-
-
Οι Γάλλοι στη βενζίνη στα 1.0 και 1.2 έχουν τον ιμάντα μέσα στο λάδι. Το ορυκτέλαιο στο λάδι με το λάστιχο του ιμάντα αντιδρά άσχημα με αποτέλεσμα να ξεφτίζει ο ιμάντας και να μπουκώνει την αντλία λαδιού. Αυτό συμβαίνει εξ'ορισμού, εκτός αν ο ιμάντας ήταν πλαστικός αλλά ταυτόχρονα δε θα ήταν και ελαστικός. Υπάρχει πιθανότητα και για θραύση ιμάντα σε ταξίδια άνω των 1000χλμ.
Στα πετρέλαια τα έχετε πει πιο πάνω με τα eolys.Κρίμα, γιατί είναι όμορφα αυτοκίνητα.
Φυσικά αυτά δε στα λεει κανείς αντιπρόσωπος και τα μαθαίνεις στην πορεία.Αναμφισβήτητα είναι όμορφα αυτοκίνητα αλλά εγώ προσωπικά δε θα τα εμπιστευόμουν για εθνική οδό( εκεί που κυκλοφορεί κυρίως το suzuki μου).Για μέσα στην πόλη , ok fair enough.
-
@japanese1 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Οι Γάλλοι στη βενζίνη στα 1.0 και 1.2 έχουν τον ιμάντα μέσα στο λάδι. Το ορυκτέλαιο στο λάδι με το λάστιχο του ιμάντα αντιδρά άσχημα με αποτέλεσμα να ξεφτίζει ο ιμάντας και να μπουκώνει την αντλία λαδιού. Αυτό συμβαίνει εξ'ορισμού, εκτός αν ο ιμάντας ήταν πλαστικός αλλά ταυτόχρονα δε θα ήταν και ελαστικός. Υπάρχει πιθανότητα και για θραύση ιμάντα σε ταξίδια άνω των 1000χλμ.
Στα πετρέλαια τα έχετε πει πιο πάνω με τα eolys.Κρίμα, γιατί είναι όμορφα αυτοκίνητα.
Φυσικά αυτά δε στα λεει κανείς αντιπρόσωπος και τα μαθαίνεις στην πορεία.Αναμφισβήτητα είναι όμορφα αυτοκίνητα αλλά εγώ προσωπικά δε θα τα εμπιστευόμουν για εθνική οδό( εκεί που κυκλοφορεί κυρίως το suzuki μου).Για μέσα στην πόλη , ok fair enough.
Δεν έχει πρόβλημα το eolys, το adblue έχει. Και από όσο έχω καταλάβει συζητώντας με φίλους μηχανικούς έχει καταστεί η ν1 βλάβη σε όλες τις μάρκες. Άλλωστε 2 εταιρείες παράγουν τα εν λόγω δοχεία, θα ήταν παράδοξο να έχουν θέμα μόνο τα psa και όχι η Φορντ πχ.
-
Ο ιμάντας έχει πρόβλημα όταν βάζεις άλλο λάδι από αυτό που έχει προδιαγραφή .
-
δεν εχει μονο ο ιμαντας προβλημα στα γαλλικα. δικαιολογια ειναι. συνηθως δεν ξερει κανενας, ουτε οι ιδιοι οι γαλλοι, απο τι προκυπτει μια ζημια.... και προκυπτουν πολλες....
-
Μόνο στους σιδεροφάγους και στους ανευλαβείς...
-
@chris-r675 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@luckies said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Πόλη στην οποία έκανες την αλλαγή, συνεργείο (αντιπροσωπεία ή όχι) και κόστος;
Αγγίζω τις 100k και μάλλον δεν είναι κακή ιδέα..
Η αλλαγή έγινε Ιωάννινα ,300 ευρώ με ευθύγραμμιση,όχι αντιπροσωπεία,για κανένα λόγο.
Μόλις πήρα τιμή από αντιπροσωπεία. 620 (475 υλικά + 100 εργασία + 45 ευθυγράμμιση). Πολλά δεν είναι; Έχω και λάστιχα φέτος οπότε μάλλον θα το αφήσω για του χρόνου..
-
Η αλλαγή έγινε Ιωάννινα ,300 ευρώ με ευθύγραμμιση,όχι αντιπροσωπεία,για κανένα λόγο.
Μόλις πήρα τιμή από αντιπροσωπεία. 620 (475 υλικά + 100 εργασία + 45 ευθυγράμμιση). Πολλά δεν είναι; Έχω και λάστιχα φέτος οπότε μάλλον θα το αφήσω για του χρόνου..
Για αμορτισέρ ? Στο Google βλέπω 4αδα καγιαμπα τοποθετημένα με ευθυγράμμιση 350! Οπότε ή σου βάζουν "χρυσά" ή απλά τόσα τους λείπουν!
-
@tkin73 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Για αμορτισέρ ? Στο Google βλέπω 4αδα καγιαμπα τοποθετημένα με ευθυγράμμιση 350! Οπότε ή σου βάζουν "χρυσά" ή απλά τόσα τους λείπουν!
αν θυμαμαι καλα 50 το ενα τα πισω και 80 το ενα τα μπροστα. λιγο παλιοτερα. σε βιτ η τοποθετηση ειναι μια ωριτσα και τα 4 και χρειαζεται και ευθυγραμμιση αλλα 30 πες.
εγω θα εβαζα και ελατηρια, αν εισαι ντηζελ μαντ και αν εισαι βενζινη eibach. καπου 300 και τα 4. και αμα κανεις αμορτισερ εχουν ελαχιστη προστιθεμενη εργασια.
θα πατησει πολυ καλυτερα το αμαξι -
Καλησπέρα.
Άναψε λαμπάκι check engine και ήταν απο κολλημμένη βαλβίδα EGR. Μου είπε ο μάστορας να την καθαρίσουμε και βλέπουμε. Αν ξανακολλήσει θα χρειάστει αντικατάσταση λέει με το κόστος να πλησιάζει στο 1000ρικο. Έχουμε καθόλου εμπειρία από αντίστοιχη βλάβη? Διάβασα από φίλο νωρίτερα ότι άλλαξε EGR γύρω στο 100ρικο. Μπερδεύτηκα... -
-
Λίγο άσχετο αλλά και σχετικό....
Βαλβίδα EGR σε Suzuki Grand Vitara 1.6 2005 κοστίζει 250 €..
-
@robotech_ said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλησπέρα.
Άναψε λαμπάκι check engine και ήταν απο κολλημμένη βαλβίδα EGR. Μου είπε ο μάστορας να την καθαρίσουμε και βλέπουμε. Αν ξανακολλήσει θα χρειάστει αντικατάσταση λέει με το κόστος να πλησιάζει στο 1000ρικο. Έχουμε καθόλου εμπειρία από αντίστοιχη βλάβη? Διάβασα από φίλο νωρίτερα ότι άλλαξε EGR γύρω στο 100ρικο. Μπερδεύτηκα...Πόσα χιλιόμετρα έχει το αμάξι φίλος?
-
@mastoras78 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλησπέρα.
Άναψε λαμπάκι check engine και ήταν απο κολλημμένη βαλβίδα EGR. Μου είπε ο μάστορας να την καθαρίσουμε και βλέπουμε. Αν ξανακολλήσει θα χρειάστει αντικατάσταση λέει με το κόστος να πλησιάζει στο 1000ρικο. Έχουμε καθόλου εμπειρία από αντίστοιχη βλάβη? Διάβασα από φίλο νωρίτερα ότι άλλαξε EGR γύρω στο 100ρικο. Μπερδεύτηκα...Πόσα χιλιόμετρα έχει το αμάξι φίλος?
Περίπου 120.000χλμ
-
Για να γίνω και λίγο πιο σαφής, μιλάμε για το Diesel AllGrip αγορασμένο 2014.
-
Η βαλβίδα κοστίζει 187 κάτι και τα περαστικά κάπου 60. 4-5 βίδες είναι αλλά θα χρειαστεί να καθαριστεί και η πεταλούδα μαζί με κατι σωληνάκια γύρω απο την egr.
Ψαχτείτε πριν παιδιά.
-
Καλησπέρα.
Άναψε λαμπάκι check engine και ήταν απο κολλημμένη βαλβίδα EGR. Μου είπε ο μάστορας να την καθαρίσουμε και βλέπουμε. Αν ξανακολλήσει θα χρειάστει αντικατάσταση λέει με το κόστος να πλησιάζει στο 1000ρικο. Έχουμε καθόλου εμπειρία από αντίστοιχη βλάβη? Διάβασα από φίλο νωρίτερα ότι άλλαξε EGR γύρω στο 100ρικο. Μπερδεύτηκα...Όπως τα λέει ο Japanese πιο πάνω. Ο τοντος είναι εγγύηση σε τιμές και με άμεση διαθεσιμότητα. Καλά το 1000 αν στο είπε μάστορας και όχι αντιπροσωπεία είναι για ντομάτα!
Εντομεταξυ η egr δεν δικαιολογείται να ανάψει ξαφνικά. Εκτός αν πηγαίνεις για σέρβις σε μάστορα όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρωνω.
Τα σοβαρά σέρβις , δεν μιλάω μόνο για αντιπροσωπεία , όταν πας για σέρβις κουμπωνουν το διαγνωστικό βλαβών πανε βόλτα το αμάξι και τους δείχνει τις λειτουργίες μεταξύ αυτών και πόσο ανοίγει η βαλβίδα. Για να ανάψει πάει να πει ότι έχει χρόνια να τσεκαριστει. -
Τι να πω. Να κατάλαβα λάθος το ανταλλακτικό; Αναγκαστικά θα πρέπει να ψάξω συνεργείο να πάρω και δεύτερη γνώμη
-
Καλημέρα μετά από πολύ καιρό.
Κατ'αρχάς εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Το σουζουκακι ζει και βασιλευει στα 250.000 μια 8ετια μετά.
Θα είχε 400Κ αν δεν είχαμε πάρει επαγγελματικό.
Αυτό ήταν το νεο berlingo τελικα (2019 van of the year) το οποίο τώρα έχει ήδη 150.000.
Μείνετε συντονισμένοι!!! Έρχονται τρελά expose!
-
@alatar said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλημέρα μετά από πολύ καιρό.
Κατ'αρχάς εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Το σουζουκακι ζει και βασιλευει στα 250.000 μια 8ετια μετά.
Θα είχε 400Κ αν δεν είχαμε πάρει επαγγελματικό.
Αυτό ήταν το νεο berlingo τελικα (2019 van of the year) το οποίο τώρα έχει ήδη 150.000.
Μείνετε συντονισμένοι!!! Έρχονται τρελά expose!
Δεν γράφεις κάτι για το Berlingo, ενδιαφέρει πολλούς επαγγελματίες και δεν έχουμε εμπειρίες από το καινούργιο.
Το πουλάει και η Toyota τώρα, οπότε επιτρέπεται να γραφτεί στο φόρουμ κάτι γι' αυτό.
SUZUKI SX4 SCROSS