-
Όπως έχω ξαναγράψει η τιμές του χάλυβα εδώ και ένα χρόνο έχουν αυξηθεί ως και 120% ανάλογα τα προφίλ. Εννοείται και τα προφίλ λαμαρίνας. Φυσικά ο χάλυβας είναι μόνο ένας παράγοντας κόστους.
-
@storm said in SKODA FORUM:
Έχουν εκτοξευθεί και οι τιμές των μεταχειρισμένων και επειδή παρακολουθώ και άλλα προϊόντα έχουν αυξηθεί απίστευτα και οι τιμές σε φορητούς υπολογιστές κλπ...
Και ταυτόχρονα έχουν φρενάρει οι εισαγωγές, ελάχιστα καινούρια μπαίνουν στη χώρα.Υποθέτω ότι το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα.
Λόγω κοβιντ, πάρα πολλές εταιρείες στράφηκαν στο λεγόμενο home office, οπότε επένδυσαν πολύ χρήμα σε εξοπλισμό για το home office (laptop,tablets,κινητα κτλ). Τώρα βάλε το ότι τα εργοστάσια κλείσανε για κανένα δίμηνο πέρυσι, βάλε οι παραγγελίες οι κανονικές που συσσωρεύτηκαν, βάλε τις έξτρα παραγγελίες για χομ-οφις....και μπουμ!
Όλα αυτά δουλεύουν πάνω σε έναν μακροοικονομικό κανόνα, μεγάλη ζήτηση-μικρή προσφορά μετακινεί το σημείο ισορροπίας πάνω αριστερά, δηλαδή υψηλότερες τιμές και λιγότερες ποσότητες. -
Συμφωνώ απόλυτα.
-
@jkp Σκέφτομαι κι εγώ την αγορά του Octavia, είμαι μεταξύ 1.0 και 1.5. Γενικά δεν τρέχω ούτε με ενδιαφέρει η ταχύτητα αλλά κλασικά, έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου για το 1.0. Βλέπω πάντως ότι έχει έχει καλή σχετικά επιτάχυνση και καλή ροπή λόγω turbo, 200nm.
Έχω κάποιες ερωτήσεις προς τον @jkp αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να απαντήσει:
- Πώς τραβάει σε ανηφόρες με επιβάτες, αποσκευές και κλιματισμό;
- Σκέφτηκες το dsg; Γιατί όχι;
- Βλέπω ότι στο 1.5 ambition, ο διαμορφωτής εμφανίζει αυτόματα στάνταρ ζάντες 17". Ισχύει;
- Η εγγύηση στα 4 χρόνια είναι με την επέκταση, την οποία πληρώνεις, έτσι δεν είναι;
- Πρόσθεσες προαιρετικό εξοπλισμό;
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Μετά από 12.000 χλμ και 8 μήνες είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος.
Αν εξαιρέσεις ότι κάτω από τις 2000 στροφές είναι "νεκρό", η μεγάλη ροπή του επιτρέπει να κινείται αξιοπρεπώς ακόμα και φουλ φορτωμένο. Φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει, ούτως ή άλλως δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για μένα.
Το dsg το σκέφτηκα, αλλά ανέβαινε η τιμή, οπότε δεν.
Η εγγύηση στα 4 χρόνια μαζί με δωρεάν σέρβις μου προσφέρθηκε ως δώρο.
Επειδή καιγόμουν για ετοιμοπαράδοτο, δεν πρόσθεσα τίποτα. Θεωρώ ότι είναι υπεραρκετός.Το lane assist το θεωρώ άκρως επικίνδυνο (ιδίως εκτός Ε.Ο & Α.Ο.) και το απενεργοποιώ με το καλημέρα.
Ο υπολογιστής μου γράφει ότι επόμενο (πρώτο) σέρβις θα έρθει μετά από 18.000 χλμ (=30.000 χλμ) ή σε 400 κάτι ημέρες. Όσο ανθεκτικό και να είναι το λάδι, σαν μεγάλο δεν είναι το διάστημα;
-
Παιδιά καλησπέρα σας.. Ενδιαφέρομαι για το kodiac 1.5 με μηχανικό κιβώτιο.. Πιο πολύ θα ήθελα την γνώμη σας για την αξιοπιστία του κινητήρα.. Ευχαριστώ πολύ
-
@jkp said in SKODA FORUM:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Μετά από 12.000 χλμ και 8 μήνες είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος.
Αν εξαιρέσεις ότι κάτω από τις 2000 στροφές είναι "νεκρό", η μεγάλη ροπή του επιτρέπει να κινείται αξιοπρεπώς ακόμα και φουλ φορτωμένο. Φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει, ούτως ή άλλως δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για μένα.
Το dsg το σκέφτηκα, αλλά ανέβαινε η τιμή, οπότε δεν.
Η εγγύηση στα 4 χρόνια μαζί με δωρεάν σέρβις μου προσφέρθηκε ως δώρο.
Επειδή καιγόμουν για ετοιμοπαράδοτο, δεν πρόσθεσα τίποτα. Θεωρώ ότι είναι υπεραρκετός.Το lane assist το θεωρώ άκρως επικίνδυνο (ιδίως εκτός Ε.Ο & Α.Ο.) και το απενεργοποιώ με το καλημέρα.
Ο υπολογιστής μου γράφει ότι επόμενο (πρώτο) σέρβις θα έρθει μετά από 18.000 χλμ (=30.000 χλμ) ή σε 400 κάτι ημέρες. Όσο ανθεκτικό και να είναι το λάδι, σαν μεγάλο δεν είναι το διάστημα;
Ευχαριστώ πολύ για την κατστοπιστική απάντηση! Όταν εννοείς ότι κάτω από τις 2000 στροφές είναι "νεκρό", υποθέτω ότι εννοείς ότι δεν τραβάει. Σε μια απότομη ανηφόρα όμως, φορτωμένος με επιβάτες και αποσκευές, όπου το αυτοκίνητο ξεκινά από ακινησία, λες να αντιμετωπίσει πρόβλημα;
Το αυτοκίνητο προορίζεται για τετραμελή οικογένεια (δεν ξέρω αν κι εσείς είστε 4) και προσπαθώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο το 1.0 να μην ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.
Επίσης, επειδή ανέφερες ότι σου έκαναν δώρο επέκταση εγγύησης και σέρβις, αν θες μας λες από ποια αντιπροσωπεία το πήρες, αν και έχει περάσει καιρός και έχει αλλάξει η κατάσταση, ίσως είναι πιο φειδωλοί.
-
@libitas said in SKODA FORUM:
Ευχαριστώ πολύ για την κατστοπιστική απάντηση! Όταν εννοείς ότι κάτω από τις 2000 στροφές είναι "νεκρό", υποθέτω ότι εννοείς ότι δεν τραβάει. Σε μια απότομη ανηφόρα όμως, φορτωμένος με επιβάτες και αποσκευές, όπου το αυτοκίνητο ξεκινά από ακινησία, λες να αντιμετωπίσει πρόβλημα;
Το αυτοκίνητο προορίζεται για τετραμελή οικογένεια (δεν ξέρω αν κι εσείς είστε 4) και προσπαθώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο το 1.0 να μην ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.
Επίσης, επειδή ανέφερες ότι σου έκαναν δώρο επέκταση εγγύησης και σέρβις, αν θες μας λες από ποια αντιπροσωπεία το πήρες, αν και έχει περάσει καιρός και έχει αλλάξει η κατάσταση, ίσως είναι πιο φειδωλοί.
Εννοώ ότι το γκάζι έχει μειωμένη απόκριση. Εμείς είμαστε 2.5 (βρέφος) που σημαίνει ότι φορτώνω όλη του την προίκα σε ταξίδια, οπότε δεν περισσεύει ούτε λίτρο από τα 600!
Έχω ταξιδέψει ήδη σε Λάρισα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, το ταξίδι ήταν απολαυστικό. Ήσυχο, άνετο και οικονομικότατο. Και όποτε θες να κινηθείς γρήγορα δεν σε απογοητεύει. Απλά μην περιμένεις να βάλεις φωτιά στην άσφαλτο.Προφανώς και ο 1.5 είναι πληρέστερος κινητήρας, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Σε ό, τι με αφορά όμως, η διαφορά στο οικονομικό αφενός και το ότι οι ανάγκες μου καλύπτονται και με τον 1.0 αφετέρου ήταν οι λόγοι που προχώρησα στην αγορά του. Και μέχρι στιγμής δηλώνω υπερευχαριστημένος.
Η αντιπροσωπεία ήταν η ΚΑΡΕΝΤΑ στη Βουλιαγμένης.
-
@jkp said in SKODA FORUM:
@libitas said in SKODA FORUM:
Εννοώ ότι το γκάζι έχει μειωμένη απόκριση. Εμείς είμαστε 2.5 (βρέφος) που σημαίνει ότι φορτώνω όλη του την προίκα σε ταξίδια, οπότε δεν περισσεύει ούτε λίτρο από τα 600!
Έχω ταξιδέψει ήδη σε Λάρισα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη, το ταξίδι ήταν απολαυστικό. Ήσυχο, άνετο και οικονομικότατο. Και όποτε θες να κινηθείς γρήγορα δεν σε απογοητεύει. Απλά μην περιμένεις να βάλεις φωτιά στην άσφαλτο.Προφανώς και ο 1.5 είναι πληρέστερος κινητήρας, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Σε ό, τι με αφορά όμως, η διαφορά στο οικονομικό αφενός και το ότι οι ανάγκες μου καλύπτονται και με τον 1.0 αφετέρου ήταν οι λόγοι που προχώρησα στην αγορά του. Και μέχρι στιγμής δηλώνω υπερευχαριστημένος.
Η αντιπροσωπεία ήταν η ΚΑΡΕΝΤΑ στη Βουλιαγμένης.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Το αυτοκίνητο που έχω τώρα είναι ένα κλασικό hatchback 1,4 με 100 ίππους (όχι τούρμπο), 0-100 σε σχεδόν 13“ και ροπή 128nm. Τραβάει όπου χρειαστεί, αλλά φυσικά είναι αργό. Όμως δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα και με καλύπτει. Άρα υποθέτω ότι το Octavia 1.0 με ροπή 200nm μια χαρά θα ανταπεξέλθει, ακόμα και πλήρως φορτωμένο με επιβάτες και αποσκευές.
-
-
Η νέα Fabia σάς περιμένει στο Golden Hall (επ' ευκαιρίας, τραβάτε και μια τσάμπα φόρτιση στο Tesla). Ανακοινώθηκαν κι οι τιμές, από 14.990 η βασική έκδοση.
https://cartalk.gr/times-gia-nea-fabia-deite-tin-sto-golden-hall/
-
@sabas_thess said in SKODA FORUM:
https://www.gocar.gr/news/feed/38680,Terastia_fwtia_sto_ergostasio_ths_Skoda_.html
πω , πω πάνω που θα έπαιρνε τους πελάτες που εχουν τρομάξει απο τους πειραματισμούς στο Golf (ευγενικός εε ουτε για χρέπια , λαδιέρες είπα )
Ιδανικό σενάριο για θεωρίες συνομωσίας... -
Ειδα το εξης παραλογο.Ψαχνοντας για φιλο ανεμοθραυστες για ενα Φαμπια στο σκρουτζ ειδα οτι υπαρχουν ηδη διαθεσιμοι στην Ελλαδα ανεμοθραυστες για το νεο μοντελο που δεν εχει καν κυκλοφορησει....
-
Παλι καλα δεν είδες μεταχειρισμένο το ίδιο το αυτοκίνητο ακριβότερο από το καινούργιο!!!
Αλήθεια πότε έρχεται αυτό; -
Μόλις ανακοινώθηκαν οι τιμές ... από 14990 το απλό ατμοσφαιρικό 80σρι και από 17500 το tsi με 110 ίππους. Δεν έφεραν το 95σρι καθόλου.
-
θα το βγάλει με CNG μοτέρ ?
-
-
Μεγάλη ευκαιρία. Από 28.000€ το 1500άρι χειροκίνητο...
-
Το 30 αρι είναι η ταρίφα πλέον
-
Όντως είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο για τον μέσο Έλληνα.
Το είδα από κοντά.
Έχω να πω δυο τρία πράγματα όμως. Η ποιότητα της μοκέτας της οροφής, των πλαστικών στην πόρτα στην κονσόλα και στο ταμπλό κτλ είναι ολόιδια με τα dacia. Όχι απλά μοιάζουν, αλλά είναι ακριβώς τα ίδια. Ιδια υφη, ίδιος ήχος στο χτύπημα, ιδια ποιότητα, ίδια οψη. Η μοκέτα της οροφής ειναι αυτη που αν την ζουληξεις θυμίζει κάπως χαρτόνι. Το καλό είναι ότι τέτοιου είδους οροφές δεν έχουν ύφασμα που ξεκολλάει με τη ζέστη και να πέφτει, μένουν στην αρχική κατάσταση για δεκαετίες και μόνο αν την ζουληξεις καταλαβαινεις την χαμηλότερη ποιότητα τους. Γενικα, ακριβώς τα ίδια υλικά προσφέρει και το dacia με ακριβώς το ίδιο φινίρισμα. Πρέπει να έχουν τον ίδιο προμηθευτή.
Με μια μικρή όμως διαφορά το πως σε κάποια σημεία το fabia προσφέρει κάπως πιο εντυπωσιακά σχεδιαστικά στοιχεία στο εσωτερικό του. Όχι όμως σε ποιότητα και φινίρισμα.
Οι χώροι είναι οι κλασικοί σε γερμανικό αυτοκίνητο δηλαδή ισάξιοι με το sandero μη πω πως το sandero είναι και πιο φαρδύ. Δηλαδή δεν ειναι αυτο το εξαιρετικό που διαφημίζεται για τους χώρους των γονάτων. Είναι απλά άνετο, ως εκεί.
Η Κούλα aka baleno είναι πολύ πιο ευρύχωρη και από τη νέα fabia. Ιδιαίτερα στα πόδια των πίσω επιβατών ειχε έως και διπλάσιο χώρο.
Το Πόρτπαγκαζ είναι εξαιρετικό. Χαμηλό ανοιγμα, φαρδύ, βαθύ με ωραία μοκέτα παντού. Είναι ξεκάθαρα πορτπαγκαζ από c seg όχημα.
Η θέση οδήγησης εξαιρετική και γερμανικη. Δηλαδή σπορτίφ. Το κιβώτιο μαλακό και ακριβές.
Κατά τα άλλα παρα πολυ όμορφο αυτοκίνητο στην έκδοση style και μόνο παράπονο το ότι δεν βγαίνει έστω υβριδικο
SKODA FORUM