-
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
4Τ - Τα B-SUV της ελληνικής αγοράς
Συγνώμη αλλά δεν είχαν μία φωτογραφία του Captur II να βάλουν;
Ναι και βρήκαν captur με μάσκα του RS που δεν θα περάσει καν από Ελλάδα , κατά τα άλλα πανάκριβο και αυτό πλέον το lpg στην βασική 21.180 χωρίς χρέωση στην διχρωμία - οκ αυτή με λίγο παζάρι θα την κάνουν δώρο ή θα χρεώσουν μόνο το μεταλλικό- χωρίς φακέλους , έξοδα προετοιμασίας κτλ όταν εγώ το πήρα 21.000 με ΌΛΑ μέσα σε dynamic .
Επίσης και το Focus που είχα ταμπούρα είχε πίσω και δεν με κρέμασε πουθενά , άσε που κάνεις και οικονομία στα πίσω φρένα -
Αν κάποιος θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο για να το κρατήσει αρκετά χρόνια και κάνει και πολλά χιλιόμετρα καλύτερα να επιλέξει αυτοκίνητο με δισκόφρενα πίσω.
Τα ταμπούρα μπορεί να είναι μία καλή και φτηνή λύση πέδησης αλλά η συντήρηση τους είναι μανίκι. Θέλει καλό συνεργείο φρένων που να μην φοβούνται την μουντζούρα και να έχουν χρόνο να διαθέσουν.
Επίσης από την δική μου εμπειρία αν σπάσει κάποιο ελατήριο σε ταμπούρο (το οποίο δεν είναι απίθανο σενάριο) τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ και τα κόστη αποκατάστασης είναι μεγάλα. Αν υπάρχει πρόβλημα σε ταμπούρο, τότε αυτό προκαλεί πρόβλημα και στα μπροστινά φρένα και στα λάστιχα και στο τιμόνι (ευθυγράμμιση) αφού δεν γίνεται σωστή πέδηση.
Για μένα δισκόφρενα μπρος-πίσω μόνο και μόνο για ποιο εύκολη συντήρηση. Τα περισσότερα αυτοκίνητα με ταμπούρα πίσω αμφιβάλλω αν ποτέ περνούν από συντήρηση (άνοιγμα το πολύ κάθε 30000χλμ για καθαρισμό, έλεγχο κλπ...).
-
Εύκολη είναι η συντήρηση (είχα αμάξια με ταμπούρα, π.χ. Panda) σε έναν καλό φρενά (αρκετοί ειδικά στην περιοχή μας) με €20/χρόνο είσαι κομπλέ.
Ένας άλλος λόγος που προτιμώνται τα ταμπούρα είναι το χαμηλότερο βάρος και έτσι παίζουν και αυτά το ρόλο τους στις εκπομπές CO2.
-
στορμ μάλλον το αντίθετο , πιο εύκολο να σου στραβώσουν οι δισκόπλακες από το να σου ξεχειλώσουν τα ταμπούρα , πολύ πιο συχνή αλλαγή σε τακάκια από τι σε σιαγόνες ,
-
Μια χαρά είναι τα ταμπούρα για τέτοια αυτοκίνητα που συζητάμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα φοβάται κάποιος. Τα αυτοκίνητσ με μπροστινή κίνηση και τη μηχανή μπροστά φρενάρουν κυρίως με τα μπροστινά δισκόφρενα.
Για το συμφουρίτη όμως που ανεβοκατεβαίνει στο βουνό, αν μπορεί προληπτικά ας τα αποφύγει, γιατί ζεσταίνονται εύκολα. -
Ο Στορμ εννοεί ότι δεν ασχολούνται με τα ταμπούρα στα εξουσιοδοτημένα και έχει δίκιο, οπότε ξαφνικά χαλάνε και μένεις χωρίς φρένα (το έχω πάθει). Αλλά βρίσκεις ένα καλό φρενά (ή έστω ένα συνεργείο) και σου κάνει έλεγχο κάθε χρόνο με €20 έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Εύκολη είναι η συντήρηση (είχα αμάξια με ταμπούρα, π.χ. Panda) σε έναν καλό φρενά (αρκετοί ειδικά στην περιοχή μας) με €20/χρόνο είσαι κομπλέ.
Ένας άλλος λόγος που προτιμώνται τα ταμπούρα είναι το χαμηλότερο βάρος και έτσι παίζουν και αυτά το ρόλο τους στις εκπομπές CO2.
Φάνη αυτό με το βάρος το έχεις ξαναπεί και δεν ισχύει. Και αν ίσχυε σε κάποιο συγκεκριμένο αμάξι θα ήταν εξαίρεση. Τα δισκόφρενα είναι πολύ ελαφρύτερα από τα ταμπούρα.
-
@dimitriscsd said in SUV/Crossovers Forum:
Φάνη αυτό με το βάρος το έχεις ξαναπεί και δεν ισχύει. Και αν ίσχυε σε κάποιο συγκεκριμένο αμάξι θα ήταν εξαίρεση. Τα δισκόφρενα είναι πολύ ελαφρύτερα από τα ταμπούρα.
- Δεν το λέω εγώ, αλλά η Ρενώ και η Φορντ.
- Το λένε συνολικά, γιατί όταν έχεις δισκόφρενα έχεις και έξτρα κύκλωμα για το χειρόφρενο ενώ με τα ταμπούρα όχι. Οπότε το συνολικό βάρος είναι μεγαλύτερο με τα δισκόφρενα.
ΥΓ: Πάντως εγώ που έχω σηκώσει και τα 2, είναι σαφώς πιο βαριά τα δισκόφρενα (μαζί με την δαγκάνα και την βάση) και επίσης για το ίδιο αυτοκίνητο τα δισκόφρενα είναι μεγαλύτερα από τα ταμπούρα.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
@dimitriscsd said in SUV/Crossovers Forum:
- Δεν το λέω εγώ, αλλά η Ρενώ και η Φορντ.
- Το λένε συνολικά, γιατί όταν έχεις δισκόφρενα έχεις και έξτρα κύκλωμα για το χειρόφρενο ενώ με τα ταμπούρα όχι. Οπότε το συνολικό βάρος είναι μεγαλύτερο με τα δισκόφρενα.
ΥΓ: Πάντως εγώ που έχω σηκώσει και τα 2, είναι σαφώς πιο βαριά τα δισκόφρενα (μαζί με την δαγκάνα και την βάση) και επίσης για το ίδιο αυτοκίνητο τα δισκόφρενα είναι μεγαλύτερα από τα ταμπούρα.
Επίσης, πέρα από την διαφορά βάρους, υπάρχει και διαφορά στο βάρος που περιστρέφεται μαζί με τον τροχό. Στα δισκόφρενα περιστρέφεται ο δίσκος, ενώ στα ταμπούρα ολόκληρο το εξωτερικό καπάκι.
-
Όταν εν ετει 2022 μιλάμε ακόμα για ταμπουρα, αλογόνου, έλλειψη συνδεσιμότητας, κάτι κάνουμε λάθος.
-
@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
Όταν εν ετει 2022 μιλάμε ακόμα για ταμπουρα, αλογόνου, έλλειψη συνδεσιμότητας, κάτι κάνουμε λάθος.
Για τα led παντως κάπου διάβασα ότι είναι πιο επικίνδυνα το βράδυ, ισχυει; Τα ταμπουρα το χειρότερο είναι ότι δε μπορείς ουτε να τα αντικαταστήσεις ,θες ολόκληρο πίσω αξονα νομιζω.
-
Είναι οι δίσκοι καλύτεροι; Ναι, είναι! Είναι τα τάμπουρα ανεπαρκή; Όχι, δε είναι. Σε Focus με τάμπουρα πίσω φρέναρα για συνεχόμενους γύρους στην πίστα των Σερρών από τα 160 στα 80 για την Κ1 και τα φρένα δεν καταλάβανε τίποτα!
Πάντως στην συντήρηση είναι πανεύκολα και πάμφτηνα. Έναν καθαρισμό θέλουν μια φορά στα 100-150 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πάρω αυτοκίνητο με ταμπουρα.
-
@nicolas1988 said in SUV/Crossovers Forum:
@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
Για τα led παντως κάπου διάβασα ότι είναι πιο επικίνδυνα το βράδυ, ισχυει; Τα ταμπουρα το χειρότερο είναι ότι δε μπορείς ουτε να τα αντικαταστήσεις ,θες ολόκληρο πίσω αξονα νομιζω.
Όχι δεν ισχύει. Αν οδηγήσεις αυτοκίνητο με LED, εργοστασιακά όχι πατέντα από τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, δε θα θέλεις να ξαναδείς φανάρι αλογόνου.
-
Τα ταμπούρα στους ΠΙΣΩ τροχούς έχουν ΔΥΣΤΗΧΩΣ επιστρατευτεί από πολλούς κατασκευαστές για μείωση κόστους σε πάρα πολλά αυτοκίνητα. Ουτε εμένα μου αρέσει αλλά.....
φρενάρουν μια χαρά και δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα είναι καθαρά ψυχολογικό. Εχω οδηγησει το 125 PUMA και φρενάρει πάρα πολύ καλά.
Όπως είπε και ο Φανης και ημιάκαμπτο βάζουν πλέον και σε μεγαλύτερης κατηγορίας οχήματα και ταμπούρα σε πολλά. Και τα 2 μια χαρά κάνουν την δουλειά ασφαλέστατα. Προφανώς να έχεις δισκόφρενα πίσω και ανεξάρτητες αναρτήσεις είναι καλύτερο αλλά επικύνδινο δεν είναι τίποτα από τα 2.
Στην συντήρηση είναι πολύ πιο απλό και εύκολο το ταμπούρο και λιγότερες οι ζημιές που μπορεί να βγάλει. Πολύ πιο εύκολα στραβώνει δισκόπλακα.
-
@cirus said in SUV/Crossovers Forum:
Του λείπουν μόνο ψηφιακός πινακας οργάνων (έχει αναλογικό) και δεν έχει GPS χαρτες (έχει όμως android auto οπότε βλέπεις χαρτες από το κινητό) που δεν είναι ελείψεις ασφαλείας οπότε ισχύει το 5 αστέρια.
Σίγουρο ότι δεν έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων;
Εγώ νομίζω ότι έχει.ναι σιγουρο. Το design ΔΕΝ εχει:
Η νέα έκδοση ST-Line Design βασίζεται στην ήδη ολοκληρωμένη σειρά ST-Line, διαθέτοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ, αλλά και μία πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.
Με έβαλες σε πειρασμό γιατί ψάχνω ετοιμοπαραδοτο ωστόσο με λίγη αναζήτηση βρήκα ότι έχει ταμπουρα!! πίσω ακόμη κ η st line design. Επίσης δεν μπορείς φυσικά να προσθέσεις driver assistance pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cc κ blind spot..
Τιποτα δεν μπορείς να προσθέσεις. Ειναι μόνο ετοιμοπαράδοτα με συγκεκρισμένο εξοπλισμό.
Αν όλα τα άλλα σου κάνουν ΜΗΝ σε αποτρέπουν τα ταμπούρα. Πολύ καλά φρενάρει το αυτοκίνητο. Ειναι καθαρά ψυχολογικό (και μενα με χαλάει που βάζουν ταμπούρα πλέον πολλοί κατασκευαστές) είναι πολύ καλά τα φρένα του. Για ότι άλλο δεν σου κάνει το δέχομαι.
-
Τεστ δοκιμή για να δω αν ποσταρει φωτογραφίες.
Πάρτε το....
-
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Πάρτε το....
ΠΑΝΑΓΙΑ μου.....
Γρήγορα να στο χαλάσουμε πάλι να ΜΗΝ μπορείς να ποστάρεις εαν είναι να ποστάρεις τέτοια...χέστηκα πάνω μου από την τρομάρα...έλεος!!! -
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
Πάρτε το....
οχι ρε φίλε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ξανακλείστε του το αμεσα
-
Ένας παλιός συμφορουμίτης που δεν γράφει πλέον, είχε πολύ περίεργο γούστο στα αυτοκίνητα, σαν το δικό σου περίπου lap. Έλεγε λοιπόν ότι τα πολύ άσχημα αυτοκίνητα γίνονται συμπαθή επειδή τα βλέπεις σαν το ασχημόπαπο που κανείς δεν γουστάρει.
-
Του λείπουν μόνο ψηφιακός πινακας οργάνων (έχει αναλογικό) και δεν έχει GPS χαρτες (έχει όμως android auto οπότε βλέπεις χαρτες από το κινητό) που δεν είναι ελείψεις ασφαλείας οπότε ισχύει το 5 αστέρια.
Σίγουρο ότι δεν έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων;
Εγώ νομίζω ότι έχει.ναι σιγουρο. Το design ΔΕΝ εχει:
Η νέα έκδοση ST-Line Design βασίζεται στην ήδη ολοκληρωμένη σειρά ST-Line, διαθέτοντας πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικό πίνακα οργάνων, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ, αλλά και μία πλούσια σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της υποβοήθησης έναντι σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού.
Με έβαλες σε πειρασμό γιατί ψάχνω ετοιμοπαραδοτο ωστόσο με λίγη αναζήτηση βρήκα ότι έχει ταμπουρα!! πίσω ακόμη κ η st line design. Επίσης δεν μπορείς φυσικά να προσθέσεις driver assistance pack που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cc κ blind spot..
Τιποτα δεν μπορείς να προσθέσεις. Ειναι μόνο ετοιμοπαράδοτα με συγκεκρισμένο εξοπλισμό.
Αν όλα τα άλλα σου κάνουν ΜΗΝ σε αποτρέπουν τα ταμπούρα. Πολύ καλά φρενάρει το αυτοκίνητο. Ειναι καθαρά ψυχολογικό (και μενα με χαλάει που βάζουν ταμπούρα πλέον πολλοί κατασκευαστές) είναι πολύ καλά τα φρένα του. Για ότι άλλο δεν σου κάνει το δέχομαι.
Αν δεν έχεις πίσω πολλαπλών αλλα ημιακαμπτο όλοι ξέρουμε τι χάνεις, αντίστοιχα είναι λοιπόν κ η σύγκριση ταμπουρα δισκοφρενα, ότι δίνεις παίρνεις. Απλα δέχομαι να θυσιασω multimedia κάμερες navigation ιστορίες όλα Όχι όμως εκπτώσεις στα φρενα
SUV/Crossovers Forum