-
Έτσι είναι το Γατί ρε Γυρε, ωχουουου. Και πως θα το βγάλεις Θοδωρη, Ιωσήφ; (Στάλιν, όχι Παπαδόπουλος)
Όσο εμείς πλατσουριζουμε βλεπω τον regresso να παίρνει εξοχικό σε βουνό να ησυχάσει...
-
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Ωραίο πράγμα τα σκάφη. Νομίζω ο Φάνης ξέρει από αυτά. Ένα μικρό καλό φουσκωτό να έχεις και κάθε σαββατοκύριακο γίνεται ωραίες διακοπές. Όχι σαν εμάς που λιώνουμε στις παραλίες ο ένας πάνω στον άλλο.
Gyros 2 φορές χαίρεσαι με την βάρκα 1η όταν την αγοράζεις και 2η όταν την πουλάς .
Θέλει οργάνωση και χρόνο το βαρκάκι , βενζίνες και σέρβις πολλά που ακόμα και στα πραγματικά λαϊκά μοτεράκια μέχρι 60hp μπορεί και να τσούξουν, αλλά Ναι γεμίζεις ψυγειάκι με διάφορα καλούδια και πας σε παραλίες που δεν φτάνει εύκολα ή και καθόλου άνθρωπος , ρίχνεις άγκυρα βάζεις μουσικούλα και αράζεις ...
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
ξερει μονο για μεγαλοαστικα πλεουμενα...
εγω εχω ονειρο ενα εβριπος 7.5 καμπινατο με ντηζελ φουσκωτο, καπου στα 100 μτχΦτωχολογιά Daddy
-
Χαχαχαχα
Γεια σου ρε Γιε του.... Χαχαχαχα
Γιόχαν, ένα ονειρο τρελό....
-
Λεμε μωρέ καμια 🤬 να περάσει η ώρα, Αύγουστος γαρ. Ιntex από παιχνιδάδικο, USB ανεμιστηρακι πίσω και έτοιμο το Hovercraft!
-
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
ξερει μονο για μεγαλοαστικα πλεουμενα...
εγω εχω ονειρο ενα εβριπος 7.5 καμπινατο με ντηζελ φουσκωτο, καπου στα 100 μτχ του 2018+, και το θεωρει τεντερ ο μοντ της μπουρζουαζιας.- Ξέρω απο όλα (φουσκωτό είχα), απλά τα μεγάλα μου αρέσουν.
- Ευρίπους = τα χιερότερα φουσκωτά έβερ...αλήθεια. Ο καράς είναι ΓΤΠ. Περισσότερα από κοντά. Αλλά ειλικρινά πάρε ό,τι θες εκτος από Ευρίπους. Το μόνο πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι είναι φτηνά.
-
Πάντως το "κέρδος" όλης αυτής της κουβέντας ήταν ότι πέρα από το κλασσικό bug* του "κομμουνιστή αφεντικού", εντοπίσαμε το πρώτο Γατί παγκοσμίως που δεν φοβάται το νερό!
*Όλοι έχουμε από κάτι, όσο δεν είμαστε σαλταρισμενοι, όλα καλά.
-
Σιγά μην δεν φοβάται.
Ούτε μπάνιο κάνει, ούτε φουσκωτά κοιτάει...
Το μόνο Εβριπους που έχει πάει, είναι εκείνο το καφέ πάνω στην γέφυρα.Κατά τα άλλα τα εξοχικά πρέπει να είναι μικρά, εύκολα στην συντήρηση και καλύτερα μέσα στην πόλη.
Εκτός αν είστε καλά μαστοράκια και έχετε χρόνο και διάθεση, να μερεμετίζετε στις διακοπές σας.
Εγώ βολεύομαι με 40 τμ, τρώω στην διπλανή ταβέρνα, ή αλλού, σε μισή ώρα είναι έτοιμο, μετά από χειμώνα.
-
@criuser said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
> Εκτός αν είστε καλά μαστοράκια και έχετε χρόνο και διάθεση, να μερεμετίζετε στις διακοπές σας.
Πολύ σωστά.
-
Αν ειναι να χω εξοχικο προτιμω κατι μεσαιου μεγεθους, με ξεχωριστο οικημα για αποθηκη, μεγαλο κηπο και φυσικα ενα χωρο με κτιστο μπαρμπεκιου και περγκολα.
Δε θελω διπλα στη θαλασσα να το τρωει η αρμυρα ενω ενα κλειστο γκαραζ δυο θεσεων θα το εκτιμουσα.
Το σκαφος ειναι επισης καλη περιπτωση.Αποσβενεις απο την πρωτη στιγμη καθως δε χρειαζεται να πληρωνεις ξενοδοχεια ταβερνες και λοιπα συμπαραμαρτουντα. Αν μαλιστα το χεις με το ψαρεντουφεκο μπορει να προκυψει και κερδοφορα επενδυση.
Σε καθε περιπτωση προκρινω το ιστιοφορο ως επιλογη πολλαπλου ρολου και οικονομικοτερο λογω του υβριδικου του χαρακτηρα. -
Το καλύτερο σκάφος είναι του φίλου σου.
Είχα λοιπόν έτσι και φουσκωτά και ιστιοπλοϊκό.
Τα πρώτα γρήγορα, αλλά όλοι πήγαιναν στα ίδια σημεία και έπρεπε να γυρίσεις υποχρεωτικά πίσω κάθε απόγευμα.
Το δεύτερο απελπιστικά αργό. Ενα καταμαράν ιστιοπλοϊκό θα βόλευε καλύτερα.Για μένα η καλύτερη λύση τα 8-10 μ. ψαράδικα, τύπου Κρέτα Μάρε, Σαρόνικ κλπ, από τα Ελληνικά και κλασσικά Ζανώ, Μπενετώ από τα ξένα.
Παλιά ήταν με αξονικά, πετρέλαια, τώρα έχουν βγάλει και με εξωλέμβιες.
Ταχύτητες 16-24 μίλια, μπορούσες να πας σχεδόν παντού και να μείνεις και μέσα το βράδυ, να μαγειρέψεις και έχεις και κανονική τουαλέτα, ενώ η κατανάλωση ήταν σχετικά λογική.
Μόνο που έπρεπε να έχεις αγκυροβόλιο, σαν το ιστιοπλοΙκό.
Τελικά μέχρι να βρώ αγκυροβόλιο, ήρθε και η κρίση και δεν απέκτησα ποτέ σκάφος. Είχα νοικιάσει μόνο μία φορά για να πάω στην Χρυσή στην Κρήτη.
-
και κλασσικά Ζανώ, Μπενετώ από τα ξένα.
Ακόμα και στα σκάφη, εκεί επιμένεις με τους Γάλλους....τι να πώ??....αχαχα!!!
-
Τα σκάφη τα έχω συνδέσει με βραδυνό ψάρεμα στις βόρειες ακτές της Κύμης.
Πηγαιναμε με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και είχε τα απίστευτα καλαμάρια.
Μάθαινεις για το συννεφάκι στον Αποκλείστη, που σήμαινε μπουρίνι και γύρνανες αρον αρον πίσω. Μαγεία.
Γαμπρός τώρα στο Ιόνιο οι θάλασσες ειναι διαφορετικές. Πιο φιλικές στην ιστιοπλοια και χωρίς την προβλεψιμότητα του μελτεμίου. Είδε ο άλλος σύννεφο με προβοσκίδα στα Σύβοτα και την είχε ακόμη την κοπέλα στο αλεξίπτωτο, χωρίς σεβασμό στα πρακτικά σημάδια της εμπειρίας.
Είχα πάει να βγάλω φωτογραφίες μήπως δω υδροστρόβιλου και οι άλλοι κάνανε μπανάνες και αλεξίπτωτο.
-
Ειχε ο πατερας μου στην αρχη μια βαρκουλα μικρη με μια μηχανουλα 11 ιππων. Πηγαιναμε στον κολπο για καθετη και με καλαμαριερα.
Μετα μια λιγο μεγαλυτερη. Αρχισαμε να πηγαινουμε για σιρτή, για μεγαλυτερα ψαρια. Η μηχανη ηταν 30 + ιπποι. Yamaha και αυτη. Ο γερος δεν ησυχαζε. Αλλαζει κατηγορια και παιρνει ενα μεταχειρισμενο κρις κραφτ απο εκεινα τα παλια με εσολεμβια και μια δευτερη αναπληρωματικη. Γυριζαμε σε διαφορα μερη στον Κορινθιακο. Επειτα Ευβοικο και μετα ξανα Κορινθιακο. Το ειχε ονομασει Ναυτιλο. Κατι ηξερε γιατι μια 10ετια μετα βουλιαξε στο λιμανι. Αυτο ηταν. Ο γερος μεγαλωσε κι εγω δεν ηθελα να βαφω και να λουστραρω το υποβρυχιο. Το σκαφος το χαρισαμε σε αλλο θιασωτη,οι μηχανες επωληθησαν. Τελος.
Χαι λαιτ συναγριδα 11 κιλα. Εφαγε ολη η γειτονια. -
Το καλύτερο σκάφος είναι του φίλου σου.
Είχα λοιπόν έτσι και φουσκωτά και ιστιοπλοϊκό.
Τα πρώτα γρήγορα, αλλά όλοι πήγαιναν στα ίδια σημεία και έπρεπε να γυρίσεις υποχρεωτικά πίσω κάθε απόγευμα.
Το δεύτερο απελπιστικά αργό. Ενα καταμαράν ιστιοπλοϊκό θα βόλευε καλύτερα.+1000
Απλά τα Καταμαραν τρώνε πολύ ξύλο όταν έχει θάλασσα, κοπανάνε πολύ, από την άλλη είναι ευρύχωρα και απομονώνεσαι από τους καλεσμένους και έχουν πολύ χώρο στο τραμπολινο...Που να βρούμε το μισό μύριο?
Αφήστε τα βαρκάκια και μας ξεσηκωσατε
Στα του τουρισμού στην παραλία Αιγηνήτισσα
Πρώτη σειρά (ξ)απλώστρα - με την κάλτσα στο κύμα - να χαζεύει ο @gatoz κορδονάκια μόνον με 30€ το set, ευτυχώς που καφές έχει μόνον 4€, δοξασι -
@fanis75 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
και κλασσικά Ζανώ, Μπενετώ από τα ξένα.
Ακόμα και στα σκάφη, εκεί επιμένεις με τους Γάλλους....τι να πώ??....αχαχα!!!
Και ταινίες ερωτικού ρεαλισμού με Brigitte Lahaie. Μόνο.
Μεθαύριο θα κάνω την πρώτη βόλτα με φουσκωτό (παλιό, 4.70 με 60αρα), να δω και στην πράξη την εφαρμογή του σχεδίου μου. Πολύ πιο παλιά στα πλαίσια του πολύ σωστου ρητού για το καλύτερο σκαφος είχα κάμποσες βόλτες (και 2 αγώνες) με ένα ιστιοπλοϊκό ~13 μέτρων...
-
@yem said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Απλά τα Καταμαραν τρώνε πολύ ξύλο όταν έχει θάλασσα, κοπανάνε πολύ, από την άλλη είναι ευρύχωρα και απομονώνεσαι από τους καλεσμένους και έχουν πολύ χώρο στο τραμπολινο...
Στα του τουρισμού στην παραλία Αιγηνήτισσα
Πρώτη σειρά (ξ)απλώστρα - με την κάλτσα στο κύμα - να χαζεύει ο @gatoz κορδονάκια μόνον με 30€ το set, ευτυχώς που καφές έχει μόνον 4€, δοξασι-
Τα ταχύπλοα καταμαράν κοπανάνε, τα ιστιοφόρα μια χαρά είναι (από την μικρή μου εμπειρία, 99% με monohull πάω).
-
Σοβαρά €30 στην Αιγηνίτισα!?!?! Έλεος.....
-
-
Κι εγώ θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου κάποια στιγμή είχε ένα κρισκραφτ με εξωλέμβιο 85αρα Υamaha,που όταν μπορούσε κι έπαιρνε 30 μέρες άδεια μαζί με το θείο μου από την Ιταλία όταν ερχόταν Ελλάδα,αλωνίζανε τον Ευβοϊκό.Σε 15-20 λεπτά απέναντι στη Ν.Εύβοια.
Μετά κοντά στη σύνταξη,το έδωσε και πήρε ένα μικρό (γύρω στα 4μ., α.hellas) με εξωλέμβια 9.9hp Μariner και πηγαίναμε κοντά σε 2-3 απομονωμένα λιμανάκια με καθρέφτη πρασινομπλε θάλασσα και λευκό βότσαλο (σε απόλυτη ησυχία άκουγες τον αντίλαλο της φωνής σου).
Οταν μας άφησε,εμείς πλέον δεν είχαμε το χρόνο -αλλά κυρίως τη διάθεση- και το δώσαμε σε κάτι ντόπιους ψαράδες των Αγ. Αποστόλων. Πάντως ήταν ωραία χρόνια.. -
@panormus772 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Κι εγώ θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου κάποια στιγμή είχε ένα κρισκραφτ με εξωλέμβιο 85αρα Υamaha,που όταν μπορούσε κι έπαιρνε 30 μέρες άδεια μαζί με το θείο μου από την Ιταλία όταν ερχόταν Ελλάδα,αλωνίζανε τον Ευβοϊκό.Σε 15-20 λεπτά απέναντι στη Ν.Εύβοια.
Μετά κοντά στη σύνταξη,το έδωσε και πήρε ένα μικρό (γύρω στα 4μ., α.hellas) με εξωλέμβια 9.9hp Μariner και πηγαίναμε κοντά σε 2-3 απομονωμένα λιμανάκια με καθρέφτη πρασινομπλε θάλασσα και λευκό βότσαλο (σε απόλυτη ησυχία άκουγες τον αντίλαλο της φωνής σου).
Οταν μας άφησε,εμείς πλέον δεν είχαμε το χρόνο -αλλά κυρίως τη διάθεση- και το δώσαμε σε κάτι ντόπιους ψαράδες των Αγ. Αποστόλων. Πάντως ήταν ωραία χρόνια..Δεν ήταν μόνο τα χρόνια ωραία ,
ωραία ήταν όλα αυτά που περάσατε μαζί και τα κουβαλάς μαζί σου , μέσα σου ... -
Εγώ αν και δεν έχω εμπειρίες από σκάφη και φουσκωτά, θα ήθελα ένα.
Σκέφτομαι όταν θα έχω μπόλικο χρόνο και θα είμαι σε καλή ηλικία 67 , στην σύνταξη (σε 26 χρόνια) και θα παίρνω συνταξαρα 700- 800 θα πάρω ένα να γυρίσω τη Μεσόγειο...... χαχαχα
-
Δεν θέλω να λογομαχηαω με όσους τυχόν έχουν εξοχικά, αλλά οι εσωτερικές παραλίες της Εύβοιας προσωπικά μου φαίνονται λίγο χαλια, πολλές δε από αυτές είναι και ακατάλληλες με την βούλα για κολύμβηση (όπως βέβαια και οι απέναντι τους σε Αττική και στερεά). Εύβοια μόνο Αιγαίο.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)