-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
@gatoz said in TESLA FORUM:
Καταρχάς, πολλά από τα ταξίδια μου γίνονται με τα δημοσιογραφικά. Αλλά 500 WLTP, δεν είναι άσχημα. Αν πάω σε μεταχειρισμένο, μόνο Long Range.
αμαξι εχεις, βάλε brc, θα σου παρω δωρο το ψηλωμα και εγινες παλι αντρας
Μα και βέβαια φοράω BRC. Τι μας πέρασες; Τίποτα χτεσινές;
επρεπε να το καταλαβω με χωρις αεριο στο 2.5λιτρο θα ψωνιζες απο λαικη
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
Πού είναι όλα αυτά τα φτηνά μεταχειρισμένα Tesla να ψωνίσουμε κι εμείς οι ενδεείς;
πόσο τα έδινε η Hertz τα μεταχειρισμένα Tesla στην Αμερική? επειδή η Ελλάδα ειναι μία κλειστή αγορά με συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό, δεν σημαίνει αυτό οτι ειναι αντιπροσωπευτική της αξίας ενός οχήματος. Και επίσης, οι τιμές που αναγράφονται σε κάθε site δεν ειναι οι τελικές που γίνονται οι συναλλαγές.
Εσυ απο την Αμερική σκοπεύεις να το φέρεις ;
-
@dettol said in TESLA FORUM:
κοινως, τι σχεση εχει με την ελληνικη/ευρωπαικη δευτερογενη αγορα τι εκανε η hertz αμερικης; Μακαρι να ειμασταν εκει, να αγοραζαμε 2-3
ναι προφανώς, αλλά ειναι μία ένδειξη της αξίας του οχήματος, δεν σου είπα να αγοράσουμε. Δείχνει σε μία ελεύθερη αγορά που δεν έχει τα μειονεκτήματα -ευπάθιες της ελληνικής, την αποτίμηση που κάνουν σε ένα όχημα σε σχέση με την αξία του , και περιλαμβάνει την συντήρηση, την ενδεχόμενη πτώση της μπαταρίας κτλ.
Πάλι καλά που δεν κάνεις αποτιμήσεις σε big4
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Yπαρχει και κοσμος που εκανε λαθος στην αιτηση και εχασε την επιδοτηση. Υπαρχει κοινο για τα παντα αρκει να μην υπαρχει μεγαλη παροχη απο αυτα.
Εδω αλλοι αγοραζουν μεταχειρισμενα ντηζελ απο το εξωτερικο με 180 χιλ χμ που τα γυριζουν στα 80 και νομιζουν οτι εκαναν και καλη αγορα.
Πόσο χαζός μπορεί να είσαι για να κάνεις λάθος με την αίτηση ;
-
Πότε θα δούμε επιτέλους τα μεταχειρισμένα Tesla που πωλούνται τσάμπα;
Δεν θα δούμε βρε συ, ειναι θέμα νοοτροπίας, οταν ο μέσος πωλητής περιμένει πότε θα σταματήσει η επιδότηση για να το πουλήσει με καπέλο στον νέο αγοραστή για να πάρει αυτός πιο εύκολα καινούργιο, καταλαβαίνεις οτι δημιουργείται μια στρέβλωση στην αγορά.. Σε όλο αυτό το αφήγημα χάνεται οτι έρχονται αλλαγές μοντέλων και ο χρόνος ειναι εχθρός για τα οχήματα, ειδικά για τα ηλεκτρικά, οι περισσότεροι τα κρατάνε μέχρι να πουλήσουν εκει που θέλουν. Δεκτό ως ένα βαθμό, κάποιοι θα βγουν κερδισμένοι, κάποιοι θα χάσουν, ειναι στοίχημα η υπόθεση, προσωπικά δεν θα έμπαινα σε αυτή τη νδιαδικασία, για μένα το όχημα ανέκαθεν ειναι μέσο μετακίνησης, δεν το βλέπω ως επενδυτικό προιόν, αποδέχομαι την πτώση της τιμής (ακόμα και ενός καλοσυντηρημένου), οσο βέβαια βλέπεις οτι σε παίρνει, ρισκάρεις.
Ποιος αγοράζει όχημα ως επένδυση ; Ρε θα τρελανετε με τις θεωρίες για αγρίους ;
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Οταν λες οτι θα πουλήσεις το αυτοκίνητο το οποίο πήρες με επιδότηση ποιο ακριβά από ότο τελικά σου κόστισε μαζί με την επιδότηση, ως τι βλέπεις το όχημα?
ναι προφανώς, αλλά ειναι μία ένδειξη της αξίας του οχήματος, δεν σου είπα να αγοράσουμε. Δείχνει σε μία ελεύθερη αγορά που δεν έχει τα μειονεκτήματα -ευπάθιες της ελληνικής, την αποτίμηση που κάνουν σε ένα όχημα σε σχέση με την αξία του , και περιλαμβάνει την συντήρηση, την ενδεχόμενη πτώση της μπαταρίας κτλ.
Ουάου, που να ήξερες τι αποτιμήσεις κάνω.... πάω να αγοράσω ένα μεταχείρα Tesla πιο ακριβά απο το καινούργιο!!!
-
Οταν λες οτι θα πουλήσεις το αυτοκίνητο το οποίο πήρες με επιδότηση ποιο ακριβά από ότο τελικά σου κόστισε μαζί με την επιδότηση, ως τι βλέπεις το όχημα?
Ουάου, που να ήξερες τι αποτιμήσεις κάνω.... πάω να αγοράσω ένα μεταχείρα Tesla πιο ακριβά απο το καινούργιο!!!
Μην μου αρχίζεις τα «που να ήξερες», !να χαρείς !
-
Μην μου αρχίζεις τα «που να ήξερες», !να χαρείς !
Οντως, ειμαι χαρούμενος, απλά να σου αναφέρω οτι είμαι σε θέση ευθύνσης μεγάλης συστημικής τράπεζας, προφανώς το αντικείμενο δεν έχει σημασία, οποτε απλά κάτι γνωρίζω απο εκτιμήσεις... και αν θέλεις κράτησε το και στείλε μου pm να σου πω ακριβως- επίσης εσύ πέταξες το ειρωνικό σχόλιο για τις εκτιμήσεις, εφόσον διαφωνείς, ειανι δικαίωμα σου, αλλά άμα θέλεις κάποιος να σε σέβεται, νομιζω πρώτα πρέπει να σέβεσαι εσύ τον άλλον. Να πεις κόσμια την άποψη σου ειναι δικαίωμα του καθενός φυσικά εδώ μέσα, η διαφωνία ειναι κομμάτι της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης.
-
Ολοι σε θέση ευθύνης είμαστε. Μην σας παραμυθιάζουν με μακρόσυρτους τίτλους και ελάχιστα λεφτά. Προσωπικά δεν έχω σε καμία εκτίμηση τα στελέχη των τραπεζών, τουναντίον
Προφανώς και δεν είναι προσωπική μομφή, δεν σε ξέρω προσωπικά. -
Ολοι σε θέση ευθύνης είμαστε. Μην σας παραμυθιάζουν με μακρόσυρτους τίτλους και ελάχιστα λεφτά. Προσωπικά δεν έχω σε καμία εκτίμηση τα στελέχη των τραπεζών, τουναντίον
τέλεια, οπότε επίτρεψε μου να έχω μία εμπειρία και εγώ επί του θέματος. τώρα αν έχεις διαφορετική άποψη, δικαίωμα σου, δεν θα χαλάσουμε τις καρδυές μας, υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή. Για τους βαρύγδουπους τίτλους να το δεχτώ, για τους μισθούς, θα σου πω πως κάνεις λάθος, πολλοί συνάδελφοι ζουν μια αξιοπρεπέστατη ζωή. παίρνω σταθερά δύο μισθούς έξτρα ως μπόνους, και επίσης μπορώ να αγοράσω σε νορμάλ χρόνο αποταμιεύσης ένα tesla y lr awd, για ελληνικά δεδομένα τα χρήματα δεν ειναι άσχημα, τώρα αν μου συγκρίνεις με ελβετία και γερμανία, ναι έχεις δίκιο. Οπότε δεν θεωρώ ότι έχεις καλή εικόνα για τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων. Και ως προς την στελέχωση, θα σου πω ότι έχω δουλέψει 11 χρόνια στον καθαρά ιδιωτικό τομέα, και το επίπεδο τώρα στις τράπεζες είναι πολύ υψηλό. ένα 30-40% ειναι έμπειροι, αρκετά εκπαιδευμένοι και ικανοί σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, υπάρχει ένα 40% μέτριων, και ένα 20% που είναι βύσματα και τα ξίνουν... αλλά στις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, αυτά τα νούμερα ισχύου. έφερα έναν φίλο, ο οποίος δουλεύε σε ξένη εταιρία, και είχε καλή εμπειρία, μισθός, 6 μεικτά για αρχή χωρίς μπόνους με δυνατότηες ανέλιξης, άντεξε στους ρυθμούς μας 8 μήνες, επέστρεψε στην παλιά του εταιρία, μου είπε ότι απλά δεν αντέχει, ήταν πιο χαλαρά στην προηγούμενη δουλειά και έπαιρνε λίγα λιγότερα...μην συγκρίνεις τα παλιά στελέχη τραπεζών με την σημερινή κατάσταη που όλα είναι πληροφορική, πέφτει τρελό ξύλο, δεν αντέχουν όλοι.
Στο θέμα μας πάντως, να ξέρεις ότι είμαστε φανατικοί των ηλεκτρικών και προωθούμε τα πράσινα και φυσικά την ηλεκτροκίνηση, αλλά δεν έχουμε πολλά Tesla.
-
Σέβομαι την απάντηση σου
-
τέλεια, οπότε επίτρεψε μου να έχω μία εμπειρία και εγώ επί του θέματος. τώρα αν έχεις διαφορετική άποψη, δικαίωμα σου, δεν θα χαλάσουμε τις καρδυές μας, υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή. Για τους βαρύγδουπους τίτλους να το δεχτώ, για τους μισθούς, θα σου πω πως κάνεις λάθος, πολλοί συνάδελφοι ζουν μια αξιοπρεπέστατη ζωή. παίρνω σταθερά δύο μισθούς έξτρα ως μπόνους, και επίσης μπορώ να αγοράσω σε νορμάλ χρόνο αποταμιεύσης ένα tesla y lr awd, για ελληνικά δεδομένα τα χρήματα δεν ειναι άσχημα, τώρα αν μου συγκρίνεις με ελβετία και γερμανία, ναι έχεις δίκιο. Οπότε δεν θεωρώ ότι έχεις καλή εικόνα για τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων. Και ως προς την στελέχωση, θα σου πω ότι έχω δουλέψει 11 χρόνια στον καθαρά ιδιωτικό τομέα, και το επίπεδο τώρα στις τράπεζες είναι πολύ υψηλό. ένα 30-40% ειναι έμπειροι, αρκετά εκπαιδευμένοι και ικανοί σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, υπάρχει ένα 40% μέτριων, και ένα 20% που είναι βύσματα και τα ξίνουν... αλλά στις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, αυτά τα νούμερα ισχύου. έφερα έναν φίλο, ο οποίος δουλεύε σε ξένη εταιρία, και είχε καλή εμπειρία, μισθός, 6 μεικτά για αρχή χωρίς μπόνους με δυνατότηες ανέλιξης, άντεξε στους ρυθμούς μας 8 μήνες, επέστρεψε στην παλιά του εταιρία, μου είπε ότι απλά δεν αντέχει, ήταν πιο χαλαρά στην προηγούμενη δουλειά και έπαιρνε λίγα λιγότερα...μην συγκρίνεις τα παλιά στελέχη τραπεζών με την σημερινή κατάσταη που όλα είναι πληροφορική, πέφτει τρελό ξύλο, δεν αντέχουν όλοι.
Στο θέμα μας πάντως, να ξέρεις ότι είμαστε φανατικοί των ηλεκτρικών και προωθούμε τα πράσινα και φυσικά την ηλεκτροκίνηση, αλλά δεν έχουμε πολλά Tesla.
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως η συνάντηση 60άρηδων συνταξιούχων τραπεζικών με εμπειρία στις χορηγήσεις και αλλού με σημερινούς στις ίδιες θέσεις...
Το ποπ κόρν θα ήταν χρήσιμο...
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως η συνάντηση 60άρηδων συνταξιούχων τραπεζικών με εμπειρία στις χορηγήσεις και αλλού με σημερινούς στις ίδιες θέσεις...
Κοίταξε, παλιά έτρωγαν και στη μέση της ιεραρχίας, τα χρήματα που κυκλοφορούσαν ήταν πολλά και υπήρχε μάσα για όλους- και φυσικά δεν εννοώ τους μισθούς. Τώρα πλέον τρώνε μόνο τα υψηλά ιστάμενα στελέχη και οι μεσαίοι, γλύφουν μήπως πάνε παραπάνω για να βάλουν και αυτοί το δάχτυλο στο μέλι... απλά τώρα έχει κοπεί η μάσα των μεσαίων, γιατί πλέον δν κυκλοφορεί τόσο χρήμα, και κυρίως, γιατί τα ψηλά κεφάλια είναι μοναχοφαγάδες και δεν μοιράζονται τίποτα...
-
Δεν ήταν όλοι έτσι. Λίγοι ήταν. Γιατί οι τράπεζες τουλάχιστον οι ιδιωτικές είχαν επίβλεψη από την ιδιοκτησία.
Τώρα που τους βλέπω συνταξιούχους βλέπω αν είχαν άλλα έσοδα ή όχι, από τον τρόπο ζωής τους.
Εγώ μιλάω για σύγκριση στον τρόπο εργασίας που ανέφερες, γιατί εκείνοι μιλάνε για ιδιωτικές τράπεζες για αστεία παραγωγικότητα και πλήρη μετατροπή τους σε ξύστες του δημοσίου.
-
Μόνο ποπ κορν;;;
Παραγγελία πίτσες και σουβλάκια από όλα τα αντίστοιχα μαγαζιά της περιοχής!!!
Αλλά βγαίνουμε τελείως off topic!Είναι ένας στην γειτονιά που παρκάρει την bmw i4 μπορντό στον δρόμο (μήπως είμαστε γείτονες @bekiaris )! Προφανώς είναι εταιρική παροχή και την φορτίζει στην δουλειά του!
Αν δεν είχε αυτή την δουλειά δεν θα επέλεγε αυτό το αμάξι! -
@nickthetrib said in TESLA FORUM:
Αν δεν είχε αυτή την δουλειά δεν θα επέλεγε αυτό το αμάξι!
να είμαι ειλικρινής, το συγκεκριμένο αμάξι μου αρέσει πολύ, αν βάλεις όμως τα έξτρα είναι δεν ειανι και τόσο φθηνό, μια φορά που είχα πάει στο configurator μου έβγαινε αρκετά πιο ακρίβο απο Y AWD LR που εχω βάλει στο μάτι, οποτε..δεν παίζει να δώσω σε γερμανούς ξανά λεφτά, μια φορά κάνεις το λάθος. γιατί ο γερμανός, δεν είναι μόνο στην αγορά, σε σκίζει και στα service. + ότι δεν εμπιστεύομαι μακροπρόθεσμα τίποτα άλλο από Tesla και BYD, Zeekr , κτλ, οι ευρωπαίοι είναι εκτός συναγωνισμού στα ηλεκτρικά.
-
Δεν ήταν όλοι έτσι. Λίγοι ήταν. Γιατί οι τράπεζες τουλάχιστον οι ιδιωτικές είχαν επίβλεψη από την ιδιοκτησία.
Αρκετοί ήταν όχι λίγοι....αλλά πάντα ψηλά. Από κοντά λεπτομέρειες.
ΥΓ: όπως μου είχε πει παλιά ένας μεγαλοδιευθυντής που είχα, "εαν θέλουμε να είμαστε ειλικιρινείς και εγώ και άλλα 100 στελέχη από τις μεγάλες τράπεζες θα έπρεπε να ήμασταν φυλακή". χαχαχαχα....δεν θες να σου πω τι θέση έχει σήμερα....
-
ότι δεν εμπιστεύομαι μακροπρόθεσμα τίποτα άλλο από Tesla και BYD, Zeekr , κτλ
Εγώ πάλι θα εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο μια εταιρεία που υπάρχει 100 χρόνια από μια που σήμερα είναι κι αύριο δεν είναι.
TESLA FORUM