-
Αγαπητοί φίλοι κοιτώντας μεταξύ άλλων και αυτό:
https://www.car.gr/21277059-dacia-duste ... -110ps-a-c
ήθελα να ρωτήσω τους παλιους κατόχους:
-
Αυτή η έκδοση (1.5 dies 4x4 2011) είχε esp? Τι λιγότερο έχει εξοπλιστικά σε σχέση με το Duster II;
-
Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά μτχ duster I ? Που 'πονάει' το αυτοκίνητο;
-
Μπορείτε να μου προτεινετε μερικούς μηχανικούς που ξέρετε και εμπιστεύεστε για να ελέγξουν το αυτοκίνητο προς αγορά;
Ευχαριστώ και καλό τριήμερο σε ολους
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
[quote='PANOSSSS']Αγαπητοί φίλοι κοιτώντας μεταξύ άλλων και αυτό:
https://www.car.gr/21277059-dacia-duste ... -110ps-a-c
ήθελα να ρωτήσω τους παλιους κατόχους:
-
Αυτή η έκδοση (1.5 dies 4x4 2011) είχε esp? Τι λιγότερο έχει εξοπλιστικά σε σχέση με το Duster II;
-
Τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά μτχ duster I ? Που 'πονάει' το αυτοκίνητο;
-
Μπορείτε να μου προτεινετε μερικούς μηχανικούς που ξέρετε και εμπιστεύεστε για να ελέγξουν το αυτοκίνητο προς αγορά;
Ευχαριστώ και καλό τριήμερο σε ολους
1.Δεν είχε στάνταρ.Μόνο κατόπιν παραγγελίας.Στάνταρ ήταν μετά το 2014 που έκανε face lift.Eργονομικά βελτιώθηκε,αλλά έχασε το θερμόμετρο μηχανής.
2.Στο φόρουμ Duster.gr δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.
3.Spotmechanic. -
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
3.Spotmechanic.
Φίλος στο φόρουμ μου ανέφερε ότι ούτε εξειδίκευση έχουν ούτε διαγνωστικό για να βάλουν στον εγκέφαλο. Εξειδικευμένο συνεργείο duster στα δυτικά ή κεντρικά;
-
Δυτικά στα κεντρικά στο Κηφισό ίσως. Από αριθμό πλαισίου θα σου βρουν και το ιστορικό του αν έχει περάσει από εξουσιοδοτημένα, ειδικά αν είναι εισαγωγής.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Δυτικά στα κεντρικά στο Κηφισό ίσως. Από αριθμό πλαισίου θα σου βρουν και το ιστορικό του αν έχει περάσει από εξουσιοδοτημένα, ειδικά αν είναι εισαγωγής.Ευχαριστώ
-
Πάνο η αγγελία που ανέβασες δεν έχει esp. Είναι το κουμπάκι δεξιά από εκει που ρυθμιζεται η τετρακίνηση.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Πάνο η αγγελία που ανέβασες δεν έχει esp. Είναι το κουμπάκι δεξιά από εκει που ρυθμιζεται η τετρακίνηση.Ναι το κατάλαβα. Και ίσως είναι και εισαγωγής. Για να βρεις ελληνικό με ESP κ ζάντα απ' ότι βλέπω πρέπει να ανέβεις 3 χιλ για να πας στο facelift από 2014 και μετά. Δεν ξέρω αν τα extra του facelift αξίζουν ν ανέβω τόσο, πάντα με βάση κ το σκεπτικό του αρχικού ποστ.
Για έλεγχο χλμ εισαγομενου:
- Χαρτί εκτελωνισμου
- Αριθμό πλαισίου κ χτύπημα στο λογισμικό της αντιπροσωπείας (άραγε υπάρχει ευρωπαϊκή διασύνδεση?)
- Book service
Ξεχνάω κάτι;
-
Όταν στις αγγελίες δεν αναγράφεται ως ελληνικής αντιπροσωπείας τότε πάντα είναι εισαγωγής.
- Θα καταφέρεις να σου δείξει έμπορος το χαρτί εκτελωνισμού ή έχεις γνωστό στο τελωνείο (π.χ Ελευσίνα) να το βρει στη ζούλα από τον αριθμό πλαισίου ;
- Σωστά, ναι υπάρχει ευρωπαϊκή διασύνδεση για τις σοβαρές (ακριβές και φθηνές) αντιπροσωπείες αλλά το θέμα είναι αν έκανε όλα τα service στην αντιπροσωπεία και μετά τη λήξη της εγγύησης. Έλεγξε τον αριθμό πλαισίου και στο autodna ή το vincheckinfo κλπ
- Εάν στο book service αναγράφονται τα στοιχεία των συνεργείων που πήγαινε το αυτοκίνητο στο εξωτερικό τότε τους βρίσκεις από το internet και τους στέλνεις email ή παίρνεις τηλέφωνο ζητώντας το ιστορικό των επισκευών του αυτοκινήτου. Τέλος ψάχνεις τους φορείς ΚΤΕΟ (ιδιώτες ή δημόσιο, εξωτερικό ή Ελλάδα) και τους ζητάς να σου στείλουν με email όσα τεχνικά δελτία ελέγχου διαθέτουν για τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου.
-
Οτιδήποτε service έγινε και οπουδήποτε,δεν σημαίνει ότι έγιναν όλα και σωστά.Καλύτερα να ελεχθεί το αμάξι σε συνεργείο.
-
Ο χρήστης PANOSSSS έγραψε:
3.Spotmechanic.
Φίλος στο φόρουμ μου ανέφερε ότι ούτε εξειδίκευση έχουν ούτε διαγνωστικό για να βάλουν στον εγκέφαλο. Εξειδικευμένο συνεργείο duster στα δυτικά ή κεντρικά;
Μόνο Τεορέν Μεταμόρφωση, μακριά από Κηφισσό.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Οτιδήποτε service έγινε και οπουδήποτε,δεν σημαίνει ότι έγιναν όλα και σωστά.Καλύτερα να ελεχθεί το αμάξι σε συνεργείο.Ναι σωστά. Τα στοιχεία για επιβεβαίωση χλμ τα ζητάμε βασικά. Άραγε αν ζητήσεις από έμπορο αριθμό πλαισίου στο στέλνει χωρίς να πας από κοντά (να γλιτώνουμε κ χρόνο για ένα πρώτο βασικό έλεγχο) ?
-
Συνήθως επειδή θα γίνονται και συχνά τα ίδια ,και επειδή ρωτά κάποιος δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται αρκετά να το αγοράσει,ίσως παίζει προκαταβολή με όρους για να γίνει κάτι .Το να ρωτήσεις βεβαια δεν βλάπτει πως δουλεύει κάθε εμπορος.Αν έχουν γίνει τίποτε μαιμουδιές θα αποφύγει γενικά.
-
Ο χρήστης tesa54 έγραψε:
- Σωστά, ναι υπάρχει ευρωπαϊκή διασύνδεση για τις σοβαρές (ακριβές και φθηνές) αντιπροσωπείες αλλά το θέμα είναι αν έκανε όλα τα service στην αντιπροσωπεία και μετά τη λήξη της εγγύησης. Έλεγξε τον αριθμό πλαισίου και στο autodna ή το vincheckinfo κλπ
Συνήθως πολλά τα πρώτα χρόνια συντηρούνται στα εξουσιοδοτημένα.
Και είναι κάποια ένδειξη.
Αν ας πούμε δεις ότι π.χ. ένα μοντέλο του 11 είναι το 2014 που πέρασε τελευταία φορά από΄εξουσιοδοτημένο και είχε 150.000 km και εν έτει 2019 το λαμόγιο έλληνας έμπορος στο πουλάει με μόνο 130.000 αγύριστα Km τότε κάτι δεν πάει καλά. Άπειρα τέτοια stories στους έλληνες μαντράδες.
Από όσο ξέρω υπάρχει ευρωπαική διασύνδεση στη Renault. Οπότε ακόμη κι αν δε βρεις το τελευταίο service του μπορείς να βρεις καλές ενδείξεις.
-
Ο χρήστης tesa54 έγραψε:
... Τέλος ψάχνεις τους φορείς ΚΤΕΟ (ιδιώτες ή δημόσιο, εξωτερικό ή Ελλάδα) και τους ζητάς να σου στείλουν με email όσα τεχνικά δελτία ελέγχου διαθέτουν για τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου.Δηλαδή tesa54 στο ΚΤΕΟ εξωτερικού πώς θα έχεις πρόσβαση;
-
PANOSSSS Ναι εάν γνωρίζεις χώρα προέλευσης και κυκλοφορίας του οχήματος στέλνεις email με τον αριθμό πλαισίου και το μοντέλο (προαιρετικά και φωτογραφίες) στις εταιρείες ΚΤΕΟ (π.χ για Γερμανία Tuv, Dekra, Gtu, Kus κλπ) και σου απαντούν αν τυχόν έχουν στο αρχείο τους καταχωρημένο όχημα με αυτόν τον αριθμό πλαισίου και σου στέλνουν το τεχνικό δελτίο ελέγχου. Οι μεγάλες εταιρείες απαντούν σε καλογραμμένα, σύντομα και περιεκτικά email.
-
Ο χρήστης tesa54 έγραψε:
PANOSSSS Ναι εάν γνωρίζεις χώρα προέλευσης και κυκλοφορίας του οχήματος στέλνεις email με τον αριθμό πλαισίου και το μοντέλο (προαιρετικά και φωτογραφίες) στις εταιρείες ΚΤΕΟ (π.χ για Γερμανία Tuv, Dekra, Gtu, Kus κλπ) και σου απαντούν αν τυχόν έχουν στο αρχείο τους καταχωρημένο όχημα με αυτόν τον αριθμό πλαισίου και σου στέλνουν το τεχνικό δελτίο ελέγχου. Οι μεγάλες εταιρείες απαντούν σε καλογραμμένα, σύντομα και περιεκτικά email.Πάντως μετά από 2 email σε μαντραδες όπου ζητούσα αυτά που πρέπει για εισαγόμενα, ΔΕΝ έλαβα καμία απάντηση...
-
Ο χρήστης PANOSSSS έγραψε:
Πάντως μετά από 2 email σε μαντραδες όπου ζητούσα αυτά που πρέπει για εισαγόμενα, ΔΕΝ έλαβα καμία απάντηση...Και ούτε πρόκεται να λάβεις!!
Εσύ είσαι 'πείεργος' πελάτης...υπάαρχουν τόσ κορόιδα που δεν ζητάνε / ρωτάνε τίποτα, οπότε δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν μαζί σου και να εκτεθούν. -
Όπως τα 'λέει' ο Φάνης. Προσωπικά θα κοιτούσα για όχημα μεταχειρισμένο εισαγωγής στην εσχάτη των περιπτώσεων που δεν θα μπορούσα να βρώ με την καμία αυτό που θα ήθελα σε λογική τιμή και βάσει χλμ. Επειδή όμως οι περισσότεροι επί της ουσίας αδιαφορούν για το αν τα χλμ και οι συντηρήσεις των εισαγόμενων, είναι αληθινά, για αυτό υπάρχουν ένα μάτσο μάντρες γεμάτες με τέτοια 'επί της ουσίας' σαπάκια.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όπως τα 'λέει' ο Φάνης. Προσωπικά θα κοιτούσα για όχημα μεταχειρισμένο εισαγωγής στην εσχάτη των περιπτώσεων που δεν θα μπορούσα να βρώ με την καμία αυτό που θα ήθελα σε λογική τιμή και βάσει χλμ. Επειδή όμως οι περισσότεροι επί της ουσίας αδιαφορούν για το αν τα χλμ και οι συντηρήσεις των εισαγόμενων, είναι αληθινά, για αυτό υπάρχουν ένα μάτσο μάντρες γεμάτες με τέτοια 'επί της ουσίας' σαπάκια.Κ γω εκεί κατέληξα...
-
PANOSSSS μπερδεύτηκες, τον αριθμό πλαισίου δεν πρόκειται να στον δώσουν οι έμποροι μεταχειρισμένων με email
ή τηλεφωνικώς. Πρέπει εσύ να πας να δεις το αυτοκίνητο από κοντά και διακριτικά να φωτογραφίσεις τον αριθμό πλαισίου που βρίσκεται είτε κάτω δεξιά στο παμπρίζ, είτε σηκώνοντας το καπό στο χώρο της μηχανής (συνήθως ταμπελάκι πίσω αριστερά ή δεξιά πάνω στη μάσκα) είτε πονταρισμένο στο σασί κάτω από τις πόρτες οδηγού/συνοδηγού ή στους μπροστινούς θόλους και μετά ψάχνεις αναλόγως σε αντιπροσωπείες, Κτεο κλπ. Τέλος σπανίως κάποιοι έμποροι που έχουν βιβλία σέρβις για τα αυτοκίνητά που πωλούν τα ανεβάζουν σε φωτογραφίες στο car.gr οπότε μπορεί να βρεις από εκεί τον αριθμό πλαισίου χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση στον χώρο της έκθεσης.
Dacia Duster