-
Σήμερα στο δρόμο της Επιδαύρου πηγαίνοντας προς Λυγουριο είχα μπροστά μου φορτωμένη νταλίκα που με πήγαινε για αρκετή ώρα με 2α,3η σε ανηφορικό δρόμο.
Φορτωμένος και με κλιματισμό.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 110 βαθμούς. Κόκκινο έχει στους 120.
Δεν άναψε κάποιο λαμπάκι και μόλις προσπέρασα η θερμοκρασία επανήλθε στους 90.
Το θεωρείτε φυσιολογικο μιας και το οργανακι δεν έχει δείξει ποτέ πάνω από 90; υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας πει τη γνώμη του;
Scala 1.0 tsi 95 με πρόγραμμα race chip στα 130.
Πολύ περίεργο .Δε μου έχει συμβεί ποτέ σε VAG.Πάντα η ενδειξη δείχνει 90 εκτός αν ανεβει πάρα πολύ η θερμοκρασία.Βασικά μόνο μια φορά στο MINI είχε συμβεί όταν είχε χάσει νερά.
Έλεγξε τη στάθμη ψυκτικού ,ρίξε μια ματιά στην αντλία νερού και να είσαι προσεκτικός.
Μιλάμε για το όργανο με τη βελόνα έτσι ?Όχι ψηφιακή ένδειξη?
-
Μιλάμε για το CNG;
Αν ναι τότε είναι λογικό.
-
Αυτές τις μέρες πολλά αυτοκίνητα έγραφαν πάνω από 90 βαθμούς στο νερο του ψυγείου. Επειδή όμως είναι υγρό και οχι νερό δεν υπάρχει θέμα βρασμού....
-
Ναι με βελόνα είναι το όργανο. Δεν έχει χάσει σταγόνα νερό. Ίσως είναι αυτό που είπε ο Μάστορας. Ήμουν για ώρα πίσω από την νταλίκα σε ανηφόρες και συχνά κατέβαζα και 2α. Μάλλον μου έκοβε τον αέρα και όχι μόνο, ίσως μου έστελνε και καυτό από τον δικό του κινητήρα. Ήταν και μεσημέρι με 40άρι. Μόλις πέρασα και ανάπνευσε το αυτοκίνητο πήγε πάλι στους 90.
Όχι δεν είναι αέριο, βενζίνη είναι. Γιατί θα ήταν λογικό στο αέριο να συμβεί;
-
To Fabia 16V του '03 τι μέρος του λόγου είναι;
Εννοώ, έχει θέματα με μοτέρ όπως άλλα αυτοκίνητα του γκρουπ;
Από ποιότητα κύλισης και λοιπά;
Είναι πολλά τα χρόνια βέβαια...
Ή είναι προτιμότερο το 1.200 cc / 105 bhp που είναι και αρκετά νεότερο;
-
Το έχει ο πεθερός μου, δεν έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα κοντά στα 100κ. Εκτός από κάτι χαζοβλαβες με γρυλους παραθύρων δεν έχει βγάλει κάτι σοβαρό. Μια τρόμπα βενζίνας και ένα αισθητήρα 'λ'.
-
Μάλιστα.
(αμάν με αυτές τις τρόμπες βενζίνης)
-
Ναι με βελόνα είναι το όργανο. Δεν έχει χάσει σταγόνα νερό. Ίσως είναι αυτό που είπε ο Μάστορας. Ήμουν για ώρα πίσω από την νταλίκα σε ανηφόρες και συχνά κατέβαζα και 2α. Μάλλον μου έκοβε τον αέρα και όχι μόνο, ίσως μου έστελνε και καυτό από τον δικό του κινητήρα. Ήταν και μεσημέρι με 40άρι. Μόλις πέρασα και ανάπνευσε το αυτοκίνητο πήγε πάλι στους 90.
Όχι δεν είναι αέριο, βενζίνη είναι. Γιατί θα ήταν λογικό στο αέριο να συμβεί;
Γιατί το μοτέρ με αέριο είναι πιο ζεστό στην λειτουργία του λόγω της φύσης τού καυσίμου.
-
Εφόσον δεν υφίσταται αντίστοιχο νήμα να ρωτήσω εδώ τους ιδιοκτήτες και γενικότερα απόψεις περί Octavia MK4 1,5TSI με μηχανικό κιβώτιο. Περίεργοι ήχοι από το κιβώτιο που έπαιξαν στο νήμα του αντίστοιχου Leon; Απόψεις γενικά για τον 1,5 TSI αλλά και το όχημα (οδηγικά, ποιοτικά κλπ);...
-
Ψάχνοντας στο car ανακάλυψα ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλά Φαμπια μεταχειρισμένα, τουλάχιστον στην υφιστάμενη γενια.Τα πιο καινούργια είναι δυο του 19.Δεν πούλησε πολύ ή όσοι τα έχουν δεν τα δίνουν; Έχει γραφτεί πολλές φορές οτι τα Φαμπια είναι τα πιο αξιόπιστα απ την τριπλέτα Πολο/Ιμπιζα/Φαμπια.
-
@ad276 said in SKODA FORUM:
Ψάχνοντας στο car ανακάλυψα ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλά Φαμπια μεταχειρισμένα, τουλάχιστον στην υφιστάμενη γενια.Τα πιο καινούργια είναι δυο του 19.Δεν πούλησε πολύ ή όσοι τα έχουν δεν τα δίνουν; Έχει γραφτεί πολλές φορές οτι τα Φαμπια είναι τα πιο αξιόπιστα απ την τριπλέτα Πολο/Ιμπιζα/Φαμπια.
Και είναι και τα 2 εισαγωγής, το combi τουλάχιστον σίγουρα!
-
Νομίζω και τα 2, τα πήραν λίγοι έως ελάχιστοι και δεν τα πουλάνε κιόλας. Εγώ στον δρόμο δεν έχω δει σχεδόν κανένα..
-
Εδώ Σύρο έχουμε ενοικιαζόμενα και πολύ λίγα ιδιωτικά.
Απλά μου κάνε τρομερή εντύπωση που δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα. -
@ad276 said in SKODA FORUM:
Ψάχνοντας στο car ανακάλυψα ότι ΔΕΝ υπάρχουν πολλά Φαμπια μεταχειρισμένα, τουλάχιστον στην υφιστάμενη γενια.Τα πιο καινούργια είναι δυο του 19.Δεν πούλησε πολύ ή όσοι τα έχουν δεν τα δίνουν;
Έχουν πουληθεί ελάχιστα...δεν υπήρχε λόγος να το πάρει κάποιος.
-
, Επίσης όμως δεν υπήρχε λόγος και να τοαπορρίψει κάποιος.Αν το νεο ειναι σε καλές τιμές τότε πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα....
-
Σύμφωνα με το MDR (μεγάλο γερμανικό ραδιοφώνο), η Skoda κλείνει και τα 3 εργοστάσια στην Τσεχία μεχρι τέλος του έτους. Σε κάποιες περιπτώσεις μειώνει δραστικά την παραγωγή.
Οπότε κουράγιο σε όσους παρήγγειλαν πρόσφατα...
-
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η μαμά VW
Μεγάλες αυξήσεις τιμών σε όλα τα Skoda
Έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας ακόμα!
-
Όλες αυτές οι υπέρογκες αυξήσεις οφείλονται στην έλλειψη τσιπακίων;;;;
Ας τα κρατήσουν για πάρτη τους, θα αγοράσουμε όταν πέσουν ξανά. -
Έχουν εκτοξευθεί και οι τιμές των μεταχειρισμένων και επειδή παρακολουθώ και άλλα προϊόντα έχουν αυξηθεί απίστευτα και οι τιμές σε φορητούς υπολογιστές κλπ...
Και ταυτόχρονα έχουν φρενάρει οι εισαγωγές, ελάχιστα καινούρια μπαίνουν στη χώρα.Υποθέτω ότι το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα.
-
@georgemit said in SKODA FORUM:
Όλες αυτές οι υπέρογκες αυξήσεις οφείλονται στην έλλειψη τσιπακίων;;;;
Ας τα κρατήσουν για πάρτη τους, θα αγοράσουμε όταν πέσουν ξανά.Τσιπάκια, πρώτες ύλες, ενέργεια, κ.τ.λ
SKODA FORUM