-
Εκτιμώ ότι το κακό κλίμα και η αβεβαιότητα με τα τέλη κάνουν τους λίγους πελάτες ακόμη λιγότερους.
-
Διαβάζω το παρακάτω και απογοητεύτηκα που οι Κορεάτικες πλέον έπεσαν κάτω από την 10άδα...
Τις έθαψε ο Δάβαρης.Οι πρωταθλητές των πωλήσεων…
18/01/2016 22:29Μία περίεργη χρονιά ολοκληρώθηκε για την αγορά αυτοκινήτου. Μία χρονιά που αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους ανθρώπους της…
Άνοδο 6,4% σημείωσαν οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας το 2015, σε σχέση με του 2014.ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ
Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι πολύ μικρότερο από αυτό που προέβλεπαν οι εταιρείες που επιχειρούν στην αγορά, όμως στην τελική με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ανακούφιση, είδαν το θετικό πρόσημο, σε μία χρονιά που η νέα Κυβέρνηση αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε ιδεοληψίες και την πραγματικότητά, φέρνοντας πιο κοντά από ποτέ ένα GRexit. Και όλα αυτά όταν μέσα στο 2015 διεξήχθησαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.
Μπορεί λοιπόν η αγορά να περίμενε πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις, λόγω της ιδιαίτερα καλής τουριστικά χρονιάς, αλλά και τις ανελαστικής ανάγκης των Ελλήνων, που έχουν στα χέρια τους παλιά και ταλαιπωρημένα αυτοκίνητα, όμως στην τελική, η ανακούφιση είναι έκδηλη.
ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
Από τις επιδόσεις των εταιρειών, η Toyota αναδείχτηκε για ακόμα μία χρονιά Πρωταθλήτρια. Απο εκεί και πέρα εντυπωσιακή ήταν η πορεία της Peugeot το 2015 η οποία ανέβηκε 10 (!) θέσεις σε σχέση με τις πωλήσεις του 2014, αλλά και των premium μαρκών με τις Volvo, Mercedes, Audi και BMW να σημειώσουν σημαντική άνοδο το 2015 σε σχέση με το 2014.Μάλιστα η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέκτησε το εντυπωσιακό μερίδιο του 4,7%, μπαίνοντας και στην πρώτη 10άδα των πωλήσεων (συγκεκριμένα ένατη θέση), ενώ η Σουηδική μάρκα σημείωσε το μεγαλύτερο μερίδιο που έχει κατακτήσει ποτέ στη χώρα μας, σημειώνοντας παράλληλα την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου, τόσο σε μερίδιο αγοράς όσο και σε απόλυτο αριθμό πωλήσεων. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες στις premium μάρκες, στα πεντάθυρα hatch, τα V40 και V40 Cross Country βρέθηκαν στην κορυφή των πωλήσεων με 1.543 ταξινομήσεις. Στα μεσαία-μεγάλα SUV το XC60 κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ και η ναυαρχίδα της σουηδικής μάρκας, το νέο XC90 – σε λιγότερο από έξι μήνες παρουσίας στην Ελλάδα το 2015 – κατέκτησε την πρώτη θέση της κατηγορίας του.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σε σχέση με το σε ποιες περιοχές πουλήθηκαν τα περισσότερα αυτοκίνητα, κάτι που ουσιαστικά λειτουργεί και ως… καθρέπτης για την οικονομική κατάσταση κάθε περιοχής της Ελλάδας, στην Αττική γίνονται σχεδόν το 60% των πωλησεων νέων αυτοκινήτων και λόγω των πολλών εταιρικών πωλήσεων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 50% των συνολικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Δεκέμβριο από τα 6.816 νέα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν τα 4.810 ήταν στην Αττική…Σε ότι αφορά τις προβλέψεις για το 2016, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πωλήσεις, με στελέχη της αγοράς να κάνουν λόγο ακόμα και για 90.000 πωλήσεις. Όλα αυτά βέβαια, αρκεί να ανοίξει περισσότερο η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, από τις ανακεφαλαιωμένες –πλέον- τράπεζες.
**TOP 10 – ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2015
- ΤΟΥΟΤΑ 8866
- VOLKSWAGEN 6780
- NISSAN 6510
- OPEL 6036
- PEUGEOT 4855
- SUZUKI 4044
- CITROEN 3866
- FIAT 3654
- MERCEDES 3584
- FORD 3553
TOP 15 – ΜΟΝΤΕΛΑ
- TOYOTA YARIS 5.017
- OPEL CORSA 3.492
- VOLKSWAGEN POLO 3.168
- PEUGEOT 208 2.563
- NISSAN QASHQAI 2.553
- RENAULT CLIO 2.011
- NISSAN MICRA 1.946
- VOLKSWAGEN GOLF 1.932
- CITROEN C3 1.909
- FIAT PANDA 1.781
- FORD FIESTA 1.769
- ΟPEL ASTRA 1.596
- HYUNDAI i 20 1.561
- TOYOTA AYGO 1.556
- VOLVO V40 1.541**
-
Ο Τρακουτσελης τα παιρνει απο τη ΝΔ? Μια το προσωπικο σχολιο για τη κυβερνηση στο παραπανω, ασχετως αν εχει δικιο ή οχι, μια το αρθρο του για το πρωταθλητη Κυριακο και το leon που τον πηγαινοεφερνε..
-
Μου κάνουν εντύπωση η μεγάλη διαφορά της Toyota που απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής,το πλασάρισμα της mercedes στην 9η θέση με πάνω από 3500 πωλήσεις,τα 1541 volvo v40 και o άγιος Qashqai στην πρώτη πεντάδα με 2553 ταξινομήσεις και τέλος η συνολική άνοδος των πωλήσεων κατά 6,4% συγκριτικά με το 2014!Αυτό το τελευταίο βέβαια χρήζει ανάλυσης και οφείλεται σε διάφορα αίτια...
-
Κοιταγα λιγο τη citroen και μου κανε εντυπωση η οριακη υπεροχη πωλησεων του cactus εναντι της c4..
-
Εδώ γιατί διαφέρουν τόσο τα νούμερα συγκριτικά με το προηγούμενο άρθρο;Μήπως είναι θέμα εταιρικών τα οποία ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται στη μία λίστα και όχι στην άλλη;
Εδώ πάντως το c4 προηγείται με 420 ταξινομήσεις έναντι 407 του cactus! -
Οτι εχω κοιταξει ειναι απο τον seaa.gr
-
Κοιτώντας τον πίνακα, εγώ ενθουσιάστηκα που είδα την Peugeot να εκτοξεύεται!...
Και μου έκαναν μεγάλη εντύπωση ακόμη δύο πράγματα:
- Το Qashqai... σαρώνει.
- Η αδιάφορη και άτολμη σχεδιαστικά Suzuki με μόλις 5 αυτοκίνητα, πάντα στις πρώτες θέσεις. Αξιοπερίεργο... Και δεν είναι καν Ιαπωνικής προέλευσης.
-
Αν η suzuki δεν είναι ιαπωνικής καταγωγής, τότε τι είναι;
Ρε παιδιά, προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες;
Φιλικά,
Ηρακλής.
-
Φίλε Ηρακλή θεωρώ ότι είναι άλλο πράγμα η προέλευση ενός αυτοκινήτου και άλλο πράγμα η μητρική εταιρεία.
Πάντως η προέλευση των Suzuki στην Ελλάδα από Ιαπωνία δεν είναι. -
Συμφωνώ με τον Storm, αν και δεν ξέρω από που έρχονται τα Suzuki στην Ελλάδα.
Βέβαια κάποια standar σίγουρα υπάρχουν από τα κεντρικά. -
To Jimny από Ιαπωνία και τα υπόλοιπα από Ουγγαρία (Magyar Suzuki).
Σίγουρα θα υπάρχουν standards που επιβάλει η μητρική εταιρεία.
Εμένα ποιο πολύ με φοβίζουν τα διάφορα υλικά που φτιάχνονται τοπικά στη χώρα συναρμολόγησης.
Π.χ. κάπως με φοβίζει μία ηλεκτρονική πλακέτα που φτιάχτηκε σε Ουγγρικό παράπλευρο εργοστάσιο ή κάποιο μοτέρ παραθύρων ή των καθαριστήρων.Όλα αυτά τα εργοστασιάκια που εφοδιάζουν με πράμα κάποιο τοπικό εργοστάσιο συναρμολόγησης δεν ξέρω αν και πως ελέγχονται ποιοτικά.
-
Με κάποιο τρόπο ελέγχονται και αυτά, αλλά δεν νομίζω να είναι και σαν τα made in Japan
-
Made in Japan, μόνο σε βενζινοκίνητο s-cross και vitara (από Hamamatsu).Και αυτά πρέπει να πληρώσεις παραπάνω.
Όλα τα jimny, made in japan είναι.
Το scooby μου, είναι made in japan.Από την άλλη και η Audi , στην Ουγγαρία έχει εργοστάσιο.
Η nissan Αγγλία, η toyota Αγγλία και τουρκία και η honda στην Αγγλία.Όσον αφορά τα μέταλλα, εμπιστεύομαι τους ούγγρους περισσότερο από τους γιαπωνεζους, διότι οι τελευταίοι αγοράζουν μέταλλο από Αυστραλία λόγω μεταφορικών.
Τέλος, στο vitara που έχω, τα περισσότερα πράγματα στο αυτοκίνητο είναι γιαπωνεζικα. Koito τα φώτα, CalsonicKansei το keyless entry, tokaidenso τα πίσω φωτιστικά, NGK οι προθερμαντήρες πετρελαίου και πολλά άλλα.
Τα υφάσματα είναι ουγγαρέζικα, αλλά σι κε με καντάρ το σαλόνι μέσα.
Όλα τα ανταλλακτικά είναι made in japan από φίλτρο πετρελαίου έως βαλβολίνες, ημιαξόνια,ακρόμπαρα από τη nissin και άλλα πολλά.Ηρακλής.
-
Τα αμορτισέρ είναι Tokico, και τα φρένα.
Στα αμορτισέρ προσωπικά θα προτιμούσα KYB. -
Θέλω να πιστεύω ότι από την εποχή που είχα το Ουγγρικό Swift (1996) θα έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα για τα Magyar Suzuki.
Τότε όμως, το Ουγγρικό Swift μου είχε βγάλει τον αδόξαστο...
-
Magyar suzuki swift της περασμενης γενιας 13 ανακλησεις, το ιδιο απο Japan 0 ανακλησεις.
-
link για τις 13 ανακλήσεις και τις αντίστοιχες μηδενικές απο japan, none?
Στο s-cross που βγήκε τον Σεπτέμβριο του 2013, υπάρχει μία και μοναδική ανάκληση για χαμηλό επίπεδο βαλβολίνης στο πίσω διαφορικό.
Για το vitara, καμία που εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2015.Αυτά.
Ηρακλής.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
link για τις 13 ανακλήσεις και τις αντίστοιχες μηδενικές απο japan, none?Δεν εχω Ηρακλη. Μου το εχει πει αυτολεξει πρωην μηχανικος αντιπροσωπιας suzuki που εχει και την εξουσιοδοτηση πλεον και δικο του μαγαζι στη Λ.Αθηνων 181.
-
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχα γραφτεί σε τρία φόρουμς των Jimny Club και Vitara Club επειδή ψαχνόμουν για κάποιο από τα δύο.
Και στα 3 φόρουμς γινόταν και γίνεται πολύ ντόρος μεταξύ Ουγγρικών Suzuki και Ιαπωνικών. Μιλάνε για τις διαφορές τους, τις ατέλειες των Ουγγρικών, προβλήματα που έχουν βγάλει κλπ...
Για παράδειγμα, μου είχε κάνει εντύπωση ότι το Ιαπωνικό 3πορτο GV του 2006 κυκλοφορούσε με τελικό καζάνι εξάτμισης βαμμένο θερμοστατικά σε μαύρο χρώμα, ενώ το ουγγρικό είχε τον τσίγκο εκτεθειμένο.
Και διάφορα άλλα περίεργα...Πάντως η γενική άποψη και στα τρία φόρουμ ήταν ότι όλοι ήθελαν Ιαπωνικό και όσοι δεν είχαν, ήταν κάπως δυσαρεστημένοι.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]