Jul 7, 2021, 3:24 PM

Η λογίστρια μου επίσης μου είπε πρώτα να δω αν με συμφέρει το λήζινγκ οικονομικά, γιατί αρκετές φορές ακόμα και με τη φορολογία μεσα, η ιδιωτική αγορά συμφέρει αν μπορείς να πάρεις με μετρητά - και τελικά αποφάσισα να παντρευτώ το νέο αυτοκίνητο μέχρι το 2030 και να δω τότε. Ελπίζω να μου βγει 🙂

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΛΗΖΙΝΓΚ. ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΙΚΑΝΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΛΗΖΙΝΓΚ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΑΓΙΟΥ. ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ 'ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΜΑΞΙ' ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 7-10%. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.

Πάντως αν έχεις και στο παρελθόν και τώρα πελάτες μακριά από την έδρα μου φαίνεται ότι στο πνεύμα του νόμου είσαι μέσα. Αν ένα μήνα δε σου κάτσει νομίζω είναι λογικό. Αν θες να έχεις πειστήρια το μήνα που δεν εχεις μακρινούς πελάτες μη βάζεις βενζίνες στα έξοδα για να υπάρχει σύνδεση.

Βρες κάποιον καλύτερο λογιστή να παίρνεις συμβουλές, γιατί ότι και να λέμε εδώ μέσα τελικός υπεύθυνος είσαι εσυ αν σε τσιμπήσει η εφορία.