-
Ναι, στην Αφρική major cause των λιμών αναφέρεται η ξηρασία. Εκεί βέβαια φταίει το capitalism που δεν έφτιαξε λίμνες, ποτάμια και κανάλια. Στην Ουκρανία όμως τι να φτιάξεις, είναι και στην άκρη του κόσμου, θέλημα Θεού και ενδημικοι οι λιμοί εκείθε.
-
@fiverg said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ναι, στην Αφρική major cause των λιμών αναφέρεται η ξηρασία. Εκεί βέβαια φταίει το capitalism που δεν έφτιαξε λίμνες, ποτάμια και κανάλια. Στην Ουκρανία όμως τι να φτιάξεις, είναι και στην άκρη του κόσμου, θέλημα Θεού και ενδημικοι οι λιμοί εκείθε.
Εγώ επιμένω, ήταν άθεοι γκομμουνιστές εκεί και τους τιμώρησε ο Κύριος.
-
https://youtube.com/channel/UCOuf_kStlWnhuauw4ce8l-w
Για να μην τα ανεβάζω ένα ένα, οι τύποι παραπάνω (δεν ξέρω αν είναι τίποτα κομμουνισταί) ανεβάζουν σχεδόν καθημερινά Μεγάλες Επιτυχίες του Καπιταλισμού στο γιουτούμπι, αυτό το διαμάντι του ελεύθερου δυτικού κόσμου.
-
Ανεβασε κι εσυ του κομμουνισμου. Μπορεις. Αντε να βοηθησω κι εγω. Ερυθροι Χμερ Καμποτζη, Τσαουσεσκου, Κουβα των πυραυλων, Αν Γερμανια της Σταζι, Ρωσια της kgb, Κινα σημερα, Νικαραγουα ( ο Σομοζα επεσε ζητω ο Ορτεγκα), Βενεζουελα. Πανω απο τον μισο πλανητη σε εκταση και πλυθησμο επικρατησε η δικτατορια του προλεταριατου και τα κανε μουτι.
-
Μα αυτά ήταν αποτυχίες και μπήκαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Μας έμεινε η επιτυχία του Καπιταλισμού αμανάτι, να τη βλέπουμε να τη καμαρώνουμε. -
@piliourits said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Μα αυτά ήταν αποτυχίες και μπήκαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Μας έμεινε η επιτυχία του Καπιταλισμού αμανάτι, να τη βλέπουμε να τη καμαρώνουμε.Φυσικα και πρεπει να τα λεμε. Διαφορετικα πως θα καταλαβαινουν οι νεοι για τι μπαρουφες συζητατε?
-
@fiverg said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Επειδή γίνεσαι προκλητικός, διάβασε εδώ:
"The medieval chronicles and other literary sources (eg, the Kyivan Cave Patericon) mention famine caused mainly by crop failures or war. The 1090s, 1193 (or 1195), and 1219 were ‘hungry years.’ Of the great famine in 1230–1, a chronicler wrote ‘there was famine throughout Rus’ except Kyiv.’ Famine was not as frequent in Ukraine as on Russian or Belarusian territories because of more favorable natural conditions. As well, sometimes when famine struck one region (eg, Volhynia in 1219), the other regions had good harvests. The devastation caused by Tatar incursions led to famine in areas of Ukraine.
In the Hetman state there were ‘hungry years’ in Bohdan Khmelnytsky's time and during the so-called Ruin. There was also a great famine in 1698 and after the Battle of Poltava (1709). The causes were crop failures, locusts, war, Tatar incursions, and Muscovite and Polish military expeditions. However, it was generally the population of certain regions or a part of Ukraine, not of all Ukraine, that suffered famine. The regions that experienced hunger most frequently in the 18th century were the steppes, Polisia, and the Carpathian Mountains.
In the 19th century there were a few difficult years of famine in Ukraine (among them, 1833–4, 1844–6, and 1855), but many fewer than in the gubernias of Russia proper (which had 40). Crop failures and hunger led to great unrest among the peasantry in 1901–7 and stimulated emigration."
http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages\F\A\Famine.htm
Οι λιμοί στην περιοχή σταμάτησαν μετά το 1950, λόγω της επέμβασης της ΕΣΣΔ με διάφορα έργα. Από τότε δεν υπήρξε λιμός και οι Ουκρανοί καλά θα κάνουν να ευχαριστούν τους Σοβιετικούς για αυτό. Βασικά οι Ουκρανοί πρέπει να ευχαριστούν τους Ρώσους (ίδιος λαός βέβαια είναι) για ό,τι έχουν σήμερα.
-
Αν έχεις βίντεο από τύπους με γυαλιά στα ρυζοχώραφα στη Καμπότζη, γίναμε, θα τινάξουμε τα βιουζ στον αέρα, θα ξεπεράσουμε μέχρι και τον Σιν Μπόη!
-
@spi_duster said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ανεβασε κι εσυ του κομμουνισμου. Μπορεις. Αντε να βοηθησω κι εγω. Ερυθροι Χμερ Καμποτζη, Τσαουσεσκου, Κουβα των πυραυλων, Αν Γερμανια της Σταζι, Ρωσια της kgb, Κινα σημερα, Νικαραγουα ( ο Σομοζα επεσε ζητω ο Ορτεγκα), Βενεζουελα. Πανω απο τον μισο πλανητη σε εκταση και πλυθησμο επικρατησε η δικτατορια του προλεταριατου και τα κανε μουτι.
Εν τω μεταξύ τα μισά που γράφεις είναι θετικά για τον Κομμουνισμό. Σιγά μην ζητήσει συγγνώμη η ΕΣΣΔ για τους πυραύλους στην Κούβα όταν την ιστορία την ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με τους πυραύλους στην Τουρκια!!!
Πολύ καλά έκανε και η Στάζι και η KGB, όταν είχαν απάνεναντι τον Μακαρθισμό και την CIA που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις όπου γούσταρε, όπως στην δική μας μπανανία. -
Ναι οντως ηταν η εποχη που διεπρεψε ο φασισμος και απο τις δυο πλευρες. Μακαρθι απο την μια και Σταζι απο την αλλη. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.
-
Μπράβο σου Σπύρο που το παραδέχεσαι, αντρίκια. Γιατί ο Φάνης αυτά δεν τα άκουσε καν και νόμιζε ότι στην Καπιταλιστική Δύση μπορούσες να είσαι "ελεύθερος" και του φταίει ο Κομμουνισμός ως ανελεύθερος...
-
Εγω θειγω τα κακως κειμενα οπου τα βλεπω. Δε θεωρω αναγκαιο να υπαρχει Μπατιστα επειδη υπαρχει Καστρο ή Ορτεγκα αντι Σομοζα κοκ. Για το λογο αυτο δε χαριζομαι. Ο καπιταλισμος μεσω της αστικης Δημοκρατιας ειναι αυτη τη στιγμη το μονο συστημα που προσφερει μεγαλες δοσεις ελευθεριας στους ανθρωπους. Τα υπολοιπα ξωφλησαν. Κατι καλυτερο ευπροσδεκτο μα ως εκει. Μη ωραιοποιουμε καταστασεις που μονο ωραιες δεν ηταν. Ο Φανης ή ο fiverg πχ μονο αυτο δεν κανουν.
-
@realzeus said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Μπράβο σου Σπύρο που το παραδέχεσαι, αντρίκια. Γιατί ο Φάνης αυτά δεν τα άκουσε καν και νόμιζε ότι στην Καπιταλιστική Δύση μπορούσες να είσαι "ελεύθερος" και του φταίει ο Κομμουνισμός ως ανελεύθερος...
Σε κανένα σύστημα δεν υπάρχει ελευθερία αλλά η ψευδαίσθηση της. Σίγουρα όμως στις δημοκρατικές χώρες υπάρχουν κάποιες βασικές ελευθερίες που στις κομμουνιστικές δεν τις έχεις. Για παράδειγμα στην ΕΣΣΔ το Φόρουμ που γράφουμε τώρα δεν θα υπήρχε αλλά ακόμα και να υπήρχε εάν εγγραφές αυτά που γράφεις κατά της κυβέρνησης στην καλύτερη περίπτωση θα έσπαγες κάπου πάγους ή θα σε είχαν ήδη εκτελέσει! Απλά είναι τα πράγματα. Το ένα καθεστώς έχει μια μορφή ανοχής προς την διαφορετικότητα και σε κάποιες βασικές ελευθερίες το άλλο δεν έχει καμία ανοχή.
-
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Για παράδειγμα στην ΕΣΣΔ το Φόρουμ που γράφουμε τώρα δεν θα υπήρχε αλλά ακόμα και να υπήρχε εάν εγγραφές αυτά που γράφεις κατά της κυβέρνησης στην καλύτερη περίπτωση θα έσπαγες κάπου πάγους ή θα σε είχαν ήδη εκτελέσει! Απλά είναι τα πράγματα. Το ένα καθεστώς έχει μια μορφή ανοχής προς την διαφορετικότητα και σε κάποιες βασικές ελευθερίες το άλλο δεν έχει καμία ανοχή.
Σε ποια ΕΣΣΔ Φάνη μου; Στου Στάλιν; Αν ναι, έχεις δίκιο. Στις ΗΠΑ του Μακάρθι όμως, το ίδιο ακριβώς θα πάθαινες. Στις ΗΠΑ του '85 και στην ΕΣΣΔ του '85 δεν θα πάθαινες τίποτα. Για αυτό λέω ότι έχεις στρεβλή άποψη. Το '50-'60 και στις δύο υπερδυνάμεις το ίδιο θα γίνονταν αν ήσουν αντιφρονούντας. Το 1980 δεν θα γίνονταν τίποτα ούτε Δυτικά, ούτε Ανατολικά (εκτός αν πιανόσουν με κρατικά μυστικά στα χέρια, άλλο αυτό).
-
Νομίζω ότι ο Σπύρος τα είπε εξαιρετικά...
Οπως και ο Φάνης και ο Φίβεργκ...Και τα άλλα παιδιά από την μεριά τους τα είπαν επίσης εξαιρετικά...
Διαβάσαμε όλη την ΚΟΜΕΠ..
Μόνο που η πτανα η οικοδομή από το 90 και μετά , είχε Ρώσους , Πολωνούς , Ρουμάνους , Βούλγαρους και Αλβανούς και όλοι αυτοί ρε γμτ την ίδια άποψη είχαν....
Κομμούνια και ναζί η ίδια συνταγή....
-
Πάμε ένα ένα για τις αμαρτίες μας, οι περιβόητοι ερυθροί Χμερ, ωραίο κατασκεύασμα ενός παράφρονα στο όνομα του μαρξισμού. Ξεχνάει ο κόσμος ή μάλλον δε γίνεται γνωστό στο κόσμο ότι μια από τις πρώτες πράξεις των Χμερ ήταν η εισβολή στην πρεσβεία της ΕΣΣΔ και η αιχμαλωσία του προσωπικού της. Η ΕΣΣΔ είχε εχθρικές σχέσεις με τους Χμερ ,όπως και με την Κίνα εκεί δίπλα. Οι ίδιοι οι Χμερ έπεσαν μετά από εισβολή των βιετναμεζων με την υποστήριξη των σοβιετικών.
Την ίδια ώρα σε εκείνη τη γωνία της γης είχαμε το γνωστό πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά και την περιβόητη σφαγή των κομμουνιστών στην Ινδονησία. Η τελευταία έγινε με πλήρη υποστήριξη τόσο με λόγια όσο και πράξεις από την Αμερική,τόσο τα απόλυτα νούμερα της σφαγής όσο και η αποδοτικότητα της ξεπερνά και το β.π.π.
Τσαουσέσκου, ασυζητητί ένα ανδρείκελο χωρίς νόημα εξουσίας, για την περιβόητη εξέγερση της Τιμισοάρα, οι ίδιοι οι Ρουμάνοι κατεβάζουν τα νούμερα των θυμάτων σε πολύ μικρό αριθμό. Τελευταία γίνεται έρευνα για το πώς καλοπαιδα του Τσαουσέσκου , αμέσως μετά την εξέγερση βρέθηκαν με περιουσίες που οικιοποιηθηκαν. Η έρευνα δεν πολύ προχώρησε ....
Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο Δίας.
Άσχετο , αλλά νόημα να τσακωνόμαστε έστω και ιντερνετικά δεν υπάρχει.... Μια ήρεμη χαλαρή ιντερνετική κουβέντα κάνουμε -
@criuser said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Νομίζω ότι ο Σπύρος τα είπε εξαιρετικά...
Οπως και ο Φάνης και ο Φίβεργκ...Και τα άλλα παιδιά από την μεριά τους τα είπαν επίσης εξαιρετικά...
Διαβάσαμε όλη την ΚΟΜΕΠ..
Μόνο που η πτανα η οικοδομή από το 90 και μετά , είχε Ρώσους , Πολωνούς , Ρουμάνους , Βούλγαρους και Αλβανούς και όλοι αυτοί ρε γμτ την ίδια άποψη είχαν....
Κομμούνια και ναζί η ίδια συνταγή....
Έχεις ακούσει την ιστορία με την γελάδα που στο τέλος κλωτσάει την καρδάρα; Το ίδιο ακριβώς έκανες κι εσύ στην τελευταία σου πρόταση για να συγκρίνεις Κομμουνισμό με Ναζισμό. Για τόσο ανίδεο δεν σε έχω, απλά τρολλάρεις νομίζω. Αλλά αφού τρολλάρεις, θα σε αρχίσω κι εγώ, που ήμουν κόσμιος ως τώρα...
-
-
Τι είναι κομεπ?
-
Σε έπιασαν αδιάβαστο μου φαίνεται....
Οσο για το τρολάρισμα , όταν λέτε ότι η καγκεμπε ήταν καλή και η γκεστάπο κακή , δεν τρολάρετε ?
Capitalism vs Communism Mother of all topics