-
@lap said in TESLA FORUM:
Όλες τις κατέχουμε.
Τελικά το fl παρήγγειλε το κόκκινο τέρας;
Ναι, το highland, έβαλα παραγγελία σχεδόν με το λανσάρισμα.
-
Άψογος!
Έχει βελτιωθεί εκεί όπου (λένε) έπασχε και πλέον είναι ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο της αγοράς με βάση τα χρήματα που ζητάει και το φορολογικό πλαίσιο.
Άντε να σου έρθει γρήγορα να μας περιγράψεις τις εμπειρίες σου. Εύχομαι ότι καλύτερο και άπειρα ασφαλή χιλιόμετρα.
Εδώ κοιτούσα μια δοκιμή του. Είναι το RWD long range
Εάν έχεις ένα ύψος μπορείς να χειρίζεσαι την οθόνη πολύ εύκολα ακουμπώντας στην ουσία το αγκώνα σου στο υποβραχιονιο. Το αναφέρω μιας και συζητήθηκε το θέμα πιο πάνω.
Εάν κάποιος έχει μονοκατοικία και πετάξει κάποια φωτοβολταϊκά, οκ είναι ένα έξτρα έξοδο 5-7Κ, πραγματικά κάνει βόλτες σχεδόν δωρεάν με μια λιμουζίναρα και 460 άλογα.
Τι να πω;;;;
Χθες πήγα για φαγητό καφε κάνοντας ένα ταξιδακι για να ξεσκασουμε, μου κόστισαν 40 ευρώ μονάχα οι βενζίνες!!!!! Και πήγα με ένα παλαιό 15 ετιας αυτοκίνητο με λίγα άλογα.
Αυτό τα περιγράφω για να καταλάβετε τι εστί τελσα! Σκεφτόμουν πως θα ήταν το ταξιδακι με το tesla. Φθηνό, άνετο, με άπειρο γκάζι. Και αν είχα φωτοβολταϊκά.....τζάμπα!!!!
Τι συζητάμε;;; το μέλλον είναι εδώ μπροστά μας.
-
Άψογος!
Έχει βελτιωθεί εκεί όπου (λένε) έπασχε και πλέον είναι ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο της αγοράς με βάση τα χρήματα που ζητάει και το φορολογικό πλαίσιο.
Άντε να σου έρθει γρήγορα να μας περιγράψεις τις εμπειρίες σου. Εύχομαι ότι καλύτερο και άπειρα ασφαλή χιλιόμετρα.
Εδώ κοιτούσα μια δοκιμή του. Είναι το RWD long range
Εάν έχεις ένα ύψος μπορείς να χειρίζεσαι την οθόνη πολύ εύκολα ακουμπώντας στην ουσία το αγκώνα σου στο υποβραχιονιο. Το αναφέρω μιας και συζητήθηκε το θέμα πιο πάνω.
Εάν κάποιος έχει μονοκατοικία και πετάξει κάποια φωτοβολταϊκά, οκ είναι ένα έξτρα έξοδο 5-7Κ, πραγματικά κάνει βόλτες σχεδόν δωρεάν με μια λιμουζίναρα και 460 άλογα.
Τι να πω;;;;
Χθες πήγα για φαγητό καφε κάνοντας ένα ταξιδακι για να ξεσκασουμε, μου κόστισαν 40 ευρώ μονάχα οι βενζίνες!!!!! Και πήγα με ένα παλαιό 15 ετιας αυτοκίνητο με λίγα άλογα.
Αυτό τα περιγράφω για να καταλάβετε τι εστί τελσα! Σκεφτόμουν πως θα ήταν το ταξιδακι με το tesla. Φθηνό, άνετο, με άπειρο γκάζι. Και αν είχα φωτοβολταϊκά.....τζάμπα!!!!
Τι συζητάμε;;; το μέλλον είναι εδώ μπροστά μας.
Θενκς μπρο!
-
Καλοταξιδα και να τα καταευχαριστηθειτε Teo mak και red monster
Και λιγο προσοχη με το πολυ γκαζι
-
Σκεφτόμουν πως θα ήταν το ταξιδακι με το tesla. Φθηνό, άνετο, με άπειρο γκάζι. Και αν είχα φωτοβολταϊκά.....τζάμπα!!!!
Και όλα Pre paid ε, μην το ξεχνάς .
Δεν θα στα δώσουν τσάμπα.Πάρε ένα diesel PSA να σωθείς
-
Όλα έχουν έναν βαθμό απόσβεσης. Εγώ στα καύσιμα πληρώνω τις αποσβέσεις τις δικές τους, όχι τις δικές μου.
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Εμπροστοκίνητο με πολλά άλογα , πάταγες το γκάζι και ο τροχός κτυπιόταν πάνω κάτω απο το σπινιάρισμα .
Βάζουν το αντισπιν και όλοι μα όλοι έπρεπε να το σβήνουν όταν έμπαιναν μέσα .Πισωκίνητο -και με λίγα άλογα- διόρθωνες το πρώτο γλίστρημα, αντε είσαι χεράς και το δεύτερο στο τρίτο έτρωγες γερό σκαμπίλι και έκοβες το
δέντροαυτοκίνητο με το πλάι , αλλα το ESP ήταν μειονέκτημα αν δεν απενεργοποιείτο .Τώρα η Tesla εχει τον καλλίτερο έλεγχο της πρόσφυσης λόγω ηλεκτρικών μοτέρ και καλής κατανομής βάρους και τρώγονται με την οθόνη ...
ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ !
Εδώ εγω βάζω στο YC το ACC όταν περνάω απο την Λεωφόρο Νίκης για να χαζεύω τις καφετέριες και κάποιοι φοβάστε να κοιτάξετε την οθόνη σε tesla ... σε TESLA!Να προσέχεις φίλε μου καλέ, γιατί πολλοί σκοτώθηκαν όταν εμπιστεύτηκαν τυφλά τα συστήματα υποβοήθησης... και ναι, σε TESLA! Τα μάτια και η προσοχή πάντα σε πλήρη εγρήγορση!
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
@monman2 said in TESLA FORUM:
Εμπροστοκίνητο με πολλά άλογα , πάταγες το γκάζι και ο τροχός κτυπιόταν πάνω κάτω απο το σπινιάρισμα .
Βάζουν το αντισπιν και όλοι μα όλοι έπρεπε να το σβήνουν όταν έμπαιναν μέσα .Πισωκίνητο -και με λίγα άλογα- διόρθωνες το πρώτο γλίστρημα, αντε είσαι χεράς και το δεύτερο στο τρίτο έτρωγες γερό σκαμπίλι και έκοβες το
δέντροαυτοκίνητο με το πλάι , αλλα το ESP ήταν μειονέκτημα αν δεν απενεργοποιείτο .Τώρα η Tesla εχει τον καλλίτερο έλεγχο της πρόσφυσης λόγω ηλεκτρικών μοτέρ και καλής κατανομής βάρους και τρώγονται με την οθόνη ...
ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ !
Εδώ εγω βάζω στο YC το ACC όταν περνάω απο την Λεωφόρο Νίκης για να χαζεύω τις καφετέριες και κάποιοι φοβάστε να κοιτάξετε την οθόνη σε tesla ... σε TESLA!Να προσέχεις φίλε μου καλέ, γιατί πολλοί σκοτώθηκαν όταν εμπιστεύτηκαν τυφλά τα συστήματα υποβοήθησης... και ναι, σε TESLA! Τα μάτια και η προσοχή πάντα σε πλήρη εγρήγορση!
και να προσθεσω πως οταν ακουσετε το "μπιπ-μπιπ" που σημαινει οτι το αυτοκινητο ανιχνευει καποιον "κινδυνο", αφηστε το γκαζι και δωστε του χρονο να επιβραδυνει λιγο. Υπαρχει ο κινδυνος να κανει αποτομο φρεναρισμα και να μπειτε σε περιπετειες με τρακαρισμα απο το αυτοκινητο που σας ακολουθει.
-
Καλά ότι δει σαν την τρελή φωνάζει, μπιμπ μπιμπ μπιμπ πεζός στο πεζοδρόμιο, μπιμπ μπιμπ μπιμπ σταμάτησε ο μπροστά και έχεις μόνο 5 μέτρα για να φρενάρεις, μπιμπ μπιμπ μπιμπ α ένα ουράνιο τόξο!!!
Μετά έχεις και τα ντιν ντιν πλονγκ, αφού έβγαλαν τους αισθητήρες για οικονομία και έχουμε την υπερκαμερα που ανάθεμα αν έχει μάθει να υπολογίζει την απόσταση σωστά.
Μουλτιμιντα λέμε!
-
Sentry mode έχουν όλα ή είναι κάποιο είδος extra?
-
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Καλά ότι δει σαν την τρελή φωνάζει, μπιμπ μπιμπ μπιμπ πεζός στο πεζοδρόμιο, μπιμπ μπιμπ μπιμπ σταμάτησε ο μπροστά και έχεις μόνο 5 μέτρα για να φρενάρεις, μπιμπ μπιμπ μπιμπ α ένα ουράνιο τόξο!!!
Να σαι καλά γέλασα πολύ!!!
Μπιπ μπιπ μπιπ Α! Ωραία μέρα μέχρι σήμερα!!!!
Χαχαχαχα
Να μάθετε να οδηγείτε σαν άνθρωποι!!!!
-
Θυμάμαι μια φορά και στο δικό μου έκανε μπιπ μπιπ μπιπ και του απάντησα "Σκάσε" και στο καπάκι ενώ δεν υπήρχε τίποτα κοντά στο αυτοκίνητο ξανά έκανε "μπιπ μπιπ μπιπ" σαν να μου απάντησε το αυτοκίνητο "εσύ αν σκάσεις"
-
Μετά έχεις και τα ντιν ντιν πλονγκ, αφού έβγαλαν τους αισθητήρες για οικονομία και έχουμε την υπερκαμερα που ανάθεμα αν έχει μάθει να υπολογίζει την απόσταση σωστά.
Μουλτιμιντα λέμε!
οταν σου πατησει τα φρενα και σε κοκκαλωσει επειδη νομιζε οτι θα περασει ο πεζος απεναντι, εχει λιγοτερη πλακα ομως
Δεν ειναι θεωρητικο σεναριο, μου το εκανε και χεστηκα πανω μου (και εγω και το απο πισω αυτοκινητο).
Οποτε το ακουω με πολυ προσοχη πλεον -
@dettol said in TESLA FORUM:
Μουλτιμιντα λέμε!
οταν σου πατησει τα φρενα και σε κοκκαλωσει επειδη νομιζε οτι θα περασει ο πεζος απεναντι, εχει λιγοτερη πλακα ομως
Το έκανε κ αυτό!!!
-
Θυμάμαι μια φορά και στο δικό μου έκανε μπιπ μπιπ μπιπ και του απάντησα "Σκάσε" και στο καπάκι ενώ δεν υπήρχε τίποτα κοντά στο αυτοκίνητο ξανά έκανε "μπιπ μπιπ μπιπ" σαν να μου απάντησε το αυτοκίνητο "εσύ αν σκάσεις"
Και δεν το έκαψες;
-
Όταν διαβάσει πορεία πεζού κοκκαλώνει; Και σε τι απόσταση από τον πεζό;
Όσες φορές μου έχει τύχει στο cc προειδοποιεί ηχητικά και με μήνυμα στην οθόνη και μειώνει σε πρώτο στάδιο την ταχύτητα, χωρίς να κοκκαλώσει. Ο πεζός δεν ήταν μπροστά μου, αλλά είχε διαβάσει την πορεία πεζού που διέσχιζε το αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε στην νησίδα και προφανώς με τους αλγόριθμους το σύστημα διάβασε την πιθανή πορεία του, ότι δηλαδή θα κατέβει στο ρεύμα πορείας μου και αφού προειδοποίησε ακαριαία μείωσε ταχύτητα, αλλά ποτέ δεν έχει κοκκαλώσει με επικίνδυνο τρόπο. -
Μέχρι και εμένα το έχει αυτό. Καθώς πλησιάζουν τον δρόμο με ταχύτητα το σύστημα θεωρει ότι έχουν υψηλές πιθανότητες να περάσουν απέναντι και κάνει μπιπ μπιπ μπιπ.
ΤΟΝ ΕΙΔΑ φωνάζω εγώ, αλλά εντάξει..
Μια φορα θυμάμαι όντως δεν τον είχα δει ανάμεσα από τα οχήματα που περίμενε ο πεζός διότι κοιτούσα έναν βλάκα με μια μηχανή μη μου σπάσει τον καθρέφτη καθώς με προσπερνούσε μέσα σε στενό!!!! Έλεος!
Οι αναβάτες παίρνουν χαπακια αδρεναλίνης πριν ξεκινήσουν ;
Άλλες φορές αν κινούνται αργά δεν κάνει καθόλου μπιπ μπιπ μπιπ.
-
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
Όταν διαβάσει πορεία πεζού κοκκαλώνει; Και σε τι απόσταση από τον πεζό;
Όσες φορές μου έχει τύχει στο cc προειδοποιεί ηχητικά και με μήνυμα στην οθόνη και μειώνει σε πρώτο στάδιο την ταχύτητα, χωρίς να κοκκαλώσει. Ο πεζός δεν ήταν μπροστά μου, αλλά είχε διαβάσει την πορεία πεζού που διέσχιζε το αντίθετο ρεύμα, ανέβηκε στην νησίδα και προφανώς με τους αλγόριθμους το σύστημα διάβασε την πιθανή πορεία του, ότι δηλαδή θα κατέβει στο ρεύμα πορείας μου και αφού προειδοποίησε ακαριαία μείωσε ταχύτητα, αλλά ποτέ δεν έχει κοκκαλώσει με επικίνδυνο τρόπο.αντιστοιχη φαση ηταν και σε εμενα. Μου εχει συμβει και σε vw, οποτε δεν ηταν πρωτογνωρο. Αλλα η βιαιοτητα της επιβραδυνσης ηταν πρωτογνωρη. το κοκκαλωσε περιπου 1 μετρο μακρια απο τον πεζο.
Απο οτι διαβασα μετα, αν σε δει να "αντιδρας" οταν κανει τα πρωτα μπιπ-μπιπ, μειωνοντας ταχυτητα, δεν επεμβαινει βιαια, επομενως εχω απο τοτε τον νου μου -
Είναι αλγόριθμοι, εφόσον δεν διαβάσει δική σου αντίδραση (λ.χ. αφήνεις γκάζι κλπ) επεμβαίνει πιο βίαια, ευτυχώς προηγείται κατά ένα κλάσμα η προειδοποίηση και προλαβαίνεις να αντιδράσεις διότι το απότομο φρενάρισμα είναι λίγο επίφοβο να έρθει με φόρα αυτός που ακολουθεί πάνω σου...
TESLA FORUM