-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@realzeus said in TESLA FORUM:
@nascar1 said in TESLA FORUM:
@lap said in TESLA FORUM:
30k έχει το Clio e tech σε μια μέση προς καλή έκδοση!
Μπροστά στο m3 είναι σαν να συγκρίνεις παπάκι με χιλιαρα μηχανή
Με την διαφορά ότι με το Κλιό πας Αθήνα-Θεσσαλονίκη ακατούρητος...
Με το clio dci van πας και έρχεσαι ακατουρητος, άρα το κλιο πετρέλαιο είναι καλύτερο απο f50
Μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου. Το θέμα είναι ο χρόνος που θα χρειαστείς για μια απόσταση. Ένα Top Fuel Dragster κάνει το 0-500 χ.α.ω. σε 3κάτι δευτερόλεπτα. Δεν μπορεί να πάει όμως από την Βούλα στην Βουλιαγμένη! Έτσι και το οποιοδήποτε γρήγορο ηλεκτρικό (δεν λέω μόνο Tesla, για να μην θεωρηθεί bias κατά της Tesla) μπορεί να κάνει 0-100 σε 3-4'', αλλά αν για να πάω ταξίδι θέλω μεγαλύτερο χρόνο από ότι με ένα ταπεινό hatchback 100 ίππων, να το βράσω και το 0-100 και τα 500 άλογά του!!!
-
Με το clio dci van πας και έρχεσαι ακατουρητος, άρα το κλιο πετρέλαιο είναι καλύτερο απο f50
Μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενά μου. Το θέμα είναι ο χρόνος που θα χρειαστείς για μια απόσταση. Ένα Top Fuel Dragster κάνει το 0-500 χ.α.ω. σε 3κάτι δευτερόλεπτα. Δεν μπορεί να πάει όμως από την Βούλα στην Βουλιαγμένη! Έτσι και το οποιοδήποτε γρήγορο ηλεκτρικό (δεν λέω μόνο Tesla, για να μην θεωρηθεί bias κατά της Tesla) μπορεί να κάνει 0-100 σε 3-4'', αλλά αν για να πάω ταξίδι θέλω μεγαλύτερο χρόνο από ότι με ένα ταπεινό hatchback 100 ίππων, να το βράσω και το 0-100 και τα 500 άλογά του!!!
Ολα έχουν να κάνουν με την χρήση που το θέλει ο καθένας. Για μια φορά πχ τον χρόνο μπορεί κάποιος να κάνει μια παραχώρηση. Πιστεύω ότι πλέον με ένα ηλεκτρικό μπορείς άνετα να καλύψεις το 95% των μετακινήσεων σου, ειδικά αν έχεις γκαράζ...
-
Ολα έχουν να κάνουν με την χρήση που το θέλει ο καθένας. Για μια φορά πχ τον χρόνο μπορεί κάποιος να κάνει μια παραχώρηση. Πιστεύω ότι πλέον με ένα ηλεκτρικό μπορείς άνετα να καλύψεις το 95% των μετακινήσεων σου, ειδικά αν έχεις γκαράζ...
Όπως πολύ σωστά είπες, είναι θέμα αναγκών. Πλέον δεν κάνω χιλιόμετρα πολλά, αλλά κάποτε έκανα κάθε ΣΚ (επί χρόνια) το Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα (υπηρετούσα στην Αθήνα και η αρραβωνιαστικιά ήταν στην γενέτηρα-Θεσσαλονίκη). Ακατούρητα, 4 ώρες δρόμος!
-
Κάποτε πήγαινα για πλάκα Πάτρα Θεσσαλονίκη μέσω Καρδίτσας (να πάρω την κοπελιά) χωρίς στάση, με ένα ταπεινό fiesta mk4, χωρίς στάση και χωρίς αύριο... Και μιλάμε για μπραλο, Δομοκο... Αλλά αυτά άλλες εποχές...
-
Εδώ κολλάει η γνωστή παροιμία, αλλά εγώ έχω επίπεδο και δεν το ξεστομίζω
-
Εδώ κολλάει η γνωστή παροιμία, αλλά εγώ έχω επίπεδο και δεν το ξεστομίζω
Που μιλάει για καράβι;
-
-
Γινοταν μια κουβεντα, δεν πηγε καρναβαλι ο γυρος και είπε να τα κανει πτανα...
Α ρε γυρο -
Γάτε σε τρώει το τεσλα για πρωινό και σε ευθείες και στροφές!
Δεν μου αρέσουν οι γιορτες
-
Γάτε σε τρώει το τεσλα για πρωινό και σε ευθείες και στροφές!
Δεν μου αρέσουν οι γιορτες
Ρε γερό παράξενε, γλύκανε λίγο μην είσαι σαν κακό ψόφο !
-
Γεννήθηκα σκατογερος!
-
Εγω λεω να σας βγαλω μια βολτιτσα κοντινουλα να φτανουν οι μπαταριες να δουμε πραγματα και θαυματα
πχ μια τροιζηνια που εχει ενδιαφερον απο το ηφαιστιο μεχρι μεθανα, κατηφορα με στροφουλες και κινηση μηδεν, ειδικα μετα απο ουζα στο βαθυ
Αλλα να μην ερθετε κοτες -
@gatoz said in TESLA FORUM:
Εγω λεω να σας βγαλω μια βολτιτσα κοντινουλα να φτανουν οι μπαταριες να δουμε πραγματα και θαυματα
πχ μια τροιζηνια που εχει ενδιαφερον απο το ηφαιστιο μεχρι μεθανα, κατηφορα με στροφουλες και κινηση μηδεν, ειδικα μετα απο ουζα στο βαθυ
Αλλα να μην ερθετε κοτεςΦτιάξε map και γίναμε
-
Αν είχαμε πάρει τεσλα, τουλάχιστον θα κερδίζαμε 30 χρονάκια απ τα εκατόν τόσα...
Ρε Λαπ, μην ασχοληθείς με πωλήσεις ποτέ, θα πεινάσουν τα παιδάκια σου...
Από επιχειρήματα, κάτι πας να κάνεις συγκρίνοντας τις γελοίες πχια τιμές θερμικών κουβάδων με το Τέσλα...
Ότι φτάσανε τα b-suv 30 και 40 χιλιάρικα...
Πες στον κόζμο επίσης ότι το φεβ του γατου κοστίζει σχεδόν όσο 2 επιδοτημένα Τέσλα, και σύγκρινε και το κόστος χιλιομέτρου (το αληθινό όμως, σε ταχυφορτιστη) και θα πείσεις αρκετούς.
Μην τους λες για θεωρητικές δυστοπιες, κανένας δεν ανοίγει το πορτοφόλι σήμερα για να σώσει αγνώστους στο μέλλον... -
Εάν μπορείς και σε βολεύει το τεσλα γιατί να μη το πάρεις υπολογίζοντας και αυτόν τον παράγοντα μαζί με τους υπόλοιπους! Μαλιστα αυτός ο παράγοντας είναι ο μοναδικός κοινωνικός ενώ όλοι οι άλλοι εμπίπτουν στην ατομική ικανοποίηση!
Tesla customers avoided releasing about 13.4 million metric tons of CO2e* into the atmosphere in 2022. Tesla car owners made the biggest contribution, while owners of the company's energy and solar products helped them.
Εάν ήξερες από πωλήσεις, θα μου έδινες συγχαρητήρια για αυτό το ποστ !!!!
Αλλά γενικα δεν προσπαθώ να πουλήσω τεσλα! Να αγοράσω θέλω!
Δεν θέλω να το μάθω! Θέλω να το οδηγάω!
-
Και τα PHEV προς το παρόν μια χαρά μπορούν να καλύψουν τις οικολογικές ανησυχίες του πλανήτη.
Μπορείς να κυκλοφορείς μόνο με μπαταρία για την καθημερινότητα σου μέσα στην πόλη, μιας και από εκεί προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης της ατμόσφαιρας και στα ταξίδια ή τις εκδρομές να είσαι υβριδικός, χωρίς θέματα αυτονομίας, χρόνου και τόπου φόρτισης, κτλ.
Για εμένα αυτή τη στιγμή τα υβρίδια είναι ακόμη μια πολύ καλή λύση (με σωστή χρήση).
Όταν τα EV θα φτάσουν είτε να φορτίζουν στο 100% σε 5-10 λεπτά, είτε θα καταφέρουν να βγάζουν πραγματικές αυτονομίες της τάξης των 400-500 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες και όχι με 100χλμ/ω, χωρίς φορτίο, χωρίς κλιματιστικό και με αίθριο καιρό, τότε το συζητάω. -
Έτσι καλά τα λες
-
Προσωπικά πάντως το model 3 στα 34 με επιδότηση με έχει κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Αν υπήρχε αντιπροσωπεία εδώ Πάτρα και ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να πηγαίνω διακοπές σε νησί (καράβι, φορτιστες, κτλ) θα έδινα αύριο πρωί το φοκους για να το πάρω.
Ειλικρινά συνδιαζει ότι ακριβώς θέλω. Επιδόσεις, οικονομία στην καθημερινότητα, είναι ένα αυτοκίνητο - γκατζετ.. Τι άλλο να ζητήσω;; Συν τον τρομερό εξοπλισμό (γυάλινη οροφή, εσωτερικό...)...
Η Πάτρα είναι μια γκάζια δρόμο από Αθήνα. Αν έμενες Ιωάννινα, Κρήτη ή Κομοτηνή θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα.
Το καράβι δεν είναι πρόβλημα. Τα ασυνόδευτα έχουν κόψει.
Διακοπές σε νησί γίνονται αλλά θα πρέπει να βρεις ξενοδοχείο που να προσφέρει έστω σουκο ή ιδανικά κάποιον 11αρη φορτιστή σε στυλ wallbox. Δεν είναι δύσκολο και όλο και περισσότεροι το προσφέρουν αυτό. Αλλά ίσως θα πρέπει να βρεις λίγο πιο κυριλέ ξενοδοχείο. Θεωρητικά, θα μπορείς να κανείς τη δουλειά σου και χωρίς αυτό, φορτίζοντας σε κάποιο δημοτικό φορτιστή ή σε κάποιο σουπερμάρκετ.
Στην χειρότερη περίπτωση, θα μπορείς να φορτίσεις στη μαρίνα του νησιού (από τα κουτιά που φορτίζουν τα σκάφη) έχοντας τον κατάλληλο adapter. Δεν είναι το καλύτερο καθώς είναι η ακριβότερη λύση. Απλά το αναφέρω για να πω ότι υπάρχουν εναλλακτικές.
Πάντως στο ξενοδοχείο που έκλεισα τις καλοκαιρινές μου διακοπές, όταν πήρα τηλ να ρωτησω αν θα μπορούσα να κουμπώσω σε πρίζα μου απάντησαν κατευθείαν «μα έχουμε φορτιστή στο πάρκινγκ» -
Πέρυσι τέτοια μέρα εκδρομή με το βενζίνης μέχρι την Μάνη, γεύμα βόλτα και επιστροφή αργά το βράδυ στην Αθήνα.
Με το ηλεκτρικό θα έπρεπε να σχεδιάσω εκτός της διαδρομής (που θα ήταν και κουτσουρεμενη) και που θα έκλεινα δωμάτιο ξενοδοχείου.
Αυτά τα περί μιας γκαζιας τα ακούω βερεσε. Δύο γείτονες με Τέσλα το έχουν ως το τρίτο τέταρτο όχημα στο γκαράζ των. Πολύ σωστά το επιλέγουν στην καθημερινότητα τους μα όταν είναι για ταξίδι δε λυπούνται τα λίγα παραπάνω ευρωπουλα για να το κάνουν σαν άνθρωποι. Αυτοί που σίγουρα χαίρονται με την ύπαρξη των ηλεκτρικών οχημάτων είναι οι ιδιοκτήτες των σταθμών στις ΕΟ. Αυτοί είχαν συνηθίσει για δεκαετίες να βλέπουν νταλικεριδες μόνο. Πλέον και γκατζετακιδες που κάνουν σελφι μπροστά σε ταχυφορτιστες ... -
@katafractos17 said in TESLA FORUM:
Και τα PHEV προς το παρόν μια χαρά μπορούν να καλύψουν τις οικολογικές ανησυχίες του πλανήτη.
Μπορείς να κυκλοφορείς μόνο με μπαταρία για την καθημερινότητα σου μέσα στην πόλη, μιας και από εκεί προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης της ατμόσφαιρας και στα ταξίδια ή τις εκδρομές να είσαι υβριδικός, χωρίς θέματα αυτονομίας, χρόνου και τόπου φόρτισης, κτλ.
Για εμένα αυτή τη στιγμή τα υβρίδια είναι ακόμη μια πολύ καλή λύση (με σωστή χρήση).
Όταν τα EV θα φτάσουν είτε να φορτίζουν στο 100% σε 5-10 λεπτά, είτε θα καταφέρουν να βγάζουν πραγματικές αυτονομίες της τάξης των 400-500 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες και όχι με 100χλμ/ω, χωρίς φορτίο, χωρίς κλιματιστικό και με αίθριο καιρό, τότε το συζητάω.Τα phev εχουν ακριβως αυτο το νοημα, αλλα αν δεν τα φορτιζεις πολλες φορες μεσα στη πολη καινε περισσοτερο απ οσο ενα ιδιο μοντελο μη υβριδικο.
TESLA FORUM