-
Εγώ πετρέλαιο 739 πέρσι, 410 φέτος από Νοέμβρη μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Με Φλεβάρη και Μάρτη μάλλον φέτος θα είμαστε λιγότερο από πέρσι.
-
Φέτος πάλι καλά την έχουμε βγάλει. Τα τελευταία χρόνια παρότι χιονίζει, συνολικά κάνει κρύο λιγότερες μέρες νομίζω. Στα πολλά κρύα εγώ δουλεύω και το τζάκι και σώζεται κάπως η κατάσταση.
-
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα για το θέμα. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλές παράμετροι για τον υπολογισμό τους θέλω να πιστεύω.
Έχω μία απορία σχετικά με το ασανσέρ. Πόσο θα πληρώσει μια οικογένεια 4, ας πούμε, ανθρώπων στον πρώτο όροφο που χρησιμοποιούν τα ασανσέρ σπάνια και πόσο μια οικογένεια ίδιων ατόμων στον τρίτο όροφο? -
@megane98hp said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα για το θέμα. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλές παράμετροι για τον υπολογισμό τους θέλω να πιστεύω.
Έχω μία απορία σχετικά με το ασανσέρ. Πόσο θα πληρώσει μια οικογένεια 4, ας πούμε, ανθρώπων στον πρώτο όροφο που χρησιμοποιούν τα ασανσέρ σπάνια και πόσο μια οικογένεια ίδιων ατόμων στον τρίτο όροφο?Από όσο ξέρω, δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός των ατόμων, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει...
Λογικά σε κάθε πολυκατοικία, υπάρχει πίνακας χιλιοστών για τη χρήση του ασανσέρ, ανά διαμέρισμα...
-
Πάει με τα τετραγωνικά και τον όροφο. Προφανώς όσο πιο ψηλά τόσο περισσότερο συμμετοχή στην συντήρηση του ασανσέρ.
Σε εμάς πx από ότι βλέπω ο 3ος έχει διπλή συμμετοχή σε σχέση με τον 1ο. Τον γενικό κανόνα δεν τον ξέρω. -
@antoniokon said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Από όσο ξέρω, δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός των ατόμων, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει..
Παλιότερα υπολόγιζαν και τα άτομα.
-
Είχα πάει σε γιατρό χθες και μου δημιουργήθηκε η απορία : σε μια πολυκατοικία που έχει 2-3 ιατρεία και 6-7 οικογένειες, πληρώνουν όλοι με βάση τον όροφο?
Αν πχ ο γιατρός είναι στον 1ο αλλά έχει 30 ασθενείς ενώ η οικογένεια στο 4ο αλλά το χρησιμοποιεί 10 φορές θα πάει με βάση τον όροφο ? -
Αυτή ήταν η λογική του να υπολογίζουν τα άτομα.
Με λίγα λόγια τα ιατρεία ξεσκίζουν τους λογαριασμούς ρεύματος συγκριτικά με τις οικογένειες. Άρα πρέπει να υπάρχει ένας συντελεστής βαρύτητας στα κοινά έξοδα.
-
Φαντάζομαι αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους επαγγελματικούς χώρους σε πολυκατοικίες...
Μου θυμησατε ένα γιατρό που πήγαινα 4ο όροφο και κάθε τόσο δεν είχε ασανσέρ.
-
@lap said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
@antoniokon said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Από όσο ξέρω, δεν έχει καμία σχέση ο αριθμός των ατόμων, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει..
Παλιότερα υπολόγιζαν και τα άτομα.
Όχι, αυτό δεν γινόταν ποτέ, γιατί ο πίνακας των δαπανών συμπληρώνεται πριν κατοικηθεί η πολυκατοικία.
Εξάλλου ένα διαμέρισμα μπορεί να κατοικηθεί είτε από ένα άτομο είτε από μια πολυμελή οικογένεια. Ο πληθυσμός υπολογίζεται ανάλογα με τη χρήση και τα τετραγωνικά, από τα σχέδια. -
Σε εμάς όταν ήμουν παιδάκι θυμάμαι ότι ανέφεραν άτομα ανά διαμέρισμα...τότε μάλλον ήταν λόγω τετραγωνικών.
-
@antonakis said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Φαντάζομαι αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους επαγγελματικούς χώρους σε πολυκατοικίες...
Μου θυμησατε ένα γιατρό που πήγαινα 4ο όροφο και κάθε τόσο δεν είχε ασανσέρ.
Είχε ενσωματώσει στην επίσκεψη και το τέστ κοπώσεως...
-
Καλησπέρα, υπάρχει νόμος που απαγορεύει να βάψεις εξωτερικά τον δικό σου όροφο όντας ιδιοκτήτης του διαμερίσματος; Μιλάω για όροφο που έχει ένα διαμέρισμα μόνο.
-
@stefdk said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Καλησπέρα, υπάρχει νόμος που απαγορεύει να βάψεις εξωτερικά τον δικό σου όροφο όντας ιδιοκτήτης του διαμερίσματος; Μιλάω για όροφο που έχει ένα διαμέρισμα μόνο.
Νομίζω η εξωτερική πρόσοψη του διαμερίσματος θεωρείται κοινόχρηστος χώρος άρα πχ το βάψιμο εντάσσεται σε έξοδα συντήρησης της πολυκατοικίας (το έχω διαβάσει στον κανονισμό της δικιάς μας πολυκατοικίας).
Θέλει σίγουρα συνεννόηση με διαχειριστή, αυτό που θες να κάνεις (εκτός και αν δεν φαίνεται στην πρόσοψη, οπότε και δεν σε νοιάζει).
Υγ. Και εγώ σε οροφοδιαμερισμα μένω, έβαψα τον τοίχο της βεράντας σε ότι χρώμα ήθελα, αλλά το κομμάτι της πρόσοψης (που φαίνεται από το δρόμο) το έβαψα στο υπάρχον χρώμα της πολυκατοικίας. -
Νομίζω δεν γίνεται! Όλοι πρέπει να έχετε ίδιο χρώμα!
-
Είναι θέμα απόφασης της πολυκατοικίας και θέλει συναίνεση, όπως προβλέπει ο κανονισμός της.
-
Δεν θα έχεις πρόβλημα αν είναι το ίδιο χρώμα. Το έχω κάνει κι εγώ. Τυπικά θα πρέπει να έχουν όλοι τις ίδιες τέντες και τα ίδια κουφώματα.
-
Αν το βαψεις το ιδιο χρώμα οχι, μπορεις να βαψεις κανονικα χωρις καμία άδεια
Αν θελεις να το κάνεις διαφορετικο χρωμα και να βαλεις και μονοκερους κατω από την πολυκατοικια που θα είναι σαν ουράνιο τόξο θα πρέπει να ρωτήσεις και τους νανους της πολυκατοικιας που να κρύψουν τον θησαυρό
Αλιμονο αν καθενας εκανε οτι χρώμα γουσταρε τον δικό του όροφο
-
@tgd said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Δεν θα έχεις πρόβλημα αν είναι το ίδιο χρώμα. Το έχω κάνει κι εγώ. Τυπικά θα πρέπει να έχουν όλοι τις ίδιες τέντες και τα ίδια κουφώματα.
Να φοράν τα ίδια ρουχα και να απλώνουν τα ίδια βρακιά. Έτσι μπερδεύονται οι γείτονες και δεν ξέρουν ποιον κουτσομπολεύουν
Αυτοί είναι κανονισμοί.
Υ.γ Α και να οδηγούν όλοι multipla
-
@cirus said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Αν το βαψεις το ιδιο χρώμα οχι, μπορεις να βαψεις κανονικα χωρις καμία άδεια
Αν θελεις να το κάνεις διαφορετικο χρωμα και να βαλεις και μονοκερους κατω από την πολυκατοικια που θα είναι σαν ουράνιο τόξο θα πρέπει να ρωτήσεις και τους νανους της πολυκατοικιας που να κρύψουν τον θησαυρό
Αλιμονο αν καθενας εκανε οτι χρώμα γουσταρε τον δικό του όροφο
!
Ψυχεδελικά
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας