-
@panormus772 said in TESLA FORUM:
Δεν είναι το ίδιο το ψυγείο (ή η όποια ηλεκτρ,συσκευή) με το αυτοκίνητο.
Το ψυγείο ή την ηλ.κουζίνα και 1000 ευρώ που λέει να το πάρεις, το κρατάς -εφ'όσον δεν έχει πρόβλημα- όχι μόνο 10,αλλά 20 και 30 χρόνια (κι εφ'όρου ζωής μερικές φορές).Αλλά ακόμη κι αν το αλλάξεις στη δεκαετία έχασες ένα χιλιάρικο (ή και λιγότερο),το αμάξι με την εξέλιξη τεχνολογίας στη 10ετία χάνεις 20 με 30 φορές περισσότερα χρήματα...To ίδιο λέμε με άλλα λόγια. Το "πρόβλημα" δεν ειναι το αγαθό, αλλά ότι ό,τι δεν έχουμε λεφτά!!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
- Ευκολία χρήσης, μόλις το μάθεις τέλος. Το έχω από το 2007 (το 1ο iphone που βγήκε, πριν έρθει Ελλάδα με το iOS 1) και η βασική αρχή λειτουργίας είναι ίδια
- Επιβάρυνση επεξεργαστών, ειδικά σε multitasking
- Κολλήματα λειτουργικού
- Ασφάλεια
- Ποιότητα κατασκευής
- Οικοσύστημα apple
- Εμπειρία χρήσης
- κλπ.
Θα μου επιτρέψετε το off-topic για να απαντήσω στο Φάνη.
Σχεδόν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν ισχύει ή δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί θέμα, αν συγκρίνεις μήλα με μήλα. Η σωστή σύγκριση είναι μόνο μεταξύ Apple και Samsung (την τοπ σειρά της). Δεν μπορεί να συγκρίνεις ένα iphone του 1-1,5 χιλιάρικου με τηλέφωνα των 2-3 κατοστάρικων. Θα συγκρίνεις κάποιο από τα iphone 15 με κάποιο από τα S24. Εκεί τίποτα αυτά που αναφέρει ο Φάνης δεν είναι παράγοντας επιλογής και παίζουν ρόλο μόνο οι προσωπικές προτιμήσεις.
Εγώ ας πούμε, ζηλεύω την αυτόματη και πλήρη μετάβαση από το παλιό iphone σου στο νέο. Από την άλλη θα μου έλειπε η ελευθερία του Android, οπότε έχω επιλέξει να έχω Samsung.
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
- Ευκολία χρήσης, μόλις το μάθεις τέλος. Το έχω από το 2007 (το 1ο iphone που βγήκε, πριν έρθει Ελλάδα με το iOS 1) και η βασική αρχή λειτουργίας είναι ίδια
- Κολλήματα λειτουργικού
- Ασφάλεια
- Ποιότητα κατασκευής
- Οικοσύστημα apple
- Εμπειρία χρήσης
- κλπ.
Σχεδόν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν ισχύει ή δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί θέμα, αν συγκρίνεις μήλα με μήλα. Η σωστή σύγκριση είναι μόνο μεταξύ Apple και Samsung (την τοπ σειρά της). Δεν μπορεί να συγκρίνεις ένα iphone του 1-1,5 χιλιάρικου με τηλέφωνα των 2-3 κατοστάρικων. Θα συγκρίνεις κάποιο από τα iphone 15 με κάποιο από τα S24. Εκεί τίποτα αυτά που αναφέρει ο Φάνης δεν είναι παράγοντας επιλογής και παίζουν ρόλο μόνο οι προσωπικές προτιμήσεις.
Εγώ ας πούμε, ζηλεύω την αυτόματη και πλήρη μετάβαση από το παλιό iphone σου στο νέο. Από την άλλη θα μου έλειπε η ελευθερία του Android, οπότε έχω επιλέξει να έχω Samsung.
και στα samsung χαριλαε ετσι γινεται....
-
Σε συνέχεια του offtopic, επειδή έκανα πριν 10 μέρες τη μετάβαση από S22 Ultra σε S24 Ultra, όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Αν χάνεται κάτι είναι μικρορυθμίσεις εντός εφαρμογών. Βέβαια σε στυλ iPhone, πληρώνω για cloud κτλ.
-
Θέμα γούστου και οικοσυστήματος. Αν έχεις όλο το οικοσύστημα της απλ δύσκολα φεύγεις και το μαντρί. Κατα τα αλλά αν και χρόνια χρήστης ιφονι όταν πιάσεις το s24 ultra θα καταλαβαίνεις γιατί είναι φοβερή υλοποίηση
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Σε συνέχεια του offtopic, επειδή έκανα πριν 10 μέρες τη μετάβαση από S22 Ultra σε S24 Ultra, όλα γίνονται σχεδόν αυτόματα. Αν χάνεται κάτι είναι μικρορυθμίσεις εντός εφαρμογών. Βέβαια σε στυλ iPhone, πληρώνω για cloud κτλ.
Το είπες μόνος σου: ΣΧΕΔΟΝ αυτόματα. Ε λοιπόν στο iphone η μεταφορά γίνεται ΠΙΟ αυτόματα!
@gatoz said in TESLA FORUM:
Όχι, για άλλη μια φορά κάνεις λάθος, γάτε! Παρόλο που το Smart Switch έχει βελτιώσει πολύ την κατάσταση, ακόμη δεν γίνεται ούτε τόσο εύκολα ούτε τόσο πλήρης η μεταφορά, όπως στα Apple.
Υ.Γ.1: Έκανα πρόσφατα τη μεταφορά από S21 Ultra σε S24 Ultra και άσχετα με το τι λέτε ή πιστεύετε, έχω ιδίαν άποψη για το πως γίνεται η μεταφορά.
Υ.Γ.2: Δεν είμαι fan boy καμιάς εταιρίας, εν αντιθέσει με κάποια fan(is) boys. Έχω περάσει για 3 χρόνια από το μήλο και δεν με βλέπω να ξαναγυρνάω.
-
- Κολλήματα λειτουργικού
- Ασφάλεια
- Ποιότητα κατασκευής
- Οικοσύστημα apple
- Εμπειρία χρήσης
- κλπ.
Όχι, για άλλη μια φορά κάνεις λάθος, γάτε! Παρόλο που το Smart Switch έχει βελτιώσει πολύ την κατάσταση, ακόμη δεν γίνεται ούτε τόσο εύκολα ούτε τόσο πλήρης η μεταφορά, όπως στα Apple.
Υ.Γ.: Έκανα πρόσφατα τη μεταφορά από S21 Ultra σε S24 Ultra και άσχετα με το τι λέτε ή πιστεύετε, έχω ιδίαν άποψη για το πως γίνεται η μεταφορά.
δεν ξερεις
απο s21+ σε s22 u και απο s22u σε s23 u εγιναν τα παντα ολα, οποτε κρατα την αποψις σου οπως κρατας τα παντα. λαθος. -
- Κολλήματα λειτουργικού
- Ασφάλεια
- Ποιότητα κατασκευής
- Οικοσύστημα apple
- Εμπειρία χρήσης
- κλπ.
Υ.Γ.: Έκανα πρόσφατα τη μεταφορά από S21 Ultra σε S24 Ultra και άσχετα με το τι λέτε ή πιστεύετε, έχω ιδίαν άποψη για το πως γίνεται η μεταφορά.
δεν ξερεις
απο s21+ σε s22 u και απο s22u σε s23 u εγιναν τα παντα ολα, οποτε κρατα την αποψις σου οπως κρατας τα παντα. λαθος.Ξεροκέφαλος και ξερόλας, όπως πάντα...
Για θυμήσου. Δεν υπήρχαν εφαρμογές μετά τη μεταφορά που το εικονίδιο τους ήταν γκρι, γιατί έπρεπε να τις εγκαταστήσεις χειροκίνητα;
Έπρεπε να σε είχα συμμαθητή. Θα σε έδερνα κάθε μέρα και μπορεί τώρα να είχες στρώσει. -
- Κολλήματα λειτουργικού
- Ασφάλεια
- Ποιότητα κατασκευής
- Οικοσύστημα apple
- Εμπειρία χρήσης
- κλπ.
δεν ξερεις
απο s21+ σε s22 u και απο s22u σε s23 u εγιναν τα παντα ολα, οποτε κρατα την αποψις σου οπως κρατας τα παντα. λαθος.Ξεροκέφαλος και ξερόλας, όπως πάντα...
Έπρεπε να σε είχα συμμαθητή. Θα σε έδερνα κάθε μέρα και μπορεί τώρα να είχες στρώσει.ε, το αξιζεις
οπως καθε φορα#faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaappppppppppp
-
@panormus772 said in TESLA FORUM:
Δεν είναι το ίδιο το ψυγείο (ή η όποια ηλεκτρ,συσκευή) με το αυτοκίνητο.
Το ψυγείο ή την ηλ.κουζίνα και 1000 ευρώ που λέει να το πάρεις, το κρατάς -εφ'όσον δεν έχει πρόβλημα- όχι μόνο 10,αλλά 20 και 30 χρόνια (κι εφ'όρου ζωής μερικές φορές).Αλλά ακόμη κι αν το αλλάξεις στη δεκαετία έχασες ένα χιλιάρικο (ή και λιγότερο),το αμάξι με την εξέλιξη τεχνολογίας στη 10ετία χάνεις 20 με 30 φορές περισσότερα χρήματα...To ίδιο λέμε με άλλα λόγια. Το "πρόβλημα" δεν ειναι το αγαθό, αλλά ότι ό,τι δεν έχουμε λεφτά!!
Εισαι ο μοναδικος που δεν εχει λεφτοδεντρο στον κηπο του.
-
Δεν ξερω ποια μεταφορα λετε. Οταν αγορασα iφον τελευταια φορα μονο τον κωδικο μου εβαλα. Ολες τις εφαρμογες τις κατεβασα ξανα. Ειναι καλυτερα να ξεκινας απο καθαρο τηλεφωνο.
η Απλ εχει το FaceID που οι αλλοι δεν εχουν, αυτο απο μονο του ειναι μεγαλη διαφορα. Το οτι το Ουλτρα εχει μια οντως εντυπωσιακη οθονη ακυρωνεται απο μονο του γιατι μιλαμε για κατι που ειναι πολυ ευκολο να σου πεσει κατω. Ουτε και το πλαισιο του φαινεται αρκετα σταθερο.
-
η μεταφορά πλέον γίνεται πανεύκολα σε android , ελάχιστα πράγματα θελουν ρύθμιση και κυριως θελει να ξαναπεράσεις password. που αν εχεις ενα password manager πάλι γίνεται αυτόματα.
στα i-μηλα για όσους θέλουν να μένουν στο μαντρι οικοσύστημα της γινεται ευκολότερα αν αυτό είναι σοβαρός λόγος για κάποιον να πληρώνει περισσότερα και να παίρνει προιοντα apple μονο.
Επίσης υπάρχουν καλά τηλέφωνα android που δεν είναι samsung με λιγότερα χρήματα που μπορούν να συγκριθουν μια χαρά
-
@wantone said in TESLA FORUM:
γιατι ποιος εχει λεφτοδεντρο στον κήπο του εδώ????
-
@cirus said in TESLA FORUM:
λιγο πολυ οι περισσοτεροι
-
εγω νομίζω οτι εδώ δεν έχει ούτε ένας. Ολοι δουλεύουν για να τα βγάλουν ασχετως ποσα βγάζουν
Σε αυτό το συμπέρασμα πως κατέληξες???
-
Σχεδόν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν ισχύει ή δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί θέμα, αν συγκρίνεις μήλα με μήλα.
Όλα ισχύουν....και συγκρίνω τα high end μοντέλα. Το Android ειναι δύσχρηστο, πως να το κάνουμε. Και λιγότερο ασφαλές (αυτό από υπεύνο cybersecurity της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελλάδα). Και να είμαι fan(is)boy της Apple και της bmw, γιατί απλά ειναι τα καλύτερα!
-
Ξεροκέφαλος και ξερόλας, όπως πάντα...
Για θυμήσου. Δεν υπήρχαν εφαρμογές μετά τη μεταφορά που το εικονίδιο τους ήταν γκρι, γιατί έπρεπε να τις εγκαταστήσεις χειροκίνητα;Χειροκίνητη εγκατάσταση σίγουρα όχι. Χειροκίνητη εκ νέου δημιουργία φακέλων ναι αλλά νομίζω το smart switch το κάνει και αυτό απλά εγώ τουλάχιστον δεν το χρησιμοποίησα και έστησα το τηλέφωνο από τα clouds. Ρυθμίσεις όπως πχ notifications εφαρμογών ναι, πρέπει να τα ξανακάνεις από την αρχή. Γενικά πάντως από το πρώτο switch on νέας συσκευής μπορείς σε κάνα μισάωρο να έχεις το 90% της παλιάς σου συσκευής έτοιμο.
Το μεγαλύτερο προσον του iOS, πέραν από προσωπικές προτιμήσεις πάλι, είναι το Carplay το οποίο είναι πολύ ανώτερο του Android Auto. Στις περισσότερες άλλες λειτουργίες το iOS προσθετεί διαρκώς χαρακτηριστικά δανεισμένα απ' το android και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.
-
εγω νομίζω οτι εδώ δεν έχει ούτε ένας. Ολοι δουλεύουν για να τα βγάλουν ασχετως ποσα βγάζουν
Σε αυτό το συμπέρασμα πως κατέληξες???
Mε τον ιδιο τροπο που κατεληξες εσυ στο δικο σου συμπερασμα.
(για πλακα το εγραψα εσυ το πηρες στα σοβαρα. Αλλα και να δουλευεις το οποιο ειναι σχετικο πχ πολλοι δημοσιοι ή ιδιωτικοι υπαλληλοι μπορει να πηγαινουν σε ενα γραφειο και να μην εχουν αντικειμενο εργασιας ή και ενασχοληση ή ενασχοληση με ασχετο θεμα τυπου κλιματικη αλλαγη δεν αναιρει οτι η πλειοψηφια πληρωνεται απο πληθωριστικο χρημα).
-
Σχεδόν τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν ισχύει ή δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό που να αποτελεί θέμα, αν συγκρίνεις μήλα με μήλα.
Όλα ισχύουν....και συγκρίνω τα high end μοντέλα. Το Android ειναι δύσχρηστο, πως να το κάνουμε. Και λιγότερο ασφαλές (αυτό από υπεύνο cybersecurity της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελλάδα). Και να είμαι fan(is)boy της Apple και της bmw, γιατί απλά ειναι τα καλύτερα!
χαζομάρες. ουτε δυσχρηστο είναι ούτε λιγοτερο ασφαλές αν δεν βαζεις third party εφαρμογες
απλά θέλει να πάρεις κατι ακριβο για να μπορει να ανταγωνιστει τα μήλα.
-
χαζομάρες. ουτε δυσχρηστο είναι ούτε λιγοτερο ασφαλές αν δεν βαζεις third party εφαρμογες
απλά θέλει να πάρεις κατι ακριβο για να μπορει να ανταγωνιστει τα μήλα.
Είτε ακριβό, είτε φτηνό, ίδιο ειναι το Android OS, το οποίο είναι δύσχρηστο. όσο για την ασφάλεια, ειναι πιο ευάλωτο.
TESLA FORUM