-
Καλησπέρα. Τα χλμ που κάνει το αυτοκίνητο είναι σε ανοικτούς δρόμους και μάλιστα όχι με ιδιαίτερο φόρτο. Αττική Οδό και ΕΟ τα περισσότερα. Δεν είναι σε συνθήκες stop start . Φυσικά και μπορεί να βγάλει τόσα χλμ με κανονικούς ρυθμούς οδήγησης.
-
Τα αυτοκίνητα που κινούνται κυριως εντός αστικού ιστου ξεφεύγουν από καθε συνθήκη καλης λειτουργίας και προβλεψης του κατασκευαστη. Πχ αμορτισερ, κομμενες βασεις μηχανης, τακακια, δισκοφρενα, ακρομπαρα , ημιαξονια, δισκοι , πλατω , φιλτρα γυρης κλπ έρχονται ως αναγκαιες αντικαταστασεις πολυ νωρίτερα. Αυτοκίνητα με ταξιδιαρικο στησιμο και μακρυες σχεσεις, σπορ με αποδοση ψηλα , αναρτησεις για καλο κρατημα αναλαμβανουν το ρολο να σκαρφαλωνουν σε πεζοδρομια, να περνουν απο ανωμαλίες που εχουν διαμορφωθει απο συνεργεία υδρευσης, αποχετευσης, Δεδδηε και παει λεγοντας. Τι φθορά μπορει να εχει ενα αμαξι που θα μπει σε ανοικτο δρομο και θα φρεναρει δυο φορες για διορθωση ταχυτητας με 6η σε 60 χλμ με ενα που θα κανει 5 χλμ σε 40 λεπτά? Για αυτό δε μπορεί ο καθενας να λεει το μακρύ και το κοντό του οταν δε γνωρίζει πως χρησιμοποιει και συμπεριφερεται ενας αλλος στο αμαξι του. Στο ντουστ αλλαξα δισκους στα 220000 χλμ. Για προληπτικους λογους. Τακάκια όποτε τα αλλαζω ο μηχανικος μου λεει πως εχουν ακομη ψωμι. Τι να κάνουμε? Να τα αλλαζω καθε 30 επειδη αλλοι στα ίδια χλμ βρισκουν σιδερο με σιδερο?
-
-
@lap said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Αλλη μια κολοσσιαία κατασκευάστρια εταιρία έκανε.....λάθος
... έκανε λάθος στην κατασκευή του κινητήρα και συγκεκριμένα στις μπιέλες και τον στρόφαλο
Λύση που προτείνει:
πιο "χοντρό" λάδι ώστε να την βγάλει ο κινητήρας μέχρι να λήξει η εγγύηση -
Μα πως και έκανε λάθος ένας κατασκευαστής; Αφού αυτός σχεδιάζει τον κινητήρα;
-
@lap said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Μα πως και έκανε λάθος ένας κατασκευαστής; Αφού αυτός σχεδιάζει τον κινητήρα;
Το πιθανότερο είναι πως στο κυνήγι των μιλιγκράμ αερίων εκπομπών το παράκαναν.
-
Εγώ πιστεύω πως στο κυνήγι του κέρδους οι κατασκευαστές προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξυγκι , ανά εξάρτημα , σε κάθε διαδικασία, σε κάθε στάδιο κάνουν εκπτώσεις για να μειώσουν τα κόστη και καταλήγουν σε τραγικά αποτελέσματα όπως το παραπάνω.
Δεν μπορεί δηλαδή να κατασκευάζουν κινητήρες εσωτερικής καύσης 100 χρόνια τώρα και να μην μπορούν να προβλέψουν τέτοιες αστοχίες.
Το χονδρό λαδακι έτυχε να τους σώσει στην συγκεκριμένη περίπτωση αντί να αλλάζουν ολόκληρους κινητήρες.
Από την άλλη η τεχνολογία των λιπαντικών εξελίσσεται συνεχώς προς το καλύτερο με αποτέλεσμα ακόμη και τα λεπτά λάδια που είναι ότι καλύτερο για τους κινητήρες από την στιγμή που λιπαίνουν γρηγορότερα τα διάφορα σημεία του , να κρατούν τις λιπαντικές ιδιότητες τους ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες.
Από την στιγμή που οι Ιάπωνες προτείνουν κάτι 0-8 και 0-16 εγώ τα εμπιστεύομαι απόλυτα.
Παρόλαυτα το χρονικό διάστημα / διανυθέντα χιλιόμετρα για την αλλαγή λαδιών θα είναι ένα αέναο πεδίο διαμάχης.
-
Παιδια καλησπερα. Εχει αγορασει κανεις λιπαντικα απο το amortiseronline; Σκεφτομαι να παραγγειλω για το αμαξι μου τα Petronas syntium 5000 AV καθως το εχει σε πολυ καλη τιμη αλλα δεν εχω ξαναπαρει απο το συγκεκριμενο και παντα φοβαμαι τον κινδυνο μαιμου λαδιων.
-
Προμηθεύτηκα εχθές λάδι για το ερχόμενο service του Mondeo (1.8 του 2004 με υγραέριο). Αυτή τη φορά το κομμάτι 'λάδια' το πήρα επάνω μου, γιατί ο πατέρας δεν έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με ηλεκτρονικές παραγγελίες κλπ. Ψάχνοντας αρχικά προδιαγραφές λαδιού για το όχημα και μετά τα γνωστά skroutz και best price, μου έκανε εντύπωση το μεγάλο εύρος τιμών για λάδι ίδιων προδιαγραφών. Λόγω χωρητικότητας, έψαχνα 5L και πήρα το 7707 της Mannol, το οποίο αγόρασα στα 29 ευρώ. Είναι 5W-30, το οποίο είναι συμβατό και με τις προδιαγραφές της ίδιας της ford.
https://www.mannol.de/products/synthetic-engine-oils/mannol-energy-formula-fr-5w-30
Τα λάδια της ίδιας της ford/motorcraft, τα έβρισκα με 43 ευρώ (με μεταφορά), ενώ γενικά κάτι Castrol κλπ, πήγαιναν στα 54,5 χωρίς μεταφορικά (magnatec), γράφοντας πάντα για προδιαγραφές συμβατές του αυτοκινήτου μου. Έχει κάποιος εμπειρία από Mannol ή έχει Mondeo; Δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές και μάλιστα για απλά επιβατικά; Ο πατέρας μου με παρακίνησε να πάω σε 5W-40 πιστεύοντας κιόλας ότι είναι φθηνότερο. Δεν ήταν(τουλάχιστον σεβαστές διαφορές), όπως δεν ήταν και στις συστάσεις του κατασκευαστή... Υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε 5W-40 όταν ο κατασκευαστής προτείνει 5W-30; -
@sette said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Προμηθεύτηκα εχθές λάδι για το ερχόμενο service του Mondeo (1.8 του 2004 με υγραέριο). Αυτή τη φορά το κομμάτι 'λάδια' το πήρα επάνω μου, γιατί ο πατέρας δεν έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με ηλεκτρονικές παραγγελίες κλπ. Ψάχνοντας αρχικά προδιαγραφές λαδιού για το όχημα και μετά τα γνωστά skroutz και best price, μου έκανε εντύπωση το μεγάλο εύρος τιμών για λάδι ίδιων προδιαγραφών. Λόγω χωρητικότητας, έψαχνα 5L και πήρα το 7707 της Mannol, το οποίο αγόρασα στα 29 ευρώ. Είναι 5W-30, το οποίο είναι συμβατό και με τις προδιαγραφές της ίδιας της ford.
https://www.mannol.de/products/synthetic-engine-oils/mannol-energy-formula-fr-5w-30
Τα λάδια της ίδιας της ford/motorcraft, τα έβρισκα με 43 ευρώ (με μεταφορά), ενώ γενικά κάτι Castrol κλπ, πήγαιναν στα 54,5 χωρίς μεταφορικά (magnatec), γράφοντας πάντα για προδιαγραφές συμβατές του αυτοκινήτου μου. Έχει κάποιος εμπειρία από Mannol ή έχει Mondeo; Δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές και μάλιστα για απλά επιβατικά; Ο πατέρας μου με παρακίνησε να πάω σε 5W-40 πιστεύοντας κιόλας ότι είναι φθηνότερο. Δεν ήταν(τουλάχιστον σεβαστές διαφορές), όπως δεν ήταν και στις συστάσεις του κατασκευαστή... Υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε 5W-40 όταν ο κατασκευαστής προτείνει 5W-30;Μην τα κρατήσεις πολύ, είναι λίγο απογοητευτικά
-
@w202-amg said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Τα λάδια της ίδιας της ford/motorcraft, τα έβρισκα με 43 ευρώ (με μεταφορά), ενώ γενικά κάτι Castrol κλπ, πήγαιναν στα 54,5 χωρίς μεταφορικά (magnatec), γράφοντας πάντα για προδιαγραφές συμβατές του αυτοκινήτου μου. Έχει κάποιος εμπειρία από Mannol ή έχει Mondeo; Δικαιολογούνται τέτοιες διαφορές και μάλιστα για απλά επιβατικά; Ο πατέρας μου με παρακίνησε να πάω σε 5W-40 πιστεύοντας κιόλας ότι είναι φθηνότερο. Δεν ήταν(τουλάχιστον σεβαστές διαφορές), όπως δεν ήταν και στις συστάσεις του κατασκευαστή... Υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε 5W-40 όταν ο κατασκευαστής προτείνει 5W-30;Μην τα κρατήσεις πολύ, είναι λίγο απογοητευτικά
Τώρα που δεν κάνω χιλιόμετρα, θα τα κρατήσω χρόνο. Βάσει χιλιομέτρων τα αλλάζω στις 10k. Γενικά, οδηγώ σχετικά ήρεμα και τώρα πια κάνω ανοικτές διαδρομές (λόγω εταιρικού). Σε τι είναι απογοητευτικά;
-
Τώρα που δεν κάνω χιλιόμετρα, θα τα κρατήσω χρόνο. Βάσει χιλιομέτρων τα αλλάζω στις 10k. Γενικά, οδηγώ σχετικά ήρεμα και τώρα πια κάνω ανοικτές διαδρομές (λόγω εταιρικού). Σε τι είναι απογοητευτικά;
Έχω δοκιμάσει 10-60 ,0-40 και atf από αυτούς. Το 10-60 το λες φθηνό ακίνδυνο. Το 0-40 όμως κατέρρεε η πίεση λαδιού μετά από σκισιμο μετά από λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
-
Το 0-40 όμως κατέρρεε η πίεση λαδιού μετά από σκισιμο μετά από λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Δλδ κατερρευσε το ιξωδες και ηταν αχρηστο
H Mannol εχει γτπ λιπαντικα -
@alexandros-k said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Το 0-40 όμως κατέρρεε η πίεση λαδιού μετά από σκισιμο μετά από λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Δλδ κατερρευσε το ιξωδες και ηταν αχρηστο
H Mannol εχει γτπ λιπαντικαΝαι ήμουν 0,3 bar πιο κάτω ρελαντί.
-
Ο πατέρας μου με παρακίνησε να πάω σε 5W-40 πιστεύοντας κιόλας ότι είναι φθηνότερο. Δεν ήταν(τουλάχιστον σεβαστές διαφορές), όπως δεν ήταν και στις συστάσεις του κατασκευαστή... Υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε 5W-40 όταν ο κατασκευαστής προτείνει 5W-30;
Αν σου καιει λαδι , ειναι ενας λογος να πας σε 5-40
Δεν ξερω τι προδιαγραφες ζηταει η Ford αλλά εχω να σου προτεινω πολυ καλο 5-40, αλλά ειναι απο τα λεπτορευστα 5-40 . Shell helix ultra 5-40 . -
Ο πατέρας μου με παρακίνησε να πάω σε 5W-40 πιστεύοντας κιόλας ότι είναι φθηνότερο. Δεν ήταν(τουλάχιστον σεβαστές διαφορές), όπως δεν ήταν και στις συστάσεις του κατασκευαστή... Υπάρχει λόγος να πάει κάποιος σε 5W-40 όταν ο κατασκευαστής προτείνει 5W-30;
Δεν ξερω τι προδιαγραφες ζηταει η Ford αλλά εχω να σου προτεινω πολυ καλο 5-40, αλλά ειναι απο τα λεπτορευστα 5-40 . Shell helix ultra 5-40 .Ευχαριστώ πολύ. Όχι, δεν μου καίει. Τώρα βέβαια, ούτως ή άλλως τα αγόρασα. Του χρόνου πάλι...
-
Δεν ξερω τι προδιαγραφες ζηταει η Ford αλλά εχω να σου προτεινω πολυ καλο 5-40, αλλά ειναι απο τα λεπτορευστα 5-40 . Shell helix ultra 5-40 .Ευχαριστώ πολύ. Όχι, δεν μου καίει. Τώρα βέβαια, ούτως ή άλλως τα αγόρασα. Του χρόνου πάλι...
Οτι αυτοκίνητο και αν εχετε, δεν αξίζει να βάζετε σκουπιδόλαδα
-
Φιλος με το ιδιο αυτοκίνητο βαζει τα Castrol 5/30 και δεν εχει θεμα. Συστημενα απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ford. 240000 km στο κοντερ. Αλλαγη καθε 7000km
-
@otokomae said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Φιλος με το ιδιο αυτοκίνητο βαζει τα Castrol 5/30 και δεν εχει θεμα. Συστημενα απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ford. 240000 km στο κοντερ. Αλλαγη καθε 7000km
Νομίζω ότι και ελαιόλαδο να έβαζε, αν έκανε αλλαγές ανά 7k km, πάλι δεν θα είχε θέμα... Λιγουλακι υπερβολικός ο φίλος...
-
@otokomae said in Περι λιπαντικών γενικώς [#2]:
Νομίζω ότι και ελαιόλαδο να έβαζε, αν έκανε αλλαγές ανά 7k km, πάλι δεν θα είχε θέμα... Λιγουλακι υπερβολικός ο φίλος...
Μοτερ που δεν καιει λαδι δεν του κανεις πειραματα με αλλα και φθηνότερα. Χρησιμοποιεις παντα το ιδιο. Τωρα για τα διαστηματα βασει εμπειριας μετα απο 2-3000000km εγω αυτο συνιστω.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]