-
Πολύ Ωραίο αλλά οι επιδόσεις πλέον αρχίζουν και πέφτουν επικίνδυνα σε μερικούς συνδυασμούς κινητηρων με το αυτόματο.
-
@katafractos17 said in Mazda CX5:
Αυτοκίνητο ουσίας.
Κορυφαία οδηγική συμπεριφορά
Ποιότητα premium
Χώροι D σε τιμες C κατηγορίας.Είμαστε σε αναμονή της υπόσχεσης της νέας κυβέρνησης περί κατάργησης του ΦΠ.
Θα τον καταργουσε αλλά έτυχαν μερικές κακοτυχιες, πανδημία, πόλεμος και τώρα που ήταν έτοιμη να τον καταργήσει δεν φαντάζεσαι τι μας βρήκε! Κλιματική αλλαγή.
Αλλά πίστεψε είναι στο πρόγραμμα το πολύ μέχρι τις παραμονές των επομένων εκλογών αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό θα το καταργήσει. Αρκεί να την ξανά ψηφίσουμε!
Το αμάξι αυτό έχει φτάσει να κοστίζει φθηνότερα από c hatchback που σπας την μέση σου για να μπεις.
Αλλά τα κυβικά είναι θέμα για την Ελλάδα και κακά τα ψέματα συνηθίσαμε στα τούρμπο την τελευταία 10 ετια και μας φαίνεται ψόφιο.
Από την άλλη για το θέμα των χωρών να πούμε ότι σαν κλασική μαζντα δεν έχει τους χώρους που θα περίμενες για τον όγκο του και το μήκος του.
Δλδ δεν είναι πχ κουγκα.
Οι χώροι του είναι σαν ενός καλού c suv όχι παραπάνω. -
Καλή χρονιά!
Κάτοχος ενος 2023 CX-5 AWD MT. Αντιμετωπίζω το εξής και ήθελα να ρωτήσω εάν συμβαίνει και σε άλλους.
Όταν το αυτοκίνητο κινείται με πρώτη, χωρίς πατημένο γκαζι και άρα με τον κινητήρα να κόβει το αυτοκίνητο (πχ κατά την αλλαγή πρώτη - δευτερα σε συνθήκες κίνησης - 5-10 km/h), τη στιγμή που θα πατήσω συμπλέκτη θα ακουστεί ένα τρέμουλο/γουργούρητο μπροστά κάτω από το πατωμα.Η αντιπροσωπεία (που δεν το είχε αντιμετωπίσει ξανά) είπε πως δονείται ο πίσω άξονας μετάδοσης. Το AWD της mazda μεταφέρει πάντα ένα ποσοστό κίνησης (5-10%) και πίσω ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πραγματικά χρειαστεί το awd. Η εξήγηση (την μεταφέρω όπως την κατάλαβα) της αντιπροσωπείας για τον θόρυβο είναι πως αυτό συμβαίνει γιατί τη στιγμη που αποσυμπλέκει το κιβώτιο οι πίσω τροχοί απελευθερώνονται από το κιβώτιο και άρα προσπαθούν να κινηθούν γρηγορότερα από ότι πριν, ενώ το διαφορικό τις "εμποδίζει", οπότε εκείνη ο άξονας δονείται. Συνολικά δεν το θεώρησαν πρόβλημα.
Έχει κάποιος AWD manual; Συμβαίνει το ίδιο;
-
Πρόβλημα δεν το θεωρούν αλλά το να δονείται το πάτωμα σε ένα σύγχρονο αμάξι δεν το λες και νορμάλ... Μακάρι να πάρεις απάντηση από κάποιον φίλο γνώμη μου αν επιμένει το θέμα να ξαναπάς και να το οδηγήσουν και αυτοί αν δεν έχει ήδη γίνει και να επιμένεις εκτός αν είσαι "υπεραισθητος" και σου που ότι αυτοί δεν νιώθουν τπτ...
-
Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει.
Σε αυτή την κατηγορία τετρακίνητων, ο κεντρικός άξονας μετάδοσης που περνάει διαμήκης το αμάξωμα, βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, άσχετα αν το αυτοκίνητο κινείται μόνο με τους εμπρός τροχούς ή γίνεται τετρακίνητο.
Η εμπλοκή γίνεται στο πίσω διαφορικό, οπότε σε όλη την κίνηση του αυτοκινήτου ο κεντρικός άξονας περιστρέφεται συνεχώς.Σε τόσο χαμηλή ταχύτητα αν πατήσεις συμπλέκτη, ή αν σου σβήσει σε ένα ξεκίνημα, ή αν σε απότομο φρενάρισμα δεν προλάβεις να πατήσεις συμπλέκτη και σου σβήσει, θα νιώσεις έναν κραδασμό.
Στα αυτόματα αυτό το φαινόμενο θα το αισθανθείς σπάνια.Είναι σύνηθες φαινόμενο, μάλλον ήταν, σε πισωκίνητα αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο, γιατί πλέον ουσιαστικά, δεν υπάρχουν.
-
Θυμάμαι όταν είχα οδηγήσει τον πισωκινητο άσο το προηγούμενο μοντέλο σε χειροκίνητο ήταν όντως αρκετά αισθητη η δόνηση που μεταφεροταν στον λεβιέ ταχυτήτων στο ρελαντί. Και ήταν ένας από τους λόγους που το απέρριψα γιατί ερχόταν πολύ δόνηση στην καμπίνα όχι από το πάτωμα δεν θυμάμαι αλλά από τον λεβιέ σίγουρα.
-
Δεν γνωρίζω αν το cx30 και το cx5 λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο αλλά στο δικό μου δεν το έχω νιώσει ποτέ.
Θα το προσέξω περισσότερο μήπως καταλάβω - ακούσω κάτι.
-
Εγώ στο cx-30 έχω νιώσει σε αλλαγή πρώτη -δευτερα σχετικά γρήγορα ένα γκουπ πίσω κατά την διάρκεια αποσυμπλεξης και συμπλέξης.
Αλλά όχι σε ήρεμες καταστάσεις. Πιο πολύ όταν πάω να την καρφώσω σχετικά γρήγορα.
Επειδή δεν είχα 4 κινητό δεν έχω εμπειρία αλλά μου κάνει λογικό καμιά φορά να ακουστεί κάτι. -
Καλή χρονιά!
Κάτοχος ενος 2023 CX-5 AWD MT. Αντιμετωπίζω το εξής και ήθελα να ρωτήσω εάν συμβαίνει και σε άλλους.
Όταν το αυτοκίνητο κινείται με πρώτη, χωρίς πατημένο γκαζι και άρα με τον κινητήρα να κόβει το αυτοκίνητο (πχ κατά την αλλαγή πρώτη - δευτερα σε συνθήκες κίνησης - 5-10 km/h), τη στιγμή που θα πατήσω συμπλέκτη θα ακουστεί ένα τρέμουλο/γουργούρητο μπροστά κάτω από το πατωμα.Η αντιπροσωπεία (που δεν το είχε αντιμετωπίσει ξανά) είπε πως δονείται ο πίσω άξονας μετάδοσης. Το AWD της mazda μεταφέρει πάντα ένα ποσοστό κίνησης (5-10%) και πίσω ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πραγματικά χρειαστεί το awd. Η εξήγηση (την μεταφέρω όπως την κατάλαβα) της αντιπροσωπείας για τον θόρυβο είναι πως αυτό συμβαίνει γιατί τη στιγμη που αποσυμπλέκει το κιβώτιο οι πίσω τροχοί απελευθερώνονται από το κιβώτιο και άρα προσπαθούν να κινηθούν γρηγορότερα από ότι πριν, ενώ το διαφορικό τις "εμποδίζει", οπότε εκείνη ο άξονας δονείται. Συνολικά δεν το θεώρησαν πρόβλημα.
Δε νομίζω οτι δικαιολογείται, ειδικά σε συνθήκες κίνησης με τόσο χαμηλή ταχύτητα οπου το σύστημα ουσιαστικά δε ζορίζεται καθόλου.
Εγω στο Cx30 που ουσιαστικά το ίδιο σύστημα είναι δεν εχω παρατηρήσει ποτε κατι τετοιο.
. -
Η αντιπροσωπεία (που δεν το είχε αντιμετωπίσει ξανά) είπε πως δονείται ο πίσω άξονας μετάδοσης. Το AWD της mazda μεταφέρει πάντα ένα ποσοστό κίνησης (5-10%) και πίσω ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πραγματικά χρειαστεί το awd. Η εξήγηση (την μεταφέρω όπως την κατάλαβα) της αντιπροσωπείας για τον θόρυβο είναι πως αυτό συμβαίνει γιατί τη στιγμη που αποσυμπλέκει το κιβώτιο οι πίσω τροχοί απελευθερώνονται από το κιβώτιο και άρα προσπαθούν να κινηθούν γρηγορότερα από ότι πριν, ενώ το διαφορικό τις "εμποδίζει", οπότε εκείνη ο άξονας δονείται. Συνολικά δεν το θεώρησαν πρόβλημα.
Για να συμβαίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν σημαντικές ανοχές στο σύστημα. Δεν νομίζω πως είναι λογική εξήγηση.
-
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
μηχανικά μπορεί να είναι λογικό, αλλά δεν θα έπρεπε να εχει προβλεφθεί ώστε να μην υπάρχουν οι κραδασμοί, όπως πχ με την απενεργοποίηση κυλίνδρων?
Μου κάνει εντύπωση πως δεν το ειχαν ξαναδει, οπότε μάλλον δεν είναι φυσιολογικό.
Θυμάμαι όταν είχα οδηγήσει τον πισωκινητο άσο το προηγούμενο μοντέλο σε χειροκίνητο ήταν όντως αρκετά αισθητη η δόνηση που μεταφεροταν στον λεβιέ ταχυτήτων στο ρελαντί. Και ήταν ένας από τους λόγους που το απέρριψα γιατί ερχόταν πολύ δόνηση στην καμπίνα όχι από το πάτωμα δεν θυμάμαι αλλά από τον λεβιέ σίγουρα.
δεν αντιμετωπίζω κάποιο τέτοιο πρόβλημα. ο λεβιές δεν μεταφέρει κάτι παραπάνω απο το φυσιολογικό.
Συμφωνώ και με τους υπόλοιπους, δεν νομίζω πως αρκεί η εξήγηση που μου έδωσαν. Θα επιμείνω.
-
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
μηχανικά μπορεί να είναι λογικό, αλλά δεν θα έπρεπε να εχει προβλεφθεί ώστε να μην υπάρχουν οι κραδασμοί, όπως πχ με την απενεργοποίηση κυλίνδρων?
Μου κάνει εντύπωση πως δεν το ειχαν ξαναδει, οπότε μάλλον δεν είναι φυσιολογικό.
δεν αντιμετωπίζω κάποιο τέτοιο πρόβλημα. ο λεβιές δεν μεταφέρει κάτι παραπάνω απο το φυσιολογικό.
Συμφωνώ και με τους υπόλοιπους, δεν νομίζω πως αρκεί η εξήγηση που μου έδωσαν. Θα επιμείνω.
Πολύ σημαντικό: Να το γράψουν στις παρατηρήσεις "μηχανογραφικά" ώστε να είναι στο σύστημα.
Από κατανάλωση που κυμαίνεται;
-
Πολύ σημαντικό: Να το γράψουν στις παρατηρήσεις "μηχανογραφικά" ώστε να είναι στο σύστημα.
Από κατανάλωση που κυμαίνεται;ναι, θα το ζητησω.
7.7 lt/100km εχω μικτή με τα περισσότερα χιλιόμετρα σε εθνικη με φυσιολογικούς ρυθμούς (±120km/h).
στην πόλη καίει προφανώς παραπάνω, αλλά αν δεν κολλήσεις στην κίνηση η διαφορά είναι +0,5 ως 1 λίτρο (η απενεργοποίηση κυλίνδρων κανει δουλειά...) -
Αν είχαν κρατήσει τον εξοπλισμό του cx-30 και στο cx-5 θα ήταν μια χαρά, χωρίς ACC στα 36K αυτόματα είναι όχι, υπάρχουν και άλλες επιλογές.
-
Επιθυμητό είναι το ACC αλλά κατά την γνώμη μου δεν αποτελεί από μόνο του λόγω απόρριψης. Στο τέλος της ημέρας η οδηγική αίσθηση και η άνεση είναι το ζητούμενο και αν ισχύουν τα γραφόμενα ελληνικού, ευρωπαϊκου και αμερικάνικου ειδικού τύπου και πολύ σπορτίφ SUV με μοναδικό τιμόνι και ταυτόχρονα άνετο τότε αξίζει σίγουρα ένα test drive
-
κατά την άποψη μου το αυτοκίνητο το παίρνεις για το οδηγάς, όχι για να το βάλεις στον αυτόματο.
Επίσης ευτυχώς ή δυστυχώς ιαπωνικό αυτοκίνητο αντίστοιχης κλάσης, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά δεν βρίσκεις με 38Κ (που κάνει το CX5 με ACC) -
κατά την άποψη μου το αυτοκίνητο το παίρνεις για το οδηγάς, όχι για να το βάλεις στον αυτόματο.
Επίσης ευτυχώς ή δυστυχώς ιαπωνικό αυτοκίνητο αντίστοιχης κλάσης, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά δεν βρίσκεις με 38Κ (που κάνει το CX5 με ACC)Για μένα το αυτοκίνητο το παίρνεις για να μετακινείσαι πρωτίστως. Αν το παίρνεις για να το οδηγάς είσαι ευτυχισμένος χομπίστας με πολυτέλειες μακάρι να μπορούσαν όλοι.
Δεδομένου λοιπόν ότι το παίρνεις για να μετακινείσαι, η ύπαρξη του ACC είναι πλέον σχεδόν μια Στάνταρντ ευκολία η οποία είναι κατ επιλογήν, αν θες το χρησιμοποιείς αν δεν θες οδηγάς χωρίς. Όποτε το να μην μου δίνει αυτήν την επιλογή σε προσιτή τιμή για εμένα είναι deal breaker ιδιαίτερα δε σε ακριβά αυτοκίνητα. Με αλλά λόγια να παραδεχτώ την οδική ανωτερότητα του cx-5, αλλά με 2000cc και χωρίς ACC, Qashqai…
-
Για καποιον που θα κανει πολλα ταξιδια και θελει να εχει την ανεση του ACC ειναι μ@λακια οτι δεν το εχει μεσα απο τις χαμηλοτερες εκδοσεις.
Τωρα αν καποιος δεν ενδιαφερεται τοσο πολυ και τον κερδιζουν αλλα πραγματακια στο αυτοκινητο λογικα θα το προτιμησει.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του με βαση τις αναγκες του.Εγω μεχρι τωρα δεν ειχα ACC. Μπορω να πω οτι στο ταξιδι αφαιρει ενα μεγαλο φορτιο απο τον οδηγο στο να κοβει αν παρουσιαστει λογος και μετα να επιταχυνει ξανα.
Αν με ικανοποιουσε σε αλλα πραγματα μπορει να το παραβλεπα.
Αλλιως θα κοιτουσα την αγορα σε αντιστοιχα αυτοκινητα να δω τι με συμφερει/μου αρεσει περισσοτερο.
Μπαινουν πολλα στη ζυγαρια οταν παμε να αγορασουμε. -
Για καποιον που θα κανει πολλα ταξιδια και θελει να εχει την ανεση του ACC ειναι μ@λακια οτι δεν το εχει μεσα απο τις χαμηλοτερες εκδοσεις.
Τωρα αν καποιος δεν ενδιαφερεται τοσο πολυ και τον κερδιζουν αλλα πραγματακια στο αυτοκινητο λογικα θα το προτιμησει.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του με βαση τις αναγκες του.Εγω μεχρι τωρα δεν ειχα ACC. Μπορω να πω οτι στο ταξιδι αφαιρει ενα μεγαλο φορτιο απο τον οδηγο στο να κοβει αν παρουσιαστει λογος και μετα να επιταχυνει ξανα.
Αλλιως θα κοιτουσα την αγορα σε αντιστοιχα αυτοκινητα να δω τι με συμφερει/μου αρεσει περισσοτερο.
Μπαινουν πολλα στη ζυγαρια οταν παμε να αγορασουμε.Στο Tucson έκανε 540€ μαζί με το σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης σε διασταύρωση... ασυζητητί!
-
Μπαινουν πολλα στη ζυγαρια οταν παμε να αγορασουμε.Στο Tucson έκανε 540€ μαζί με το σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης σε διασταύρωση... ασυζητητί!
Νταξει σε αυτο το κοστος το βαζεις προφανως.
Στη Mazda πρεπει να ανεβεις σε εκδοση γιατι δεν το δινει σαν πακετο επιλογης.
Εκτος και αν μπορει να γινει κατι στην αντιπροσωπεια που δεν το γνωριζω εγω...αλλα μου φαινεται δυσκολο.
Εγω στην αντιπροσωπεια πηγα περισσοτερο διαβασμενος απο τον πωλητη.
Mazda CX5