Καλημέρα μετά από πολύ καιρό.
Κατ'αρχάς εύχομαι να είστε όλοι καλά.
Το σουζουκακι ζει και βασιλευει στα 250.000 μια 8ετια μετά.
Θα είχε 400Κ αν δεν είχαμε πάρει επαγγελματικό.
Αυτό ήταν το νεο berlingo τελικα (2019 van of the year) το οποίο τώρα έχει ήδη 150.000.
Μείνετε συντονισμένοι!!! Έρχονται τρελά expose!
Best posts made by alatar
-
RE: SUZUKI SX4 SCROSS
Latest posts made by alatar
-
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@alatar said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αυτό ήταν το νεο berlingo τελικα (2019 van of the year) το οποίο τώρα έχει ήδη 150.000.
Δεν γράφεις κάτι για το Berlingo, ενδιαφέρει πολλούς επαγγελματίες και δεν έχουμε εμπειρίες από το καινούργιο.
Το πουλάει και η Toyota τώρα, οπότε επιτρέπεται να γραφτεί στο φόρουμ κάτι γι' αυτό.
δίκιο έχεις, όταν έχω λίγο χρόνο θα τα γράψω στο αντίστοιχο thread
-
-
Κατσίκι είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός για το αμαξάκι. Πέρσι πήρα επαγγελματικό και κάνει 7.000km το χρόνο πλέον από 40 που έκανε. Είναι στα 220.000 κάπου τώρα αλλά μηχανικά μου μοιάζει ακόμα καινούριο.
Τους χαιρετισμούς μου σε όλους.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Έχουμε αρχίσει και πληθαίνουμε
Προχτές το πρωί, περιφερειακός Θεσσαλονίκης, είχα μπροστά μου ένα μπλε All Grip και πίσω μου ένα κόκκινο σαν το δικό μου, το μόνο άλλο κόκκινο που έχω δει ποτέ στο δρόμο.
... ήταν κανείς από σας;
όντως πληθσινουμε και εγώ βλέπω πολλά. Το μόνο χρώμα που δεν έχω δει είναι πορτοκαλί και άσπρο πέρλα.
Όχι ρε σεις, δε πληθαίνουμε και τόσο πολύ... τα μισά προ-fl που βλέπεις είμαι εγώ
Κι ένα σχόλιο για τα λάστιχα, μιας και έλιωσα για 2η φορά τα efficient grip performance της goodyear και πάω για τρίτη αλλαγή. Είναι πραγματικά πολύ καλό λάστιχο για το όχημα. Οδηγώ σχεδόν πάντα με αρκετό φόρτο και πραγματικά έχω παρατηρήσει (μπορεί να είναι δικιά μου αίσθηση αλλά θα το πω) οτι αυτά τα λάστιχα 'γερνάνε καλά'. Δηλαδή ενώ σου δίνουν την αίσθηση της μαλακής γόμας που φθείρεται γρήγορα σχετικά, μέχρι και στα τελευταία τους πριν φτάσει η γόμα στον δείκτη έχουν αξιοπρεπέστατο κράτημα. Για όποιoν δεν θέλει να πάει σε 500-600 ευρώ για michelin κλπ και ούτε να πάρει 'τσιπιά' 300ων είναι super.
-
RE: Ford Focus MK4
Καλησπέρα.
Ψάχνω για δεύτερο αυτοκίνητο -χατσμπακ- και μου αρέσει πάρα πολύ το καινούριο focus. Υπάρχει κάποιος που να το έχει πάρει ή οδηγήσει;
Με ενδιαφέρει αποκλειστικά το ST-Line με τα 150 ή 182. Είναι 1.5 βενζίνη.
Πήρα προσφορά για ένα λευκό με τα 150 για 22.700 ευρώ με πάρα πολύ καλό εξοπλισμό. Για test-drive είχε μόνο το χιλιάρι. Επίσης κάπου διάβασα οτι έχει ημιάκαμπτο ενώ το 1.5 έχει πολλαπλούς. Ισχύει;
Το μόνο άλλο χάτσμπακ που μου αρέσει είναι η καινούρια A. Αλλά θα ξεφεύγει σε τιμή φαντάζομαι;
Είδα και τον άσσο. Μια χαρά αλλά θα προτιμούσα την Α. Επίσης με βγάζει εκτός μπάτζετ μάλλον κι αυτή.
Το 308 δεν μου έκανε κλικ, και όλα τα άλλα αδιάφορα. Golf είχα κάποτε δε θέλω άλλο. Τα διαστημικά honda-toyota ενδιαφέροντα, απο πολλές απόψεις, αλλά μπα.
Ιδέα μου είναι ή οντως τα τελευταία χάτσμπακ έχουν 'μεγαλώσει'; Θετικό...
Πορτμπαγκάζ και χώροι πίσω, μου φάνηκαν αρκετά καλοί σε όλα. Όχι πολλά λίτρα αλλά διαμορφωμένα καλά και ευκόλως εκμεταλλεύσιμα. Γενικά δεν υστερούν σε χώρους από τα c-suv/crossover καθόλου, ίσως είναι και πιό άνετα πίσω από πολλά.
Επιστρέφοντας στο θέμα μας το focus γενικά απ'ότι είδα σε βιντεάκια και τέτοια πολύ θετικά λόγια. Στην Ελλάδα θα πιάσει πωλήσεις λέτε;
Αν έχουν απαντηθεί ή αναφερθεί στο νήμα πολλά από αυτά που ρωτάω sorry!
Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται για λίγα km και κυρίως σε μεγάλες οδούς και ορεινή επαρχία, καθόλου εκτός δρόμου.
Θένκς. -
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Και δεν ξηλώνεις τα καθίσματα να κάνεις κλούβα το μπουμπούκι; Όχι τίποτα άλλο, μόλις που το 'στρωσες..
-
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις....
Όταν το πήρα υπολόγιζα γύρω στα 25-30.000/χρόνο, ούτε γω περίμενα ότι θα έφτανα 200 σε 5 χρόνια, η επιλογή είχε γίνει για όλους τους παραπάνω λόγους που είπατε, μέσα είστε μάγκες, και για πολλούς ακόμα που έχουν αναλυθεί στο topic από το 2014...
Πλέον βλέπω πολύ περισσότερα πρατήρια, ισχύει αυτό ειδικά σε επαρχία που κινούμαι περισσότερο και σπάνιζαν προ 5ετίας.
Μια σημαντική λεπτομέρεια που θα κρίνει το μέλλον του 'μπουμπουκιού' είναι η αγορά 2ου, επαγγελματικού κλούβας, που θα κάνει επομένως και τα πολλά km στα επόμενα χρόνια - σε βαθμό που το 'μπουμπουκάκι' θα κάνει 5-8.000 km ανά χρόνο, το πολύ.
Το επαγγελματικό, αναγκαστικά θα είναι ή diesel ή αέριο ή μπαταρία. Λυπάμαι λιγάκι που το λέω, αλλά μάλλον diesel θα είναι. Κοιτώ προς berlingo μεριά αν το πάρω στο προσεχές διάστημα.
Άρα επιστρέφοντας στο βασικό ερώτημα, η αλήθεια είναι πως έχουν επηρεάσει την απόφαση συναισθηματικοί -σχεδόν- λόγοι. Υπάρχει δέσιμο με το S-Cross. Με έχει βοηθήσει να κάνω απροβλημάτιστα, όλα τα km μέχρι τώρα, γρήγορα, χωρίς να κωλώνει πουθενά με 5,5λ/100 το παλιορημάδι... Ότι και να κάνω/πάρω αν δεν το κρατήσω, μέσα θα μπω.
Απ'την άλλη σκέφτομαι πάντα οτι δεν θέλω να έχω 2 ντίζελ. Ειδικά αν το οικογενειακό κάνει τόσο λίγα km.
Εκεί πάλι υπεισέρχεται ο συναισθηματικός παράγοντας, μιας και μέχρι τώρα μόνο η αντιπροσωπεία έχει ακουμπήσει το αμάξι, παρά και το γρήγορο πέρας της εγγύησης, συνέχισα να πληρώνω τα κερατιάτικα της μαμάς, ελπίζοντας, οτι όταν συμβουν τα σκούρα θα με σώσει, κάτι που έγινε σε μια φάση. Γιαυτό κοιτώ καi προς fl μεριά (δικίνητο 1.4) και vitara φυσικά που μόλις διάβασα οτι ανανεώθηκε. Πριν κάτι μήνες μπήκα στον πειρασμό να το δώσω πίσω + ένα τάλιρο και να πάρο το fl test drive που είχαν με τον 1.4. Αλλά δεν έκατσε.
Αν πάω να κοιτάξω για κάτι άλλο... άστα να πάνε - δεν περιορίζομαι και ιδιαίτερα στο τι θα είναι εκτός από... 5θέσιο άρα έχει πολύ δουλειά η φάση.
Τουλάχιστον θα υπάρχει κάτι να ασχολούμαστε ))
Τα έμπλεξα λίγο αλλά ήταν αυθόρμητες σκέψεις και είπα να τις μοιραστώ , νάστε όλοι καλά;) -
Καλημέρα σε όλα τα αλάνια...
Σε λίγο καιρό φτάνω τα 200.000 km στην 5ετία (1.6 ddis glx)...
Σκέφτομαι να το ζητήσω σε γάμο...
Ακόμα καλά τα κάνει όλα...
Πλέον η κάλυψη στην ασφάλεια είναι 16.000...
Αν δεν φορέσουμε δαχτυλίδια τελικά, πόσο λέτε να πιάνει, έχει κανείς υπόψην? -
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Καλησπερα.Πηγα σημερα για ερευνα αλλαγης ελαστικων και γυρισα με αποριες.Σε πολυ γνωστο καταστημα της δυτικης θεσσαλονικης σε ερωτηση για αλλαγη απο 205-50-17 σε 205-55-17 μου ειπαν οτι θα υπογραψω οτι ειμαι εγω υπευθυνος για την αλλαγη της διαστασης γιατι μπορει να δημιουργηθει προβλημα στο ABS και σε περιπτωση φρεναρισματος πανικου ισως δεν λειτουργησουν σωστα.Εσεις που εχετε αλλαξει διαστασεις ειχατε τετοιο θεμα? Και τελικα δεν ξερω κατα ποσο θα κερδισω σε ανεση με αυτη την αλλαγη.....
Φιλε Alatar πηγα σ' αυτον που μου ειπες και οντως εχει πολυ καλες τιμες....Παρακαλώ φίλε,
Όσον αφορά την αλλαγή. Προσωπικά έχω γράψει οτι ΟΛΑ τα km που έχω κάνει και είναι κάμποσα, τα έχω κάνει με τα 55αρια. Τώρα αν κάτσω να σκεφτω έχουν υπάρξει φορές σίγουρα που έχω φρενάρει απότομα. Δεν κατάλαβα κάτι. Μια φορά μάλιστα στις αρχές 'έπαιζα' με τα φρένα σε άδεια αλάνα πλακώνοντας τα μερικές φορές με ταχύτητες γύρω στα 60 km αναπαριστώντας κατα τρόπο ένα μάθημα ασφαλούς οδήγησης που μας είχε στείλει μια εταιριά που δουλευα παλιά. Το αυτοκίνητο και τα φρένα είχαν ανταποκριθεί καλά από όσο μπορώ να καταλάβω εγώ βέβαια...
ΑΛΛΆ. Σε κατάστημα ελαστικών στο είπαν αυτό? Η suzuki δεν μου είπε ποτέ κάτι ανάλογο. Και αρκετοί κάτοχοι εδώ μέσα που άλλαξαν δεν διαπίστωσαν κάτι. Καλό θα ήταν να το διερευνήσουμε πάντως διότι η ασφάλεια είναι πάνω απ'όλα, ακόμα κι αν πρόκειται για 'τυπικούρα'.