-
@dettol said in TESLA FORUM:
Τελος, οτι κουβεντα εχει γινει και αγχος που εχει εκφραστει για την αυτονομια, ειναι απο ανθρωπους που δεν εχουν στην κατοχη τους τεσλα. Οι κατοχοι ξερουν τι πραγματικα συμβαινει και δεν αγχωνεται κανενας. Το καταλαβαινω, διοτι ειχα κανει ως ενα σημειο, και εγω τις ιδιες κουβεντες και ειχα εκφρασει τα ιδια αγχη. Αλλα εδω το εχουμε παρακανει και λεμε τα ιδια και τα ιδια.
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο προφίλ χρήσης. Και δεν αναφέρομαι τώρα καν στα ζητήματα γκαζόκαβλων οδηγών ή κυριλέ μετακινούμενων κτλ που ήταν ο κύριος λόγος του σχολιασμού μου.
πχ Αν εκείνος που "δεν αγχώνεται" κάνει μαξ 15κ χλμ το χρόνο, ταξίδι για αυτόν σημαίνει αποκλειστικά σχεδόν εθνική οδός και μπορεί να προγραμματίσει με ακρίβεια τραίνου τα δρομολόγια του με την βοήθεια του όπoιου abrp λες και πάει ταξίδι στην ανταρκτική τότε μάλλον θέτει εαυτόν εκ των πραγμάτων εκτός του προφιλ χρήσης πολλών άλλων (και φυσικά έτη φωτός μακριά από αυτό που επί δεκαετίες είχαμε συνηθίσει να ονομάζουμε "αυτοκίνηση").
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Πάντως θα συμφωνήσω ότι χωρίς σωστές μετρήσεις όλες αυτές οι συζητήσεις είναι για τον φούτσο - μετρήσεις που παραδόξως ουδείς ενδιαφέρεται να κάνει συστηματικά.
δεν θα γινουν μετρησεις, διοτι δεν ενδιαφερει κανεναν (εκτος ισως απο εσενα ) ποσο καιει ενα ηλεκτρικο στο 0-400. Η ερωτηση ολων ειναι "ποσες ωρες θα κανω στο αθηνα/θεσσαλονικη/πατρα/ξανθη κτλπ¨"
-
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο προφίλ χρήσης.
Και για αυτό ακριβώς λέμε όλοι, ότι σήμερα τα ηλεκτρικά δεν κάνουν/ταιριάζουν σε όλους. Για τον κρούζερ π.χ. που θέλει να φύγει το πρωί (ξαφνικά) και να κάνει αυθημερόν 800χλμ, δεν του κάνει το ηλεκτρικό. Για εμένα κάνει μια χαρά, αλλά μια Φερράρι δεν μου κάνει, γιατί δεν χωράμε....χαχα! Όλα ειναι θέμα χρήσης.
-
Πάντως θα συμφωνήσω ότι χωρίς σωστές μετρήσεις όλες αυτές οι συζητήσεις είναι για τον φούτσο - μετρήσεις που παραδόξως ουδείς ενδιαφέρεται να κάνει συστηματικά.
δεν θα γινουν μετρησεις, διοτι δεν ενδιαφερει κανεναν (εκτος ισως απο εσενα ) ποσο καιει ενα ηλεκτρικο στο 0-400. Η ερωτηση ολων ειναι "ποσες ωρες θα κανω στο αθηνα/θεσσαλονικη/πατρα/ξανθη κτλπ¨"
Εννοείς ότι ο τύπος που θα σκάσει μια 50αρού για να αγοράσει ένα sports sedan όπως το M3P δεν ενδιαφέρεται για την αυτονομία του αυτοκινήτου που αγοράζει όταν το οδηγεί με τον τρόπο για τον οποίο ακριβώς το αγόρασε και ο κατασκευαστής του διαφημίζει?
Το προμοτατζίδικο φιλμάκι της τέσλα για το M3P σου θυμίζει περισσότερο ερωτήσεις του τύπου "πόσες ώρες θα κάνω να στο ΧΧΧ" ή pedal to the metal & fast and furious καταστάσεις?
-
Εννοείς ότι ο τύπος που θα σκάσει μια 50αρού για να αγοράσει ένα sports sedan όπως το M3P δεν ενδιαφέρεται για την αυτονομία του αυτοκινήτου που αγοράζει όταν το οδηγεί με τον τρόπο για τον οποίο ακριβώς το αγόρασε και ο κατασκευαστής του διαφημίζει?
Εγώ πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρεται, γιατί το αγοράζει ως παιχνίδι και όχι ως μεταφορικό μέσω. Εαν το θέλει για μεταφορικό μέσω, θα αγοράσει το SR ή το LR.
Όπως ο αγοραστής μιας Mustang δεν ενδιαφέρεται πόσο καίει ο V8, γιατί την αγοράζει για παιχνίδι.
-
Εδώ να πούμε ότι το νέο Perf έχει μικρότερη WLTP αυτονομία από το βασικό πισωκίνητο 3άρι με τις 18άρες. Προσοχή: όταν οδηγούνται κατά WLTP, δηλαδή πολύ ήρεμα. Αν πάνε και τα δύο τσίτα, λογικά θα ανοίγει η διαφορά.
-
Ναι απλά σε ενα BEV το πόσο καίει είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα θερμικό γιατι επηρεάζει άμεσα τη χρήση του .Τη Mustang V8 την ανεφοδιάζεις σε 5 λεπτα και στην ερημο της Nevada να εισαι πχ.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Εγώ πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρεται, γιατί το αγοράζει ως παιχνίδι και όχι ως μεταφορικό μέσω. Εαν το θέλει για μεταφορικό μέσω, θα αγοράσει το SR ή το LR.
Όπως ο αγοραστής μιας Mustang δεν ενδιαφέρεται πόσο καίει ο V8, γιατί την αγοράζει για παιχνίδι.
Η το τελείως αντίθετο : για αυτό ακριβώς ενδιαφέρεται για το πόσο κρατάει η μπαταρία αυτού που αγόρασε αφού χωρίς επαρκή διάρκεια δεν υπάρχει παιχνίδι και χαρά άρα καταργείται αυτός καθαυτός ο αρχικός λόγος αγοράς του.
-
Υπάρχει κατασκευαστής που έχει μετρήσει καταναλώσεις 0·400 ή κάτι ανάλογο ;
-
Δε ξέρω αλλά στα θερμικά δεν είχε και τόση σημασία η κατανάλωση υπο πίεση.
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Υπάρχει κατασκευαστής που έχει μετρήσει καταναλώσεις 0·400 ή κάτι ανάλογο ;
Νομίζω ότι τα ξανάπαμε:
Η χαμηλή αυτονομία στα θερμικά υπό συνθήκες πίεσης επηρέαζε δραστικά μία και μόνη παράμετρο της χρήσης τους. Το κόστος.
Η χαμηλή αυτονομία στα ηλεκτρικά υπό συνθήκες πίεσης (δεδομένου του αυξημένου χρόνου επαναφόρτισης και της διαθεσιμότητας δικτύου δημόσιων φορτιστών) επηρεάζει όχι μόνο το κόστος χρήσης τους αλλά και την καταλληλότητα και βιωσιμότητα τους ως εργαλεία αυτοκίνησης ή ενθουσιώδους οδήγησης.
Είναι δηλαδή η αυτονομία καθοριστικός παράγοντας για την αγορά των ηλεκτρικών σε πολλαπλάσιο βαθμό από ότι για τα θερμικά είτε τα δει κανείς ως παιχνίδι είτε ως εργαλείο.
-
@kostis20 said in TESLA FORUM:
Ναι απλά σε ενα BEV το πόσο καίει είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα θερμικό γιατι επηρεάζει άμεσα τη χρήση του .Τη Mustang V8 την ανεφοδιάζεις σε 5 λεπτα και στην ερημο της Nevada να εισαι πχ.
Ειναι σημαντικό στην μετακίνηση, όχι στο παιχνίδι. Και το Performance ειναι αυτό: ένα παιχνίδι! Δεν έχει κανένα άλλο νόημα η αγορά του, το έχω ξαναγράψει. Ειναι άσκηση της Τέσλα και επίδειξη ικανοτήτων, τίποτα παραπάνω. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα προτιμήσει το Performance από το "απλό" για καθημερινό αμάξι, δεν έχει κανέν ανόημα, αφού ακόμα και το SR ειναι πιο γρήγορο από το 95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
Η το τελείως αντίθετο : για αυτό ακριβώς ενδιαφέρεται για το πόσο κρατάει η μπαταρία αυτού που αγόρασε αφού χωρίς επαρκή διάρκεια δεν υπάρχει παιχνίδι και χαρά άρα καταργείται αυτός καθαυτός ο αρχικός λόγος αγοράς του.
Πόση ώρα να παίζει? 1-2-3 ώρες. θα κουραστεί πιο γρήγορα ο οδηγός από το άδειασμα της μπαταρίας. Έχω κάνει μαθήματα στο Drive Academy και η οδήγηση για παιχνίδι ειναι πολύ κουραστική.
-
Τελος, οτι κουβεντα εχει γινει και αγχος που εχει εκφραστει για την αυτονομια, ειναι απο ανθρωπους που δεν εχουν στην κατοχη τους τεσλα. Οι κατοχοι ξερουν τι πραγματικα συμβαινει και δεν αγχωνεται κανενας. Το καταλαβαινω, διοτι ειχα κανει ως ενα σημειο, και εγω τις ιδιες κουβεντες και ειχα εκφρασει τα ιδια αγχη. Αλλα εδω το εχουμε παρακανει και λεμε τα ιδια και τα ιδια.
Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο προφίλ χρήσης. Και δεν αναφέρομαι τώρα καν στα ζητήματα γκαζόκαβλων οδηγών ή κυριλέ μετακινούμενων κτλ που ήταν ο κύριος λόγος του σχολιασμού μου.
πχ Αν εκείνος που "δεν αγχώνεται" κάνει μαξ 15κ χλμ το χρόνο, ταξίδι για αυτόν σημαίνει αποκλειστικά σχεδόν εθνική οδός και μπορεί να προγραμματίσει με ακρίβεια τραίνου τα δρομολόγια του με την βοήθεια του όπoιου abrp λες και πάει ταξίδι στην ανταρκτική τότε μάλλον θέτει εαυτόν εκ των πραγμάτων εκτός του προφιλ χρήσης πολλών άλλων (και φυσικά έτη φωτός μακριά από αυτό που επί δεκαετίες είχαμε συνηθίσει να ονομάζουμε "αυτοκίνηση").
εχω το αμαξι 6 μηνες και εχω γραψει 14k χλμ. Εχω παει διημερα,τριημερα, πολλα μονοημερα, εχω ανεβει και κατεβει βουνα. Δεν αγχωθηκα ποτε.
Μαλιστα, επειδη, η χωρα μας ειναι αρκετα μικρη, πλεον δεν ασχολουμαι καν με abrp και ξερω ακριβως που θα φορτισω.
Τελος, δεν ειμαι κλασσικο παραδειγμα, διοτι εγω οντως οδηγω σε νομιμες ταχυτητες (με καποιες εξαιρεσεις αλλα δεν ειναι της παρουσης), αλλοι του μαμουν τη μανα. Ουτε απο αυτους εχω ακουσει παραπονα για την εμβελεια και φοβο οτι θα "μεινουν".Τωρα, εσυ δεν ξερω τι ακριβως προφιλ χρησης εχεις στο νου σου, αλλα ειμαι 99% σιγουρος οτι ειναι ο φοβος που υπαρχει (λογικα) λογω αγνοιας.
-
Ειναι σημαντικό στην μετακίνηση, όχι στο παιχνίδι. Και το Performance ειναι αυτό: ένα παιχνίδι! Δεν έχει κανένα άλλο νόημα η αγορά του, το έχω ξαναγράψει. Ειναι άσκηση της Τέσλα και επίδειξη ικανοτήτων, τίποτα παραπάνω. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα προτιμήσει το Performance από το "απλό" για καθημερινό αμάξι, δεν έχει κανέν ανόημα, αφού ακόμα και το SR ειναι πιο γρήγορο από το 95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
μπα φανη, θα εντυπωσιαστεις ποσοι εχουν αγορασει performance μοντελα, απλα για την κ@υλα. Στο s plaid, το κοινο ειναι μικροτερο, διοτι ανεβαινει πολυ η τιμη. Αλλα μεχρι το 60αρι, αρκετοι το εχουν δωσει., ειδικα αν σκεφτεις οτι περασμενο σε εταιρειες, το 60αρι γινεται 35-38αρι.
Αλλα, και εδω ειναι η μαγκια των τεσλα, αν δεν τα πιεσεις, νομιζεις οτι εχεις στα χερια σου ενα κλασσικο 3αρι ή ενα Υ με λιγο αυξημενη καταναλωση (μαλλον λογω διαφορετικης διαστασης ελαστικων) -
πια λογική και γω το Performance Θα έπαιρνα και σε κάνα χρόνο θα του έπαιρνα και αναρτησεις να στριβει καλύτερα. Το plaid είναι επίδειξη δυνατοτήτων αλλά πάει πολύ ακριβα οπότε είναι για λίγους.
-
-
Εν το μεταξύ διαβάζω τις διαμάχες σας για την αυτονομία εδώ, τις καταναλώσεις των hybrid, την μικρή μπαταρία στα plug in hybrid και γελάω μόνος μου.
Στα ηλεκτρικά με καθημερινή χρήση πιθανόν να χρειάζομαι μια φόρτιση την εβδομάδα.
Σε σχέση με τα hybrid το golf είναι 1,5 λίτρο πάνω(σιγά την διαφορά)
Ένα plugin μάλλον θα χρειαζόταν φόρτιση κάθε δυο ημέρες.
Αν είχα τα χρήματα, ένα e-tron gt θα ήθελα εγώ... -
Εικάζω ότι με το τέλος της ζωής των S/X που πλησιάζει θα έρθουν και γενναίες εκπτώσεις σε συνέχεια των αρχικών. Θα δούμε δηλαδή Plaid με 70-80Κ, τότε θα τσιμπήσω ένα.
-
dettol said in TESLA FORUM:
μπα φανη, θα εντυπωσιαστεις ποσοι εχουν αγορασει performance μοντελα, απλα για την κ@υλα.
Το ξέρω, αλλά συνεχίζει να μην είναι λογική επιλογή. Απλά το αγοράζουν γιατί μπορούν και λόγω τιμής, αλλά δεν έχει καμία λογική η αγορά του. Το συναίσθημα το καταλαβαίνω, αλλά με έξοδα, σχολεία, παιδιά, τρέξιμο με την δουλειά κλπ. έχω σταματήσει να αγοράζω αμάξι με το συναίσθημα εδώ και 10 χρόνια! Αλλιώς θα είχα κρατήσει και την βάρκα.
-
Ο περισσοτερος κοσμος που αγοραζει Μ3Ρ ειναι για μεταφορικο μεσο το λεει και ο Καμισα στο βιντεο που μπηκε, φανταζομαι δεν το ειδες. Τωρα για ποιο λογο αγοραζουν αυτο και οχι το LR κυριως ειναι για να παιξουν που και που με ανοιγματα, τους αρεσει η εμφανιση με μεγαλες ζαντες και τελος γιατι μπορουν να παρουν το τοπ μοντελλο. Η αυτονομια δεν αφορα πολλους γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν εχει πανω απο 100 χμ daily commute και αυτο πολυ θεωρειται.
TESLA FORUM