-
Για καποιον που θα κανει πολλα ταξιδια και θελει να εχει την ανεση του ACC ειναι μ@λακια οτι δεν το εχει μεσα απο τις χαμηλοτερες εκδοσεις.
Τωρα αν καποιος δεν ενδιαφερεται τοσο πολυ και τον κερδιζουν αλλα πραγματακια στο αυτοκινητο λογικα θα το προτιμησει.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του με βαση τις αναγκες του.Εγω μεχρι τωρα δεν ειχα ACC. Μπορω να πω οτι στο ταξιδι αφαιρει ενα μεγαλο φορτιο απο τον οδηγο στο να κοβει αν παρουσιαστει λογος και μετα να επιταχυνει ξανα.
Αν με ικανοποιουσε σε αλλα πραγματα μπορει να το παραβλεπα.
Αλλιως θα κοιτουσα την αγορα σε αντιστοιχα αυτοκινητα να δω τι με συμφερει/μου αρεσει περισσοτερο.
Μπαινουν πολλα στη ζυγαρια οταν παμε να αγορασουμε.Στο Tucson έκανε 540€ μαζί με το σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης σε διασταύρωση... ασυζητητί!
Νταξει σε αυτο το κοστος το βαζεις προφανως.
Στη Mazda πρεπει να ανεβεις σε εκδοση γιατι δεν το δινει σαν πακετο επιλογης.
Εκτος και αν μπορει να γινει κατι στην αντιπροσωπεια που δεν το γνωριζω εγω...αλλα μου φαινεται δυσκολο.
Εγω στην αντιπροσωπεια πηγα περισσοτερο διαβασμενος απο τον πωλητη.Το γνωρίζω από 1ο χέρι επειδή όλα μου τα αυτοκίνητα ήταν Ιαπωνικά. Μέγα φάουλ να μην προσφέρουν κάποιο customization στον πελάτη. Από την άλλη, οι Κορεάτες στα δίνουν (σχεδόν) όλα απο την μεσαία έκδοση για να επιλέξεις.
-
Για καποιον που θα κανει πολλα ταξιδια και θελει να εχει την ανεση του ACC ειναι μ@λακια οτι δεν το εχει μεσα απο τις χαμηλοτερες εκδοσεις.
Τωρα αν καποιος δεν ενδιαφερεται τοσο πολυ και τον κερδιζουν αλλα πραγματακια στο αυτοκινητο λογικα θα το προτιμησει.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του με βαση τις αναγκες του.Εγω μεχρι τωρα δεν ειχα ACC. Μπορω να πω οτι στο ταξιδι αφαιρει ενα μεγαλο φορτιο απο τον οδηγο στο να κοβει αν παρουσιαστει λογος και μετα να επιταχυνει ξανα.
Αν με ικανοποιουσε σε αλλα πραγματα μπορει να το παραβλεπα.
Αλλιως θα κοιτουσα την αγορα σε αντιστοιχα αυτοκινητα να δω τι με συμφερει/μου αρεσει περισσοτερο.
Μπαινουν πολλα στη ζυγαρια οταν παμε να αγορασουμε.Στο Tucson έκανε 540€ μαζί με το σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης σε διασταύρωση... ασυζητητί!
Νταξει σε αυτο το κοστος το βαζεις προφανως.
Στη Mazda πρεπει να ανεβεις σε εκδοση γιατι δεν το δινει σαν πακετο επιλογης.
Εκτος και αν μπορει να γινει κατι στην αντιπροσωπεια που δεν το γνωριζω εγω...αλλα μου φαινεται δυσκολο.
Εγω στην αντιπροσωπεια πηγα περισσοτερο διαβασμενος απο τον πωλητη.Το γνωρίζω από 1ο χέρι επειδή όλα μου τα αυτοκίνητα ήταν Ιαπωνικά. Μέγα φάουλ να μην προσφέρουν κάποιο customization στον πελάτη. Από την άλλη, οι Κορεάτες στα δίνουν (σχεδόν) όλα απο την μεσαία έκδοση για να επιλέξεις.
Ειναι μεγαλη κουβεντα αυτο...παιζει ρολο το μοντελο και ποσες εκδοσεις εχει.
Π.χ στο CX-30 απο την πρωτη εκδοση ειναι αρκετα φορτωμενο με ACC μεσα ας πουμε.
Στο CX-5 ειναι διαφορετικη η κατασταση και εχει περισσοτερες εκδοσεις.
Σε ολα αυτα να προσθεσουμε και τον εισαγωγεα που πολλες φορες κανει τα δικα του. -
Μου κάνει εντύπωση που στη mazda διαθέτουν αυτοκίνητο με ελλείψεις στην ηλεκτρονική σουίτα έστω και στη βασική έκδοση
Στο cc λ.χ. έχει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα από την βασική έκδοση (4 εκδόσεις υπάρχουν), δηλαδή lane assist, acc, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με αυτόματο ελιγμό κλπ. δηλαδή τα πάντα και η παραμετροποίηση στις επόμενες εκδόσεις αφορά μόνο ζητήματα αισθητικής και λειτουργικότητας (αυτοματισμοί σε πορτ μπαγκαζ, φώτα led κλπ.
Η παραμετροποίηση σε ζητήματα ασφάλειας μου θυμίζει αγορά γερμανικού που στην βασική έκδοση αγοράζεις τα απολύτως βασικά -
Μου κάνει εντύπωση που στη mazda διαθέτουν αυτοκίνητο με ελλείψεις στην ηλεκτρονική σουίτα έστω και στη βασική έκδοση
Στο cc λ.χ. έχει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα από την βασική έκδοση (4 εκδόσεις υπάρχουν), δηλαδή lane assist, acc, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με αυτόματο ελιγμό κλπ. δηλαδή τα πάντα και η παραμετροποίηση στις επόμενες εκδόσεις αφορά μόνο ζητήματα αισθητικής και λειτουργικότητας (αυτοματισμοί σε πορτ μπαγκαζ, φώτα led κλπ.
Η παραμετροποίηση σε ζητήματα ασφάλειας μου θυμίζει αγορά γερμανικού που στην βασική έκδοση αγοράζεις τα απολύτως βασικάΛογω πολλων εκδοσεων οι πρωτες 2 ειναι οι φτωχες και οι 3 τελευταιες οι φορτωμενες.
Αυτοματη πεδηση προφανως και εχει.Tου CX-30 οπως βλεπεις ειναι διαφορετικη η προσεγγιση...
-
Η παραμετροποίηση σε ζητήματα ασφάλειας μου θυμίζει αγορά γερμανικού που στην βασική έκδοση αγοράζεις τα απολύτως βασικάΤο ίδιο συμβαίνει εδώ και χρόνια σε όλα τα σύγχρονα Toyota: πλήρης πλατφόρμα συστημάτων ασφαλείας ADAS από την πιο βασική έκδοση, τα οποία στις πιο πλούσιες εκδόσεις είναι κάποιες φορές πιο εμπλουτισμένα/παραμετροποιήσιμα.
-
Μια σημειωση για την κουβεντα...το CX-5 ειναι κατηγορια RAV4 και οχι CC.
Ξερετε με ποσα ξεκιναει το RAV4 ετσι?
Επισης με ποσα ξεκιναει το Mazda και τι παιρνεις στα χρηματα της πρωτης εκδοση του RAV4.
Απλα αν ειναι να συγκριθει με το σωστο αντιπαλο στην κατηγορια και οχι μια κατηγορια κατω. -
Το γνωρίζω από 1ο χέρι επειδή όλα μου τα αυτοκίνητα ήταν Ιαπωνικά. Μέγα φάουλ να μην προσφέρουν κάποιο customization στον πελάτη. Από την άλλη, οι Κορεάτες στα δίνουν (σχεδόν) όλα απο την μεσαία έκδοση για να επιλέξεις.
Σε μεγαλες αγορες (πχ Γερμανια) δινουν δυνατοτητα παραμετροποιησης και στα Ιαπωνικα
-
Η παραμετροποίηση σε ζητήματα ασφάλειας μου θυμίζει αγορά γερμανικού που στην βασική έκδοση αγοράζεις τα απολύτως βασικάΤο ίδιο συμβαίνει εδώ και χρόνια σε όλα τα σύγχρονα Toyota: πλήρης πλατφόρμα συστημάτων ασφαλείας ADAS από την πιο βασική έκδοση, τα οποία στις πιο πλούσιες εκδόσεις είναι κάποιες φορές πιο εμπλουτισμένα/παραμετροποιήσιμα.
Ειναι γιατι τα Τoyota ειναι για συνταξιουχους με μειωμενα αντανακλαστικα. Τα Mazda ειναι για νεους που ολα λειτουργουν
-
Επισης με ποσα ξεκιναει το Mazda και τι παιρνεις στα χρηματα της πρωτης εκδοση του RAV4.
Απλα αν ειναι να συγκριθει με το σωστο αντιπαλο στην κατηγορια και οχι μια κατηγορια κατω.Μεγάλη κουβέντα η σύγκριση οποιονδήποτε SUV με τον εμπορικό ηγέτη της κατηγορίας RAV4, με 1εκ.+ πωλήσεις παγκοσμίως καθε χρόνο.
Ως δίλιτρο βενζίνη το RAV ξεκινούσε κάτω από 30.
Διαθεσιμο πλεον μονο ως 2.5 υβριδικό, με 38 παίρνεις αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, αυτόματο, made in Japan, με όλα τα συστήματα ασφαλείας, εγγύηση, αξιοπιστία, μεταπώληση κλπ. κλπ.
Προσωπικά, δεν με τρελαίνει σχεδιαστικά, ούτε θα εμπλεκα με τόσα κυβικά.
Να είναι καλά η Ψωροκώσταινα με το φορολογικό σύστημά της, που αντί να επιδοτεί τα HEV, για να ξεβρωμισει λίγο ο τοπος, τα φορολογεί με τα κυβικά τους... -
Απλα αν ειναι να συγκριθει με το σωστο αντιπαλο στην κατηγορια και οχι μια κατηγορια κατω.Μεγάλη κουβέντα η σύγκριση οποιονδήποτε SUV με τον εμπορικό ηγέτη της κατηγορίας RAV4, με 1εκ.+ πωλήσεις παγκοσμίως καθε χρόνο.
Διαθεσιμο πλεον μονο ως 2.5 υβριδικό, με 38 παίρνεις αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, αυτόματο, made in Japan, με όλα τα συστήματα ασφαλείας, εγγύηση, αξιοπιστία, μεταπώληση κλπ. κλπ.
Να είναι καλά η Ψωροκώσταινα με το φορολογικό σύστημά της, που αντί να επιδοτεί τα HEV, για να ξεβρωμισει λίγο ο τοπος, τα φορολογεί με τα κυβικά τους...Δεν μιλαω γενικα και ιστορικα τι εχει κανει το RAV4.
Απλη αναφορα στο τωρα κοιτωντας τους καταλογους.
Και ο,τι συγκριναμε αλλες κατηγοριες.
Τουλαχιστον μπορει καποιος να παρει απο 29Κ ενα μεγαλο SUV, ποιοτικο που θα αντεξει στα χρονια.
Τωρα αν θελει μπορει να δωσει κατι παραπανω για το εξτρα βαλιου που λενε.
Μιλαμε για το 2024 που ενα μικρο αυτοκινητο εχει ~18-20Κ.
Τρελα!!!!Για φορολογικο συστημα δεν αξιζει να μιλησουμε...
-
Να είναι καλά η Ψωροκώσταινα με το φορολογικό σύστημά της, που αντί να επιδοτεί τα HEV, για να ξεβρωμισει λίγο ο τοπος, τα φορολογεί με τα κυβικά τους...Δεν μιλαω γενικα και ιστορικα τι εχει κανει το RAV4.
Τουλαχιστον μπορει καποιος να παρει απο 29Κ ενα μεγαλο SUV, ποιοτικο που θα αντεξει στα χρονια.
Ούτε εγώ μιλάω ιστορικά, για το τώρα μιλάω: Το RAV4 είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο παγκοσμίως, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και κατηγορίας, για τα έτη 2021 και 2022, ίσως και για το 2023.
Ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόμη και το διαχρονικό best seller και λαϊκό αυτοκίνητο Corolla.
https://www.thedrive.com/news/toyota-rav4-was-the-worlds-best-selling-car-in-2022-study
https://www.motor1.com/news/666049/toyota-rav4-best-selling-2022/
Κατά τα λοιπά, δεν διαφωνώ ότι ένα διλιτρο CX-5 μου μοιάζει πιο λογική αγορά από ένα διλιτρο CX-30. -
Ούτε εγώ μιλάω ιστορικά, για το τώρα μιλάω: Το RAV4 είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο παγκοσμίως, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και κατηγορίας, για τα έτη 2021 και 2022, ίσως και για το 2023.
Ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόμη και το διαχρονικό best seller και λαϊκό αυτοκίνητο Corolla.
https://www.thedrive.com/news/toyota-rav4-was-the-worlds-best-selling-car-in-2022-study
https://www.motor1.com/news/666049/toyota-rav4-best-selling-2022/
Κατά τα λοιπά, δεν διαφωνώ ότι ένα διλιτρο CX-5 μου μοιάζει πιο λογική αγορά από ένα διλιτρο CX-30.Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει για την αυτοκινητοβιομηχανία.
Εδώ που μετράνε και το ευρώ ξαναλέω ότι αγοράζεις με 29Κ SUV ενώ το φθηνότερο αυτή την στιγμή RAV κοστίζει 38Κ.Εγώ πάντως αγόρασα cx-30 αντί CX-5 γιατί για εμένα ήταν πιο λογική αγορά.
Άλλη χρήση το ένα άλλη η άλλη.
Με τα συν και τα πλην όπως όλα. -
Να είναι καλά η Ψωροκώσταινα με το φορολογικό σύστημά της, που αντί να επιδοτεί τα HEV, για να ξεβρωμισει λίγο ο τοπος, τα φορολογεί με τα κυβικά τους...μονο που ειναι χειροτερο ξεκαβλωμα και απο σιτζιρι
παιζει να μην εχω οδηγησει πιο βαρετο και εχω φτασει μεχρι 302 και μαγκιρους
πηγα καποτες να το παρω και βγηκα με χαλασμενη γευση, σαν να ειχα φαει αχυρα
οποτε ακυρωθηκε και χαθηκαν και καποια γιουρατο πηρε και ενα φιλαρακι σε φεβ και ψαχνει τωρα αλλον στην εταιρεια να το ξεφορτωσει...
-
Να είναι καλά η Ψωροκώσταινα με το φορολογικό σύστημά της, που αντί να επιδοτεί τα HEV, για να ξεβρωμισει λίγο ο τοπος, τα φορολογεί με τα κυβικά τους...μονο που ειναι χειροτερο ξεκαβλωμα και απο σιτζιρι
παιζει να μην εχω οδηγησει πιο βαρετο και εχω φτασει μεχρι 302 και μαγκιρους
πηγα καποτες να το παρω και βγηκα με χαλασμενη γευση, σαν να ειχα φαει αχυρα
οποτε ακυρωθηκε και χαθηκαν και καποια γιουρατο πηρε και ενα φιλαρακι σε φεβ και ψαχνει τωρα αλλον στην εταιρεια να το ξεφορτωσει...
Γνωστή η συμπάθειά σου για τα Toyota...
Μάλλον οι 1 εκ. που το αγοραζουν κάθε χρόνο είναι "ντεκαβλέ" και τους έχει κάνει μάγια η Toyota.
Το "σιτζιρι" τι είναι; Μήπως καινούριο παρατσούκλι για το αγαπημένο σου C-HR; -
Εδώ που μετράνε και το ευρώ ξαναλέω ότι αγοράζεις με 29Κ SUV ενώ το φθηνότερο αυτή την στιγμή RAV κοστίζει 38Κ.
Καμία σχέση το ένα με το άλλο νομίζω.
Δίλιτρο χειροκίνητο συμβατικό βενζίνης με 165 άλογα με 2,5 λιτρο αυτόματο υβριδικό με 218 άλογα.Εγώ πάντως αγόρασα cx-30 αντί CX-5 γιατί για εμένα ήταν πιο λογική αγορά.
Με τα συν και τα πλην όπως όλα.Το "λογική αγορά" το είπα με την έννοια ότι αν αγόραζα δίλιτρο SUV θα προτιμούσα ένα κλασικό μεσαίο, αντί για ένα μικρομεσαίο.
Όπως τη βρίσκει ο καθένας, ανάλογα με τα γούστα και την τσέπη του προφανώς. -
Ποιος να αγορασει 2500κυβικα ? 2λιτρο και με το ζορι
-
Εδώ που μετράνε και το ευρώ ξαναλέω ότι αγοράζεις με 29Κ SUV ενώ το φθηνότερο αυτή την στιγμή RAV κοστίζει 38Κ.
Καμία σχέση το ένα με το άλλο νομίζω.
Δίλιτρο χειροκίνητο συμβατικό βενζίνης με 165 άλογα με 2,5 λιτρο αυτόματο υβριδικό με 218 άλογα.Εγώ πάντως αγόρασα cx-30 αντί CX-5 γιατί για εμένα ήταν πιο λογική αγορά.
Με τα συν και τα πλην όπως όλα.Το "λογική αγορά" το είπα με την έννοια ότι αν αγόραζα δίλιτρο SUV θα προτιμούσα ένα κλασικό μεσαίο, αντί για ένα μικρομεσαίο.
Όπως τη βρίσκει ο καθένας, ανάλογα με τα γούστα και την τσέπη του προφανώς.Είναι θέμα και οδηγικων προτεραιοτήτων.
Αλλιώς πας με το RAV/CX-5 και αλλιώς με ένα CX-30/CHR. Το ψψ δεν το βάζω στην δεύτερη κατηγορία οδηγικά. -
@alexandros-k said in Mazda CX5:
Ποιος να αγορασει 2500κυβικα ? 2λιτρο και με το ζορι
Κι όμως πουλάει, μέχρι τον Νοέμβριο είχαν πουληθεί μέσα στη χρονιά 418 RAV4, τα περισσότερα πιθανότατα leasing.
Προσωπικά, δεν θα εμπλεκα ούτε με διλιτρο. Το έκανα μία φορά στο παρελθόν και το μετάνιωσα.
Πάντως, αν είναι να ανέβει κάποιος στα 2500cc, παίρνει Lexus NX, κατά προτίμηση leasing για να μην το παντρευτεί. -
-
Καλημέρα σε όλους,
Με ενδιαφέρει η αγορά του CX5 diesel στα 150 άλογα μηχανικό κιβώτιο και ήθελα να ρωτήσω εάν υφίσταται κάποια διαφορά από άποψη αξιοπιστίας ανάμεσα στους βενζινοκινητήρες και τους diesel της Mazda.
Επίσης, άλλο ένα θέμα είναι που με ενδιαφέρει είναι η τετρακίνηση. Αν και στην χειρότερη να πάρω κανένα χωματόδρομο για καμιά κρυμμένη παραλία, θεωρείτε ότι αξίζει η τετρακίνηση στην περίπτωση αυτή ή είναι μια περιττή πολυτέλεια; Προσθέτει πιστεύετε σε ένα τέτοιο όχημα επιπλέον ασφάλεια κινούμενο σε άσφαλτο;
Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.
Ευχαριστώ πολύ!
Mazda CX5