-
update : Ο Fenix ο πάγκος τελικά καθάρισε από τις κόλλες με το λευκό σφουγγαράκι (βασικά σα πολύ πολύ απαλό ντουκόχαρτο πρέπει να δουλευει). Ουτε χημικά, ουτε τίποτα. Ζεστό νερό και το σφουγγαράκι.
-
Και εγώ Lap έφερα μάστορα ( ο Θεός να τον κάνει ) να μου φτιάξει τα μάρμαρα ( Μυκηνών ) και τα έκανε κώλο... νύχτα έφυγε αυτός. Όποτε πέσει κάτι υγρό αφήνει αμέσως θολούρα και ας σκουπιστεί σε χρόνο μηδέν . Έχω πάρει διάφορα υγρά καθαρισμού και πειραματίζεται η γυναίκα... Σε κάποια ελάχιστα σημεία έχουν ξεκινήσει και βγάζουν κάτι ραγισματάκια , αίσχος .
Οσο αρχοντικό και αν δείχνει το μάρμαρο σαν το πλακάκι δεν έχει. Αν είχα τα λεφτά θα τα έσπαγα και θα έβαζα γρανιτοπλακάκι ( δεν γινόταν-ήθελα να στρώσω πάνω από το μάρμαρο πλακάκι ), είχα βάλει στο μικρό σπίτι που μέναμε πρώτα , σκέψου έπεσε η χύτρα η Fisler υπό γωνία και δεν έπαθε τίποτα.
Δεν ξερω αν θα ήταν πολύ καλή ιδέα ο γρανίτης διοτι λένε έχει κάποιες ιδιότητες που επηρεάζουν ην υγεία. Δεν το έχω ψάξει και πολύ. Αν δεις της μοδας είναι κάτι πλακάκια που μοιάζουν με μαρμαρα αλλά είναι σούπερ γκλος. Τα βάζουν πλέον σε ολα τα ανακαινισμένα σπίτια. Σαν επιδημία είναι. Παντού.
Οσο για το μάρμαρο έτσι είναι όπως τα λες. Αλλά προσοχε διοτι έχω μια υποψία. Και εγω από τότε που τα τρίβω, τα έχω κάνει όλα... Ενα, ένα. Οντως μοιάζουν με καθρέφτη αλλά απο πολύ κοντά, βασικά πρέπει να κολλήσεις τη μούρη σχεδόν στο πάτωμα, βλέπεις πως κάτι έχει αλλάξει στη επιφάνεια. Μοιάζει σαν να έχει ανοιχτούς πόρους. Οπότε ίσως χρειάζεται και καποια άλλη επεξεργασία για να τις κλείσεις. Θα το ψαξω οαν έχω χρόνο, με ενδιαφέρει. Πάντως μπαίνεις στο σπίτι και βλέπεις ένα μάρμαρο που καθρεφτίζει τα πάντα.... .... Το λες και θετικοτατο γεγονός.
-
update : Ο Fenix ο πάγκος τελικά καθάρισε από τις κόλλες με το λευκό σφουγγαράκι (βασικά σα πολύ πολύ απαλό ντουκόχαρτο πρέπει να δουλευει). Ουτε χημικά, ουτε τίποτα. Ζεστό νερό και το σφουγγαράκι.
Εύγε.... Δεν το ηξερα. Θα το χρησιμοποιώ
-
Μια χαρά , με αυτό και με ότι no name αντίστοιχο υπάρχει σβήνω μολυβιές και μπογιές από τους τοίχους και γενικά μαυρίλες από τα χαμηλά κοντά στο σοβατεπί . Ο mastoras το χρησιμοποιεί στο αυτοκίνητο εξωτερικά.
-
Μου έδωσες ιδέα τώρα. Έχει χαλάσει το χρώμα με μόνιμους λεκέδες από το νερό (ένα σκατο υγρό, από κάποιο βενζινάδικο είχα βάλει) για τους υαλοκαθαριστήρες. Λες να φεύγει η βρώμα με αυτό;
Λες να έβαλα νερό ψυγείου;;;;; ΦΛΑΣΙΑ!!!!
-
Yem, και εγώ το χρησιμοποίησα για κατι λεκέδες στο τοίχο. Εβγαλε ενα 80%.
Lap, το συγκεκριμένο δε το ήξερα, αλλά στην Ασία (ω ρε μάνα μου) ειναι πολύ διαδεδομένο. Βασικά η γυναίκα μου χρησιμοποίησε ενα από Ιαπωνία (ω ρε μανα μου και πάλι) που είχαμε φέρει μιας και δεν ήξερε οτι στην (υπανάπτυκτη) Ευρώπη-Ελλάδα μπορείς να το βρεις. Ωμως πρόσφατα αρχισα να βλέπω να υπάρχει σε όλα τα Σ/Μ και μινι-μαρκετ. Αλλά νομίζω ο κόσμος γενικά δε το ξέρει. -
Γκρίζα διαφήμιση. REPORT!
-
Eχει καποιος να προτεινει εναν καλο υδραυλικο στα βορεια προαστεια; ΠΜ για συσταση.
-
Ειχα αναφέρει το θέμα σε αλλο τοπικό για Νομικά-Δικηγόρους, αλλά τώρα πάμε στο πρακτικό..
Να ρωτήσω για ιδέες σχετικές με υγρασία που εμφανίστηκε στο τοίχο εισόδου του διαμερίσματος της μητέρας μου (ο τοίχος ήταν επενδεδυμένος με ξύλινη επένδυση που αφαιρέθηκε μετά απο τη μυρωδιά και του σαπισμένου ξύλου).
Το πρόβλημα οφείλεται στο δίπλα διαμέρισμα που έχει τη μπανιερα/ντους εφαπτόμενη με το τοίχο που έχει το πρόβλημα. Η ενοικος δίπλα δεν έκανε τίποτα μέχρι που της κοινοποιήθηκε εξώδικο. Υποτίθεται οτι το έφτιαξε (αν και υπάρχουν υποψίες οτι η όποια επισκευή ήταν επιδερμική μιας και η μητέρα μου είπε οτι για καμια ώρα μόνο άκουγε θορύβους από δίπλα, αλλά τέλος πάντων).
Ηρθαν έμπιστοι τεχνίτες για την αποκατάσταση, έτριψαν τον τοίχο, πέρασαν και κάτι που (αν κατάλαβα καλά) ειναι για να αφαιρέσει την υγρασία και είπαν στη μητέρα μου οτι θα πρέπει να μείνει έτσι για 1 μηνα περίπου να στεγνώσει ο τοίχος.Ερώτηση
Αν η επισκευή που έκανε η γειτόνισσα δεν λύνει το πρόβλημα, πέρα από δικαστικές διαδικασίες, υπάρχει κάποιο μαγικό υλικό, τεχνοτροπία, λύση που η υγρασία ναι μεν θα ποτίζει το τοίχο αλλά δε θα εμφανίζεται στο τοίχο της μητέρας μου; Ξέρω οτι το ερώτημα μπορεί να μη στέκει καθόλου, απλά είπα να ρωτήσω για να αποφύγει ότι μπορεί να αποφύγει η μητέρα μου.
Επίσης, ισχύει ότι η υγρασία παει προς τα πάνω;Ευχαριστώ
-
@alejandro said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Ειχα αναφέρει το θέμα σε αλλο τοπικό για Νομικά-Δικηγόρους, αλλά τώρα πάμε στο πρακτικό..
Να ρωτήσω για ιδέες σχετικές με υγρασία που εμφανίστηκε στο τοίχο εισόδου του διαμερίσματος της μητέρας μου (ο τοίχος ήταν επενδεδυμένος με ξύλινη επένδυση που αφαιρέθηκε μετά απο τη μυρωδιά και του σαπισμένου ξύλου).
Το πρόβλημα οφείλεται στο δίπλα διαμέρισμα που έχει τη μπανιερα/ντους εφαπτόμενη με το τοίχο που έχει το πρόβλημα. Η ενοικος δίπλα δεν έκανε τίποτα μέχρι που της κοινοποιήθηκε εξώδικο. Υποτίθεται οτι το έφτιαξε (αν και υπάρχουν υποψίες οτι η όποια επισκευή ήταν επιδερμική μιας και η μητέρα μου είπε οτι για καμια ώρα μόνο άκουγε θορύβους από δίπλα, αλλά τέλος πάντων).
Ηρθαν έμπιστοι τεχνίτες για την αποκατάσταση, έτριψαν τον τοίχο, πέρασαν και κάτι που (αν κατάλαβα καλά) ειναι για να αφαιρέσει την υγρασία και είπαν στη μητέρα μου οτι θα πρέπει να μείνει έτσι για 1 μηνα περίπου να στεγνώσει ο τοίχος.Ερώτηση
Αν η επισκευή που έκανε η γειτόνισσα δεν λύνει το πρόβλημα, πέρα από δικαστικές διαδικασίες, υπάρχει κάποιο μαγικό υλικό, τεχνοτροπία, λύση που η υγρασία ναι μεν θα ποτίζει το τοίχο αλλά δε θα εμφανίζεται στο τοίχο της μητέρας μου; Ξέρω οτι το ερώτημα μπορεί να μη στέκει καθόλου, απλά είπα να ρωτήσω για να αποφύγει ότι μπορεί να αποφύγει η μητέρα μου.
Επίσης, ισχύει ότι η υγρασία παει προς τα πάνω;Ευχαριστώ
Ντύσε τον τοίχο με γυψοσανίδα. Δε λύνει το πρόβλημα με την υγρασία, αλλά τουλάχιστον δεν θα φαίνεται αυτό το χάλι.
-
Αυτό ισοδυναμεί με κρύψιμο των ακαθαρσιών κάτω από το χαλί.
Άποψή μου : άστο έτσι να δεις τι θα γίνει σε βάθος χρόνου. Αν σταματήσει να ξερνάει υγρασία σημαίνει ότι η διαρροή επισκευάστηκε στο δίπλα μπάνιο.
Μετά κάνε αποκατάσταση στο δικό σου τοίχο. -
Μην ντύσεις το τοίχο με γυψοσανίδα.
Η γυψοσανίδα είναι πολύ ευαίσθητο υλικό στην υγρασία, θα "τινάξει" πιο γρήγορα και από το σοβά.
Καλά έκαναν και σου είπαν για να μείνει έτσι ο τοίχος. Αν ήταν κλειστό το δωμάτιο καλό θα ήταν να έβαζες και ένα αφυγραντήρα να επιταχύνεις τη διαδικασία.Υλικά υπάρχουν , αλλά θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Πιθανότατα δε θα βλέπεις την έκταση της ζημιάς αλλά το νερό είναι "άτιμο" πράγμα. Αν η υγρασία εγκλωβιστεί θα προσπαθήσει να βρεί άλλη διέξοδο και πιθανότατα θα τη δείς σε άλλο τοίχο.
Η υγρασία έχει πολλές μορφές . άλλη λόγω διαρροής , άλλη λόγω κακής θερμομόνωσης κ.λπ.
Τα καλά συνεργεία που ασχολούνται ξέρουν καλύτερα (από εμένα π.χ.) υλικά και τακτικές. -
Τίποτα δεν κρατάει την υγρασία. Υπάρχει πέτρινο σπίτι στην ευρύτερη οικογένεια, έχω σκάψει μέχρι την πέτρα, έχω περάσει τσιμέντο και ότι στεγανοποιητικό υπάρχει στην αγορά. Κάθε 2-3 χρόνια θέλει πάλι φτιάξιμο.
Ή φτιάχνεις τη διαρροή σε συνεργασία με τους γείτονες, ή βάζεις ένα μετσλλικό σκελετό στον τοίχο και από πάνω γυψοσανίδα. Είναι πάμφθηνο μέχρι να δεις αν και τι μπορείς να κάνεις με τους γείτονες, να μη βλέπει η μάνα σου αυτό το χάλι στο σπίτι της.
Όποτε θες το γκρεμίζεις με τα χέρια σου και το ξαναφτιάχνεις επίσης πολύ φθηνά.
Αν φτιάχνεις τον τοίχο χωρίς να λύσεις το πρόβλημα με την υγρασία, θα πετάς τα λεφτά σου και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. -
Δεν φαίνεται να είναι υγρασία από ένα σημείο άρα να προέρχεται από κάποια διαρροή. Φιανεται ομοιόμορφα κατανεμημένη. Οπότε μάλλον προέρχεται από το μικροκλίμα μεταξύ του σπιτιού σας πίσω από την ξύλινη επένδυση και της κρύας επιφάνειας του τοίχου του γείτονα.
Θεωρώ πως αν τον επισκευασεις και δεν τον καλύψεις ξανά με ξύλο, θα αναπνέει η περιοχή και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. -
Ωραίος ο Λαπ...
Το μαύρο χρώμα, ΣΥΝΗΘΩΣ, δεν είναι υγρασία...
Είναι μούχλα..Το νερό, είναι κίτρινο, πράσινο και συνδυασμός τους.
Αλλά όπως είπε και ο σίβιλ, ένα καλό συνεργείο μονώσεων θα σου πει, καθ΄ ότι έχουν καθημερινή τριβή με τέτοια θέματα...
-
@dstou said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Αυτό ισοδυναμεί με κρύψιμο των ακαθαρσιών κάτω από το χαλί.
Εχεις δίκιο. Αποκλείστηκε η ιδεά
Άποψή μου : άστο έτσι να δεις τι θα γίνει σε βάθος χρόνου. Αν σταματήσει να ξερνάει υγρασία σημαίνει ότι η διαρροή επισκευάστηκε στο δίπλα μπάνιο.
Μετά κάνε αποκατάσταση στο δικό σου τοίχο.Δε γίνεται δυστυχώς να το αφήσουμε και για ψυχολογικούς λόγους της μητέρας μου που θέλει να φρεσκάρει το διαμέρισμα που έχουν σκάσει τοίχοι και θέλει να μη βλέπει αυτό το χάλι. 2 χρόνια σχεδόν την παρακαλούσε να δει το πρόβλημα.
@civil357 said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Μην ντύσεις το τοίχο με γυψοσανίδα.
Η γυψοσανίδα είναι πολύ ευαίσθητο υλικό στην υγρασία, θα "τινάξει" πιο γρήγορα και από το σοβά.
Καλά έκαναν και σου είπαν για να μείνει έτσι ο τοίχος. Αν ήταν κλειστό το δωμάτιο καλό θα ήταν να έβαζες και ένα αφυγραντήρα να επιταχύνεις τη διαδικασία.Καλή ιδέα! της την είπα, ειναι στην είσοδο βεβαια αλλά εχει πρίζα και βάζει και αφυγραντύρα.
@andya3 said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Τίποτα δεν κρατάει την υγρασία. ...
Αν φτιάχνεις τον τοίχο χωρίς να λύσεις το πρόβλημα με την υγρασία, θα πετάς τα λεφτά σου και θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.Τα σημείωσα, έχεις δίκιο!
@lap said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Δεν φαίνεται να είναι υγρασία από ένα σημείο άρα να προέρχεται από κάποια διαρροή...Θεωρώ πως αν τον επισκευασεις και δεν τον καλύψεις ξανά με ξύλο, θα αναπνέει η περιοχή και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Αριγκάτο Λαπ
@criuser said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Είναι μούχλα..
Αλλά όπως είπε και ο σίβιλ, ένα καλό συνεργείο μονώσεων θα σου πει, καθ΄ ότι έχουν καθημερινή τριβή με τέτοια θέματα...Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Εχετε δίκιο
Σας ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις, προτάσεις. Τις μετέφερα.
-
Ωραίος ο Λαπ...
Αλλά όπως είπε και ο σίβιλ, ένα καλό συνεργείο μονώσεων θα σου πει, καθ΄ ότι έχουν καθημερινή τριβή με τέτοια θέματα...
Ακριβως.Ειναι μυκητες,καμμια σχεση με υγρασια.Και ειναι και πολυ λογικο,οταν υπαρχουν εντονες διαφορες θερμοκρτασιας,εξω απο το ραμποτε,με το μεσα απο το ραμποτε.
Η γειτονισα τσαμπα εφαγε το εξωδικο. -
@accentwizard said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Ωραίος ο Λαπ...
Ακριβως.Ειναι μυκητες,καμμια σχεση με υγρασια.Και ειναι και πολυ λογικο,οταν υπαρχουν εντονες διαφορες θερμοκρτασιας,εξω απο το ραμποτε,με το μεσα απο το ραμποτε.
Η γειτονισα τσαμπα εφαγε το εξωδικο.Δηλαδή @accentwizard, δεν υπάρχει διαρροή από δίπλα; Ηρθε υδραυλικός της γειτόνισσας και είπε οτι όντως υπάρχει πρόβλημα, έφερε και η μητέρα μου άλλο υδραυλικό με θερμοκάμερα όπου και αυτός είπε οτι υπάρχει προβλημα, ενώ ήρθε ξανά ο υδραυλικός της γειτόνισσας που έφτιαξε το όποιο πρόβλημα.
Αν κατάλαβα, και διαρροή να υπήρχε στην ουσία ο τοίχος της μητέρας μου επηρεάστηκε απο τις διαφορετικές θερμοκρασίες επειδή δε μπορούσε να "αναπνεύσει" και όχι από νερό που πέρασε από δίπλα; -
Ναι. Αν δεις τοίχο που έχει διαρροή φουσκώνει το χρώμα και γίνεται θρυψαλα και συνήθως έχει μια κατεύθυνση δεν είναι ομοιόμορφο.
Μπορεί να είναι σε ένα μικρό σημείο που δεν φιανεται στην φωτογραφία, αλλά αυτό που έδειξες είναι μούχλα από διαφορα εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας σε συνδιασμό με κλεισούρα.
Edit: έτσι έπρεπε να είναι και σε μια περιοχή μονάχα.
https://thumbs.dreamstime.com/z/διαρροή-του-νερού-στεγών-119974009.jpg
-
@alejandro said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
@accentwizard said in ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]:
Ωραίος ο Λαπ...
Η γειτονισα τσαμπα εφαγε το εξωδικο.Δηλαδή @accentwizard, δεν υπάρχει διαρροή από δίπλα; Ηρθε υδραυλικός της γειτόνισσας και είπε οτι όντως υπάρχει πρόβλημα, έφερε και η μητέρα μου άλλο υδραυλικό με θερμοκάμερα όπου και αυτός είπε οτι υπάρχει προβλημα, ενώ ήρθε ξανά ο υδραυλικός της γειτόνισσας που έφτιαξε το όποιο πρόβλημα.
Αν κατάλαβα, και διαρροή να υπήρχε στην ουσία ο τοίχος της μητέρας μου επηρεάστηκε απο τις διαφορετικές θερμοκρασίες επειδή δε μπορούσε να "αναπνεύσει" και όχι από νερό που πέρασε από δίπλα;
Η υγρασια εκδηλωνεται με την μορφη κιτρινης "κηλιδας",η οποια οταν στεγνωσει γινεται καφε, η με το γνωστο χνουδι.
Τα μαυρα στιγματα ειναι μυκητες.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]