-
4,30m μήκος δεν είναι απαγορευτικό για την πόλη κατά την άποψή μου.
Κατά τα άλλα το μοτέρ είναι ένα μικρό διαμαντάκι.
Κινείσαι αξιοπρεπέστατα και οικονομικά σε όλες τις συνθήκες.
Κάτοχος Scross 1 χρόνο και 29000χλμ -
@kopapa said in SUZUKI SX4 SCROSS:
4,30m μήκος δεν είναι απαγορευτικό για την πόλη κατά την άποψή μου.
Με αισθητήρες μπρος πίσω και κάμερα, αν δε βρεις να παρκάρεις θα είναι παράξενο. Κόβει και το τιμόνι αρκετά.
-
Αν δεν τα οδηγήσεις τα αυτοκίνητα πως θα δεις ποιο σου αρέσει περισσότερο ?
-
Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,30μ. Αν και μεγαλύτερο από τα Vitara/Captur/C3 Aircross (ίδιο μήκος με το 2008, μικρότερο από το C4 aircross αλλά και από οποιοδήποτε C SUV) στην πόλη είναι ευέλικτο και ευκολοοδήγητο. Βοηθάει η καλή ορατότητα, λόγω και της υψηλής θέσης οδήγησης, και η ευκρινέστατη κάμερα οπισθοπορειας.
Ο χώρος των αποσκευών έχει χωρητικότητα 430/440lt. Είναι πιο πρακτικός από αυτόν του Captur, ο οποίος έχει ένα υψηλό κατώφλι φόρτωσης. Δεν τον λες αχανή, ωστόσο μας έχει καλύψει στις περισσότερες μετακινήσεις/ταξίδια μας. Με τη αφαίρεση της εταζέρας χωράει δύο παιδικά ποδήλατα (ζάντα 14 ιντσών). Μεγαλύτερα ποδήλατα δεν χωράνε. Μπαγαζιέρα χρειάστηκα μονο για να πάω camping με αποσκευές και εξοπλισμό για δύο εβδομάδες.
Τα service στην αντιπροσωπεία είναι κατά τη γνώμη μου ακριβά, τουλάχιστον όσο διαρκεί η εγγύηση (τελευταίο service 60000km/3ος χρόνος μου κόστισε 240€). Μετά τα πέντε χρόνια υπάρχουν εκπτωτικά προγράμματα.
Ο κινητήρας είναι επαρκέστατος, οικονομικός και κατά τους γνώστες άσπαστος. Οι θόρυβοι στον αυτοκινητόδρομο υπαρκτοί αλλά σε κάθε περίπτωση ανεκτοί. Σε όσους, λίγους, χωματόδρομους επιθύμησα, με πήγε χωρίς άγχος και προβληματισμό.
Αυτά από έναν ικανοποιημένο οικογενειάρχη/κάτοχο s-cross 1.4 mhev 2wd εδώ και 3 1/2 χρόνια. Μέσα στο νήμα θα βρεις πληθώρα επιπλέον σχετικών πληροφοριών.
Ελπίζω να βοήθησα. -
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!!
-
Πολύ καλή ουσιαστική και οικονομική λυση αρκεί να αρέσει και στην σύζυγο
-
Ερώτηση κρίσεως για s-cross και vitara (θα είναι κάποιο από τα δύο αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει ποιό). Από τριγμούς πώς πάνε; Την σύζυγο δεν την νοιάζει καθόλου (το τωρινό μας τρίζει σαν τρακτέρ) αλλά εμένα θα με ξενέρωναν τριξίματα δεξιά και αριστερά.
-
Suzi....cross.....και ψεύδεσαι.....και cross
Πάρτε και ένα σπρευ σιλικόνης και όλα θα πάνε καλά. Μιλάει η πείρα
-
@williamg said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ερώτηση κρίσεως για s-cross και vitara (θα είναι κάποιο από τα δύο αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει ποιό). Από τριγμούς πώς πάνε; Την σύζυγο δεν την νοιάζει καθόλου (το τωρινό μας τρίζει σαν τρακτέρ) αλλά εμένα θα με ξενέρωναν τριξίματα δεξιά και αριστερά.
Υπάρχουν τριγμοί,αριστερά και δεξιά και σε όλες τις διαστάσεις,είναι από τα κυρία αρνητικά των Suzuki.Αν σε ενοχλούν οι τριγμοί θα ξενερώσεις.Εχουν πολλά θετικα αλλα σίγουρα η ποιότητα συναρμογής δεν ειναι το δυνατό τους σημειο
-
Πάντως στο δικό μου Scross 1.4 βενζίνη (μοντ.2017) για 6 χρόνια δεν είχα κάποιο θέμα με τριγμούς. Ότι είχε μια μικρή ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους στην εθνική με >120km/h,ναι αυτό υπήρχε.Δε σε ανησυχούσε,αλλά ήταν ενοχλητικό κι ήθελε μικροδιορθώσεις στο τιμόνι στην ευθεία.
-
@panormus772 said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ότι είχε μια μικρή ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους στην εθνική με >120km/h,ναι αυτό υπήρχε.
Καλά αυτό λογικά το έχουν όλα τα SUV/Jeep λόγω σχήματος (κουτί) και ύψους.
Αλήθεια, θυμάμαι μια εποχή που η μερσεντες είχε βγαλει πρώτη ένα μοντέλο λίγο ψηλο κουτί (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά ήταν απ τα πρώτα πολυμορφικά) και είχαν πέσει να την φάνε επειδή ανατρεπόταν σχετικά εύκολα. Εκείνο το αμάξι είχε ωστόσο το κέντρο βάρους πιο κάτω απο τα σημερινα SUV καθώς είχε απλά ψηλή οροφή αλλά δεν ήταν ψηλωμένο στις αναρτησεις. Οπότε η απορία μου είναι τί μεσολάβησε και έκανε το SUV (ψηλή οροφή + ψηλές αναρτήσεις) βιώσιμο στον δρόμο και ειδικά στις στροφές; Λογικά λέω ήταν το ESP (η μερσεντες ήταν προ ESP). Καλά τα λέω ή έχω χάσει και άλλα επεισόδια;
-
Κλασσική περίπτωση το τζάμι της πόρτας του οδηγού.
Κάποιοι το διόρθωσαν αντιπροσωπεία, κάποιοι όχι. -
Ότι είχε μια μικρή ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους στην εθνική με >120km/h,ναι αυτό υπήρχε.
Σίγουρα υπάρχει ως ένα βαθμό σε όλα,αλλά σε μερικά είναι ελάχιστο ως αναιπαίσθητο,όπως π.χ. το βλέπω τώρα στο QQ που έχω ένα χρόνο. Επαναλαμβάνω, στο Scross δεν είναι κάτι τρομερό,απλά λίγο πιο έντονο.
-
Αλήθεια, θυμάμαι μια εποχή που η μερσεντες είχε βγαλει πρώτη ένα μοντέλο λίγο ψηλο κουτί (δεν θυμάμαι μοντέλο αλλά ήταν απ τα πρώτα πολυμορφικά) και είχαν πέσει να την φάνε επειδή ανατρεπόταν σχετικά εύκολα. Εκείνο το αμάξι είχε ωστόσο το κέντρο βάρους πιο κάτω απο τα σημερινα SUV καθώς είχε απλά ψηλή οροφή αλλά δεν ήταν ψηλωμένο στις αναρτησεις. Οπότε η απορία μου είναι τί μεσολάβησε και έκανε το SUV (ψηλή οροφή + ψηλές αναρτήσεις) βιώσιμο στον δρόμο και ειδικά στις στροφές; Λογικά λέω ήταν το ESP (η μερσεντες ήταν προ ESP). Καλά τα λέω ή έχω χάσει και άλλα επεισόδια;
Είναι και άλλοι παράγοντες, όπως το μεταξόνιο και τα μετατρόχια, ο λόγος μεταξύ τους κλπ.
-
Και εγώ, από το 2021, κανένα πρόβλημα με τριγμούς. Το κλιπ που κλειδώνει η εταζερα μπορεί να φύγει ( να ξεκουμπωσει η εταζερα) και να ακούγεται περίεργα αλλά αν κουμπώσει καλά είναι πολύ ήσυχο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, το νέο μοντέλο έχει κάποιες μικρό διορθώσεις. Το ήπιο υβριδικό γλιτώνει πολλά χρήματα και κατανάλωση, πάει καλύτερα φορτωμένο παρά άδειο, χωράει τα πάντα και έχει σαν στάνταρ τα πάντα (δεν θα σου λείπει τίποτα). Επίσης δεν χρειάζεται να πάρεις 4κινητο, πατάει πολύ καλά και χώμα και είναι αρκετά ψηλό και δεν βρίσκει. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας ενώ το 4κινητο έχει.
Αν όμως θέλεις να το πουλήσεις για κάποιο λόγο και να αλλάζεις αυτοκίνητα κάθε 2 με 3 χρόνια πάρε Vitara το οποίο δεν έχει χώρους δεν έχει τα πάντα μέσα στάνταρ αλλά έχει μεταπωλητική αξία και αρέσει στις συζύγους...
-
Όλα καλά με scross. Αλλά με τις εκπτώσεις νισσαν κασκάι (24500 στην βασική έκδοση) δεν ανακατευεται πολύ το πράμα; Δλδ αν το κόστος είναι σχεδόν ίδιο γιατί να μην πάει κανείς για κασκάι που είναι στην ουσία μια κατηγορία πάνω (αν πιστεψω συγκριτικά όπως αυτό https://www.drive.gr/test-drives/sygkrinoyme/sygkrinoyme-ybridika-suv-nissan-qashqai-vs-suzuki-s-cross);
Ή μήπως υπάρχει λάκκος στην φάβα (της νισσάν);
-
Δεν έχω δει τις εκδόσεις του κασκάι τώρα, σίγουρα είναι ανώτερο αυτοκίνητο, αλλά στις βασικές εκδόσεις έχει αρκετές ελλείψεις σε εξοπλισμό.
υγ... το QQ πρέπει να πας n-connecta για ηλεκτρικά παράθυρα πίσω λέει...
-
Εξαρτάται τι θέλει κανείς. Το Σουζούκι ειναι πολύ πιο οικονομικό και ελαφρώς πιο γρήγορο. Επίσης είναι πιο μικρό, βγαίνει και 4κίνητο και επίσης θεωρητικά ειναι και πιο αξιόπιστο. Το ΚΚ ειναι πιο ολοκληρωμένο και συνολικά καλύτερο ίσως αυτοκίνητο. Όλα ειναι θέμα προταιρεότητών και τι αρέσει στον καθένα.
-
Όλα καλά με scross. Αλλά με τις εκπτώσεις νισσαν κασκάι (24500 στην βασική έκδοση) δεν ανακατευεται πολύ το πράμα; Δλδ αν το κόστος είναι σχεδόν ίδιο γιατί να μην πάει κανείς για κασκάι που είναι στην ουσία μια κατηγορία πάνω (αν πιστεψω συγκριτικά όπως αυτό https://www.drive.gr/test-drives/sygkrinoyme/sygkrinoyme-ybridika-suv-nissan-qashqai-vs-suzuki-s-cross);
αν εισαι κοντα στη συνταξη, οκ, το νισαν ειναι μια καποια λυση στο δρομο για τα καπη
-
@gatoz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
αν εισαι κοντα στη συνταξη, οκ, το νισαν ειναι μια καποια λυση στο δρομο για τα καπη
Σχεδιαστικά μέσα έξω το suzuki είναι για συνταξιούχο
SUZUKI SX4 SCROSS