-
Νομίζω σήμερα τα euro4 στην Ελλάδα έχουν απαγορευτεί από το κέντρο των δύο μεγάλων πόλεων.
Το πρόβλημα είναι στα Νοχ των diesel χωρίς σύστημα adblue.
Κάθε χρόνο διάφορες πόλεις στην Ευρώπη στις LEZ κόβουν τα diesel χωρίς adblue. Ξεκίνησαν οι συζητήσεις ακόμα και για euro6 χωρίς adblue!
Τα euro 5 έχουν απαγορευτεί σε αρκετά κέντρα ευρωπαϊκών πόλεων. Οπότε φαίνεται ποια είναι η τάση
Εαν δεν πρόκειται να μπεις ποτέ και δεν σε νοιάζει η μεταπώληση, οκ μικρό το κακό -
@civil357 said in Mitsubishi ASX Crossover:
Σχετικά με το θέμα του ιστορικού φίλος πλήρωσε το παρακάτω ( νομίζω 10-15 € ) και έμεινε ευχαριστημένος. Του έδωσε αναλυτικό ιστορικό όσο το αυτοκίνητο ήταν σε επίσημο δίκτυο. Δε θυμάμαι περισσότερα, αν είναι να ρωτήσω
https://www.autodna.com/Ευχαριστώ, θα το χρησιμοποιήσω. Μια γρήγορη επίσκεψη που έκανα στη σελίδα δεν είδα τπτ για χρέωση αλλά και να ζητήσει 10-15€ αξίζει ώστε να ξέρεις τι πας να πάρεις.
Σχετικα με τις απαγορεύσεις diesel. Στην Ελλάδα επετράπει το 2011 η κίνηση diesel στο κέντρο Αθήνας Θεσσκης για οχήματα euro 5 και πάνω. Τα άλλα αν μπαίνουν το κάνουν παράνομα.
Στην Ευρώπη είδα κι εγώ ότι έχουν επιβάλλει απαγόρευση σε euro 5 diesel σε κάποιες μεγάλες πόλεις αλλά και πάλι αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές/δρόμους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι απαγορεύσεις δεν αφορούν τους κατοίκους εκείνης της περιοχής.
-
@ntou said in Mitsubishi ASX Crossover:
@civil357 said in Mitsubishi ASX Crossover:
Σχετικά με το θέμα του ιστορικού φίλος πλήρωσε το παρακάτω ( νομίζω 10-15 € ) και έμεινε ευχαριστημένος. Του έδωσε αναλυτικό ιστορικό όσο το αυτοκίνητο ήταν σε επίσημο δίκτυο. Δε θυμάμαι περισσότερα, αν είναι να ρωτήσω
https://www.autodna.com/Ευχαριστώ, θα το χρησιμοποιήσω. Μια γρήγορη επίσκεψη που έκανα στη σελίδα δεν είδα τπτ για χρέωση αλλά και να ζητήσει 10-15€ αξίζει ώστε να ξέρεις τι πας να πάρεις.
Σχετικα με τις απαγορεύσεις diesel. Στην Ελλάδα επετράπει το 2011 η κίνηση diesel στο κέντρο Αθήνας Θεσσκης για οχήματα euro 5 και πάνω. Τα άλλα αν μπαίνουν το κάνουν παράνομα.
Στην Ευρώπη είδα κι εγώ ότι έχουν επιβάλλει απαγόρευση σε euro 5 diesel σε κάποιες μεγάλες πόλεις αλλά και πάλι αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές/δρόμους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι απαγορεύσεις δεν αφορούν τους κατοίκους εκείνης της περιοχής.
Στην αρχή θα σου βγάλει ένα preview, του τι βρήκε για τι αναφορές βρήκε για το όχημα που ψάχνεις. Μετά για να τις δεις, ξεκλειδώσεις, πρέπει να πληρωθεί. Ελπίζω να μην πάνε στο βροντο τα χρήματα σου,δεν έχω άμεση προσωπική χρήση.
Κύριοι συμφορουμιτες, δίκιο έχετε για τις απαγορεύσεις,τα γνωρίζω, η ένσταση σου μου αφορά το βαθμό που ισχύει,για αυτό έβαλα το σάιτ αυτό,ως ίσως το πιο αξιόπιστο πανευρωπαϊκά για να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται και όχι να διαβάζω "περίεργα" άρθρα.
-
θυμαμαι ο γατος λαθος κατι για τελος 2023 και απαγορευση και σε αθηνα-σαλονικα για γιουρο πεντε?
σε ποσα γιουρα βρισκεις αναλογο βιτ 6αρι? και 2 πανω να ειναι εισαι μια χαρα, δεν θα κλαις θα ελειψεις ανταλλακτικων και θα εχεις και μεταπωληση....
asx θα επαιρνα μονο το 2.2 αυτοματο. ειχα οδηγησει ενα στη γερμανια και πηγαινε σαν βιτ, ισως λιγο αργοτερα. 5αρι σασμαν αυτοματο. και αν και δυσκολα το καταφερνεις, ειχε περισσοτερη βαβουρα. -
@gatoz said in Mitsubishi ASX Crossover:
θυμαμαι ο γατος λαθος κατι για τελος 2023 και απαγορευση και σε αθηνα-σαλονικα για γιουρο πεντε?
σε ποσα γιουρα βρισκεις αναλογο βιτ 6αρι? και 2 πανω να ειναι εισαι μια χαρα, δεν θα κλαις θα ελειψεις ανταλλακτικων και θα εχεις και μεταπωληση....
asx θα επαιρνα μονο το 2.2 αυτοματο. ειχα οδηγησει ενα στη γερμανια και πηγαινε σαν βιτ, ισως λιγο αργοτερα. 5αρι σασμαν αυτοματο. και αν και δυσκολα το καταφερνεις, ειχε περισσοτερη βαβουρα.το 2023 ειναι σε λιγους μηνες.. θα υπηρχε πανικος και αγριο ξεφορτωμα των euro 5 αν ισχυε… απο αυτα που διαβαζω αυτες τις μερες συμπεραινω οτι τα euro 5 εχουν ζωη ακομα, ειδικα Ελλαδα. Ουτε καν στο εξωτερικο δεν τα εχουν κοψει (πλην ειδικων εξαιρεσεων που αναφεραμε σε προηγουμενα ποστ) που σε τετοια θεματα ειναι πιο ευαισθητοι και αποφασιστικοι…
Εξαλλου, ποια ειναι τα euro 5 σημερα;;; ειναι αυτοκινητα 8-12 ετων… δεν ειναι δυνατον να κοπει ολος αυτος ο στολος νεων σχετικα αυτοκινητων για καποιες μικροδιαφορες στις εκπομπες ρυπων (αν δε καταλαβα κατι λαθος, οι διαφορες euro 5 με 6 μου φανηκαν μικρες).
Τα βιταρα γατε ξεκινανε απο το 2015, ειναι euro 6 τα diesel, και απο λεφτα απο 16000 και πανω.. ειδικα οσο πλησιαζουμε χρονικα στο σημερα ανεβαινει η τιμη αρκετα… τα βρισκω με λιγοτερο εξοπλισμο σε αυτα τα χρηματα (16-18) αλλα και λιγοτερα χλμ και οπως ειπα euro6. Ειναι πιο καινουργιο αυτοκινητο γενικα. Επισης αυτη τη στιγμη δεν εχει στην περιοχη μου, Θεσσκη.
Τα θεματα μεταπωληση και ανταλλακτικα ειναι σοβαρα… ειδικα το 2ο δε το ειχα σκεφτει, υπαρχει τετοιο θεμα με τα mitsubishi;;
-
σαρακακης.
εβρισα, συχωρεστε κυριοι αντμιν.... -
Πολύ φοβάμαι ότι το euro5 στα diesel δεν αντιμετωπίζεται όπως το euro 5 στην βενζίνη. Μετά το σκάνδαλο διαπιστώθηκε ότι πρακτικά εκπέμπουν εκατονταδες φορές παραπάνω Nox από τα ανώτατα όρια του euro5. Στις δοκιμές μετά το σκάνδαλο, ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκίμασαν πληθώρα euro5 diesel και δεν υπήρχε ούτε ένα euro5 που να ήταν κάτω από τα όρια ή έστω και κοντά σε αυτά σε όλα τα στάδια της δοκιμής.
Με λίγα λόγια τα αυτοκίνητα μόλυναν πολύ παραπάνω και όλες οι εγκρίσεις και αξιολογήσεις ήταν πλασματικές.
Αυτός είναι και ο λόγος που μπαναρονται πλέον από πολλές πόλεις στην Ευρώπη ενώ αν δεν κάνω λάθος τα βενζίνης επιτρέπονται ακόμα και αν είναι euro 4Δηλαδή η όλη αξιολόγηση euro5 χωρίς σύστημα adblue θεωρείται ως μια πλάνη τεραστίων διαστάσεων.
Όλο αυτό δεν θα αργήσει πιστεύω να έρθει και σε εμάς ως πολιτική στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικήςΣτα βενζινης τα πραγματα είναι πολύ πιο χαλαρά και ισχύει η φράση "μικρές διαφορές" με τα euro6 ( αν και αυτά πιάστηκαν να περνούν τα όρια αλλά όχι τόσο πολυ)
-
Οποτε την όποια απάτη κάποιων βιομηχανιών θα τη φορτώσουν σε μια νύχτα στην πλάτη του κάθε οδηγού-οικογενειάρχη-επαγγελματία; θυμίζω οτι μιλάμε για αυτοκίνητα που σήμερα είναι 8-12 ετών (δεν τα λες και παλαιά) και εξυπηρετούν ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών.. πόσο εύκολα να εφαρμοστεί, ειδικά στην Ελλάδα, μια τέτοια απαγόρευση; κι αν έρθει η απαγόρευση, δε θα δοθεί μια περίοδος προσαρμογής; δε θα πρέπει να ενημερώσουν πχ 3-4 χρόνια πριν;
-
Κανείς δεν ξέρει. Στα euro4 δόθηκε περίοδος προσαρμογής;
Στα διλιτρα που φορολογήθηκαν δόθηκε περίοδος προσαρμογής;Σήμερα μετά το σκάνδαλο, τις μελέτες που έγιναν το ένα μεγάλο αστικό κέντρο μετά το άλλο στην Ευρώπη παίρνουν αυτήν την απόφαση. Αυτές οι χώρες έχουν τα ίδια πρότυπα ρύπων με εμάς.
Η λογική λέει πως καποια στιγμή και εμείς θα ακολουθήσουμε.
Σήμερα στην Ελλάδα, τα diesel euro4 δεν μπαίνουν στα κέντρα των δύο μεγάλων πόλεων. Αντίθετα τα βενιζνης euro4,μπαίνουν. Άρα βλέπεις πως υπάρχει μια άλλη λογική για τα diesel. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη.Το ίδιο γίνεται και με τις ΑΠΕ. Από την μια ημέρα στην άλλη ξαφνικά τρέχουμε να βάλουμε παντού ΑΠΕ.
Το θετικό σενάριο θα είναι πιστεύω πως η απαγόρευση θα είναι μόνο για το ιστορικό κέντρο και όχι για όλους τους δήμους.
Τεσπά, απλά το αναφέρω με σκοπό να βάλω και αυτήν την παράμετρο διότι τα χρήματα δεν είναι εύκολα στην εποχή μας και χρειάζονται και δεύτερες σκέψεις πριν την αγορά.
-
Ναι αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις και καλά κάνεις και τα αναφέρεις γιατί ολοι αυτοί οι προβληματισμοί πρέπει να ληφθούν υπόψιν μου… βασικά αν δεν ήταν το θέμα του euro 5 κινητήρα θα είχα ήδη πάρει την απόφαση να το αποκτήσω… τώρα το σκέφτομαι και έχω σοβαρούς ενδοιασμούς για αυτό το θέμα (συν τα ζητήματα μεταπώλησης-ανταλλακτικών που έθεσε ο γάτος).
-
Κατάντησε αηδία αυτή η τακτική των εταιρών...
-
@georgekn said in Mitsubishi ASX Crossover:
Συμφωνώ....χάλια είναι και τουλάχιστον δεν το έκαναν όπως η Νισαν, ίδιο πάτωμα λίγο διαφορετικό. Είναι ολόιδιο με το Καπτούρ με άλλο σήμα. Έλεος....
-
@fanis75 said in Mitsubishi ASX Crossover:
@georgekn said in Mitsubishi ASX Crossover:
Συμφωνώ....χάλια είναι και τουλάχιστον δεν το έκαναν όπως η Νισαν, ίδιο πάτωμα λίγο διαφορετικό. Είναι ολόιδιο με το Καπτούρ με άλλο σήμα. Έλεος....
Σε λίγο θα μας πούν ότι απέκτησε και ιαπωνική αξιοπιστία...
-
Ωραίο το έκαναν... Μου αρέσει.
Μπράβο στους Γάλλους...ταίριαξε όμορφα το σήμα της Mitsuba πάνω στο σχέδιο του Captur.Αν βγαίνει και σε καλές τιμές θα είναι λου-κού-μι...
Το λευκό μου αρέσει ποιο πολύ.
Κατασκευή Ισπανία; Και Ισπανικό ταμπεραμέντο;;
Αυτά είναι.
Γαλλία, Ισπανία και ολίγον από Τζωπονία..Το βάζω στα υπόψη γιατί ψάχνομαι για Mitsuba.
-
Ενώ όταν τα κάνει η Τογιότα με τα Μάζντα και τα Σουζούκια δεν σας πειράζει ...
Πλέον οι Γάλλοι με Στελλάντις και Ρενώ - Νισσάν - Μιτσουμπίσι, έχουν δώσει και τα επαγγελματικά τους βανάκια , τύπου Μπερλίνγκο και Spacetourer/Jumpy στην Τογιότα, έχουν γίνει οι πιο δυνατοί στην αγορά.
Φτιάχνουν τα πιο όμορφα αμάξια βέβαια και ποιοτικά σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Και έχουν και καλούς κινητήρες, σε βενζίνες, ντίζελ, φεβ, ηλεκτρικά και τώρα και υβριδικά.
-
Και τα μοτέρ όλα είναι της Renault;;;
-
Και μετά λέτε κακά λόγια για τα vag. Τουλάχiστον εκεί υπάρχουν ξεχωριστά σχέδια και διαφορές στις τιμές, όχι copy-paste...
Ο Σαρακάκης δεν είναι αντιπρόσωπος στη Mitsubishi? Σιγά μη βγει πιο φτηνό απ' το Captur, χα, χα...
-
@ggab said in Mitsubishi ASX Crossover:
Και τα μοτέρ όλα είναι της Renault;;;
Από ότι γράφουν ναι, μιλάνε για 1.0 και 1.3 και υβρίδιο. Δεν διάβασα κάτι για μοτέρ Μιτσούμπα.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω πιο είναι το πρόβλημα.
Service σε Renault, γτ δεν έχουν όλοι Mitsubishi κοντά τους, anταλλακτικά θα βρίσκεις εύκολα και στην Renault, και δεν θα χρειάζεται να περιμένεις να φέρει στοκ ο Σ. -
@andya3 said in Mitsubishi ASX Crossover:
Ο Σαρακάκης δεν είναι αντιπρόσωπος στη Mitsubishi? Σιγά μη βγει πιο φτηνό απ' το Captur, χα, χα...
Θα είναι μέχρι τότε;
Ή για να το θέσω καλύτερα. Θα υπάρχει Σαρακάκης μέχρι τότε;
Έχουν μπει μέσα τα fund κόκκινων δανείων και αφορμή ψάχνουν για ολικό ξεπούλημα.Οι τράπεζες πούλησαν τα δάνεια σε funds και μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα πάρουν στα χέρια τους όλο τον όμιλο. Που συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται και μετά μπαίνει λουκετάκι ή πουλιέται σε κάποιον άλλον π.χ. Θεοχαράκης... Ουπς!! Τυχαίο; Δεν νομίζω...
Mitsubishi ASX Crossover