-
Η λίστα δεν τα διαχωρίζει ανα κατηγορία, η καταταξη γίνεται βαση αριθμού πωλήσεων ανεξαιρετου κατηγοριας.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όπως βλέπω τον πίνακα μάλλον μυρίζει λησινγκίλα!
-
Εδώ και χρόνια το leasing κατέχει ενα μεγαλο ποσοστο των πωλήσεων απο τοτε που κατέρρευσε η αγορά αυτοκινήτου λόγω κρίσης. Νομιζω κατέχει κοντά στο 40-50% αν δεν κάνω λάθος. Αλλά και παλι λογική τι βλέπω τη καταταξη απο την έννοια οτι όσοι ιδιώτες αγοράζουν σημερα νεο αυτοκίνητο κοιτάνε για ντίζελ με μηδενικά ή χαμηλά τέλη και χαμηλή κατανάλωση. Μην σας παραπλανουν οι συζητήσεις στο φόρουμ για αυτοκίνητα μεγαλα και με κοστος 20000€ και πανω αυτοι είναι η μειοψηφία. Οι πλειοψηφια του κόσμου κοιτάει για κάτι φτηνό και οικονομικο και δεν πολύσυχνάζουν στα φόρουμ να συζητάνε για το αυτοκίνητο τους και τις βελτιώσεις που κάνουν η θελουν
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Όπως βλέπω τον πίνακα μάλλον μυρίζει λησινγκίλα!Μη το ψαχνεις, ειναι εντελως στρεβλη η ελληνικη αγορα. Ειδικες συνθηκες. Επειδη ταξιδευω συχνοτατα Ευρωπη τελειως αλλη εικονα πωλησεων. 'Ακομπλεξαριστες' και ευρωστες αγορες.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Εδώ και χρόνια το leasing κατέχει ενα μεγαλο ποσοστο των πωλήσεων απο τοτε που κατέρρευσε η αγορά αυτοκινήτου λόγω κρίσης. Νομιζω κατέχει κοντά στο 40-50% αν δεν κάνω λάθος. Αλλά και παλι λογική τι βλέπω τη καταταξη απο την έννοια οτι όσοι ιδιώτες αγοράζουν σημερα νεο αυτοκίνητο κοιτάνε για ντίζελ με μηδενικά ή χαμηλά τέλη και χαμηλή κατανάλωση. Μην σας παραπλανουν οι συζητήσεις στο φόρουμ για αυτοκίνητα μεγαλα και με κοστος 20000€ και πανω αυτοι είναι η μειοψηφία. Οι πλειοψηφια του κόσμου κοιτάει για κάτι φτηνό και οικονομικο και δεν πολύσυχνάζουν στα φόρουμ να συζητάνε για το αυτοκίνητο τους και τις βελτιώσεις που κάνουν η θελουνΣτάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+100
-
Όλοι αγοράζουν SUV.
Γιατί ; -
Κάποια στατιστικά στοιχεία για τις ταξινομήσεις του 2016.
-79.386 ήταν οι συνολικές ταξινομήσεις του 2016...
-Το 70.77% των αυτοκινήτων ταξινομήθηκε στην Αττική...
-Το Toyota Yaris αγόρασαν 4.324 άτομα και ήταν το Νο1 σε πωλήσεις χωρίς σε αυτές να υπολογίζεται η υβριδική έκδοση (+1.017)...
-Το πρώτο SUV σε πωλήσεις ήταν το Nissan Qashqai με 2.391 ταξινομήσεις...
-Το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο που ταξινομήθηκε το 2016 ήταν στις 4 Ιανουαρίου και ήταν ένα Citroen Berlingo...
-Στις 30 Δεκεμβρίου ταξινομήθηκε το τελευταίο αυτοκίνητο που ήταν μία Skoda Octavia taxi...
-442 συνολικά ταξί ταξινομήθηκαν το 2016...
-Toyota, Nissan και Opel (με αυτή τη σειρά) κυριάρχησαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη...
-Η καλύτερη ημέρα από πλευράς ταξινομήσεων ήταν στις 31 Μαΐου με 2.346 μονάδες...
-Η χειρότερη ημέρα από πλευράς ταξινομήσεων ήταν στις 11 Απριλίου με 71 μονάδες...
-Ο μέσος όρος πωλήσεων ανά εργάσιμη ημέρα ήταν 391 αυτοκίνητα...
-H Toyota σημείωσε τις περισσότερες πρωτιές ανά νομό (συνολικά 18)...
-Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη εισαγωγική εταιρεία της Mazda, το 2016 όμως πουλήθηκαν 97 καινούργια αυτοκίνητα!
-18 μάρκες ξεπέρασαν τις 1.000 πωλήσεις...
-Το 2016 πουλήθηκαν, 32 Porsche, 28 Jaguar και 3 Maserati...
-Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει αντιπροσωπεία της Tesla, παρ' όλα αυτά ταξινομήθηκαν τρία αυτοκίνητα...
-Μόλις 4 καινούργια αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρυτανία τo 2016...
-Οι ιαπωνικές μάρκες κυριάρχησαν σε πρωτιές έναντι των ευρωπαϊκών (33 έναντι 28). Μία πρωτιά είχαν οι αμερικάνικες...
-Στην... κόντρα Γερμανία vs Γαλλία το αποτέλεσμα ήταν 20 - 8..Kαι ο χάρτης με την πρώτη σε πωλήσεις εταιρεία ανά νομό...φτωχομάνα Καρδίτσα και Αχαϊα
-
Ενδιαφέροντα στατιστικά!!
Μου κάνει εντύπωση αυτό: >Μόλις 4 καινούργια αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρυτανία τo 2016...
Στην Καρδίτσα τι κάνανε τα πατριωτάκια μου??
Πάντως η εικόνα αν πάει κάποιος εκεί είναι άλλη. Πάνε οι παλιοί καλοί καιροί των επιδοτήσεων....
Κάπως θα εξηγείται -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ενδιαφέροντα στατιστικά!!Μου κάνει εντύπωση αυτό: >Μόλις 4 καινούργια αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ευρυτανία τo 2016...
Στην Καρδίτσα τι κάνανε τα πατριωτάκια μου?? [emoji38][emoji38]
Πάντως η εικόνα αν πάει κάποιος εκεί είναι άλλη. Πάνε οι παλιοί καλοί καιροί των επιδοτήσεων....
Κάπως θα εξηγείταιΤο ίδιο και για την Πάτρα που αργοπεθαίνει..
-
Όντως αυτό για την Ευρυτανία είναι παράδοξο. Μικρός και απομονωμένος νομός με τραχύ αναγλυφο αλλά το νούμερο είναι πολύ χαμηλό ρε παιδί μου.
Όσο για Αχαΐα -Καρδίτσα, είναι πιθανό να υπάρχουν εκεί δραστήριοι έμποροι της Mercedes που πετυχαίνουν καλές πωλήσεις(δεν ξέρω αν σ'αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα ταξί) ή απλά να κινήθηκαν χαμηλά οι υπόλοιπες εταιρείες. Μπορεί επίσης να συνυπήρξαν συμπτωματικά αρκετά μεσαία ή μεγάλα πορτοφόλια που επέλεξαν mercedes.
Το ίδιο και στις Σέρρες με την BMW. -
πλεον ο 'κοσμος'ειναι πολυ μικρος.
Αν καποιος καταληξει σε καποιο αυτοκινητο μπορει ευκολα να μαθει τις τιμες που δινει η καθε αντιπροσωπια και να παρει απο την πιο φτηνη το αυτοκινητο του.
Οταν ο αδερφος μου αποφασισε τι μοτο ηθελε, εκανα μερικα τηλεφωνα στις αντιπροσωπειες ανα την Ελλαδα και την πηρε απο τον φτηνοτερο (γλυτωσε 800€)
Αντιστοιχα ενας φιλος του που ηθελε συγκεκριμενο μοντελο BMW το πηρε απο Σερρες (νομιζω) ενω μενει Θεσσαλονικη.Πιθανον οι αντιπροσωποι της Μερκ σε Καρδιτσα και Πατρα να ειχαν καλυτερες τιμες και να πηραν πελατες και απο αλλους νομους. Θυμαμαι το 2008 οταν εψαχνα αυτοκινητο η BMW στα Τρικαλα ειχε πολυ καλες τιμες σε φορτωμενα με εξοπλισμο αυτοκινητα, ουσιαστικα τα εδινε στην τιμη της βασικης εκδοσης.
Για την Ευρυτανια, ειναι πιθανον καποιοι που πηραν αυτοκινητο να τα πηραν και να τα ταξινομησαν απο γειτονικους νομους
-
Τα στατιστικά αυτά περιλαμβάνουν μόνο ταξινομήσεις καινούργιων? Αν ναι δεν αποτυπώνουν και πολλά πράγματα για τις 'τάσεις” του σημερινού αγοραστικού κοινού της Ελλάδας και εξηγούν και κάποια περίεργα νούμερα ειδικά και με το τεράστιο ποσοστό των εταιρικών.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
πλεον ο 'κοσμος'.......+1 σε όλα
το να βγάζεις στατιστικά ανά νομό στην Ελλάδα του 2016 είναι αστείο. Σε πολλούς νομούς απλά δεν έχουν αντιπροσώπους και πάνε παραδίπλα με τα αυτοκίνητα να ταξινομούνται όπου βολεύει τον έμπορο. -
Συνήθως πινακίδες βγάζει ο αγοαραστής στον τόπο διαμονής του.
Η γυναίκα μου πχ, είχε αγοράσει το colt απο την Καλαμάτα γιατί ο τότε αντιπρόσωπος ήταν γνωστός της αλλά το αυτοκιλνητο ταξινομήθηκε Αθήνα και είχε αθηναϊκές πινακίδες. -
Όπου γουστάρει ο πωλητής συνήθως βγάζει. Εμάς στο yaris μας έβγαλαν πινακίδες ανατολικής Αττικής γιατί εκεί έχει τα κεντρικά της η πόλις και τους εξυπηρετεί από όλες τις πλευρές.
-
Έτσι είναι. Και στην αδερφή μου βγάλανε από άσχετη περιοχή επειδή το πήρε από κει (όχι πινακιδωμένο από πριν). Δεν ισχύει πάντα αλλά όπως είπαμε ότι τους βολεύει. Άμα πάμε δε στα πινακιδωμένα τους εκεί μπορεί να σου κάτσει οτιδήποτε.
-
Πριν αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη τους τέλειωσε ο τσίγκος και ένας συγγενής μου έβγαλε πινακίδες Κομοτηνής.
Να μην πω για την καραγυφτιά του Δημοσίου που χρεώνει για την μεταβίβαση ένα κάρο ευρώ και μου έδωσαν αντί για άδεια ένα μπακαλόχαρτο Α4, ακόμα έτσι είναι? -
Περι mercedes Αχαιας..
Μακρααν η πιο καλοργανωμενη, μεγαλη, 'γωνια μαγαζι' απο τοποθεσια και με πολυ μεγαλη ποικιλια μοντελων αντιπροσωπεια στη Πατρα. Οι υπολοιποι ειναι μικρομαγαζα-μπακαλικα μπροστα της... Αυτη θυμιζει Αθηνα και βαλε! -
Εντυπωσιακό ότι το Ford F-150 είναι 35 χρόνια πρώτο σε πωλήσεις!!!! Μύθος
-
Ακόμη πιο εντυπωσιακό οι συνολικές πωλήσεις των 'αγροτικών'. Δείχνει πόσο διαφορετική είναι αυτή η αγορά σε σχέση με άλλες.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]