-
Μάαααλιστα.... μάαααλιστα....
-
@lap said in Οδήγησα....:
Μάαααλιστα.... μάαααλιστα....
Σε λιγο καιρο θα παρει συνεντευξη και απο μενα...
Τιτλος αρθρου...
Ο ανθρωπος που καταφερε να τον φοβουνται τα λομπι της αυτοκινησης -
@dettol said in Οδήγησα....:
@monman2 said in Οδήγησα....:
@dettol said in Οδήγησα....:
@monman2 δυο πραγματα με εκαναν να απορησω.
α. τι ειναι το ηλεκτρικο καλυμμα του χωρου αποσκευων; μιλαμε για το πορτ μπαγαζ ή κατι αλλο;
β. γραφεις "δεν ανοιγει το ντουλαπακι". Εννοεις οτι δεν ανταποκρινεται στην εντολη της οθονης για ανοιγμα; Ο κατοχος του αμαξιου ειχε ηδη 3LR απο οτι καταλαβα, οποτε μαλλον θα ξερει πως ανοιγει.α. Ναι για το πορτμπαγκάζ λεω ενα κομμάτι μέταλλο δεν χρειαζότανε να είναι ηλεκτρικό άλλο να ήταν καμιά θεόρατη βαριά πόρτα να άνοιγε μαζί με το τζάμι δηλ
β . Δυστυχώς το ντουλαπάκι δεν ανοίγει όπως προβλέπεται (με την εντολή απο την οθόνη όπως είπες ) έστειλε mail o ιδιοκτήτης .θα διαφωνησω για το πορτ μπαγαζ. Ολα τα πορτ μπαγαζ των αυτοκινητων μου θα ηθελα να ειναι ηλεκτρικα και με αισθητηρα για το ποδι (ή κατι αντιστοιχο). Δεν ειναι θεμα βαρους, αλλα ευκολιας.
Προφανως τα ηλεκτρικα πορτ μπαγαζ δεν τα κλεινεις με το χερι, δεν μου περασε καν η ιδεα να το κανω ποτε αυτο Χερι βαζω μονο για να προσαρμοσω το νεο μεγιστο υψος που θελω να ανοιγει.Μου είναι αδιάφορη η λειτουργίας του ηλεκτρικού πορτ μπαγκαζ με τη λογική ότι για να το ανοίξεις χρειάζεσαι πάλι ένα από τα δύο σου χέρια σε αντίθεση με το αυτόματο άνοιγμα με το κινητό στην τσέπη που δεν απαιτεί κανένα.
Εξάλλου όπως θα έλεγε και ο @otso, οι ΤΕΣΛΙΣΤΑ είναι γνωστή φυλή γιάπηδων του λεκανοπεδίου που καίει καθημερινά 700 + θερμίδες στο κροςφιτ (μετρημένες με απλγουτςουλτρα ), στο κλείσιμο του πορτ μπαγκαζ θα κολλήσουν ?
-
@alex-mix Θα γίνεις και ντοκυμαντέρ. Τίτλος ''Η παγκόσμια απειλή με το χαμογελο''
Υπότιτλος '' Πως ενας απλός αγοραστής από την Ελλάδα, διέλυσε την παγκόσμια οικονομία''
Πιο κάτω. '' Τι οδήγησε την Toyota να κατασκευαζει ξυριστικές μηχανές και οδοντογλυφίδες;;;''
Θα το προλογίζει στα διεθνή φεστιβάλ ντοκυμαντέρ μεταξύ άλλων και ο Θεοφραστου ως αναποφάσιστος θεατής.
-
@red_monster said in Οδήγησα....:
Μου είναι αδιάφορη η λειτουργίας του ηλεκτρικού πορτ μπαγκαζ με τη λογική ότι για να το ανοίξεις χρειάζεσαι πάλι ένα από τα δύο σου χέρια σε αντίθεση με το αυτόματο άνοιγμα με το κινητό στην τσέπη που δεν απαιτεί κανένα.
Συμφωνώ μερικώς όμως. Γιατί το άνοιγμα ηλεκτρικά, ναι μεν απαιτεί ένα χέρι αλλά πρακτικά μόνο το δάχτυλο. Μπορείς λοιπόν να κουβαλάς πράγματα και με το κλειδί/κάρτα στο χέρι να πατήσεις το κουμπί. Ενώ το χειροκίνητο άνοιγμα απαιτεί να αφήσεις τα πράγματα ώστε να μπορέσεις να το ανοίξεις.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Μου είναι αδιάφορη η λειτουργίας του ηλεκτρικού πορτ μπαγκαζ με τη λογική ότι για να το ανοίξεις χρειάζεσαι πάλι ένα από τα δύο σου χέρια σε αντίθεση με το αυτόματο άνοιγμα με το κινητό στην τσέπη που δεν απαιτεί κανένα.
Συμφωνώ μερικώς όμως. Γιατί το άνοιγμα ηλεκτρικά, ναι μεν απαιτεί ένα χέρι αλλά πρακτικά μόνο το δάχτυλο. Μπορείς λοιπόν να κουβαλάς πράγματα και με το κλειδί/κάρτα στο χέρι να πατήσεις το κουμπί. Ενώ το χειροκίνητο άνοιγμα απαιτεί να αφήσεις τα πράγματα ώστε να μπορέσεις να το ανοίξεις.
Θα σε στείλω σε μαγαζί στη Σπύρου Πάτση να σου βάλει αμορτισέρ να ανοίγει και χωρίς δάχτυλο (χωρίς να είναι ηλεκτρουδραυλικό)
-
Θα σε στείλω σε μαγαζί στη Σπύρου Πάτση να σου βάλει αμορτισέρ να ανοίγει και χωρίς δάχτυλο (χωρίς να είναι ηλεκτρουδραυλικό)
Tα ξέρω αυτά, αλλά έχουν 2 θέματα: α) κάνουν ζημιά επειδή έχουν μεγάλη πίεση συνεχώς και β) έχω τζαπάν = 30 χρόνια πίσω = δεν έχει κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ να ξεκλειδώνει το πορτ μπαγκάζ.
ΥΓ: έτσι ήταν εργοστασιακά η Compact που είχα, μόλις ξεκλείδωνε ο χώρος αποσκευών, άνοιγε επειδή ειχε πολύ δυνατά αμορτισέρ!
-
Για αυτο ειπα "ηλεκτρικο πορτ μπαγαζ και με αισθητηρα για το ποδι"! Αυτο μου εχει λειψει στο τεσλα. Αυτο που εχετε στα highland με το uwb bluetooth ειναι ενα ενδιαφερον ενδιαμεσο σταδιο, αλλα ειλικρινα θα προτιμουσα την φαση με το ποδι. Το καλο ειναι οτι μπορει να δουλεψει και με siri, οποτε λες στο ρολοι να κλεισει ή να ανοιξει το πορτμπαγαζ
-
Σαν τον κιτ μιλάς στο ρολόι και ανοίγει το πορτμπαγκάζ;;;
Γουστάρω!
Μιλαμε η πεθερά μου θα έμενε παγωτό, εάν το έκανα αυτό, καθως φωνάζει να της ανοίξω το πορτμπαγκάζ για να χώσει τα καφασια με τα ζαρζαβατικά!
Τι high tech γαμπρός ειναι αυτός!
-
Γουστάρω!
Μιλαμε η πεθερά μου θα έμενε παγωτό, εάν το έκανα αυτό, καθως φωνάζει να της ανοίξω το πορτμπαγκάζ για να χώσει τα καφασια με τα ζαρζαβατικά!
Μπροστά η πεθερά, ο lap στο πορτ παγκαζ μαζί με τον Ρολφ που μαδάει
-
Γουστάρω!
Βαζεις πεθερικά στο αμάξι σου;
Ένας λόγος που δεν παίρνω ποτε το δικό μου αμαξι όταν πάω βόρεια Εύβοια είναι για να μην μπαίνουν μέσα τα πεθερικά. Και στης γυναίκας που μπαίναν τους έβαζα να πλύνουν τα χέρια τους πρώτα.
Γενικά μόνο ο γιος που σέβεται είναι ευπρόσδεκτος πια ως επιβάτης.
Γυναίκα και κόρη απλά λερωνουν με τα πόδια, αφήνουν τρίχες κλπ -
@iceman7 said in Οδήγησα....:
Γουστάρω!
Βαζεις πεθερικά στο αμάξι σου;
Ένας λόγος που δεν παίρνω ποτε το δικό μου αμαξι όταν πάω βόρεια Εύβοια είναι για να μην μπαίνουν μέσα τα πεθερικά. Και στης γυναίκας που μπαίναν τους έβαζα να πλύνουν τα χέρια τους πρώτα.
Γενικά μόνο ο γιος που σέβεται είναι ευπρόσδεκτος πια ως επιβάτης.
Γυναίκα και κόρη απλά λερωνουν με τα πόδια, αφήνουν τρίχες κλπκαθε φορα που ακουω τετοια, νιωθω πιο ευλογημενος που μπηκα στο αμαξι του ice Μαλλον τσεκαρε οτι δεν μου εχουν μεινει και πολλες τριχες και για αυτο εγινα αποδεκτος
-
Εγώ ζητάω πρόσφατο εκκαθαριστικό, δεν βάζω μέσα φτωχούς, σκέφτεσαι να με κολλήσουν λατέρνα φτώχεια χωρίς φιλότιμο ?
-
Εγώ ζητάω πρόσφατο εκκαθαριστικό, δεν βάζω μέσα φτωχούς, σκέφτεσαι να με κολλήσουν λατέρνα φτώχεια χωρίς φιλότιμο ?
και οχι τιποτα αλλο, αλλα μαθαμε οτι δεν εχει καλους χωρους το Μ3 οποτε δεν θα χωραει και η λατερνα
-
Lexus UX300h, FWD.
Καιρό ήθελα να οδηγήσω το UX και επιτέλους τα κατάφερα και μάλιστα την ανανεωμένη έκδοση με το 5ης γενιάς υβριδικό σύνολο των 2 λίτρων που αποδίδει 200 ίππους (ΟΚ....199!). Η 5η γενιά υπόσχεται αυξημένες επιδόσεις, μειωμένη κατανάλωση, πιο πολιτισμένη λειτουργία και δυνατότητα κίνησης περισσότερη ώρα ηλεκτρικά. Ειναι το γνωστό σύνολο που φοράνε Corolla Cross & C-HR. Το οδήγησα για περίπου 2 ώρες και πάνω από 60χλμ σε διάφορους δρόμους (Α.Ο, πόλη, Ε.Ο, ανάβαση Πεντέλης, ανάβαση προς σπήλαιο Παιανίας), οπότε αποκόμισα μια αρκετά καλή γεύση.
Πάμε στα στατικά. Από σχεδίαση, για εμένα ειναι πάρα πολύ όμορφο και εντικειμενικά τραβάει τα βλέματα. Η μπροστά μάσκα ειναι πολύ επιβλητική και κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει μεγαλύτερο. Πίσω οι γωνίες είναι λίγο περίεργες, αλλά τελικά το συνολικό αποτέλεσμα το κρίνω πολύ θετικά και το βρίσκω από τα πολύ όμορφα SUV. Το νέο μπλέ του πάει απίστευτα και έτσι έβγαλα αρκετές φωτογραφίες στα 2 χρώματα για σύγκριση.
Το εσωτερικό τώρα ειναι εξαιρετικό. Εντυπωσιάζει ως ένα βαθμό οπτικά (δεν είναι Γαλλικό!), όμως η εργονομία ειναι κορυφαία όπως και η ποιότητα. Δεν βρήκα κάποιο ψεγάδι ή αστοχία ποιοτικά, όσο μπόρεσα να το περιεργαστώ. Η κεντρική οθόνη είναι χορταστική στις 12+ ίντσες και εξαιρετική ανταπόκριση στο touch. Παρέχει αρκετές πληροφορίες και παραμετροποιήσεις. Αυτό που θα ήθελα, θα ήταν ένας πιο πλούσιος πίνακας οργάνων. Μου φάνηκε λίγο μικρή η οθόνη και δεν βρήκα πληροφορίες που θα ήθελα – για παράδειγμα την ένδειξη της περιοχής λειτουργία (ev, eco, power) που κινούμαι, ώστε να ξέρω πόσο γκάζι να πατήσω. Λεπτομέρειες ίσως, αλλά θα περίμενα κάτι καλύτερο από την Λέξους. Κρατάω μια επιφύλαξη μόνο, γιατί δεν έπαιξα ιδιαίτερα με τις ρυθμίσεις του πίνακα, οπόταν ίσως και να υπάρχουν διαφορετικές απεικονίσεις που απλά δεν τις βρήκα.
Από εξοπλισμό, οδήγησα την εκδοση luxury, που είναι αρκετά φορτωμένη, με στοιχεία όπως: ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, ηλιοροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνο, κλπ. Γενικά δεν λείπει κάτι σημαντικό, εκτός από την ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών – φάουλ, σε αυτή την τιμή έπρεπε να είναι στάνταρ. Η καμπίνα αποπνέι μια πολυτέλεια (στην έκδοση που οδήγησα) και είναι απίστευτα ήσυχη και χαλαρωτική, ιδανική για να περνάς αρκετές ώρες την ημέρα, εαν χρειάζεται.
Από οδήγηση τώρα, το κινητήριο σύνολο ειναι γνωστό και αρκετά (έως και πολύ) δυνατό. Τόσο δυνατό που τα 18αρια Bridgestone Alenza 001 (1η φορά είδα αυτό το ελαστικό, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει!) χάνουν εύκολα πρόσφυση κατά την εκκίνηση στην φανταστικής ποιότητας άσφαλτο που έχουμε και αποκαλούμε δρόμο. Οι ρεπρίζ ειναι πολύ καλές επίσης, αφού η επιτάχυνση από τα 100χαω στα 140χαω ειναι άμεση και αισθητή. Γενικά θυμίζει πολύ Corolla Cross στις επιδόσεις και στην λειτουργία, κάτι λογικό άλλωστε. Το 2λιτρο CHR δεν το έχω οδηγήσει. Σίγουρα λοιπόν δεν λείπουν οι επιδόσεις! Κάτι που συνδυάζεται με αρκετά μειωμένο ήχο (μουγκρητό) στο τέρμα γκάζι και που επιπλέον η χροιά του ήχου ειναι πολύ ευχάριστη και καθόλου ενοχλητική (όπως ειναι π.χ. στην Κορόλα μου – 1.8 θυμίζω με τα 122).
Η ανάρτηση ειναι απλά για σεμινάρια! Συνδυάζει την άνεση της Κορόλα Κρος, αλλά με καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος (θυμίζει το νέο C-HR αρκετά, αλλά ειναι πιο άνετη) και πιο σφιχτή. Κατάφεραν σαν συνδυάσουν τα ασυνδύαστα και έχουμε την καλύτερη υλοποίηση σε ανάρτηση από όσα Τογιότα έχω οδηγήσει, ειναι άνετη και συνάμα στιφτερή, παρόλα τα RFT ελαστικά σε διάσταση 225/50/18. Το αυτοκίνητο στρίβει εξαιρετικά και έχει την δύναμη να επιταχύνει σε ανηφορικά κομμάτια και στροφές (π.χ. Πεντέλη), οπότε δεν σε αφήνει ποτέ ξεκρέμαστο. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα στις στροφοδιαδρομές, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύεις με 140χαω άνετα, αθόρυβα και αρχοντικά. Ιδανικό αμάξι για μεγάλες αποστάσεις που όμως θα χαρίσει και χαμόγελο όταν χρειαστεί να ανέβεις στο χωρίο μετά το πολύωρο ταξίδι στην Ε.Ο. Το πήγα και λίγο χώμα, όσο επιτρέπουν τα 16 εκατοστά απόστασης από το έδαφος και ανταποκρίθηκε μια χαρά.
Εδώ να σημειώσω κάτι που μου έκανε εντύπωση: το UX έχει ρόδες μικρότερης διαμέτρου από το LBX!! Φοράει 225/50/18 ενώ το LBX φοράει 225/55/18. Το αναφέρω, γιατί στο LBX μου είχ κάνει εντύπωση η τόσο μεγάλη διάμετρος της ροδας και είχα πεί ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την τόσο καλή ανάρτηση.
Σαν συμπέρασμα, μπορώ να πω ότι ειναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο το UX300h, άνετα στέκεται στην κορυφαία 3αδα των C suv. Αρνητικά δεν έχει, θα ρωτήσει κάποιος? Ναι έχει, το γνωστό χωροταξικό. Για το μέγεθός του έχει μικρό χώρο αποσκευών (αδιάφορο για εμένα), στα 400λτ, αλλά κυρίως ειναι αρκετά χαμηλός σε ύψος. Επίσης, ο χώρος πίσω ειναι μια χαρά, αλλά δεν είναι μεγάλος σε σχέση με τις εξωτερικές διαστάσεις. Εξάλλου, UX σημαίνει Urban Crossover. Προσωπικά, εαν έψαχνα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορία θα το αγόραζα εχτές, χωρίς να κοιτάξω κάτι άλλο. Αφού για εμένα συνδυάζει όλα όσα θέλω: ποιότητα, επιδόσεις, άνεση ανάρτηση, καμπίνα, στρίψιμο, οικονομία, ευκολία οδήγησης και εξοπλισμό (στις ακριβές εκδόσεις).
Μερικές φωτογραφίες ακόμα για όποιον θέλει.
-
Ευχαριστούμε για την ωραία παρουσίαση.
4.50μ είναι και βλέπω αρκετά κάτω από 400 λτ χώρο αποσκευών ως 367.
Θέλει προσπάθεια για να το μειώσεις τόσο.
Επίσης το πίσω πιλαρ δείχνει ιδιαίτερα σφικτο.
Το πλαίσιο της οθόνης πολυμέσων μοιάζει πολύ με αυτό των σιτροεν.
Προφανώς μέσα η ποιότητα του σαλονιού είναι από το πάνω ράφι και εξωτερικά είναι αρκετά όμορφο.
Από το cc ξεκινά κάνα 3-4Κ πάνω;
Κατανάλωση είδες στον χρόνο που το είχες; -
Καλά ρε αθλητικό καλοκαιριατικα;
-
Καλά ρε αθλητικό καλοκαιριατικα;
Μπορεί να γύρισε απο προπόνηση ο σύντροφος
-
Ένα στριμωγμένο (τόσο στο πορτ - παγκάζ, όσο και στους εσωτερικούς χώρους) C-HR 1ης γενιάς είναι το UX, παρότι 10cm μακρυτερο, και ως διλιτρο (μόνο), πήγε άπατο στην ελληνική αγορά.
Μοιράζεται με το C-HR το ίδιο εξαιρετικό πάτωμα (TNGA-C), το οποίο χαρίζει αέρινη κύλιση με ωραία κρατήματα.
Ελαστικά 225/50/18 φοράνε και τα 1ης γενιάς C-HR με 18ρες, ενώ στα 2ης γενιάς έβαλαν 225/55/18.
Ως facelift, το UX έχει ακριβύνει αρκετά, χωρίς να έχει σημαντικές αλλαγές. Πάντως το προ fl UX μου είχε δώσει ολόιδια αίσθηση από άποψη θορύβου του eCVT με τα C-HR μου.
Σίγουρα ως Lexus είναι ποιοτικό και προσεγμένο στη λεπτομέρεια, αλλά το θεωρώ εκτός ελληνικής πραγματικότητας για ιδιωτική αγορά καινούριου. -
Οδήγησα....