-
Η Lambo μπορεί να ανήκει στην VW, αλλά σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ιταλία. Επίσης οι Porsche δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο με τις Ferrari. Η πιο δυνατή Porsche σήμερα έχει περίπου την ίδια ισχύ με την πιο αδύναμη Ferrari. Αν θες χρηστικότητα σε supercar, κοιτάς λάθος αυτοκίνητα...
-
@alexandros-k
Τίποτα δεν είχαν, αναγκάστηκαν και έφτιαξαν, και οι Ιταλοί και οι Γερμανοί είχαν κατά καιρούς φορολογίες στα κυβικά. Αν θες να δεις πως θα ήταν η αυτοκίνηση αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω των κυβερνήσεων κοιτάς us μεριά, v8 muscle cars, pick ups και suv.
Το 80 αγόραζες ar gtv6 και είχες οικογενειακό supercar, όλα αυτά πάνε πια. -
@ataim said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Το 80 αγόραζες ar gtv6 και είχες οικογενειακό supercar, όλα αυτά πάνε πια.
Και σήμερα αγοράζεις Giulia QV και έχεις οικογενειακό supercar, πολύ ανώτερο από την GTV. Τίποτα δεν χάθηκε. Απλά εμείς δεν έχουμε λεφτά, όπως σωστά λέει ο φίλος μου ο @fanis75... Αλλά και η GTV για τους έχοντες ήταν τότε... ο μέσος υπάλληλος έπαιρνε Fiat 128, με γραμμάτια...
-
Ποτέ δε βοήθησε τη Φίατ η αστραφτερή εικόνα της Φερράρι, που ανήκει σε αυτή εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο κοζμάκης δε μασάει τόσο εύκολα, είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο των αγοραστών αυτών των αυτοκινήτων και το είδος χρήσης τους.
Και τα δύσκολα έρχονται. Η Dacia αποσπά συνεχώς μερίδια στη βάση της γκάμας, BYD και MG είναι ήδη εδώ, η Xiaomi έρχεται ορεξάτη, και οι ΚΙΛ/Χιουντάι είναι πολύ μπροστά τόσο στην τρέχουσα πίστα (υβρίδια), όσο και στην επόμενη, τα ηλεκτρικά. Και θα έρθουν κι 'αλλοι. Οι Ιταλοί (και όχι μόνο αυτοί) χρειάζονται great reset μπας και σώσουν την παρτίδα. -
@alexandros-k
Τίποτα δεν είχαν, αναγκάστηκαν και έφτιαξαν, και οι Ιταλοί και οι Γερμανοί είχαν κατά καιρούς φορολογίες στα κυβικά. Αν θες να δεις πως θα ήταν η αυτοκίνηση αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω των κυβερνήσεων κοιτάς us μεριά, v8 muscle cars, pick ups και suv.
Το 80 αγόραζες ar gtv6 και είχες οικογενειακό supercar, όλα αυτά πάνε πια.Πως δεν ηταν γνωστο , τα Euro 1 2 κτλ αρχισαν το 91
Η ΕΕ σιγουρα εβαλε περιορισμους στα αυτοκινητα, αλλά οχι οτι ευνοηθηκαν οι Γερμανοι και Γαλλοι και οι αλλες χωρες πιαστηκαν στον υπνο, αυτο λεμε -
@realzeus said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Και σήμερα αγοράζεις Giulia QV και έχεις οικογενειακό supercar, πολύ ανώτερο από την GTV. Τίποτα δεν χάθηκε. Απλά εμείς δεν έχουμε λεφτά, όπως σωστά λέει ο φίλος μου ο @fanis75... Αλλά και η GTV για του έχοντες ήταν τότε... ο μέσος υπάλληλος έπαιρνε Fiat 128, με γραμμάτια...
Θελεις να πεις κανενας στον κοσμο αυτο δεν εχει χρηματα για Giulia, απλα κοιτα τι πωλησεις της απο οταν παρουσιαστηκε. Ο κοσμος αγοραζει τους ανταγωνιστες της.
-
@alexandros-k
Το 80 αγόραζες ar gtv6 και είχες οικογενειακό supercar, όλα αυτά πάνε πια.Κρίμα που δεν το ξέρουν στην Αμερική ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί για την μείωση του CO2 από τα οχήματα, δεν διαβάζουν 4troxoi forum για να μαθαίνουν.
EPA report: US fuel economy marks a new record high; CO2 emissions reach record lows, and all large manufacturers meet greenhouse gas standards
December 20, 2023
.
The U.S. Environmental Protection Agency on Wednesday released its annual Automotive Trends Report, which shows that model year 2022 vehicle fuel economy reached a record high while emission levels dropped to record low levels.
.
Key highlights of the report:- New vehicle carbon dioxide emissions and fuel >economy had the biggest annual improvement of the >last nine years, reaching record low CO2 emissions and >record high fuel economy.
... - The average estimated real-world CO2 emission rate >for all new vehicles fell by 3% to the lowest level ever >reported.
- Since MY 2004, CO2 emissions have decreased 27%, >and fuel economy has increased 35%.
...
2023–2026 standards
In December 2021, the Environmental Protection Agency (EPA) issued new greenhouse gas emission standards for new passenger cars and light-duty trucks. The final rule requires automakers to reach a projected industry-wide target of 161 carbon dioxide grams per mile (g/mi) in 2026, which increases in stringency by 9.8 percent from model years 2022 to 2023, 5.1 percent in model year 2024, 6.6 percent in model year 2025, and 10.3 percent in model year 2026.
Στα passenger cars για το 2026 το όριο είναι 132 g/mi (82 g/km αν έκανα σωστά την διαίρεση.)
Και δεν ξύπνησαν μια μέρα και είπαν ας αρχίσουμε να μειώνουμε το CO2 από το 2021, μικρές μειώσεις μέσω κανονισμών γίνονταν συνέχεια.@alexandros-k said in ΑLFA ROMEO FORUM:
@alexandros-k
Το 80 αγόραζες ar gtv6 και είχες οικογενειακό supercar, όλα αυτά πάνε πια.Πως δεν ηταν γνωστο , τα Euro 1 2 κτλ αρχισαν το 91
Η ΕΕ σιγουρα εβαλε περιορισμους στα αυτοκινητα, αλλά οχι οτι ευνοηθηκαν οι Γερμανοι και Γαλλοι και οι αλλες χωρες πιαστηκαν στον υπνο, αυτο λεμεΚανονισμοί για το CO2 στην Ευρώπη μπήκαν από το 2009 και μετά.
The EU first introduced mandatory CO2 standards for new passenger cars in 2009. The 2009 regulation set a 2015 target of 130 g/km for the fleet average of all manufacturers combined. Individual manufacturers were allowed a higher CO2 emission value, depending on the average vehicle weight of their fleet. The heavier the average weight of the cars sold by a manufacturer, the higher the CO2 level allowed.
και τα 95 g/km αποφασίστηκαν το 2014 για την περίοδο 2020-2024.
- New vehicle carbon dioxide emissions and fuel >economy had the biggest annual improvement of the >last nine years, reaching record low CO2 emissions and >record high fuel economy.
-
Η Lambo μπορεί να ανήκει στην VW, αλλά σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ιταλία. Επίσης οι Porsche δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο με τις Ferrari. Η πιο δυνατή Porsche σήμερα έχει περίπου την ίδια ισχύ με την πιο αδύναμη Ferrari. Αν θες χρηστικότητα σε supercar, κοιτάς λάθος αυτοκίνητα...
Και μόνο που αγοράζεις λάμπο και έχεις το ίδιο μοτέρ με τα φου βε μου φτάνει.....
Πόρσε ανώτερες από Φεράρι πάντα, π.χ. 959. Βέβαια δεν ειναι και αντικειμενικός, γιατι ποτέ δεν μου άρεσαν οι Φεράρι, δεν έβρισκα κάτι που να με τραβάει, με εξαίρεση την Τεσταροσα. Κάποτε έτυχε να οδηγήσω και πόρσε και φεράρι του 1985 και η πόρσε ήταν κλάσσεις ανώτερη σε όλα.
-
@wantone said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Και σήμερα αγοράζεις Giulia QV και έχεις οικογενειακό supercar, πολύ ανώτερο από την GTV. Τίποτα δεν χάθηκε. Απλά εμείς δεν έχουμε λεφτά, όπως σωστά λέει ο φίλος μου ο @fanis75... Αλλά και η GTV για του έχοντες ήταν τότε... ο μέσος υπάλληλος έπαιρνε Fiat 128, με γραμμάτια...
Θελεις να πεις κανενας στον κοσμο αυτο δεν εχει χρηματα για Giulia, απλα κοιτα τι πωλησεις της απο οταν παρουσιαστηκε. Ο κοσμος αγοραζει τους ανταγωνιστες της.
Ο κόσμος δεν ξέρει από αυτοκίνητα, ξεκινάμε από αυτό, Παρόλα αυτά, μαι χαρά έβγαλαν οι Giulia/Stelvio την Alfa στην κερδοφορία, μετά από χρόνια.
@fanis75 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Και μόνο που αγοράζεις λάμπο και έχεις το ίδιο μοτέρ με τα φου βε μου φτάνει.....
Στον V10 αναφέρεσαι; Σχεδίαση Lambo είναι.
Πόρσε ανώτερες από Φεράρι πάντα, π.χ. 959. Βέβαια δεν ειναι και αντικειμενικός, γιατι ποτέ δεν μου άρεσαν οι Φεράρι, δεν έβρισκα κάτι που να με τραβάει, με εξαίρεση την Τεσταροσα. Κάποτε έτυχε να οδηγήσω και πόρσε και φεράρι του 1985 και η πόρσε ήταν κλάσσεις ανώτερη σε όλα.
Ούτε αντικειμενικός είσαι, ούτε ξέρεις τι λες.
-
Στον V10 αναφέρεσαι; Σχεδίαση Lambo είναι.
Εεεε και? Δεν το έχει και το διπλανό φαου βε? αυτό μου φτάνει να ξενερώσω!!
Ούτε αντικειμενικός είσαι, ούτε ξέρεις τι λες.
Φυσικά και ξέρω, αλλά ναι αντικειμενικός δεν είμαι όπως και κανένας μας...υποκείμενα είμαστε και έχουμε τον υποκειμενισμό μέσα μας. Πάντως Porsche Über alles!!
-
Γενικά, πέραν των όσων εύστοχων ειπώθηκαν περί της πτώσης της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δεν ευδοκίμησαν σε πωλήσεις, είναι το ότι δεν έπαιξαν σωστά τα χαρτιά τους, ότι δεν προέβαλλαν τις αρετές τους όπως θα έπρεπε. Ναι, ήταν καινοτόμοι σε διάφορες τεχνολογίες αλλά, για κάποιο λόγο, ήταν αυτοκαταστροφικοί, με το μάρκετινγκ δεν το έχουν. Είχαν τις μάρκες μεν αλλά, δεν τις τοποθέτησαν σωστά, δεν ανέδειξαν την κάθε μάρκα όπως έπρεπε.
Το VW Group, έπαιξε πιο σωστά με τις μάρκες του και τις προώθησαν και σωστά, κάτι το οποίο δεν έκαναν οι Ιταλοί. Εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο κοινό και εκεί νομίζω έχασαν. Η Fiat νομίζω ήταν η μάρκα που είχε την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση στο gruppo, άντε ίσως και η Alfa, μια άλλη εποχή βέβαια. Αποτελούσε μια σπορ πρόταση για πιο φθηνά βαλαντια. Το μεγάλο χαρακίρι όμως το έκαναν με τη Lancia και εκεί προέκυψε σύγχυση. Από κει που σάρωναν στα παγκόσμια ράλι με τον έναν τίτλο μετά τον άλλο, αντί να εκμεταλλευτούν αυτό το momentum για να βγάλουν κάτι πραγματικά σπορτίφ σε όλη τη γκάμα, ξαφνικά την έκαναν να απευθύνεται στα μεγάλα σαλόνια, έπαιξε στην premium κατηγορία και δημιούργησε σύγχυση προς πάσα κατεύθυνση.
Επίσης, δεν είχε ποτέ συνοχή στην γκάμα το γκρουπ, κάτι που να καλύπτει όλα τα γούστα. Η Alfa είχε ένα σενταν, ένα hatchback, ένα coupe εκεί στην αλλαγή της χιλιετίας (μιλάω για 156, 147, GT), ήταν η φάση που είχε πλήρη γκάμα. Μετά, έβγαλαν τη MiTo, τη Giulietta, κατήργησαν και τις δύο και έβγαλαν αυτοκίνητα σε κατηγορία που δεν είχαν ποτέ (πχ SUV). Σε εκείνη τη φάση, η Lancia είχε ένα Υ, μια Thesis, μια Delta που την εξαφάνισαν προς τα τέλη του 90 και την επανέφεραν μετά από 10 χρόνια. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η Fiat. Είχε το Cinquecento, έβγαλε το Seicento μετά, υπήρξε το διάδοχο μοντέλο. Μετά, έβγαλαν το Panda, το επόμενο Punto, όλα οκ μέχρι στιγμής. Έβγαλαν δύο άκυρα μοντέλα, Idea & Albea και ένα Stilo το οποίο, ήταν η συνέχεια του Bravo. Γενικά, με τα ονόματα τους, παίζουν λίγο τζάκποτ, δεν υπάρχει μια λογική συνέχεια. Ο κόσμος περίμενε το νέο Bravo, κυκλοφορεί κάτι διαφορετικό, για να επιστρέψουμε μετά πάλι στο Bravo. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Tipo, το είχαν ξεχάσει και το επανέφεραν, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει ο ανταγωνισμός. Για παράδειγμα, Golf & Polo, υπάρχουν εδώ και 40+ χρόνια ΣΥΝΕΧΩΣ σαν όνομα στην αγορά, δεν έχουν εμφανιστεί, για να εξαφανιστούν και μετά να εμφανιστούν πάλι.
Εκεί το έχουν χάσει οι Ιταλοί, στο ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση της κάθε φίρμας, ίσως βέβαια με τη συγχώνευση στη Stellantis να υπάρξει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιοι κανιβαλισμοι, ένας εξωτερικός παρατηρητής, μπορεί να καθοδηγήσει καλύτερα και ο χρόνος θα το δείξει.
-
Πάντως Porsche Über alles!!
Οδήγησε μια σύγχρονη Ferrari (δηλαδή όχι Testarossa 40 ετών) και θα δεις...
-
Οδήγησε μια σύγχρονη Ferrari (δηλαδή όχι Testarossa 40 ετών) και θα δεις...
Πολλή φασαρία και χαμηλή θέση για εμένα, γέρασα δεν είμαι για τέτοια. Προτιμώ 1000 φορές για 911, οποιαδήποτε.
-
Μια χαρά φασαρία κάνει και η 911 (ειδικά θόρυβος κύλισης, όχι ωραία φασαρία κινητήρα - εκτός των GT3) και δεν είναι και πολύ πιο ψηλή η θέση της... Πες απλά ότι δεν είσαι γενικά για σπορ αυτοκίνητα...
-
Μια χαρά φασαρία κάνει και η 911 (ειδικά θόρυβος κύλισης, όχι ωραία φασαρία κινητήρα - εκτός των GT3) και δεν είναι και πολύ πιο ψηλή η θέση της... Πες απλά ότι δεν είσαι γενικά για σπορ αυτοκίνητα...
Καλά για σπορ αμάξια δεν είμαι, το έχω πει....δεν ειναι κάτι νέο! Είμαι των GT εγώ, προτιμών μια Άστον, μια Ρολς ή μια 8αρα bmw.
Πολύ κακό για το τίποτα τα σπορ αμάξια πλέον στην ηλικία μου. Σπορ για εμένα = πολλά κυβικά, V8, μακρύ καπώ, μπροστά μηχανή, πίσω κίνηση, ωραίος ήχος και οπωδήποτε αυτόματο κιβώτιο. Για αυτό αγαπημένο ειναι η κορβέτ (η παλιά η καλή ότι τώρα), αυτό θα έπαιρνα εαν είχα χρήματα και μια Τρανσ-Αμ έτσι για το απωθημένο του ΚΙΤΤ.
-
Πολύ σωστό ότι έχασαν την μπάλα με τον αχταρμα στην τοποθέτηση προϊόντων.
Στα κεντρομηχανα οι Ιταλοί έχουν παράδοση, η ar έχει πολύ καλό μικρό κεντρομηχανο ανταγωνιστικό στα αντίστοιχα alpine, cayman. Εξαιρετικά και τα τρία, καλύτερα από lambo που είναι η χαρά της υποστροφής.
-
Δεν ισχύει αυτό για τις Lambo, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια (από Huracan και μετά).
-
Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχασε το παιχνίδι, τότε με τις "εργατικές" κινητοποιήσεις, τότε με τις σκουριές, τότε που μετά τα 126,127, 128, 131, Χ1/9, ακόμα και το 132, βρέθηκε σε άχρωμα μπράβο, άντε να πούμε ένα καλό λόγο για το πούντο.
Τα ίδια προβλήματα και για την Αλφα, που έκαψε την Αλφασούντ και τα επόμενα.
Ομοίως και η Λάντσια.
Οι Γερμανοί είχαν πολύ καλύτερο μάρκετινγκ, επένδυσαν στα μμε, οπότε δημιούργησαν ένα μύθο, ενώ οι άλλοι έπεσαν.
Απλά ο καιρός έχει γυρίσματα.
-
Έτσι και την έχουν σχεδιάσει έτσι όπως την φαντάστηκαν εκεί στο ρωσικό site, τότε εμφανισιακά θα τα σπάει.
Μακράν μέσα στα καλύτερα σχεδιασμένα b-suv. -
Πολύ όμορφη εκτός από το πίσω μέρος με τα κλαμένα φώτα που είναι άθλιο και φέρνει λίγο σε Μπαγιόν (αυτό που ήρθε στο μυαλό με το που το είδα).
ΑLFA ROMEO FORUM