-
Εγω να πω την αλήθεια όταν υπαρχει εταιρικό σε κάποια περιοχή που πάω να βάλω βενζινη το επιλέγω. Η λογική εξήγηση που έχω ακούσει, όταν ρώτησα ποια είναι καλά πρατήρια, είναι πως στα εταιρικά δεν υπάρχει πρατηριούχος που προσπαθεί να βγάλει από τη μυγα ξύγκι. Οπότε υπό αυτήν την υπόθεση, οντως δεν υπάρχει κίνητρο για νόθευση των καυσίμων.
Δεν ισχυει;
-
Εγω να πω την αλήθεια όταν υπαρχει εταιρικό σε κάποια περιοχή που πάω να βάλω βενζινη το επιλέγω. Η λογική εξήγηση που έχω ακούσει, όταν ρώτησα ποια είναι καλά πρατήρια, είναι πως στα εταιρικά δεν υπάρχει πρατηριούχος που προσπαθεί να βγάλει από τη μυγα ξύγκι. Οπότε υπό αυτήν την υπόθεση, οντως δεν υπάρχει κίνητρο για νόθευση των καυσίμων.
Δεν ισχυει;
Το τελευταίο φίλτρο πετρελαίου που άλλαξα προ ημερών αυτό λέει. Ότι ο κανόνας ίσως έχει εξαιρέσεις.
-
Η λίγο βρώμικη δεξαμενή και το λίγο παραπάνω μαυρισμένο φίλτρο δεν είναι και η καταστροφή του κόσμου. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά του φίλτρου. Αν έχει πιάσει πάνω όμως λάσπες και έχει φράξει τη ροή ,είναι ζήτημα.
Η μεγάλη νοθεία είναι να βγαίνουν τα φίλτρα σου καθαρά , αλλά το θειάφι να βαράει στο θεό ppm , και να εχει γινει μιξη με άλλα κλάσματα του πετρελαίου που σου καταστρέφουν το αμάξι σιγά σιγά. Τέτοιο ζήτημα σε εταιρικό δεν υπάρχει.
Επίσης τη σημερινή εποχή προσωπικά δυσκολεύομαι να πέσω και σε μάπα ιδιώτη.....άφθονη πληροφορία παιδιά στα δάκτυλα σας...λίγο έρευνα αγοράς(όχι μόνο stories στο insta) και δεν θα έχετε κανένα μα κανένα πρόβλημα. Επίσης οι σωστοί ιδιώτες διατηρούν τα πρατήρια κλάσεις ανώτερα απο τα εταιρικα σε εξυπηρέτηση και σε καθαριότητα δεξαμενών .
-
Παιδιά εγώ μετά από αρκετά σχεδόν 20 χρόνια με βενζίνη είπα να μπω στο κόσμο του diesel, αφού είχα οδηγήσει περιστασιακά αλλά για αρκετά χιλιόμετρα και σε μεικτές συνθήκες αυτοκίνητα diesel και με εντυπωσίασε η μικρή κατανάλωση αλλά και η ροπή. Θεωρώ ότι είναι κατάλληλα για το ελληνικό δίκτυο, ειδικά στην επαρχία. Φανατικός ιταλόφιλος (είχα Uno turbo 1.3, Delta HF turbo 1.6, Delta 1.8 1994) έκανα κ ένα πέρασμα από γερμανία μεριά (BMW 520) και φυσικά λάτρεψα το 500. Επέλεξα multijet για προφανείς πλέον λόγους. Μεταχειρισμένο το πήρα με 137.000χλμ, τα οποία ναι δείχνουν πραγματικά. Είναι η έκδοση με τους 75 ίππους (euro4) αλλά πιστεύω ότι έχει σίγουρα παραπάνω. Στα αρπάγματα του μου θυμίζει το Uno turbo. Τώρα στο καύσιμο. Έχω κάνει 2000χλμ περίπου. Στην αρχή το είχα γεμίσει με απλό Aegean. Καλή δύναμη, αλλά το DPF έκανε αναγέννηση κάθε 150χλ εντός πόλης. Έχω βάλει 3 φορές EKO AVIO πλέον από εταιρικό (δεν το αφήνω να πέσει κάτω απο τη μέση). Το μοτερ ακούγεται αισθητά λιγότερο, τα καυσαέρια μυρίζουν λίγο σαν οινόπνευμα χωρίς να είναι ενοχλητική μυρωδιά, καπνός ούτε για δείγμα και οι αναγεννήσεις όλο και αραιώνουν. 300+ χλμ εντός πόλης, Στην απόδοση μου φαίνεται ότι ψηλά τραβάει ακόμη καλύτερα. Λέω να μείνω και στο AVIO και στο συγκεκριμένο πρατήριο. Κατανάλωση χωρίς προσπάθεια 4,1λτ/100χλ. Εννοείται το πλακώνω σε επαρχιακό δίκτυο και μέχρι στιγμής τους δράκους που έχω διαβάσει για το DPF δεν τους έχω δει. Οκ ας κάνει μια αναγεννηση κάθε 300-400 χλ, ούτε 10 λεπτά δεν διαρκεί κ τι έγινε;. Άσε που με περισσότερα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο είμαι βέβαιος ότι θα αραιώσουν κ άλλο. Την παίρνω χαμπάρι και την αφήνω να ολοκληρωθεί κ όλα καλά πιστεύω. Καλως σας βρήκα!
-
Καλώς τόν !
Έτσι είναι δράκοι και τερατολογίες ,τα άκουγα και εγώ πριν 8 χρόνια που πήρα ντίζελ τώρα θα ακριβήνει το πετρέλαιο τώρα θα το απαγορεύσουν στις πόλεις , έχουμε κ@λοντιζελ θα σου χαλάσει η αντλία , θα χαλάσουν τα μπεκ κλπ
Χθες που κοίταξα 30 λεπτά η διαφορά από την βενζίνη , στη Θεσσαλονίκη ναι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσουμε γιατί έχουν κάτι γκέι πορείες και σήμερα στην Εθνική ένας πονηρός με 1800 ατμοσφαιρικά κυβικά πήγε να με κλείσει πίσω από ένα φορτηγό αλλά είδε πως η τούρμπο ροπή ΔΕΝ είναι μύθος
και κάθισε στα αυγά του...Να μην το ξεχάσω και εγώ avin βάζω και τα φίλτρα βγαίνουν κάθε 60000 χλμ σωστά.
-
Στα 180000 και με μέση κατανάλωση 5,4 - 5,6 τα τελευταία 2 χρόνια και 5,3 στο σύνολο από τον Ιούλιο του 2014 θα συμφωνήσω με τον ΜΟΝΜΑΝ2 πως το ντίζελ μια χαρά τα έπιασε τα χρήματα που έδωσα. Τον εξαιρετικό 1.5 dci της Ρενώ τον ταΐζω κυρίως με AVIO και ως τώρα δεν έχει κάνει τσικ. Περισσότερα χλμ όντως βγάζει με το V-Power της shell αλλά ο ήχος του κινητήρα γίνεται πιο τραχύς και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει (απλά και μόνο για να κερδίσω 60 - 70 χλμ στο γέμισμα). Το ντίζελ είναι το καύσιμο που σου παρέχει πραγματική απόσβεση της αγοράς του αυτοκινήτου και αστείρευτη αίσθηση ομαλής επαναληψιμότητας σε κάθε αποστολή του (Βόλτα - ταξίδι - ψώνια - αγροτικές εργασίες).
-
35.000 χλμ με το δικό μου 308 1.5blueHDi 130ps και το trip computer που δεν το έχω μηδενίσει ποτε δείχνει 5.6l/100km.
Βάζω adblue μόνος και δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος ως καύσιμο, κατανάλωση, δύναμη και αξιοπιστία.
-
Επειδή και εγώ είμαι εδώ και ένα χρόνο ιδιοκτήτης diesel πραγματικά η οικονομία του, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του και η ροπή του είναι εξαιρετικά. Μόνο το dpf προσθέτει λίγο άγχος αλλά είναι μακράν ότι καλύτερο.
Σε 10 χρόνια οκ θα έχει πάρει την θέση του ο ηλεκτρισμός... Για την ώρα όμως αν κάποιος κάνει πολλά περι αστικά χιλιόμετρα είναι ιδανικό
-
Έκανα με το 500αράκι μου 1100χλμ σε 5 ημέρες σε επαρχιακό δίκτυο. Κατανάλωση στο tripcomputer 3,8/100χλμ! Πραγματική 4.0/100 χωρίς καμία προσπάθεια. Αναγέννηση από τα 350χλμ πήγε στα 510χλμ (πάντα με AVIO, κράτησε ούτε 10 λεπτά) και από ότι έχω διαβάσει οι multijet είναι επιρρεπείς στις αναγεννήσεις, οπότε μάλλον καλά πάμε. Απίστευτη οικονομία, ιδανική ροπή κυρίως για ανηφορικό επαρχιακό δίκτυο. Χαλάλι η βαβούρα από το μοτέρ και η σχετικά μικρή τελική (170χλ εχω δει, αλλα με 130-140 σταθερά δεν μασάει).
Βενζίνη; Όχι ευχαριστώ!
-
Ρε σεις, εγώ ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πότε κάνει αναγέννηση ο 1.5hdi.
Ποια είναι τα σημεία;
Κοντά στα 10.000χμ λίγο πάνω από 5λτ η μέση καταναλωση του αυτόματου, στα 6λτ σε ακραίες ορεινές διαδρομές.
Vpower & crystal βάζω, ανάλογα τη διαθεσιμότητα. -
@piliourits said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Ρε σεις, εγώ ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πότε κάνει αναγέννηση ο 1.5hdi.
Ποια είναι τα σημεία;
Κοντά στα 10.000χμ λίγο πάνω από 5λτ η μέση καταναλωση του αυτόματου, στα 6λτ σε ακραίες ορεινές διαδρομές.
Vpower & crystal βάζω, ανάλογα τη διαθεσιμότητα.Ουτε εγω εχω καταλαβει ποτε κανει αναγέννηση, αλλα το 80% των χλμ μου ειναι σε Εθνικη Οδό.
-
Γίνεται λίγο πιο τραχύς ο κινητήρας και ανάβουν οι θερμαινόμενοι καθρέπτες και το πίσω τζάμι. Συν η κατανάλωση που ανεβαίνει έστω για λίγο.
-
@kkostask said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Γίνεται λίγο πιο τραχύς ο κινητήρας και ανάβουν οι θερμαινόμενοι καθρέπτες και το πίσω τζάμι. Συν η κατανάλωση που ανεβαίνει έστω για λίγο.
Δεν το εχω δει ποτέ εγώ προσωπικά.
-
Ε, μετά από 260κ χλμ με τα δύο PSA μου, τα αυτιά μου έχον αποκτήσει την ανάλογη ευαισθησία....
-
Η πιο απλή ένδειξη για να καταλάβεις πότε κάνει αναγέννηση είναι ότι ανεβαίνουν οι στροφές του ρελαντί κοντά στις 1000.
-
Στα euro 6 οι αναγεννήσεις του φίλτρου δεν γίνονται αντιληπτες. Μόνο κάποιες αυξήσεις κατανάλωσης στις ευθείες σηματοδοτούν αναγεννήσεις.
-
Δεν γνωρίζω αν στα Euro6 δεν γίνονται αντιληπτές οι αναγεννήσεις θεωρώ όμως ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται αντιληπτές για να μην διακόπτονται, απλώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να μην "τρομάζουν" τους/τις οδηγούς δεν έχουν υιοθετήσει κ κάποιο σχετικό λαμπάκι ώστε μην καθόμαστε κ παρατηρούμε στιγμιαία κατανάλωση, ρελαντί κτλ κτλ. και απλά όταν σβήνει το λαμπάκι να ξέρουμε ότι τελείωσε. Εντάξει και να διακόψεις κάποιες αναγεννήσεις δεν ήρθε κ το τέλος του κόσμου. Οι συνεχόμενες διακοπές όμως ναι κάνουνκακό, όχι απλά στο DPF αλλά πιθανά και στο ίδιο το μοτέρ.
Στο 500multijet το ρελαντί πάει στις 1000-1100rpm, ακούγεται σαν τρικύλινδρο, μυρίζει χαρακτηριστικά, ενώ η στιγμιαία κατανάλωση διπλασιάζεται. Διαρκεί σκάρτο από 10 λεπτά, μου έχει κάνει και σε 5 λεπτά (πετρέλαιο πάντα AVIO) ενώ δύο φορές μου έβγαλε και χαρακτηριστικό λευκό καπνό για 1-2 λεπτά το πολύ και όλα καλά. Πιστεύω πως ένα οδηγός με σχετική εμπειρία μπορεί ΑΝΕΤΑ να προσαρμοστεί στα "χούγια" του DPF και να παρατείνει σημαντικά τη ζωή του.. -
@otokomae said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Στα euro 6 οι αναγεννήσεις του φίλτρου δεν γίνονται αντιληπτες. Μόνο κάποιες αυξήσεις κατανάλωσης στις ευθείες σηματοδοτούν αναγεννήσεις.
Δεν ισχύει αυτό! Μπορεί να μη γίνει αντιληπτή μια αναγέννηση, επειδή π.χ. κινείσαι στην εθνική. Αν όμως η αναγέννηση συμβεί ενώ κινείσαι μέσα στην πόλη, μια χαρά θα την καταλάβεις. Πρέπει να είσαι κουφός και τυφλός για να μη δεις τις στροφές του ρελαντί να πηγαίνουν στις 1000 και να μην αισθανθείς (και ακούσεις) την τραχύτητα του κινητήρα.
-
@harisma23 said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
@otokomae said in Καύσιμα Diesel: Απόψεις;:
Δεν ισχύει αυτό! Μπορεί να μη γίνει αντιληπτή μια αναγέννηση, επειδή π.χ. κινείσαι στην εθνική. Αν όμως η αναγέννηση συμβεί ενώ κινείσαι μέσα στην πόλη, μια χαρά θα την καταλάβεις. Πρέπει να είσαι κουφός και τυφλός για να μη δεις τις στροφές του ρελαντί να πηγαίνουν στις 1000 και να μην αισθανθείς (και ακούσεις) την τραχύτητα του κινητήρα.
Στον 1.5 της psa ούτε εγώ πάντως μπορώ να αντιληφθώ τις αναγεννήσεις.
-
Δεν αντιλαμβάνεστε τις αναγεννήσεις γιατί απλώς δεν τις προσέχετε. Οι αναγεννήσεις γίνονται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα αυτοκίνητα και οι ενδείξεις ότι γίνονται είναι επίσης οι ίδιες (τραχύτητα, ρελαντί, κατανάλωση).
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;