Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)
    • 1
    • 2
    • 103
    • 104
    • 105
    • 106
    • 107
    • 117
    • 118
    • 105 / 118
    Αντίλογος
    42
    2359
    20116
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      iceman7 @alejandro last edited by

iceman7, johanndelta, Δεν είχα ιδέα οτι από Λαμία καλύτερα.. Αν ξαναπαω προς Παπιγκο, θα το δοκιμάσω! Παντως, το γκουγκλ, απο θέμα ώρας, μου έδειχνε πιο συντομα από Ιονία.. Θα το ψάξω.
      Μετσοβο, είπαμε να παμε μιας και στην ουσια πας απο αυτοκινητοδρομους σχεδόν μέχρι το χωριο. Πιο ανετα για το παιδι που θα ηταν το πρωτο του ταξίδι (παιδι κορονοϊου...). Τελικα, το έβγαλε μια χαρά το τεστ.
      Το θεμα ειναι οτι εγω ειχα παει Μετσοβο μικρος πριν 30 χρονια... κατι θυμόμουν ως συμπαθητικό μέρος.. βαλε και το πρόλογο που έχει σα μέρος, βαλε οτι κανένας γνωστος δεν ειχε παει να με προειδοποιήσει... Η γυρω περιοχή δεν εχει τίποτα, ιδιως οταν εχεις ενα 2χρονο μαζι σου .. Πηγαμε σε 'μουσείο' υδροκίνησης.. 1 φακινγκ δεντρο δεν υπήρχε... Μακαριζα το αντιστοιχο (και καλύτερο) της Δημητσάνας.
      Μετσοβο, βαλαμε κλιματισμό να κοιμηθουμε (ολο το μπουκινγκ.κομ παραπονα για ελλειψη κλιματισμου στα δωματια στην Ηπειρο φέτος). Παπιγκο κοιμηθηκαμε με ανοιχτα παραθυρα μπας και δροσιστουμε λιγο. Κατα τις 5, ναι, ριξαμε ενα σεντονάκι....
      Παπιγκο, ειχε αρκετους περαστικούς αλλά όχι χαμό...
      Στη δε επιστροφή, Πατρα/Αθηνα ειχε καποια κινηση αλλά ειχε πολύ γρήγορη κίνηση..  Στα δε τουνελ, μιλαμε λες και ετρεχες στο μονακό στο τουνελ του καζινο... φρίκη.

Για Μέτσοβο είναι σίγουρα λιγότερα χιλιομετρα και τα μισά διόδια αλλά ελάχιστα λεπτά πιο πολυ ταξίδι γιατι δεν είναι όλο αυτοκινητόδρομος.

Για Γιαννενα και Δυτικά Ζαγοροχωρια καλύτερα από Ιονία, ειναι σαφώς μικρότερη η απόσταση.

Στο Μέτσοβο φαντάζομαι θα εμεινες στο κέντρο. Εκεί που να καταλάβεις αέρα; Εχει πολλά ξενοδοχεία και σε απόσταση μεχρι 1χλμ τριγυρω με περισσότερη απλα! Εχει εκδρομές στα ανατολικά ζαγοροχώρια (Βωβούσα κλπ) εχει την τεχνητή λίμνη.

Για Ηπειρο καλή περιπτωση είναι και η διαμονη στα Γιάννενα και καθημερινές εκδρομες τριγύρω!  Καθεσαι περισσότερες μέρες! Μέτσοβο για 2-3 μέρες μαξ όπως και στα άλλα χωριά γιατι μετά βαριέσαι!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • mastoras78
        mastoras78 last edited by

Ωραία post οι ταξιδιάρηδες και μας δίνετε ιδέες, εύγε!

"Έκανες το λάθος να του δώσεις ότι του άξιζε.. αυτό δεν έπρεπε γιατί δεν το άντεξε"
        #tsekourato_ksevrakoma

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • storm
          storm last edited by

Ρε παιδιά, Μέτσοβο καλοκαιριάτικα; Αυτό εγώ το βλέπω σαν καψώνι.

Μέτσοβο έχω πάει δύο φορές Φεβρουάριο, κρύο, χιόνι, χιονόνερο και ήταν όνειρο.

Καλοκαίρι μέσα στο πέτρινο χωριό που στην ουσία δεν έχει και τίποτα το συγκλονιστικό είναι ταλαιπωρία Ούτε για καφέ δεν θα πήγαινα καλοκαίρι στο Μέτσοβο.

Καλοκαίρι παραλίες Πάργα, Σύβοτα, παραλία Λούτσας, Βράχος  ...κλπ...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • piliourits
            piliourits last edited by

Απόλυτο καψόνι να είσαι στη δροσιά όλο το 24ωρο, δέκα βαθμούς λιγότερο απ τον καύσωνα, μέσα στα έλατα, τον καθαρό αέρα, το φυσικά κρύο νερό, τα πανεμορφα ήρεμα τοπία, το καλό φαΐ, τα ποτά σου, τα γεφύρια, ομορφια αρχιτεκτονική και γνήσιους ανθρώπους, την ηρεμία κι ακόμη και το ποταμίσιο κολύμπι αν θέλεις... απλά το Μέτσοβο εξελίσσεται στο 'λάθος' χωριό, λόγω της εύκολης πρόσβασης γίνεται 'του κουτρούλη ο γάμος' και επικρατεί ως ένα βαθμό η τουριστική αρπαχτή τουλάχιστον στο κέντρο... αυτο παρατήρησα ξανά σε επίσκεψή μου φέτος. Η έκπληξη για μένα ήταν τα Τζουμερκοχώρια και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δυστυχώς όμως, τις μέρες του Αυγούστου που εξαπολύεστε μαζικά όλοι οι Αθηναίοι, όπου και να πας γίνεται χαμός.

Mountains all around me, reaching out to heaven...

• A
              alejandro last edited by

@ Storm, 'Θάλασσα' έχω να παω απο τα 20 μου. Απο τότε τη βγάζω Βουλιαγμένη, αντε κανα Σουνιο για πιο μακρυά. Μιας και μενω Ν. Προάστεια, προτιμώ σε 20 λεπτά να είμαι σπίτι μου με το κλιματισμό, το φαγητό μου και αντε καμια Μαρίνα/Ομιλο να χαθώ στο ηλιοβασίλεμα, ισάξια με νησί.
              Πάντα πήγαινα βουνό καλοκαίρι και πολλά ΣΚ (Μαιναλο, Αγόριανη) Υπνο με κουβερτούλα ή πάπλωμα, ανάλογα. Νορμαλ πράγματα. Τις παραλίες, τα αντιηλιακά, τα βαπόρια και τη τηγανίλα δε τα πολυσυμπαθώ.
              Δεν ήταν να φύγουμε, ήταν απόφαση της στιγμής και για λόγους που ειπα παραπάνω επιλέχτηκε το άθλιο Μέτσοβο.
              Βουνο με χόνια (όπως λέει και ο iceman7 και για τους λόγους που αναφέρει παραπάνω), δεν έχω πάει ποτέ ως ενήλικας (μονο με γονείς). Βασικά κινουμαι αντίθετα απο το 'νορμάλ'. Βασικά λέω, εγώ κινούμαι με τη φύση. Στη ζεστη ψαχνεις δροσιά  (βουνό) το χειμώνα μένεις στα 'ζεστά'.... Αυτά τα 'ανωμαλα' να ψηνεσαι στην άμμο σαν Ελληνικός στη χόβολη, να παρακαλάς να κατσεις σε εστιατόριο κλπ, τι να πω. Βίτσια.
              Βασικά Μάιναλο κινούμαι που το ξέρω πολύ καλά. Πάααρα πολλά χρόνια. Ευκολη πρόσβαση απο Αθήνα, συμπαθητικά χωριά, συμπαθητικά κρυφα σημεία, όμορφο βουνο μέσα στους δασικούς. Αρκετές πορείες και ορεινό ποδήλατο απο '90 όταν τo bmx ήταν μονόδρομος. Απλά είπα για κάτι διαφορετικό.
              Τζουμέρκα, Ζαγόρι έχω κανει το γύρο αρκετά πιο μικρός, Πάσχα μεγάλη παρέα οικογενεικών φίλων, μόνοι μας παντού. Η πιο ομορφη εμπειρία που είχα.
              Πάντα διακοπές κάνω εκτός σεζον μιας και έχω τη δυνατότητα επιλογής, αλλά φέτος για διάφορους λόγους δεν άντεχα μέρα άλλο και ήθελα να φύγουμε (με το ζορι κρατηθηκα να μη φυγω τον μαρτυρτικό 15Αυγουστο, αλλά ατύχισα).

Πάντως στο Παπιγκο έφαγα κατπληκτικό ψάρι στα κάρβουνα, πέστροφα!!! Κρέας, ουτε κοιταξα το κατάλογο. Λαχανικά απο το κηπο του ξενώνα.

@gatoz, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Καρπενήσι είχα πάει πολύ παλιά. θέλω να ξαπανάω στη περιοχή. Πολύ καλές ιδέες και θα το ψάξω για τις φάρμες. Ευχαριστώ πολυ! Ειναι τόσα τα βουνά που θέλω να παω με την οικογένεια. Ευρυτανία που λες, Αγραφα, εκει γυρω απο Παύλιανη... Απλά όπως είπα, πρώτο ταξίδι με τον μικρό ήθελα ενα πιο 'βατό' μέρος (και με προβάσιμο κέντρο υγείας). Λάθος. Μάθαμε τον μικρό πως συμπεριφέρεται (στο Βοϊοδματη, μπήκε μέσα σχεδόν μέχρι τη μέση... εγω μεχρι τη γάμπα πεταχτα για να τον βγαλω - εμετούς/ζαλάδα απο 5 ωρες δρόμο και στροφιλικια μια χαρα, τίποτα), είδαμε σαν οικογένεια πως πορευόμαστε και πια μπορούμε να κινηθούμε ανάλογα.

@piliourits 100% μαζί σου

@civil357, απο ότι θυμαμαι όταν σπουδαζα Μιλάνο, όντως ήταν τιγκα σε bmw/mercedes/porsche(911), περα απο φιατ 500/παντα, ελάχιστα άλλα ιταλικά.

• L
                lap last edited by

Οντως όλα τα ποστ Εξαιρετικά. Αυτό μάλιστα με την Ιταλία δεν το είχα σκεφτεί. Ιδιαιτερα προς Ferrari πλευρά. Ταξιδιάρα από τις λίγες. Ακόμα και για ολόκληρο forum θα ητνα καλό ταξίδι.

Αλεχάντρο εγώ που μικρός ήθελα θάλασσα και τώρα βουνό, πως λέγεται αυτο;

Δεν μ αρεσει η πολυκοσμία πάντως. Δεν θέλω κανέναν γύρω μου. Μόνο φίλους και φυση

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• W
                  wantone last edited by

Εγω θυμαμαι πολλους Ιταλους με Λαντσια στα 80ς, απο οταν βγηκε το Θεμα πολλες να ερχονται στην Ελλαδα. Οταν σταματησε η Λαντσια πεθαναν και τα Ιταλικα και το γυρισαν στα Αουντι.

• A
                    alejandro last edited by

@Lap, επιστροφή στη κανονικότητα!! 🙂  . Αν μου πεις και βουνο στην Ιαπωνία, τότε μιλάμε για το φυσιολογικό. Το απόλυτο!
                    @wantone, οντως παααααααρα πολύ Αουντι. Β. Ιταλία βασικά θα έλεγα Γερμανία αλλά και Ιαπωνία παιζουν παιχνίδι με τη Φιατ στα μικρά. Ουτε οι ίδιοι δεν αγοράζουν τα δικά τους..

• C
                      criuser last edited by

Εγώ μια και μπορούσα μόνο ΠΣΚΔ να φεύγω , χρησιμοποίησα το εξοχικό στην ανατολική κεντρική Εύβοια . Εκεί η θερμοκρασία την μέρα είναι μέχρι 28-30 βαθμούς και τις ημέρες του μεγάλου καύσωνα , ακούμπησε τους 35 για λίγο .

Το βράδυ 23-27 βαθμούς , σε συνδυασμό με το αεράκι , εξασφαλίζουν άνετη παραμονή έξω . Ενίοτε χρειάζεται και κάποιο ρουχάκι παραπάνω.

Από την θάλασσα στα έλατα είσαι σε 20-25 λεπτά και αυτό επειδή είναι ανηφόρα και στροφές . Σε ευθεία ούτε 5-6 χλμ.

Το κακό είναι ότι η προσαρμογή στην Αθήνα με τους 6-10 βαθμούς διαφορά , είναι ενοχλητική κάθε φορά .

Θεσσαλία και Ηπειρος , όπως και όλα τα Δυτικά , έχουν πάντα πολύ ζέστη και υγρασία . Είτε χαμηλά , είτε ψηλά.

Και φέτος τα μελτέμια άργησαν πολύ . 20 μέρες τουλάχιστον .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• storm
                        storm @alejandro last edited by

...Στη ζεστη ψαχνεις δροσιά  (βουνό) το χειμώνα μένεις στα 'ζεστά'....

Περίεργα πράγματα. Έχω πάει* πολλές φορές καλοκαίρι σε βουνά και έχω ψηθεί στη κυριολεξία. Από τις χειρότερες εμπειρίες.

Εγώ ως νησιώτης έχω συνηθίσει την δροσιά από τα μελτέμια του Αιγαίου. Προτιμώ αυτή τη δροσιά παρά την νηνεμία μέσα σε ένα δάσος στο βουνό καλοκαιριάτικα.

• λόγω επαγγέλματος.
                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • W
                          wantone last edited by

Storm επηδη ειμαι απο Αρκαδια, τα μεσημερια κανει ζεστη οποτε πρεπει να αποφυγεις τις δουλειες και τις βολτες κατω απο τον ηλιο. Στο δασος προφανως εχεις σκια. Το βραδυ πεφτει η θερμοκρασια οποτε εχει δροσια.

Οποτε ειναι οντως συνολικα ποιο δροσερα απο παραθαλασσια μερη. οπως η Αργολιδα που καθε χρονο βαραει 40αρια.

Νησι που το χτυπαει αερας συνεχως οπως μυκονος ε λογικα θα ειναι δροσερο συνεχως.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • storm
                            storm last edited by

Αφορμή για να ρωτήσω και εδώ είναι ερώτημα που τέθηκε σε άλλο φόρουμ και με έβαλε και μένα σε σκέψεις καθώς και από κλοπή καινούριου αυτοκινήτου στην παραλία Μαραθώνα το προηγούμενο καλοκαίρι. Το αυτοκίνητο είχε μέσα και κινητά, πορτοφόλια.

Μπάνιο με δίκυκλο ή αυτοκίνητο. Παίρνεις μόνος ή μόνη το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο για ένα μπανάκι.
                            Που αφήνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής; Θεωρητικά όλα τα προσωπικά αντικείμενα αξίας π.χ. κινητό, πορτοφόλι θα παραμείνουν μέσα στο μεταφορικό μέσο.

Τα κλειδιά όμως; Είναι ένα πρόβλημα που και εγώ έχω αντιμετωπίσει πριν πολλά χρόνια που κατέβαινα στο νησί για διακοπές με την μηχανή και με ανάγκασε να πηγαίνω για μπάνιο με τα πόδια στη κοντινή παραλία.

• T
                              tesa54 last edited by

storm 1) Βεβαιώσου πως δεν σε κοιτά κανένας και κρύψτα/κρέμασέ τα σε κάποιο εξάρτημα της ανάρτησης ή στη ρεζέρβα. 2) Πολλοί λουόμενοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες οπότε πριν αρχίσεις να κολυμπάς βρες κάποιον/κάποια που φαίνεται έμπιστος/η δίπλα σου και πες τους να έχουν μια ματιά στα πράγματά σου.
                              Έχουμε γνωριστεί κόσμος και κοσμάκης με αυτό τον τρόπο στο παραλιακό μέτωπο.
                              Σημείωση έχω τύχει και σε κλοπή αυτοκινήτου αφού πρώτα βούτηξαν την τσάντα ολόκληρη με τα κλειδιά ενώ κολυμπούσαν και να σπάνε τζάμια γιατί υπήρχαν πράγματα σε εμφανές σημείο.

• yem
                                yem last edited by yem

Παίρνεις μόνο τα βασικά : κινητό , κλειδί μόνο μηχανής και λουκέτου , δίπλωμα και κάνα Ευρώ. Μετά έχεις 2 επιλογές αδιάβροχο τσαντάκι και κολυμπάς μαζί τους ή πας στρώνεις πετσέτα και θάβεις το τσαντάκι κάτω απο την πεσέτα . Αν είστε παρέα βουτάτε με βάρδιες ! Να κρύψεις κλειδιά στην μηχανή είναι ρίσκο μιας και υπάρχουν τσιλιαδόροι παντού

https://www.helmstock.com/amphibious-waterproof-case.html?gclid=Cj0KCQjw3v6SBhCsARIsACyrRAkj_derfRnmuOoPDbV8xRVd00mFsCvU0nUEUFTe9CIthVSCwgZYxhQaAh5KEALw_wcB

Με πορδές κανένας δεν πήγε μακριά ... έχουνε μικρό ντεπόζιτο

• storm
                                  storm last edited by

Ενδιαφέρον αυτό το τσαντάκι. Πολύ ενδιαφέρον.

Κάτι τέτοιο σε μικρότερες διαστάσεις θα ήταν ιδανικό για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Κάτι σαν ζώνη δηλαδή με ένα φερμουάρ; Ίσως...

fanis75 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • fanis75
                                    fanis75 moderator @storm last edited by

@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):

Ενδιαφέρον αυτό το τσαντάκι. Πολύ ενδιαφέρον.

Κάτι τέτοιο σε μικρότερες διαστάσεις θα ήταν ιδανικό για τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Κάτι σαν ζώνη δηλαδή με ένα φερμουάρ; Ίσως...

Κάποτε που έκανα ιστιοπλοϊα είχα πολλά τέτοια, είναι βολικά για χρήματα, κλειδιά κλπ.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

• gatoz
                                      gatoz last edited by

πας απλα για μπανιο να φχαριστηθεις και στη χειροτερη σε κλεψανε.
                                      φροντισε να εχεις κλοπης στο αμαξι.
                                      ταυτοτητες, καρτες κλπ ξαναβγαινουν ευκολα
                                      σιγα μη πεθανουμε απο το αγχος για τα χαρτια και τα σιδερα

ΑρΕς
                                      μου εχουν κλεψει το σπιτι, το εξοχικο, 2 αυτοκινητα, 3 μηχανακια, μου εχουν ανοιξει αμαξια, μου εχουν αρπαξει το πορτοφολι. και πολυ-πολυ προσφατα μια εταιρικη πιστωτικη και το πραγματακι της αττικης οδου. ομως ποτε, μα ποτε, δεν μου εχουν κλεψει κατι στη παραλια ή στο βουνο παρολο που ακομη και τα κλειδια τα ξεχναω πανω χωρις να μιλαμε για κινητο φαρδυ-πλατυ πανω στη πετσετα

#milf-a-man

yem 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                      • storm
                                        storm last edited by storm

Στην παραλία μου έχουν κλέψει τις παντόφλες. Βγήκα από την θάλασσα και οι παντόφλες είχαν εξαφανισθεί. Ήταν και ρετρό. Παπουδής. Ανεκτίμητης ιστορικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής αξίας. Τις είχα μια ζωή στο νησί.

Απίστευτο καψώνι. Μετά δεν μπορούσα να περπατήσω πουθενά. Αναστενάρης. Εγκαύματα 3ου βαθμού.

Έγινα και ρόμπα. Ξυπόλητος σαν τον γιούφτο περπατούσα στο λιοπύρι.

Κανονικά τις παντόφλες θα έπρεπε να ασφαλίζουν οι ασφαλιστικές για ολική/μερική κλοπή.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                        • L
                                          lap last edited by lap

Μερική κλοπή θα ήταν ωραίο. Κουτσό όλη την παραλία και μετά μέχρι το σπίτι.

Άσε που θα έβρισκαν τον κλέφτη εύκολα. Σε μια παραλία θα υπάρχουν δύο τύποι που κάνουν κουτσο. Δεν θέλει και πολύ σκέψη ποιος είναι ο κλέφτης.
                                          Μετά θα είχε λέει και κυνηγητό με κουτσό μεταξύ κλέφτη και ιδιοκτήτη.

Τώρα που το σκέφτομαι μακάρι να συμβαίνουν τέτοιες κλοπές. Θα έχει χάπενινγκ η υπόθεση μπάνιο στη θάλασσα.

Καταιγίδα μη με παρεξηγήσεις, λέω τις κρυαδες μου.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• piliourits
                                            piliourits last edited by

Μέχρι θερμάστρα του κ@λου έχουν αξεσουάρ τα σημερινά αμάξια, ένα fingerprint reader να τα ξεκλειδώνει δεν βάζουν...

Mountains all around me, reaching out to heaven...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 103
                                            • 104
                                            • 105
                                            • 106
                                            • 107
                                            • 117
                                            • 118