-
Όλο και κάποιος θα υπάρχει που θα βάζει κλιματιστικό στο αυτοκίνητο. Ψάξιμο θέλει.
-
@storm said in Renault Clio IV:
@civil357 σωστός. Το βρήκα. Ο φίλος μας ο Βαγγέλης στο Αγρίνιο το τονίζει στην αγγελία...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/328394093-renault-clio?lang=en
δεκαετια 90-2000 το εσωτερικο.πο ρε πικρα
-
Όλο και κάποιος θα υπάρχει που θα βάζει κλιματιστικό στο αυτοκίνητο. Ψάξιμο θέλει.
Φίλε μου έχω ρωτήσει πολλούς μαστόρους φίλους μου και μη. Όλοι μου λένε να μην κάνω τίποτε γιατί ο λόγους
- είναι πανάκριβο πάνω από χιλιάρικο για μεταχειρισμένο εννοείται.
- λόγου ότι δεν είναι εργοστασιακά περασμένο θα σου κόβει πολύ ταχύτητα όταν το ενεργοποιείς. Σκέψου το μου λένε μόνο αν το χρειάζεσαι απεγνωσμένα. Όπως είπα με το air condition δεν έχω θέμα και στο δικό μου το χρησιμοποιούσα σπάνια το καλοκαίρι.
Τώρα το πήρα πάει τελείωσε δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Το μόνο καλό είναι ότι είναι okay μηχανικά λειτουργικά και γενικά είναι okay το αμάξι.
Επίσης μέσα είναι ακριβώς όπως το παλικάρι που έχει την αγγελία.
-
@civil357 said in Renault Clio IV:
Το κακό είναι ότι ο μάστορας ο οποίος το εξέτασε, αν πήγες με μάστορα, δεν πάτησε το κουμπί του κλιματιστικού. Ίσως ο πρώτος έλεγχος σε μεταχειρισμένο αν κομπλαρει το κλιματιστικό και φέρνει κρύο αέρα και αν δουλεύει το βεντιλατερ στην πρώτη σκάλα, καθώς είναι ακριβή μια βλάβη στο αιρ κοντισιον .....
Είπες στην σωστότερη κουβέντα.
-
@alekasas said in Renault Clio IV:
Φίλε μου έχω ρωτήσει πολλούς μαστόρους φίλους μου και μη. Όλοι μου λένε να μην κάνω τίποτε γιατί ο λόγους
είναι πανάκριβο πάνω από χιλιάρικο για μεταχειρισμένο εννοείται.
Σωστά. Ιδανικά πρέπει να βρεις ανταλλακτικά από μεταχειρισμένο.
Λογικά πολλά κόψε ράψε δεν χρειάζεται, αλλά μόνο το ξηλωμα του ταμπλό είναι σοβαρή δουλειά με ρίσκο να σου βγάλει τριγμούς και σπασίματα στο μέλλον. -
- είναι πανάκριβο πάνω από χιλιάρικο για μεταχειρισμένο εννοείται.
- λόγου ότι δεν είναι εργοστασιακά περασμένο θα σου κόβει πολύ ταχύτητα όταν το ενεργοποιείς. Σκέψου το μου λένε μόνο αν το χρειάζεσαι απεγνωσμένα. Όπως είπα με το air condition δεν έχω θέμα και στο δικό μου το χρησιμοποιούσα σπάνια το καλοκαίρι.
Τώρα το πήρα πάει τελείωσε δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Το μόνο καλό είναι ότι είναι okay μηχανικά λειτουργικά και γενικά είναι okay το αμάξι.
Επίσης μέσα είναι ακριβώς όπως το παλικάρι που έχει την αγγελία.
επειδή το πήρες και τελείωσε, θα πρέπει να σου γίνει μάθημα να μην παίρνεις τίποτα στη ζωή σου τοις μετρητοίς. Ιδίως από εμπόρους.
Χίλιες φορές να έπαιρνες ένα Clio του 1996 που είναι όλα ηλεκτρικά και με Clima. Ήμαρτον, βρίσκουν και τα κάνουν...
-
@groover1972 said in Renault Clio IV:
Ήμαρτον, βρίσκουν και τα κάνουν...Τον κοροιδεψε σε κατι? Του ειπε ψεματα? Η μονη ευθυνη ανοικει στον alekasas που βασιστηκε στη λανθασμενη αποψη του οτι ολα τα αυτοκινητα αυτης της χρονολογιας εχουν A/C, ουτε ο τεχνικος που το ελεγξε φταιει.
-
@ilias-a said in Renault Clio IV:
Ήμαρτον, βρίσκουν και τα κάνουν...Τον κοροιδεψε σε κατι? Του ειπε ψεματα? Η μονη ευθυνη ανοικει στον
alekasas που βασιστηκε στη λανθασμενη αποψη του οτι ολα τα αυτοκινητα αυτης της χρονολογιας εχουν A/C, ουτε ο τεχνικος που το ελεγξε φταιει.Ακριβως συμφωνω 100%. Εγω φοβομουν οτι δεν υπηρχε μοτνελο clio χωρις air con. Και απλα φοβηθηκα μηπως εκανε καμια απατεωνια και το ειχε βγαλει. Το οτι δεν εχει ενταξει δεν ηρθε και το τελος του κοσμου. Απλα θα το ηθελα να το ηξερα απο πριν. Παλι θα το επαιρνα.
-
H δική μου εμπειρία από δύο αυτοκίνητα που αγόρασα τα τελευταία 5 χρόνια και είχαν πρόβλημα στα κλιματιστικά μου έδειξε ότι δεν παλεύεται το αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό. Και τα δύο αυτοκίνητα πουλήθηκαν γιατί δεν είχα χρόνο να κάτσω να τα φτιάξω.
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος σήμερα ένα αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό.
-
Ήμαρτον, βρίσκουν και τα κάνουν...Τον κοροιδεψε σε κατι? Του ειπε ψεματα? Η μονη ευθυνη ανοικει στον
alekasas που βασιστηκε στη λανθασμενη αποψη του οτι ολα τα αυτοκινητα αυτης της χρονολογιας εχουν A/C, ουτε ο τεχνικος που το ελεγξε φταιει.είπα εγώ ότι τον κορόιδεψε κάποιος; Είπα κατά λέξη, ότι βρίσκουν και τα κάνουν.
Τι δεν καταλαβαίνεις. Σε εσένα πχ. μπορεί να μην έπιανε, στον alek έπιασε.
-
Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος σήμερα ένα αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό.
+1000, εφόσον μιλάμε για Αθήνα ή άλλη μεγάλη πόλη το καλοκαίρι. Στην επαρχία ή σε νησί, παλεύεται εαν οι αποστάσεις ειναι μικρές και δεν πιάνει καύσωνας.
-
Το καλοκαίρι αν το αυτοκίνητο κάτσει κάτω από την ήλιο έστω και μία ώρα ανεβάζει τρελή θερμοκρασία μέσα. Είναι αδύνατο να αποφύγει κάποιος την περίπτωση αυτή. Επιπλέον η αλλαγή του καιρού έχει φέρει περισσότερους νοτιάδες στη χώρα δηλ. υγρασία. Το χειμώνα χωρίς κλιματισμό πως θα ξεθαμπώσουν άμεσα τα τζαμιλίκια;
Αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό μόνο σε περιοχές χωρίς πολύ υγρασία και μόνιμα χαμηλές θερμοκρασίες π.χ. Γαλλικές Άλπεις. Εκεί φαντάζομαι θα πουλάει αυτό το Clio.
Και αυτά μάλλον έρχονται από εκεί, εταιρικά leasing.
-
@civil357 said in Renault Clio IV:
Το κακό είναι ότι ο μάστορας ο οποίος το εξέτασε, αν πήγες με μάστορα, δεν πάτησε το κουμπί του κλιματιστικού. Ίσως ο πρώτος έλεγχος σε μεταχειρισμένο αν κομπλαρει το κλιματιστικό και φέρνει κρύο αέρα και αν δουλεύει το βεντιλατερ στην πρώτη σκάλα, καθώς είναι ακριβή μια βλάβη στο αιρ κοντισιον .....
Αφού λέει ότι δεν έχει καν κουμπί A/C. Μην σας κάνει εντύπωση. Στις βασικές εκδόσεις στην Β. Ευρώπη δεν έχουν A/C αρκετά μοντέλα. Δεν είναι θέμα μάστορα.
Το θεωρησα τοσο δεδομενο οπου θα ηταν χαζη ερωτηση. Ειναι σαν να αγορασεις αθλητικα παπουτσια και να ρωτησεις αν θα εχει τα κορδονια μεσα.
Δεν είναι έτσι. Τα κορδόνια είναι απαραίτητα για να περπατήσεις, το A/C δεν είναι απαραίτητο για να κινηθεί το όχημα (αν και στην Ελλάδα είναι απαραίτητο για να μην πεθάνεις από θερμοπληξία, αλλά καταλαβαίνεις πως το λέω). Η σωστή αναλογία θα ήταν αν το αυτοκίνητο δεν είχε ρόδες.
-
alekasas που βασιστηκε στη λανθασμενη αποψη του οτι ολα τα αυτοκινητα αυτης της χρονολογιας εχουν A/C, ουτε ο τεχνικος που το ελεγξε φταιει.είπα εγώ ότι τον κορόιδεψε κάποιος; Είπα κατά λέξη, ότι βρίσκουν και τα κάνουν.
Τι ακριβως εννοεις με το "βρίσκουν και τα κάνουν" αν οχι οτι τον κοροιδεψαν ή τον εξαπατησαν?
-
Εντάξει μην φέρνετε την καταστροφή.
Το πρώτο μου αυτοκίνητο το πήρα το 1981 και το πρώτο μου που είχε απλό A/C το 1997 και κλιματισμό το 1998.
Μέχρι τότε ανοικτά παράθυρα και να πω την αλήθεια σε επαρχιακούς το ίδιο κάνω το καλοκαίρι, ειδικά το βράδυ.
Στον αυτοκινητόδρομο είναι το θέμα...
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν για αρχη λέω να βάλω φιμέ τζάμια τουλάχιστον να μη γίνεται φούρνος μέσα. Θεωρώ ότι είναι μία καλή αρχή εσείς τι λέτε;
Επίσης βλέπω κάτι τιμές για τοποθέτηση 200 με 250€ είναι τόσο δύσκολο; δεν μπορώ να τα βάλω μόνος μου; -
@criuser said in Renault Clio IV:
Εντάξει μην φέρνετε την καταστροφή.
Αυτό θα ίσχυε αν δεν είχε το αυτοκίνητο ηλεκτρικά παράθυρα πίσω. Και η μανιβέλα κάνει τη δουλειά της.
Αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό εν' έτη 2024 απλά το κάνει άχρηστο σε πάρα πολλές περιπτώσεις μεταφορικών αναγκών.
Θα πήγαινες εσύ για μπάνιο καλοκαίρι και να αφήσεις το αυτοκίνητο στον ήλιο και μετά να μπεις μέσα αργά το μεσημέρι; Ποιος θα άντεχε χωρίς κλιματισμό; Πες σε γυναίκα να μπει σε αυτοκίνητο που βράζει μετά από ένα καλοκαιρινό μπάνιο.
Πριν 20 και 25 και 30 και 40 χρόνια ήταν εντελώς διαφορετικές οι κλιματικές συνθήκες. Τώρα ακόμη και χειμώνα οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει ιδιαίτερα και δύσκολα πέφτουν.
Εγώ ακόμη και με το δίκυκλο το καλοκαίρι δεν την παλεύω με τη ζέστη.
Φυσικά αν κάποιος αγοράσει αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό για να το έχει μόνιμα σε ένα υπόγειο γκαράζ και να το κυκλοφορεί μόνο σε φυσιολογικές συνθήκες περιβάλλοντος, τότε ναι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ποιος όμως το κάνει αυτό; -
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν για αρχη λέω να βάλω φιμέ τζάμια τουλάχιστον να μη γίνεται φούρνος μέσα. Θεωρώ ότι είναι μία καλή αρχή εσείς τι λέτε;
Επίσης βλέπω κάτι τιμές για τοποθέτηση 200 με 250€ είναι τόσο δύσκολο; δεν μπορώ να τα βάλω μόνος μου;Εγώ λέω ότι χωρίς a/c θα ανοίγεις τα παράθυρα, οπότε τα φυμέ λίγη βοήθεια να δίνουν.
Οι τιμές εκεί είναι για όλα τα τζάμια. Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου δεν ξέρω. Θέλει λίγο εμπειρία γενικά. Σίγουρα θα καταστρέψεις μερικά μέτρα μεμβράνης μέχρι να τα καταφέρεις.
-
Τι ακριβως εννοεις με το "βρίσκουν και τα κάνουν" αν οχι οτι τον κοροιδεψαν ή τον εξαπατησαν?
αν θέλεις εξήγηση σε κάτι τόσο απλό, δεν έχω την διάθεση να κάτσω να στα κάνω λιανά.
εκτός και αν είσαι ή ο ίδιος ή κολλητός του τέτοια υπεράσπιση.
εννοείται ότι βρίσκουν και τα κάνουν σε ανθρώπους που δεν βλέπουν τι αγοράζουν.
Γκε γκε τώρα;
-
Επίσης βλέπω κάτι τιμές για τοποθέτηση 200 με 250€ είναι τόσο δύσκολο; δεν μπορώ να τα βάλω μόνος μου;εγώ λέω να το πουλήσεις στην Βόρεια Ευρώπη που δεν κάνει τόσο ζέστη.
Renault Clio IV