-
Λογικό είναι αυτό, ο ανταγωνισμός βοηθάει.
Και αν δεν ήταν οι Ευρωπαίοι, οι Ιάπωνες θα κατασκεύαζαν ακόμα αξιόπιστα κουτιά με ρόδες 120Υ, Corolla E30 και Honda 1300 -
xaxaxaxaxa!!!Κι αυτό σωστό!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ένα μικρό δείγμα για το μέγεθος της Ευρωπαικής αγοράς σε συγκριση με την παγκόσμια αγορά και παράλληλα πόσο στρεβλωμένη είναι αυτή η αγορά (καθ'υποδειξη των γερμανικών και δευτερευόντως των γαλλικών συμφερόντων).
Στην Ε.Ε. πωλήθηκαν το 2016 14,6 εκατομύρια οχήματα ενώ στις Η.Π.Α 17,5 εκατομύρια (έγινε ρεκόρ πωλήσεων και από πολλούς χαρακτηρίζεται φούσκα).
Στην Κίνα που είναι η μεγαλύτερη αγορά πουλήθηκαν 24,4 εκατομύρια οχήματα.
Δεν το λες και μεγάλη διαφορά ώστε να δικαιολογείται αυτό που γράφεις.Δεν συμφωνώ και ότι η Ε.Ε. είναι στρέβλη αγορά.
Είναι νομίζω λογικό να προτιμούνται εγχώριοι κατασκευαστές σε κάθε χώρα ή κατασκευαστές γειτονικών χωρών.
Σε όλες τις αγορές έτσι συμβαίνει.Η στρέβλωση στην Ευρώπη είναι η υπερύθμιση της αγοράς προς όφελος αυτών που γνωρίζουν νωρίτερα τις ρυθμίσεις αυτές.Κανονισμοί για τους ρύπου, μετρήσης μόνο στην θεωρία δημιουργούσαν εφιαλτικό περιββάλλον για τους μη γνωρίζοντας. Οι Γιαπωνέζοι ασχολούνται κυριώς με την Αμερικάνική αγορά καθώς στην Ευρώπη ξέρουν οτι παίζουν με χαρτοκλέφτες.
-
Ταξινομήσεις 2017: Οι πρώτοι του οκταμήνου
http://www.4troxoi.gr/agora/poliseis/ta ... -oktaminoy
-
Στο seaa.gr στα segments πολυ πιο αναλυτικα για οποιον θελει. Χρονια τωρα.
-
*Οι ταξινομήσεις επιβατικών το 2017 έφτασαν στις 88.606, έναντι 79.261 το 2016. Το 11,8% της αύξησης αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας, ωστόσο η αγορά παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.
Για μια ακόμα φορά, κυρίαρχος των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στη χώρα μας αναδείχτηκε η Toyota, με συνολικές ταξινομήσεις 10.131 μονάδων και ποσοστό 11,43%. Η Toyota είχε επίσης και το απόλυτο best seller μοντέλο στις τάξεις της, το Yaris.
Με αιχμή του δόρατος το Qashqai και πολύ καλές επιδόσεις τόσο στις λιανικές, όσο και στις εταιρικές πωλήσεις, η Nissan τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Toyota με συνολικές ταξινομήσεις 7.219 μονάδων και ποσοστό 8,15%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η VW, με ποσοστό 7,74% και 6.862 ταξινομήσεις.
Από τα «περίεργα» της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου σημειώστε την 7η θέση της Mercedes επί όλων των εταιρειών στις εταιρικές πωλήσεις, καθώς και την 11η στο σύνολο των πωλήσεων. Η γερμανική εταιρεία ήταν και πρώτη ανάμεσα στις πολυτελείς μάρκες.*
Περισσότερα εδώ -
Οι πωλήσεις στην Ελλάδα το 2017, με τις πρωτιές ανά μάρκα αυτοκινήτων σε κάθε νομό (κι άλλα στοιχεία):
http://www.zougla.gr/automoto/news/agor ... es-to-2017
-
Χμ, ενδιαφέρον
Αύξηση 24% στις πωλήσεις νέων ΙΧ τον Ιούνιο
https://www.autoblog.gr/2018/07/10/aykshsh-24-stis-pwlhseis-newn-ix-ton-iounio-sthn-ellada/
-
TΛΤΛ ΝΛΝΟ καπούτ, όποιος πρόλαβε πρόλαβε.
Μόνο ένα τεμ. πουλήθηκε τον προηγούμενο μήνα στην Ινδία!
Είναι απίστευτο πως μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγορά 1,5 δις νοματαίων το έθεσε εκτός μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, ενώ είχε φτιαχτεί ειδικά γι΄αυτή.https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/tata-nano-culled-demand-world’s-cheapest-car-dies
-
Λογικό! πιο άσχημο και από την ασχήμια. Σε απίστευτη νιρβάνα θα πρεπει να είχαν πέσει οι σχεδιαστές του.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Kαι οι ινδοί κακάσχημοι είναι
-
Tα best seller στην Ελλάδα από το 1990 ως σήμερα
https://www.newsauto.gr/specials/erevna ... in-ellada/
-
Δεν ήξερα που να το βάλω, αλλά μου φάνηκε πολύ αστείο και είπα να μην πάει χαμένο :
Τα 15 αυτοκίνητα που κρατάνε οι αμερικάνοι πάνω από 15 χρόνια, προέρχονται όλα ανεξαιρέτως από ιαπωνικές εταιρείες!
https://www.autoblog.com/photos/owners-keep-these-15-cars-the-longest/#slide-7508260
-
Ε που ειναι το αστειο; Μονο το made in japan εχει μεινει να εχει αξια
Το made in Germany εχει γινει lego Κινας,τα αμερικανικα ειναι μίας χρησεως -
https://www.drive.gr/news/kosmos/polise ... tin-eyropi
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Απορώ πως 2 εταιρίες του vag βγήκαν 3η και 5η με έναν 1,5 tsi με λόξυγγα και με ολόκληρη σειρά πετρελαιοκινητήρων με μαγειρεμένα νούμερα! Δηλαδή με ποιους κινητήρες τα αγοράζουν τα SUVs οι Ευρωπαίοι με το πολλαπλάσιο δικό μας εισόδημα;; Χιλιάρια και 2Λ+ tsi βενζίνης;;;
-
Ξεθάβοντας ένα παλιό ποστ και προσπαθώντας να κατανοήσω την Ελληνική κουλτούρα στην ευρύτερη έννοια της αυτοκίνησης, διαπιστώνω πως η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που διατηρεί την Toyοta στη πρώτη θέση για αρκετά χρόνια. Θες ο φανατισμός των άλλων χωρών να ενισχύσουν την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία τους, θες τα διαφορετικά πρότυπα/στάνταρτ που έχουν για να αξιολογούν τις μάρκες/μοντέλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πάμε κόντρα στο ρεύμα, είτε αυτό είναι καλό είτε όχι. Τα αναφέρω όλα αυτά καθώς είναι ένα μικρό μέρος της διατριβής μου που ασχολείται με αυτό το τομέα και ειλικρινά μου έκανε τρομερή εντύπωση.
-
@tsek said in ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]:
Ξεθάβοντας ένα παλιό ποστ και προσπαθώντας να κατανοήσω την Ελληνική κουλτούρα στην ευρύτερη έννοια της αυτοκίνησης, διαπιστώνω πως η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που διατηρεί την Toyοta στη πρώτη θέση για αρκετά χρόνια. Θες ο φανατισμός των άλλων χωρών να ενισχύσουν την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία τους, θες τα διαφορετικά πρότυπα/στάνταρτ που έχουν για να αξιολογούν τις μάρκες/μοντέλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πάμε κόντρα στο ρεύμα, είτε αυτό είναι καλό είτε όχι. Τα αναφέρω όλα αυτά καθώς είναι ένα μικρό μέρος της διατριβής μου που ασχολείται με αυτό το τομέα και ειλικρινά μου έκανε τρομερή εντύπωση.
Νομίζω ότι ο Έλληνας, λόγω ανάγκης, βάζει πρώτα το οικονομικό: όχι τεκμήριο, όχι ζημιάρικο.
Σε μη Βαλκανοχώρια έχουν φυσικά αλλά κριτήρια (άνεση, κλπ) που φαίνονται και στην παραπάνω κατάταξη. -
@jamesd said in ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]:
@tsek said in ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]:
Νομίζω ότι ο Έλληνας, λόγω ανάγκης, βάζει πρώτα το οικονομικό: όχι τεκμήριο, όχι ζημιάρικο.
Σε μη Βαλκανοχώρια έχουν φυσικά αλλά κριτήρια (άνεση, κλπ) που φαίνονται και στην παραπάνω κατάταξη.Ακριβώς. Όταν ο Έλληνας κρατάει το αμάξι διπλάσιο χρόνο, έχει τον μισό μισθό σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο τότε μοιραία τα κριτήρια επιλογής του διαφέρουν. Η αξιοπιστία κατατάσσεται πολύ ψηλά. Η Toyota παραδοσιακά εκεί τα πάει πολύ καλά.
-
Νομιζω ειναι αρκετά ξεκάθαρα τα πράγματα.
Οι αυτοκινητοβιομηχοπαραγωγικές χώρες υποστηρίζουν κατα βάση ντόπια βιομηχανία. Εμεις δεν έχουμε (το Χαος περιμένουμε).Νομιζω οτι το σχόλιο του νασκαρ ειναι εύστοχο
@nascar1 said in ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]:
Ακριβώς. Όταν ο Έλληνας κρατάει το αμάξι διπλάσιο χρόνο, έχει τον μισό μισθό σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο τότε μοιραία τα κριτήρια επιλογής του διαφέρουν. Η αξιοπιστία κατατάσσεται πολύ ψηλά. Η Toyota παραδοσιακά εκεί τα πάει πολύ καλά.
Αλλά βλέπουμε οτι και η Φιλανδία προτιμά Τογιοτα (αξιοπιστία σε δύσκολα περιβάλλοντά και όχι αναγκη επίδειξης;). Το ίδιο και η Ισλανδία, μάλλον λογω πικ-απ με τρελα λάστιχα που πρέπει να περνάνε και λάβες κλπ. Οπως και η Εσθονία.
Δε καταλαβαίνω γιατί μια συσκευή που αγοράζεται για την αξιοπιστία της (το ευρύτατο δίκτυό της), την υβριδική τεχνολογία της, προκαλεί εντύπωση.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]