-
Είπε ότι τελείωσε την βασική κυβερνητική δουλειά και από τον Μάιο πίσω στα μαγαζιά του.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Είπε ότι τελείωσε την βασική κυβερνητική δουλειά και από τον Μάιο πίσω στα μαγαζιά του.
αυτο το "mission accomplished" που αναφωνουν οι αμερικανοι, οποτε γουσταρουν και οποτε τους βολευει, πολυ μου αρεσει!
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Πάντως όπως και να έχει όσοι φαληριζουν/πτωχεύουν την Τέσλα νομίζω θα απογοητεύουν
Κανένας δεν πτώχευσε την Tesla. προσωπικά δεν ειμαι τόσο αισιόδοξος για δύο λογους. Πρώτον, εχει ρίξει πολύ το βάρος στην αυτόνομη οδήγηση και μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει. Εχει ενισχυθεί ιδιαίτερα ο ανταγωνισμος απο την Κίνα, με ποιοτικές μάρκες σε καλές τιμές. Σίγουρα, κανένας δεν διαγράφει έναν πολύ πετυχημένο επιχειρηματία, ίσα ίσα. Απλά συνήθως η απάντηση σε τέτοιες προκλήσεις πρέπει να ειναι άμεση, κάτι που δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει στον ορίζοντα, πέρα απο επικοινωνιακά τερτίπια. Επίσης, για τα μικρό Tesla, ας το αφήσουμε στην άκρη, μια λεει οτι θα το κάνει, μία το αφήνει, εχω κουραστεί να το συζητάω...αν βγει, το βλέπουμε, πάντως δεν διαφαίνεται άμεσα.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
Πάντως όπως και να έχει όσοι φαληριζουν/πτωχεύουν την Τέσλα νομίζω θα απογοητεύουν
Κανένας δεν πτώχευσε την Tesla. προσωπικά δεν ειμαι τόσο αισιόδοξος για δύο λογους. Πρώτον, εχει ρίξει πολύ το βάρος στην αυτόνομη οδήγηση και μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει. Εχει ενισχυθεί ιδιαίτερα ο ανταγωνισμος απο την Κίνα, με ποιοτικές μάρκες σε καλές τιμές. Σίγουρα, κανένας δεν διαγράφει έναν πολύ πετυχημένο επιχειρηματία, ίσα ίσα. Απλά συνήθως η απάντηση σε τέτοιες προκλήσεις πρέπει να ειναι άμεση, κάτι που δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει στον ορίζοντα, πέρα απο επικοινωνιακά τερτίπια. Επίσης, για τα μικρό Tesla, ας το αφήσουμε στην άκρη, μια λεει οτι θα το κάνει, μία το αφήνει, εχω κουραστεί να το συζητάω...αν βγει, το βλέπουμε, πάντως δεν διαφαίνεται άμεσα.
Νομίζω θα λογικευτει και θα το βγάλει. Εξάλλου όλο το ποστ μου είναι απλά τι νομίζω. Τίποτα από αυτά που γράφω δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Όλα εικασίες είναι. Νομίζω θα αντεπιτεθεί η Τέσλα αλλάζοντας "ξανά" στρατηγική. Δεν νομίζω ότι το ρομποταξι θα του φέρει τα έσοδα που νόμιζε αμεσα
-
Δεν νομίζω ότι το ρομποταξι θα του φέρει τα έσοδα που νόμιζε αμεσα
ακριβώς, και εγώ αυτό πιστεύω, οτι τα ρομποταξί ειναι απλά μία ασπιρίνη στα έσοδα που θα πρέπει να ανακτήσει η Tesla. Κατά την ίδια λογική, δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής κάτι πρωτοποριακό να αναμένουμε, ούτε το juniper έφερε καμία φοβερή καινοτομία (ειναι καλύτερο απο το παλιό αλλά κινήθηκε σε λογική Highland). ο σχεδιασμός ένος νέου οχήματος θέλει χρόνο και χρήμα, άρα το πιο εύκολο που μένει, ειναι να μειώσει τα περιθώρια κέρδους για να αυξήσει τις πωλήσεις. Εικασίες, προφανώς, αλλά θα έχει ενδιαφέρον.
-
Δεν νομίζω ότι το ρομποταξι θα του φέρει τα έσοδα που νόμιζε αμεσα
ακριβώς, και εγώ αυτό πιστεύω, οτι τα ρομποταξί ειναι απλά μία ασπιρίνη στα έσοδα που θα πρέπει να ανακτήσει η Tesla. Κατά την ίδια λογική, δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής κάτι πρωτοποριακό να αναμένουμε, ούτε το juniper έφερε καμία φοβερή καινοτομία (ειναι καλύτερο απο το παλιό αλλά κινήθηκε σε λογική Highland). ο σχεδιασμός ένος νέου οχήματος θέλει χρόνο και χρήμα, άρα το πιο εύκολο που μένει, ειναι να μειώσει τα περιθώρια κέρδους για να αυξήσει τις πωλήσεις. Εικασίες, προφανώς, αλλά θα έχει ενδιαφέρον.
Συμφωνώ μαζί σου. έτσι και αλλιώς καφενειακου τύπου συζήτηση κάνουμε κανένας δεν ξέρει με σιγουριά. Λέμε τι πιστεύουμε . Κανέναν εδώ που γράφει με σιγουριά δεν πιστεύω. Όλο το ποστ μου είναι για να επισημάνω αυτό ακριβώς επειδή τελευταία διαβάζω διάφορα.....
-
Τι θα γίνει πια με τη χούντα των θερμικών; Αντιγράφω από ποστ στο ΦουΜπού.
"Εδω να πω ότι το μέρος που είναι οι ταχυφορτιστεςστην Αταλάντη είναι ΧΑΛΙΑ μιας και γινόταν χαμός και έπρεπε να περιμένεις σε ουρά να φύγουν όσα αμαξια ήθελαν να βάλουν βενζινη για να φτάσεις στο φορτιστή."
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τι θα γίνει πια με τη χούντα των θερμικών; Αντιγράφω από ποστ στο ΦουΜπού.
"Εδω να πω ότι το μέρος που είναι οι ταχυφορτιστεςστην Αταλάντη είναι ΧΑΛΙΑ μιας και γινόταν χαμός και έπρεπε να περιμένεις σε ουρά να φύγουν όσα αμαξια ήθελαν να βάλουν βενζινη για να φτάσεις στο φορτιστή."
στην αταλαντη ηταν ζορικη η κατασταση την απο τις 4 το απογευμα περιπου. Δεν μιλαω για τους φορτιστες, μιλαω για χαμο με αυτοκινητα παντου. Δεν θελω καν να σκεφτομαι τι εγινε πιο μετα. Παρκαραν στις θεσεις των φορτηγων, χυμα, στις θεσεις διπλα στους φορτιστες. Οπου ειχε εστω και λιγο χωρο σταματουσαν. Προφανως αργοτερα ειχε δυσκολεψει η κατασταση ακομα περισσοτερο.
Γενικα την αταλαντη, οι πιο συνετοι οδηγοι (ειτε οδηγουν θερμικο ειτε ηλεκτρικο) καλο ειναι μαλλον να την αποφευγουν σε γυρισμο απο μεγαλες εξοδους. -
@dettol said in TESLA FORUM:
στην αταλαντη ηταν ζορικη η κατασταση την απο τις 4 το απογευμα περιπου
Ισχύει... μαζί με τα Αλμυρού ήταν τραγική η συγκέντρωση κόσμου. Είδα την ουρά για καφέ και σηκώθηκα και έφυγα...
-
Αφού έχεις ηλεκτρικό δεν βιάζεσαι, έτσι κι αλλιώς θα περιμένεις. Ασε να φύγουν πρώτα οι γρήγοροι με τα θερμικά.
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
στην αταλαντη ηταν ζορικη η κατασταση την απο τις 4 το απογευμα περιπου
Ισχύει... μαζί με τα Αλμυρού ήταν τραγική η συγκέντρωση κόσμου. Είδα την ουρά για καφέ και σηκώθηκα και έφυγα...
στον αλμυρο ηταν καλα οταν περασα (τουλαχιστον το παρκινγκ που ειδα), αλλα μαλλον αυτο συνεβη επειδη περασα 1-1.5 ωρα πριν, δηλαδη κατα τις 14:30-15:00
-
Φαντάσου ένα μέλλον που όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά... interesting.
-
Ναι ε!? Ρε κοιτα κάτι πράματα … Γενικά πάντως όταν εκεί στην πίσω αυλή δείτε ασβερκο καραφλό ημίγυμνο με ανοιγμένες πόρτες σε βουλγαρική κουρτίνα κάντε τα κουμάντα σας …
-
Φαντάσου ένα μέλλον που όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά... interesting.
εχεις δει το αέρινο στην Λαρισα που ειναι μονο για τα φορτηγα? θα κάνουν ένα parking αντίστοιχο για τα ηλεκτρικά με πολλους σταθμούς φόρτισης και εξυπηρέτηση απο αυτοματα μηχανήματα. αλλα απέχουμε τουλάχιστον 3-4 χρονια απο τοτε.
-
θα κάνουν ένα parking αντίστοιχο για τα ηλεκτρικά με πολλους σταθμούς φόρτισης και εξυπηρέτηση απο αυτοματα μηχανήματα. αλλα απέχουμε τουλάχιστον 3-4 χρονια απο τοτε.
Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν όλα τα ΣΕΑ ελεύθερο χώρο γύρω τους για επέκταση.
Αλλά με τον Έλληνα, όσο χώρο και να έχει θα βρει τρόπο να κάνει τη ζωή των άλλων δύσκολη. -
θα μειωθει ο χωρος που καταλαμβανουν τα βενζιναδικα και οι αντλιες τοτε. ΟΤΑΝ φτασουμε σε αυτο το σημειο, που θα παρει πολυ καιρο ακομα
-
Και κάπως έτσι αρχίζουμε σιγά σιγά, σε συστημικό επίπεδο, να αντιλαμβανόμαστε ότι τα της φόρτισης δεν στοιχίζουν μόνον σε χρόνο (ατομικώς) αλλά και σε χώρο (συλλογικώς) - με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά, περιβαλλοντικά κτλ κτλ. Καλωσορίζουμε τους εκπεσσοντες από το ροζ συννεφάκι τους εξηλεκτρισμενους στην τρε μπανάλ είναι αλήθεια πραγματικότητα. Είναι πάντα συγκινητικό να βλέπει κανείς τα πρώτα ασταθή βήματα των αφελών ζηλωτών στο μακρύ και δύσβατο μονοπάτι της αυτοκινητιστικής αυτογνωσίας.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Και κάπως έτσι αρχίζουμε σιγά σιγά, σε συστημικό επίπεδο, να αντιλαμβανόμαστε ότι τα της φόρτισης δεν στοιχίζουν μόνον σε χρόνο (ατομικώς) αλλά και σε χώρο (συλλογικώς) - με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά, περιβαλλοντικά κτλ κτλ. Καλωσορίζουμε τους εκπεσσοντες από το ροζ συννεφάκι τους εξηλεκτρισμενους στην τρε μπανάλ είναι αλήθεια πραγματικότητα. Είναι πάντα συγκινητικό να βλέπει κανείς τα πρώτα ασταθή βήματα των αφελών ζηλωτών στο μακρύ και δύσβατο μονοπάτι της αυτοκινητιστικής αυτογνωσίας.
ειναι παντα ενδιαφερον να βλεπεις την σταδιακη καθοδο ενος ανθρωπου στην παρανοια.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
-
θεουλης
TESLA FORUM