-
Μέσα στο μυαλό μου είσαι! Συμφωνώ! Κάπως έτσι βλέπω κι εγώ το αυτοκίνητο στη φάση που είμαι, βέβαια και το duster αν το βρω χτυπημένο θα με στεναχωρήσει. d
Ρωτάω κι εγώ τον εαυτό μου...-
Σε ποιο αυτοκίνητο δε θα με νοιάζει να μπαίνουν τα παιδιά με τα πόδια γεμάτα άμμο μετά τη θάλασσα;
-
Με ποιο αυτοκίνητο μπορώ να πάω χωματοδρομο, βουνό και παραλίες χωρίς να φοβάμαι μη το σπάσω;
Σίγουρα όχι με κάποιο 308 1.5d eat8 των 27k που το θεωρώ λουκούμι αλλά μάλλον περισσότερο για να το βλέπω. Στην καθημερινότητα θα με έπιανε εγκεφαλικό.
Αν έχεις ξεπεράσει το τι θα πει ο γαμπρός σου (είπε ότι αν με δει με duster δε θα μου παίζει ούτε φώτα ) ή αγοράζεις αυτοκίνητο για σένα και όχι για το μάτι του γείτονα το duster είναι μια χαρα.
Βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι που αγοράζουν το 308, το κάνουν κοτέτσι και δε τους νοιάζει καθόλου. Κι αυτούς τους χαίρομαι. -
-
Το Duster αν το μελετήσεις, περιμετρικά είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε σύγκριση με άλλα. Ο μπροστινός προφυλακτήρας δεν κατεβαίνει χαμηλά. Κάνει γωνία και επιτρέπει το ανέβασμα σε πεζοδρόμια ακόμη και με την μούρη.
Τα εκτεθειμένα βαμμένα μεταλλικά μέρη είναι λίγα.
Επίσης διατίθεται και κιτ προστασίας (μαύρα πλαστικά), σκαλοπάτια και πολλά άλλα.Φυσικά δεν χρειάζεται ελατήρια ανύψωσης και περίεργα πειράγματα.
-
@georgemit said in Dacia Duster:
- Σε ποιο αυτοκίνητο δε θα με νοιάζει να μπαίνουν τα παιδιά με τα πόδια γεμάτα άμμο μετά τη θάλασσα;
Εμένα σε ολα μου τα αυτοκίνητα! Ξερω οτι στο τελος καλοκαιριου θα βγαλω ενα τσουβαλι αμμο απο μεσα…ποσώς με απασχολεί. Εργαλείο ειναι το αυτοκίνητο να με εξυπηρετεί…οχι εγω αυτο!!
-
Παιδια χαιρομαι που πιασατε το μηνυμα. Το ντουστ το χρησιμοποιω στην καθημερινοτητα αλλα και σε πιο σοβαρες αποστολες (μπανια στη θαλασσα, ελιες χωραφια κλπ) γιατι ετσι του πρεπει. Μετα απο καθε δυσκολη αποστολη θα πεσει και η σκουπα, το πλυστικο θα δουλεψει κλπ. Γιατι? Μα γιατι τα χρηματα που εδωσα εχουν πιασει τοπο. Του ανταποδιδω οτι μου προσφερει στο ακεραιο. Απλα τα mud and shnow λαστιχα που του φορεσα τις προαλλες ηταν ξεκαθαρο πως θα λασπωθουν απο τα πρωτα μετρα. Για αυτο το πηρα αλλωστε.
-
Είναι θέμα υγιεινής το αυτοκίνητο να καθαρίζεται. Η άμμος της θαλάσσης εκτός από τα άλατα είναι τίγκα στα μικρόβια και τα κολοβακτηρίδια. Τα οποία αναπτύσσονται ταχέως μέσα στο αυτοκίνητο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας που μαζεύει ο εσωτερικός χώρος.
Φυσικά θεωρώ δεδομένο ότι τα καθίσματα θα πρέπει να καλύπτονται με πετσέτες και πλατοκαθίσματα ώστε τα άλατα και οι ιδρώτες να μην εισχωρούν στα εργοστασιακά υφάσματα.
Είναι θέματα υγιεινής και όχι κόλλημα με την καθαριότητα.
-
Εννοειται οτι καθαριζονται, οταν επιστρεφουμε απο τις διακοπες. Και βιολογικος. Αλλα στις διακοπες δεν ασχολουμαι…εχω πιο ωραία πραγματα να κάνω!
-
Εννοειται Φανη. Οπως σωστα λεει και ο Στορμ βαζω και καποιες πετσετες ή αλλα αυτοσχεδια καλλυματα στις δυσκολες καταστασεις.
-
Καλά τα λέτε αλλά δύσκολα αυτοκίνητο των 20-25 χιλιάδων δε σε πονάει να το ταλαιπωρείς ή να το βρίσκεις χτυπημένο. Είτε Dacia είτε πρίμιο... Ας πούμε ότι με ένα Duster αν και δεν είναι φτηνό πιά, θα το χωνέψεις ευκολότερα..
-
Εννοειται πως εχεις δικιο Μαστορα. Για αυτο ειναι μια καλη επιλογη SUV για τον εργζομενο σε σκληρα περιβαλλοντα, τον χομπιστα που ασχολειται με κυνηγι, ψαρεμα, τον επαρχιωτη που κανει σποραδικα γεωργικες εργασιες, τον οικογενειαρχη που θελει πρωτιστως να χωρά η οικογενεια και τα μπαγκαζια κοκ. Γιατι και η γρατζουνια του ή η φθορα στο εσωτερικο του αποκαθισταται πολυ πιο ευκολα και οικονομικα.
Εδω να πω πως εχω ακουσει πως και τα σερβις του ειναι οικονομικοτερα ομοσταβλων για τα ιδια ακριβως αναλωσιμα και εργασια. Το 2018 για αλλαγη ιμαντα και αντλιας νερου οπως γραφω πιο πισω ειχα πληρωσει το ηλιγγιωδες... ποσό των 327 ευρω στην αντιπροσωπεια! -
Δεν ξέρω από τις τιμές after sales της DACIA, ξέρω όμως ότι μόνο στο Χαλάνδρι υπάρχουν δύο εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Αυτό για μένα είναι βασικό κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου.
Το δίκτυο εξυπηρέτησης.Με έχει χαλάσει απίστευτα το δίκτυο του αυτοκινήτου που έχω τώρα που ακόμη και για μία απλή ερώτηση πρέπει να πάω στου διαόλου τα κέρατα για να πάρω μία απάντηση.
Το οποίο φυσικά δεν κάνω. Δεν ασχολούμαι καθόλου.
-
Για εμενα το νταστερ ειναι το τελειο αγχολυτικο. Οι φιλοι και γειτονες με πειραζουν που δεν οδηγω συχνοτερα το αμαξι της συζυγου. Με το ντουστ παω οπου υπαρχει δρομος, εννιοτε και λιγο πιο περα απο εκει που σταματα.
Χθες με τα χιονια βεβαια ηρθαμε μουρη με μουρη με τον φιλο γειτονα που εχει το τριπορτο γκραντ βιτ του 2000 κατι. Μολις ειχε ξεκολλησει ενα c2 απο τα χιονια. Ευγενικα ανεβηκε την πλαγια με το χιονι για να περασω εγω με το μπροστοκινητο. Αυτα με το συγχρονο βιτ ουτε για αστειο. Θα ανταλλασαμε... καντηλια! Να τα λεμε κι αυτα. Για αυτο στους υποψηφιους νεους νταστεραδες μονο#4χ4 και κανετε τον μικροτερο οπου χρειαστει. -
@storm said in Dacia Duster:
Με έχει χαλάσει απίστευτα το δίκτυο του αυτοκινήτου που έχω τώρα που ακόμη και για μία απλή ερώτηση πρέπει να πάω στου διαόλου τα κέρατα για να πάρω μία απάντηση.
10-15' από το σπίτι σου είναι 2 εξουσιοδοτημένα...Γέρακα και Μαρούσι, διαλέγεις!
-
@spi_duster said in Dacia Duster:
Για εμενα το νταστερ ειναι το τελειο αγχολυτικο. Οι φιλοι και γειτονες με πειραζουν που δεν οδηγω συχνοτερα το αμαξι της συζυγου. Με το ντουστ παω οπου υπαρχει δρομος, εννιοτε και λιγο πιο περα απο εκει που σταματα.
Χθες με τα χιονια βεβαια ηρθαμε μουρη με μουρη με τον φιλο γειτονα που εχει το τριπορτο γκραντ βιτ του 2000 κατι. Μολις ειχε ξεκολλησει ενα c2 απο τα χιονια. Ευγενικα ανεβηκε την πλαγια με το χιονι για να περασω εγω με το μπροστοκινητο. Αυτα με το συγχρονο βιτ ουτε για αστειο. Θα ανταλλασαμε... καντηλια! Να τα λεμε κι αυτα. Για αυτο στους υποψηφιους νεους νταστεραδες μονο#4χ4 και κανετε τον μικροτερο οπου χρειαστει.ανετα σε ανεβαζε οποιοδηποτε βιτ. και δικουνητο ή και με μια ροδα...
-
@fanis75 said in Dacia Duster:
@storm said in Dacia Duster:
Με έχει χαλάσει απίστευτα το δίκτυο του αυτοκινήτου που έχω τώρα που ακόμη και για μία απλή ερώτηση πρέπει να πάω στου διαόλου τα κέρατα για να πάρω μία απάντηση.
10-15' από το σπίτι σου είναι 2 εξουσιοδοτημένα...Γέρακα και Μαρούσι, διαλέγεις!
Ρε συ, πάλι τα ίδια;;;;; Ο ίδιος διάλογος κάθε τρεις και λίγο επαναλαμβάνεται. Γιατί να επαναλαμβανόμαστε συνέχεια;;;;;;
Να τα ξαναγράψω. Στο Μαρούσι δεν δέχονται SEAT. Δεν είναι εξουσιοδοτημένο. Στον Γέρακα πήγαινα παλιότερα. Οι χειρότερες εντυπώσεις. Και στις πωλήσεις και στο συνεργείο.Ο Μακρής δεν ξέρει να βάζει ούτε πατάκια, οπότε υποχρεωτικά στον Μητρούση στην Εθνική Οδό, τέρμα Τατοΐου. Όχι ότι εκεί είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό αδελφέ μου δεν είναι δίκτυο.
Η Renault/Dacia έχει ποιο ανεπτυγμένο δίκτυο. 14 σημεία παρουσία στην Αττική.
Το Cordoba το πήγαινα στην αρχή στον Μακρή και μετά στον Μπάτα. Μέχρι που η ΒΕΛΜΑΡ του πήρε την εξουσιοδότηση, όπως και πολλών άλλων. Το έσκισε το δίκτυο.
υ.γ. ελπίζω σε δύο-τρεις μήνες να μην ξαναγράφουμε τα ίδια.
-
Λοιπον χωρις καμια διαθεση διαφημισης, ο Μακρης ειναι με τεραστια διαφορα ο εμπορος με τη μεγαλυτερη ιστορια στα Σεατ στην Ελλαδα. Η Τεχνοκαρ οταν αντιμετωπιζει καποια δυσεπιλυτη περιπτωση, τα αυτοκινητα τα στελνει στο Μακρη και οχι στη Βελμαρ κι ας ειναι ιδιο μαγαζι.
-
Άσχετο με αυτό που συζητάτε τώρα, μπήκα πριν λίγο στο ελληνικό φόρουμ του duster και διάβαζα για το 1.0 lpg.
Διάβασα για 3 -4 περιστατικά καινούριων αυτοκινήτων που υπό πίεση γυρνούσαν από αέριο σε βενζίνη ή έβγαζαν ενδείξεις σφάλματος στο καντράν, "ελέγξτε σύστημα ψεκασμού" και τα σχετικά.
Γνωρίζει κάποιος κάτοχος κάτι περισσότερο; -
@georgemit said in Dacia Duster:
Άσχετο με αυτό που συζητάτε τώρα, μπήκα πριν λίγο στο ελληνικό φόρουμ του duster και διάβαζα για το 1.0 lpg.
Διάβασα για 3 -4 περιστατικά καινούριων αυτοκινήτων που υπό πίεση γυρνούσαν από αέριο σε βενζίνη ή έβγαζαν ενδείξεις σφάλματος στο καντράν, "ελέγξτε σύστημα ψεκασμού" και τα σχετικά.
Γνωρίζει κάποιος κάτοχος κάτι περισσότερο;Και για το Captur το ανάφεραν πολύ τώρα με τα χιόνια , εμένα με νορμαλ οδήγηση δεν μου γύρισε καθόλου , μάλλον με πολύ ζόρι και σε συνδυασμό με κακής ποιότητας άεριο να γυρνάει σε βενζίνη.
-
-
Ένα διάλειμμα ρε παιδιά, για έναν καφέ και ένα σάντουιτς.... σταμάτησε και λίγο.
-
@lap said in Dacia Duster:
Ένα διάλειμμα ρε παιδιά, για έναν καφέ και ένα σάντουιτς.... σταμάτησε και λίγο.
Έχω covid φίλε , έχω άπλετο χρόνο
Dacia Duster