γιατί η Κροατία δεν είναι στο Σέγκεν .
-
Χριστούγεννα που πέρασα μέχρι το Βελιγράδι, κίνηση βρήκα μόνο στα ελληνο σκοπιανικα, πουθενά αλλού τίποτα αξιόλογο. Αλλά ούτε εκεί υπήρξε κάποιο θέμα, οπότε υποθέτω ότι φθινόπωρο θα περνάς αέρα.
-
Τα Ελληνικά καύσιμα πλέον είναι ΙΔΙΑ με τα Ευρωπαϊκά, Οι μόνες διαφορές είναι σε τι πρατήριο θα πέσεις και στην νοθεία που δυστυχώς στην χώρα μας είναι μεγάλη.Τα υπόλοιπα είναι σε συζητήσεις να βρισκόμαστε....
-
@lemouz75 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Τα Ελληνικά καύσιμα πλέον είναι ΙΔΙΑ με τα Ευρωπαϊκά, Οι μόνες διαφορές είναι σε τι πρατήριο θα πέσεις και στην νοθεία που δυστυχώς στην χώρα μας είναι μεγάλη.Τα υπόλοιπα είναι σε συζητήσεις να βρισκόμαστε....
Έχει η Ελλάδα πετρέλαιο με HVO ή δυνατότητα 100 % HVO; Ενδιαφέρον.
-
@super-t said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Πολύ σύντομα ναι θα έχει και HVO.
Επίσης έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα η διάθεση SAF στο Ελ Βενιζέλος και Μακεδονία και θα επεκταθεί σε όλα τα αεροδρόμια..
-
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Έχει καράβια με Ιταλό ιδιοκτήτη και Ελληνικά καράβια τα οποία είναι καθαρά. ΟΚ, γίνεται χαμός από κόσμο αλλά προσωπικά βρήκα τα Ελληνικά καράβια superfast αρκετά καθαρά.
Όσον αφορά το diesel, ναι είναι διαφορετικό απο το δικο μας. Αν δείτε εδώ,
https://oilproducts.eni.com/en_GB/products/fuels/automotive/diesel/eni-diesel
έχει 15% βιοντήζελ από φυτά HVO, το οποίο έχει αριθμό κετανίων 75. Αν ανοίξετε το pdf στο τέλος, θα δείτε ότι έχει μίνιμουμ αριθμό κετανίων 55 , τη στιγμή που η EU νομοθεσία αναφέρει ο δείκτης να είναι > 51. Αξιοσημείωτο είναι πως αναφέρει σε pdf τη φουλ σύνθεση του πετρελαίου, πράγμα που οι δικές μας εταιρείες αποφεύγουν.
Δεν είναι από φυτά είναι συνθετικό παραφινικό ντίζελ, πιστοποιημένο ως βιώσιμο καύσιμο, μιας και παρασκευάζεται από βιώσιμα φυτικά έλαια ή από την επανεπεξεργασία ανάλογων αποβλήτων (λίπη, ζώα, μαγειρικά έλαια, υπολείμματα λαδιών κ.λπ.). Επίσης στο Βέλγιο υπάρχει και σε 100% αλλά με τιμή 2,86/λίτρο όταν το απλό με προσθήκη βίο έχει 1,68 (τιμές όταν κυκλοφόρησε 10/21).
Τα 75 κετάνια πως προκύπτουν δεν τα αναφέρει πουθενά min 55 λέει -
@izz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Έχει καράβια με Ιταλό ιδιοκτήτη και Ελληνικά καράβια τα οποία είναι καθαρά. ΟΚ, γίνεται χαμός από κόσμο αλλά προσωπικά βρήκα τα Ελληνικά καράβια superfast αρκετά καθαρά.
Όσον αφορά το diesel, ναι είναι διαφορετικό απο το δικο μας. Αν δείτε εδώ,
https://oilproducts.eni.com/en_GB/products/fuels/automotive/diesel/eni-diesel
έχει 15% βιοντήζελ από φυτά HVO, το οποίο έχει αριθμό κετανίων 75. Αν ανοίξετε το pdf στο τέλος, θα δείτε ότι έχει μίνιμουμ αριθμό κετανίων 55 , τη στιγμή που η EU νομοθεσία αναφέρει ο δείκτης να είναι > 51. Αξιοσημείωτο είναι πως αναφέρει σε pdf τη φουλ σύνθεση του πετρελαίου, πράγμα που οι δικές μας εταιρείες αποφεύγουν.
Δεν είναι από φυτά είναι συνθετικό παραφινικό ντίζελ, πιστοποιημένο ως βιώσιμο καύσιμο, μιας και παρασκευάζεται από βιώσιμα φυτικά έλαια ή από την επανεπεξεργασία ανάλογων αποβλήτων (λίπη, ζώα, μαγειρικά έλαια, υπολείμματα λαδιών κ.λπ.). Επίσης στο Βέλγιο υπάρχει και σε 100% αλλά με τιμή 2,86/λίτρο όταν το απλό με προσθήκη βίο έχει 1,68 (τιμές όταν κυκλοφόρησε 10/21).
Τα 75 κετάνια πως προκύπτουν δεν τα αναφέρει πουθενά min 55 λέειΣτη λίστα αριστερά αναφέρει HVO-diesel και εκεί λέει το 75.
Αν είναι συνθετικό το HVO από τα λάδια, είναι συνθετικό και το βιοντίζελ.
-
Η απάντηση μου αφορούσε στην ποιότητα ασχέτως με το τι γίνεται μέχρι να φθάσει στον καταναλωτή.Αν αλλάξει στο μέλλον η σύνθεση τους πάλι το ίδιο θα ισχύει Γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι με σκοπό το τελικό προϊόν να φθάνει άψογο στον καταναλωτή.....
-
Πρέπει να μεταφερθούν τα τμήματα της συζήτης στο νήμα των καυσίμων αν γίνεται.
Να δείτε που στο τέλος οι ντιζελοκινητήρες θα είναι "του μέλλοντος" με τέτοια καύσιμα
-
Μα και βενζίνης μπορούν να φτιαχτούν από ανακυκλώσιμη πρώτη ύλη.
Τα Diesel εξακολουθούν να κερδίζουν στον τομέα των Co2 αλλά όχι στα υπόλοιπα ρυπογόνα, Τα υβριδικά ομως κερδίζουν σε κάθε τομέα. Και στους ρύπους και στα co2
Υπάρχουν και τεχνικές λύσεις που όντως μηδενίζουν τους ρύπους στα υφιστάμενα diesel. Είχα βάλει κάποιες μελέτες που ανακοίνωσε το αντίστοιχο όργανο της ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γενικα το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι τα phev με βιοκαύσιμα ή τα σκέτα υβριδικά με βιοκαύσιμα.
Όσο για τις μπαταρίες να είναι στερεού τύπου με το 1/3 του βάρους των σημερινών.
Και με αυτές τις δύο παραδοχές να συνεχίσει η ανθρωπότητα και η αυτοκίνηση για κάποιες δεκαετίες. Τα ηλεκτρικά θα είναι ότι είναι σήμερα τα diesel.
Δηλαδή, δύναμη από χαμηλά και απίστευτη ροπή με παμφθηνη μετακίνηση -
τωρα τι συζηταμε....
εχετε δει ντηζελ σε δασος? παραφωνια ηχητικη και οπτικη. και μυρωδια εμετικη. -
Εγώ δεν είχα προσωπικό ντηζελ ποτέ πριν.
Απόκτησα ένα λόγω προσφοράς χωρίς να έχω εστιάσει στο καύσιμο (το κιβώτιο ήθελα κατά βάση και να βγαίνει στις ανηφόρες του χωριού, που μαλλον με λιγο παραπάνω ζόρι θα βγαινε και χιλιαρι τούρμπο).
Έτυχε να χει τον τελευταίο, πιο προηγμένο, απ όλους τους ντιζελοκινητηρες της αγοράς. Αν θα βγει καλός θα δούμε. Έχω γράψει πως βρίσκομαι σε αναμονή για εργασία ανάκλησης.
Και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω για να πάρω το ντίζελ, υπάρχει κόσμος που αγόρασε το αντίστοιχο 1.2 Shine ακριβότερα από το δικό μου.Αυτά που λέτε, άλλος για μυρωδιά, άλλος για θόρυβο, η για το να ανακατεύεις την κουτάλα συνέχεια λόγω μη ελαστικοτητας, τα χω δει σε παλιά ταξί, σε παλιά φορτηγά, στα πικ-απ που οδηγούσα στο εργοστάσιο, ΑΛΛΑ δεν έχουν καμία σχέση με το (υπερβολικά) πολιτισμένο, ειδικά στο ταξίδι, υπερυψωμένο αυτόματο μικρομεσαίο που οδηγώ τους τελευταίους 16 μήνες. Μα ΚΑΜΙΑ.
Τόσο που σκέφτομαι πως μάλλον δεν έχετε μπει σε τέτοιο ντίζελ για χρόνια...
Έκτος κι αν "φταίει" ο χαρακτήρας Σιτροέν γι αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, κι είναι αλλιώς τα υπόλοιπα. -
Έχεις αυτόματο, αυτό σε σώζει. Ειδάλλως με την κουτάλα πιο πολύ θα την χρησιμοποιήσεις στο ντίζελ.
-
@piliourits said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εγώ δεν είχα προσωπικό ντηζελ ποτέ πριν.
Απόκτησα ένα λόγω προσφοράς χωρίς να έχω εστιάσει στο καύσιμο (το κιβώτιο ήθελα κατά βάση και να βγαίνει στις ανηφόρες του χωριού, που μαλλον με λιγο παραπάνω ζόρι θα βγαινε και χιλιαρι τούρμπο).
Έτυχε να χει τον τελευταίο, πιο προηγμένο, απ όλους τους ντιζελοκινητηρες της αγοράς. Αν θα βγει καλός θα δούμε. Έχω γράψει πως βρίσκομαι σε αναμονή για εργασία ανάκλησης.
Και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω για να πάρω το ντίζελ, υπάρχει κόσμος που αγόρασε το αντίστοιχο 1.2 Shine ακριβότερα από το δικό μου.Αυτά που λέτε, άλλος για μυρωδιά, άλλος για θόρυβο, η για το να ανακατεύεις την κουτάλα συνέχεια λόγω μη ελαστικοτητας, τα χω δει σε παλιά ταξί, σε παλιά φορτηγά, στα πικ-απ που οδηγούσα στο εργοστάσιο, ΑΛΛΑ δεν έχουν καμία σχέση με το (υπερβολικά) πολιτισμένο, ειδικά στο ταξίδι, υπερυψωμένο αυτόματο μικρομεσαίο που οδηγώ τους τελευταίους 16 μήνες. Μα ΚΑΜΙΑ.
Τόσο που σκέφτομαι πως μάλλον δεν έχετε μπει σε τέτοιο ντίζελ για χρόνια...
Έκτος κι αν "φταίει" ο χαρακτήρας Σιτροέν γι αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, κι είναι αλλιώς τα υπόλοιπα.ε, μερικοι κατι εχουμε μπει... στον ιδιο ακριβως κινητηρα, με 130 αυτοματο. και με 101 χειροκουνα. και με 110 το αυτο.
εχει και κροταλισμα και ντουμανι οταν τον πιεσεις. και ειναι πολυ οικονομικος. αν καποιος κανει χιλιομετρα και εχει περιορισμενα οικονομικα, ειναι μονοδρομος οσο ειναι σε εγγυηση αν και βαθεια προβληματικος, ο γιος μου, ο αλλος οχι ο εδω, εχει τρομαξει και εχει κοψει τις εκδρομες απο τις φορες που τον αφησε. ομως ποιοτικα η κινηση με βενζινη ειναι αλλουθε. -
Δώσε πόνο Πήλιου...
-
Με βενζίνη με 300 άλογα που στα πληρώνουν οι επιδοτήσεις βέβαια στους τσέους που λέει και ο παγωμένος......
-
@criuser said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Με βενζίνη με 300 άλογα που στα πληρώνουν οι επιδοτήσεις βέβαια στους τσέους που λέει και ο παγωμένος......
αμα ζουσαν και ολες τις ημερες που το εχω θα ηταν καλυτερα, αλλα ειναι γαλλικα και ψοφανε καθε τοσο.
-
Είναι απλά τιμωρία για την Υβριν που ξεστομίζεις...
-
Η απάντηση μου αφορούσε στην ποιότητα ασχέτως με το τι γίνεται μέχρι να φθάσει στον καταναλωτή.Αν αλλάξει στο μέλλον η σύνθεση τους πάλι το ίδιο θα ισχύει Γιατί δεν υπάρχουν έλεγχοι με σκοπό το τελικό προϊόν να φθάνει άψογο στον καταναλωτή.....
Βάζε μόνο από εταιρικά να είσαι σίγουρος..
-
Αυτό το "εταιρικό" υπάρχει τρόπος να το ξέρουμε σίγουρα όπου βρεθούμε;
SUZUKI SX4 SCROSS