-
Το ότι ο @realzeus οδήγησε για λίγο ένα υβριδικό Corolla(κι) κι αμέσως διέκρινε την οδηγική του αξία, νομίζω τα λέει όλα.
Το αυτοκίνητο προφανώς και είναι στημένο για την απόλυτη οικονομία, την οποία κάνεις άλλος κατασκευαστής υβριδικων δεν μπορεί να επιτύχει ακόμα, και όχι για επιδόσεις, χωρίς πάντως και να υστερεί.
Εάν ήθελε η Toyota, ανέβαζε για πλάκα τη συνδυαστική ισχύ από τα 122 άλογα στα 150, πουσάροντας τον βενζινοκινητήρα, με μία θυσία στην οικονομία.
Κι ομως, στο f/l Corolla προτίμησε να αυξήσει τη συνδυαστική ισχύ, διατηρώντας τον δοκιμασμένο 2ZR-FXE βενζινοκινητήρα και εξελίσσοντας τον ηλεκτροκινητηρα, ένδειξη ότι εστίασε πάλι στην οικονομία.
Πάντως με ένα πιο ελεύθερο φίλτρο αέρα, το αυτοκίνητο ξεμουδιάζει αισθητά στις χαμηλομεσαίες, χωρίς να χάνει σε οικονομία. -
@monman2 said in Οδήγησα....:
Ναι παλαιάς κοπής κουμουνιστής τι θα σου άρεσε;
Έλα παραπονιάρη Ηλονιστή (Elon), και το δικό σου είχα πει ότι μου άρεσε από κοντά περισσότερο σε σχέση με τις φωτο.
Ευτυχώς περιορίστηκες εκει , στο γκάζι και δεν είπες τίποτα για vectra στριψίματα
Σε πάω κόντρα σε στρίψιμο όποτε θες. Βασικά στρίβει πολύ καλά. Στην γνωστή στροφάρα-δικαστή (από Αεροδρόμιο που σε βγάζει στη Μουδανιών προς την πόλη) κρατάει 20 χ.α.ω. παραπάνω σε σχέση με το ήδη εξαιρετικό σε αυτόν τον τομέα Focus! Το Focus μετά τα 80 χάνει τον κώλο του εκεί αν αφήσεις το γκάζι (έχει τύχει να χρειαστεί να κάνω και 1/4 της στροφής ανάποδο τιμόνι) και αν επιμείνεις στο γκάζι βγάζει μούτρα.
Αξιοπρεπώς μόνο; και με τα 140 άλογα μια χαρά θα είναι ,πάει πολύ καλλίτερα μέχρι τα 100 με την ίδια λιτοδίαιτη απαίτηση σε καύσιμο...
Νομίζω το ιδανικό θα είναι το καινούριο δίλιτρο με τα τα σχεδόν 200 άλογα. Αν είχε και ένα κιβώτιο με διαφορετική λειτουργία (με προσομοίωση αλλαγών ταχυτήτων), ακόμα καλύτερα. Όμως νομίζω πλέον φτάνει σε χρήματα Civic κι εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα. Αλλά και το 140άρι είναι στα χαρτιά σβέλτο πλέον. Α, για την κατανάλωση που είπες, μου έστειλε πριν λίγο ο izz το ραπόρτο από την εφαρμογή... Θα το γράψω στο τέλος του post για να σας σοκάρω.
@elvet said in Οδήγησα....:
Υβριδικά νυχτοπερπατήματα με Corolla sedan, όπως αρμόζει στην ηλικία
Σοβαροφανείς μεσήλικες μόνον εξωτερικά. Από μέσα ακόμα καυλόγκαζα τσογλάνια...
@lap said in Οδήγησα....:
Και πάλι αν μιλάμε για το καλό με τα 200 άλογα τότε μιλαμε και για αυτόματο κιβώτιο που ακόμα και με 90-120km/h να πήγαινες γράφει καταναλώσεις ίσες με diesel. Θυμίζω τα 200 άλογα σε κάθε βύθισμα του πεντάλ γκαζιου
Ισχύει. Δεν είναι για μένα (εγώ ονειρεύομαι GR Yaris ή GR86), αλλά είναι όντως πλέον μια χαρά. Ευχαριστούμε τον Άκιο για αυτό. Τα πήρε ψυγεία (ένα από τα πιο απαράδεκτα καινούρια αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ήταν το 1ο Auris - μόνο ο κινητήρας και το κιβώτιο διασώζονταν από το υπόλοιπο σύνολο-Βατερλό) και μας τα άφησε αυτοκίνητα!
@a65 said in Οδήγησα....:
πιο πολύ ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι το αυτοκίνητο άνηκε σε φίλο
Το παράρτημα Β. Ελλάδος είναι πολύ δεμένο. Κάνουμε συναντήσεις σχεδόν κάθε βδομάδα και έχουμε πολύ ωραία και μεγάλη παρέα. Μάλιστα την Παρασκευή συζητούσαμε πως καταφέρατε και αρπαχτήκατε μεταξύ σας εκεί στην Αθήνα... Απίστευτα πράγματα!
@alex-mix said in Οδήγησα....:
Εξαιρετικό οικογενειακό, αυτόματο, άνετο, στιβαρό, στεθερο και μέσα στην πόλη κατανάλωση από σκουτερακι
Για οσους ζουν σε πολη .Για επαρχια θεωρω απο θεμα οικονομιας ειναι στο ιδιο επιπεδο με diesel και θα χανουν και σε επιδοσεις.Βεβαια αν βαλουμε στο συνολο ναι παραδεχομαι πως κερδιζουν τα υβριδικα.Μιλαω για 1.8 hybrid.
Το γραφω να σε προλαβω μην μου κανεις κανενα attackΛάρισα Βόλο Γιάννενα που τα ξέρω τα μέρη εχει μποτιλιαρίσματα και στο επαρχιακό δίκτυο αν πηγαίνεις πάνω απο 100-110 κινδυνεύεις και απο τα ραντάρ κάμερες και να καρφωθείς στην δισκόσβαρνα του αγρότη που μόλις βγήκε απο το χωράφι , νύκτα δεν το συζητώ 80 μαξ και όλα τα adas ενεργοποιημένα !
Σε αυτές τις συνθήκες και επειδή εχω αυτοκίνητα με όλα τα καύσιμα καλλίτερο συνολικά το υβριδικό
σου αφήνει € για λουλούδια στην πίστα
και γυρνάς ξημερώματα χωρίς να ξυπνήσεις το μισό χωριό με την τράτα.
Διευκρίνηση ,σε αυτά τα μέρη οι 40-50αρηδες δεν περνάνε τα βράδια βλέποντας netflix και οι γυναίκες τους το αποδέχονται...Να είναι όμως ψηλό BSUV να περνάς ανάμεσα στους τροχούς τα τελάρα παλιοσίδερα που πέφτουν απο τα αγροτικά και τις κοτρώνες που ανεβάζουν τα τρακτερ στην άσφαλτο και να μπορείς να κατέβεις άνετα στον χωματόδρομο να πας να δείς τα καλαμπόκια ...
Λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη
1ον ο ιδιος εγραψα πως κερδιζουν τα υβριδικα.
2ον συγκρινω το δικο μου που c κατηγορια με το chr (που λατρευω )
3ον κανεις δεν μιλησε για υπερβολικες ταχυτητες αλλα στην προσπεραση τα 2 αυτα εχουν διαφορα 3 δευτερα στα 3 δευτερα πολλα μπορουν να συμβουν,ασε που ο υβριδικος μπορει να τρομαξει τον αλλον οδηγο που προσπερναει απο το μουγκρισμα και να πεσει σε καμμια μπαρα πανω ο ανθρωπος.
4ον επειδη ειμαι κατα το ημισυ αγροτης και ο πατερας μου συνταξιουχος αγροτης δεν μου αρεσε η ειρωνεια για τα τελαρα .
Αυτοι οι ανθρωποι τρεχουν ολη μερα να βγαλουν το ψωμι τους και ρισκαρουν να τα χασουν και ολα δεν ζουν απο μια συνταξη που εβγαλαν στα 40.
5ον Δεν χρειαζεται να μαζεψουν φραγκοδιφραγκα απο τα καυσιμα για να τα αφησουν στα λουλουδια.Ειναι κιμπαρηδες με ολη την σημασια σλλωστε οποιος θελει απο δω μεσα μπορει να πει ποσες φορες αφησαν καποιον απο την πολη να πληρωσει.
Ισως οι αγροτες που ξεπορτιζουν το βραδυ και το ξερουν οι γυναικες τους, να ξυπνανε την γειτονια με τις τρατες τους αλλα και αυτοι στην πολη που καθονται και βλεπουν netfliix γιατι παιρνουν αθορυβα υβριδικα μηπως για να πιασουν καποιον στα πρασα χωρις να γινουν αντιληπτοι?Να είσαι σίγουρος ότι ο monman2 δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν. Ο αδερφός της γυναίκας του είναι αγρότης (έχει μάλιστα μεγάλη συλλογή από τρακτέρ) και τα βλέπει στον κάμπο της Λάρισας και για αυτό τα σατιρίζει.
@bill_hsd said in Οδήγησα....:
είναι στημένο για την απόλυτη οικονομία, την οποία κάνεις άλλος κατασκευαστής υβριδικων δεν μπορεί να επιτύχει ακόμα
Ε νομίζω η Honda είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο.
ΥΓ: Η εφαρμογή έγραψε 8,7 λίτρα στα 100 για την βόλτα μας. Νομίζω μπορούσα να πετύχω και 9+ με λίγη παραπάνω προσπάθεια.
-
4ον επειδη ειμαι κατα το ημισυ αγροτης και ο πατερας μου συνταξιουχος αγροτης δεν μου αρεσε η ειρωνεια για τα τελαρα .
Αυτοι οι ανθρωποι τρεχουν ολη μερα να βγαλουν το ψωμι τους και ρισκαρουν να τα χασουν και ολα δεν ζουν απο μια συνταξη που εβγαλαν στα 40.Οι δρόμοι στην επαρχία είναι επικίνδυνοι γιατί δεν εχουν κίνηση και όποιος δεν εχει εμπειρία γνώση παρασύρετε και τρέχει .
Τότε θα δει ξαφνικά στο δρόμο οχήματα που κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα που καταλαμβάνουν όλον τον δρόμο (θεριζοαλωνιστικές) άλλους χωρίς φώτα ή με λευκούς προβολείς να φωτίζουν το πίσω μέρος μπερδεύοντας τους.
Πολλοί αγρότες είναι αμελείς δεν ασφαλίζουν καλά εξαρτήματα και φορτία που τους πέφτουν στο δρόμο .
Τέλος σχεδόν όλοι γεμίζουν τον δρόμο με λάσπες και πέτρες βγαίνοντας απο το χωράφι στην άσφαλτο , είναι τροχαία παράβαση είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν τους τροχούς .
Αυτά που λες για την σύνταξη είναι άσχετο δεν καταλαβαίνω το νόημα του παρα μόνο αν το θεωρήσω δείγμα ζήλιας και φθόνου .
5ον Δεν χρειαζεται να μαζεψουν φραγκοδιφραγκα απο τα καυσιμα για να τα αφησουν στα λουλουδια.Ειναι κιμπαρηδες με ολη την σημασια σλλωστε οποιος θελει απο δω μεσα μπορει να πει ποσες φορες αφησαν καποιον απο την πολη να πληρωσει.
Ισως οι αγροτες που ξεπορτιζουν το βραδυ και το ξερουν οι γυναικες τους, να ξυπνανε την γειτονια με τις τρατες τους αλλα και αυτοι στην πολη που καθονται και βλεπουν netfliix γιατι παιρνουν αθορυβα υβριδικα μηπως για να πιασουν καποιον στα πρασα χωρις να γινουν αντιληπτοι?Πικρόχολο και φθονερό επίσης σχόλιο που αποδεικνύει οτι εκτός του οτι εχω δίκιο πως μόνο μετα το 3ο τσίπουρο γελάτε στην επαρχία και πιάνετε το χιούμορ
-
@realzeus said in Οδήγησα....:
Νομίζω το ιδανικό θα είναι το καινούριο δίλιτρο με τα τα σχεδόν 200 άλογα. Αν είχε και ένα κιβώτιο με διαφορετική λειτουργία (με προσομοίωση αλλαγών ταχυτήτων),
Νομίζω το chr έχει τέτοιο σύστημα. Με χειροκίνητες αλλαγές και αυτάκια. Είναι ένα έξτρα γρανάζι στο e cvt που το έχει το δίλιτρο.
Δεν κατάλαβα έστριβε καλύτερα από το fpcus;
Βοηθά αισθητά και το μεταξόνιο; Πόσο έχει το focus;
-
Νομίζω το ιδανικό θα είναι το καινούριο δίλιτρο με τα τα σχεδόν 200 άλογα. Αν είχε και ένα κιβώτιο με διαφορετική λειτουργία (με προσομοίωση αλλαγών ταχυτήτων),
Νομίζω το chr έχει τέτοιο σύστημα. Με χειροκίνητες αλλαγές και αυτάκια. Είναι ένα έξτρα γρανάζι στο e cvt που το έχει το δίλιτρο.
Δεν κατάλαβα έστριβε καλύτερα από το fpcus;
Βοηθά αισθητά και το μεταξόνιο; Πόσο έχει το focus;
Δεν μπορώ να ξέρω αν στρίβει καλύτερα από το Focus (Mk1 για να μην μπερδευόμαστε), γιατί δεν την πίεσα την Corolla. Απλά έδινε πολύ όμορφη αίσθηση, που δεν έχει σχέση με παλιότερα Toyota. Φαίνονταν πάντως λιγότερο παιχνιδιάρικη, αλλά ίσως πιο στιβαρή. Το Focus μου έχει μεταξόνιο 2,615.
-
Εγώ είχα πάθει σοκ με το chr. Το οδήγησα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω το stop&go acc. Και τελικά έψαχνα να βρω στροφές. Το πίσω μέρος ήταν άψογο για suv. Η αντίδραση του μπροστινού θύμιζε hatchback
Έπαθα σοκ. Καμία σχέση με τα παλιότερα suv
-
@monman2 said in
Πικρόχολο και φθονερό επίσης σχόλιο που αποδεικνύει οτι εκτός του οτι εχω δίκιο πως μόνο μετα το 3ο τσίπουρο γελάτε στην επαρχία και πιάνετε το χιούμορ
Χιουμορ ηταν?Αααα ζητω συγνωμη δεν ημουν πιωμενος.
Το πως συνδεεις την επαρχια με το αλκοολ μπραβο.
Αλλα μπορεις να εχεις και δικιο μπορει ο κοσμος που καθεσαι για να αντεξουν το χιουμορ σου να εχουν καταντησει αλκοολικοι.
Το θεμα της συνταξης δεν εχει καμμια σχεση με ζηλεια(εδω οντως γελαμε) ηταν απλα για να νοιωσεις πως ειναι οταν κοροϊδευεις -ειρωνευσαι τι δουλεια του αλλου ειδικα του αγροτη.
Πως υπαρχουν πολλοι αγροτες που δεν σεβονται τους δρομους σε αυτο θα συμφωνησω αλλα οπως εχω γραψει και παλαιοτερα παντου υπαρχουν καλοι και κακοι εσυ ισως εχεις γνωρισει τους κακους.
Τεσπα δεν θα το συνεχισω αλλο γιατι δεν μου αρεσει να πινω πολυ . -
Εγώ είχα πάθει σοκ με το chr. Το οδήγησα μόνο και μόνο για να δοκιμάσω το stop&go acc. Και τελικά έψαχνα να βρω στροφές. Το πίσω μέρος ήταν άψογο για suv. Η αντίδραση του μπροστινού θύμιζε hatchback
Έπαθα σοκ. Καμία σχέση με τα παλιότερα suv
Ζύγισμα hatchback έχει το C-HR, αν δεις πόσο χαμηλά έχει τοποθετημενο τον κινητήρα.
Με διπλά ψαλίδια πίσω, αν ξέρεις να το πας, το ευχαριστιέσαι (και) σε στροφιλικι. -
Ποτε θα βγει το νέο;
-
είναι στημένο για την απόλυτη οικονομία, την οποία κάνεις άλλος κατασκευαστής υβριδικων δεν μπορεί να επιτύχει ακόμα
Ε νομίζω η Honda είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο.
ΥΓ: Η εφαρμογή έγραψε 8,7 λίτρα στα 100 για την βόλτα μας. Νομίζω μπορούσα να πετύχω και 9+ με λίγη παραπάνω προσπάθεια.
Ίσως τα υβριδικά Honda να είναι κοντά στα υβριδικά Toyota σε καταναλώσεις σε καθαρά αστική χρήση, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα Honda σε ανοιχτό δρόμο ξεφεύγουν σε κατανάλωση εύκολα, πλησιάζοντας ή ξεπερνώντας μέσες καταναλώσεις ταξιδιου συμβατικών βενζίνης.
8,7 για την οδήγηση που περιέγραψες δεν είναι τίποτα. Άλλα σύγχρονα συμβατικά έχουν τέτοιες καταναλώσεις σε φάση ρονταρίσματος.
-
Ποτε θα βγει το νέο;
Αργεί ακομα. Μέσα του '24 και αν, πιστεύω ότι θα έρθει Ελλάδα.
-
Ίσως τα υβριδικά Honda να είναι κοντά στα υβριδικά Toyota σε καταναλώσεις σε καθαρά αστική χρήση, αλλά έχω την εντύπωση ότι τα Honda σε ανοιχτό δρόμο ξεφεύγουν σε κατανάλωση εύκολα, πλησιάζοντας ή ξεπερνώντας μέσες καταναλώσεις ταξιδιου συμβατικών βενζίνης.
8,7 για την οδήγηση που περιέγραψες δεν είναι τίποτα. Άλλα σύγχρονα συμβατικά έχουν τέτοιες καταναλώσεις σε φάση ρονταρίσματος.Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση είναι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει, οπότε δεν την κοιτάω καν. Κατά τύχη κοίταξα το trip computer του Saab την ίδια βραδιά (έψαχνα την εξωτερική θερμοκρασία και αναγκαστικά πρέπει να περάσεις και από το μενού της κατανάλωσης) και είδα ότι είχε κι αυτό 8,7, αλλά με πολύ πιο ήπια οδήγηση, λόγω ισχύος, που μπορείς να πηγαίνεις με μισό γκάζι μέχρι 3000 ΣΑΛ και να προσπερνάς τους πάντες. Μετά πρέπει να ανέβηκε βέβαια γιατί βάρεσα μια 200άρα στον γυρισμό για το σπίτι μου.
-
#ahahahahahahah
#timoria_na_odigas_toyta
τι αμαρτια εκανες? ε?
-
-
Ερωτηση γιατι μολι τωρα ειδα ενα land rover evogue μαυρο (ο θεος να το κανει με τοσπ κοκκινοχωμα)ειχε 2 κεραιες καρχαρια.Ειναι το σχεδιο ετσι ή παιζει κατι αλλο?
-
Η αλήθεια είναι ότι η κατανάλωση είναι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει, οπότε δεν την κοιτάω καν. Κατά τύχη κοίταξα το trip computer του Saab την ίδια βραδιά (έψαχνα την εξωτερική θερμοκρασία και αναγκαστικά πρέπει να περάσεις και από το μενού της κατανάλωσης) και είδα ότι είχε κι αυτό 8,7, αλλά με πολύ πιο ήπια οδήγηση, λόγω ισχύος, που μπορείς να πηγαίνεις με μισό γκάζι μέχρι 3000 ΣΑΛ και να προσπερνάς τους πάντες. Μετά πρέπει να ανέβηκε βέβαια γιατί βάρεσα μια 200άρα στον γυρισμό για το σπίτι μου.
Και για εμένα πάντως δεν ήταν το αποφασιστικό κριτήριο η κατανάλωση, για να πληρώσω ως ιδιώτης 35+ χιλιάρικα για το C-HR μου + 5-6 χιλιάρικα για αξεσουάρ (κάθε μήνα όλο και κάτι βάζω...), ώστε να γλυτώνω 50-100 ευρώ τον μήνα από βενζίνες.
Είναι η όλη φάση του υβριδικού αυτοκινήτου, που όσοι την έχουν ζήσει λίγο, μετά δύσκολα αλλάζουν.
Υ.Γ. Είχα στο παρελθόν ΜΙΝΙ R56 στα 250 άλογα και διάφορα BMW, αλλά υποκειμενικά νομίζω ότι έχουν περάσει πλέον αυτές οι εποχές, ίσως κάνω και λάθος.
Γενικώς, όπως τη βρίσκει ο καθένας... -
Όπως την βρίσκει ο καθένας είναι η σωστή φράση. Το επόμενό μου μακάρι να είναι 400+ άλογα!!!
-
Επιτέλους οδήγησα (πριν αρκετές ημέρες) την Corolla F/L, εκδοση GR Sport με το υβριδικό σύνολο των 140 ίππων. Την είχα για 1 ώρα (Ευχαριστώ την Tοyota Polis Σταυρός και τον Φώτη!) και έκαναν την "κλασσική"- για εμένα - διαδρομή: Σταυρός - Λαυρίου - Αεροδρόμιο (μέσω Α.Ο) - Σπήλαιο Παιανίας - Σταυρός. Συνολικά περί τα 60-70χλμ.
Όπως ξέρετε οι περισσότεροι έχω την Corolla πριν τον F/L, οπότε οι συγκρίσεις άμεσες και αναπόφευκτες.
Αρχικά οι διαφορές εξωτερικά είναι ανεπαίσθητες και πρέπει να προσέξεις αρκετά για να καταλάβεις το F/L μοντέλο. Βέβαια ακόμα το σχέδιο δείχνει μοντέρνο και σύγχρονο οπότε δεν είχαν λόγο για δραματικές αλλαγές. Το ίδιο και στο εσωτερικό, μικρές αλλαγές και κυριότερες το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη νέα οθόνη πολυμέσων (με αστεία γραφικά - χάλια τα έκαναν!).
Δυο ακόμα παρατηρήσεις:
Η 1η θετική είναι ότι έχουν βελιτώσει πολύ τις τσιμούχες των παραθύρων. Οπότε πλέον κλείνουν χωρίς του "γκούπ" που κάνουν στην δικιά μου. Θυμίζει αρκετά BMW στο κλείσιμο το παράθυρο. Επίσης, πλέον (τουλάχιστον στο TD) το παράθυρο όταν είναι μισάνοιχτο δεν τρίζει!Η 2η αρνητική είναι ότι αφαίρεσαν τους φωτιζώμενους διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα!!! Ενώ η δικιά μου έχει, η F/L εχει τους διακόπτες που έχει και η CC - έλεος ρε σεις!! Μοντέλο F/L και αφαιρούν πράγματα οι Ιάπωνες....τι να πώ!?!?
Στην οδήγηση τώρα, το αυτοκίνητο είναι γνώριμο αλλά συνολικά βελτιωμένο. Νοιώθεις αμέσως την διαφορά στην ιπποδύναμη, τόσο στο ξεκίνημα όσο κυρίως στις ρεπρίζ. Η διαφορά (σε αίσθηση, δεν έχω όργανα να μετρήσω) είναι ότι η διαφορά με το προ-F/L μοντέλο δεν είναι μόνο 18 άλογα αλλά τουλάχιστον 30. Σε κάποια σημεία μου θύμισε το Φόκους με τα 150 άλογα που είχα οδηγήσει, τόσο ψυχωμένο είναι το νέο υβριδικό σύνολο. Επιπλέον μπόνουνς ο ήχος που πλέον είναι λιγότερος και καλύτερος σε χροιά. Δεν ξέρω εαν είναι επιπλέον ηχομόνωση ή καλύτερο υβριδικό σύνολο. Πάντως εμένα μου θύμισε το νέο 2λιτρο τόσο σε ήχο όσο και σε λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά και αναβάθμιση του αυτοκινήτου - οπότε συνεχίζει να το κρατάει στην κορυφή της κατηγορίας σε "λογικά" χρήματα.
Επίσης, έχουν κάνει βελτιώσεις και στην ανάρτηση. Δεν είναι μόνο ο μειωμένος θόρυβος κύλισης (μόνωση λογικά), παρόλα τα ελαστικά 225/40/18 σε σχέση με τις 16αρες δικές μου αλλά και η άνεση και λειτουργία της ανάρτησης. Η ποιότητα κύλισης έχει βελτιωθεί αρκετά χωρίς να επηρρεάζει την οδική συμπεριφορά - ίσα ίσα που οριακά βελτιώθηκε και αυτή. Στην ίδια διαδρομή είχα οδηγήση και την προηγούμενη GR Sport οπότε είχα άμεση σύγκριση πέρα από το δικό μου αυτοκίνητο. Συνολικά λοιπόν υπάρχιε βελτίωση σε αυτούς τους 2 τομείς (ανάρτηση και κινητήρας) σε ένα αυτοκίνητο που ήδη είχε κορυφαία ανάρητηση αλλά υστερούσε στο κινητήριο σύνολο. Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω το συγκεκριμένο αυτοκίντο με το νέο 2λιτρο υβριδικό σύνολο με τους 197 ίππους....κάτι μου λεει ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό.
Μαι σημείωση για τον φίλο μου τον @iceman7 που κράζει συνέχεια το YC - δικαίως ως ένα σημείο): πήγαινε οδήγησε την Κορόλα, θα σου θυμίσει σε πολλά BMW (Άσσο) αφού ποιοτικά δεν έχει καμία σχέση με το YC, η μέρα με τη νύχτα!
To μεγάλο ερώτημα που ίσως έρχεται στο μυαλό αρκετών είναι εαν αξίζει η διαφορά στην τιμή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η δικιά μου απάντηση είναι διττή.
Αξίζει εαν κάποιος ψάχνει αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία αφού εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική αγορά (έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές - π.χ. €31.000 για ένα Ford Focus 1.000αρι με 125 άλογα). Το αυτοκίνητο είναι σαφώς αναβαθμισμένο στους τομείς που έπασχε (εκτός των χώρων φυσικά), προσφέρει φοβερή άνεση και οδική συμπεριφορά (η ανάρτηση για εμένα είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του αυτοκινήτου) και πλέον και ένα πολύ καλό υβριδικό σύνολο με λυμένα σχεδόν όλα τα προβλήματα του παρελθόντος (εγώ δεν βγήκα μειονέκτημα στο υβριδικό σύνολο).
Δεν αξίζει εαν κάποιος έχει το προ F/L μοντέλο και σκέφτεται την αλλαγή - όπως έκανα εγώ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα να αλλάξω με το F/L (πριν δω την τιμή) και ακόμα και όταν είδα την τιμή πέρασε η σκέψη από το μυαλό μου. Όμως δεν πιστεύω ότι αξίζει η διαφορά των €6-7.000 (τουλάχιστον) για την αναβάθμιση - η οποία είναι υπαρκτή και αρκετά μεγάλη - εκτός εαν κάποιος έχει άνετα αυτά τα χρήματα.
Μερικές φώτο:
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Επιτέλους οδήγησα (πριν αρκετές ημέρες) την Corolla F/L, εκδοση GR Sport με το υβριδικό σύνολο των 140 ίππων. Την είχα για 1 ώρα και έκαναν την "κλασσική"- για εμένα - διαδρομή: Σταυρός - Λαυρίου - Αεροδρόμιο (μέσω Α.Ο) - Σπήλαιο Παιανίας - Σταυρός. Συνολικά περί τα 60-70χλμ.
Όπως ξέρετε οι περισσότεροι έχω την Corolla πριν τον F/L, οπότε οι συγκρίσεις άμεσες και αναπόφευκτες.
Αρχικά οι διαφορές εξωτερικά είναι ανεπαίσθητες και πρέπει να προσέξεις αρκετά για να καταλάβεις το F/L μοντέλο. Βέβαια ακόμα το σχέδιο δείχνει μοντέρνο και σύγχρονο οπότε δεν είχαν λόγο για δραματικές αλλαγές. Το ίδιο και στο εσωτερικό, μικρές αλλαγές και κυριότερες το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη νέα οθόνη πολυμέσων (με αστεία γραφικά - χάλια τα έκαναν!).
Δυο ακόμα παρατηρήσεις:
Η 1η θετική είναι ότι έχουν βελιτώσει πολύ τις τσιμούχες των παραθύρων. Οπότε πλέον κλείνουν χωρίς του "γκούπ" που κάνουν στην δικιά μου. Θυμίζει αρκετά BMW στο κλείσιμο το παράθυρο. Επίσης, πλέον (τουλάχιστον στο TD) το παράθυρο όταν είναι μισάνοιχτο δεν τρίζει!Η 2η αρνητική είναι ότι αφαίρεσαν τους φωτιζώμενους διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα!!! Ενώ η δικιά μου έχει, η F/L εχει τους διακόπτες που έχει και η CC - έλεος ρε σεις!! Μοντέλο F/L και αφαιρούν πράγματα οι Ιάπωνες....τι να πώ!?!?
Στην οδήγηση τώρα, το αυτοκίνητο είναι γνώριμο αλλά συνολικά βελτιωμένο. Νοιώθεις αμέσως την διαφορά στην ιπποδύναμη, τόσο στο ξεκίνημα όσο κυρίως στις ρεπρίζ. Η διαφορά (σε αίσθηση, δεν έχω όργανα να μετρήσω) είναι ότι η διαφορά με το προ-F/L μοντέλο δεν είναι μόνο 18 άλογα αλλά τουλάχιστον 30. Σε κάποια σημεία μου θύμισε το Φόκους με τα 150 άλογα που είχα οδηγήσει, τόσο ψυχωμένο είναι το νέο υβριδικό σύνολο. Επιπλέον μπόνουνς ο ήχος που πλέον είναι λιγότερος και καλύτερος σε χροιά. Δεν ξέρω εαν είναι επιπλέον ηχομόνωση ή καλύτερο υβριδικό σύνολο. Πάντως εμένα μου θύμισε το νέο 2λιτρο τόσο σε ήχο όσο και σε λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά και αναβάθμιση του αυτοκινήτου - οπότε συνεχίζει να το κρατάει στην κορυφή της κατηγορίας σε "λογικά" χρήματα.
Επίσης, έχουν κάνει βελτιώσεις και στην ανάρτηση. Δεν είναι μόνο ο μειωμένος θόρυβος κύλισης (μόνωση λογικά), παρόλα τα ελαστικά 225/40/18 σε σχέση με τις 16αρες δικές μου αλλά και η άνεση και λειτουργία της ανάρτησης. Η ποιότητα κύλισης έχει βελτιωθεί αρκετά χωρίς να επηρρεάζει την οδική συμπεριφορά - ίσα ίσα που οριακά βελτιώθηκε και αυτή. Στην ίδια διαδρομή είχα οδηγήση και την προηγούμενη GR Sport οπότε είχα άμεση σύγκριση πέρα από το δικό μου αυτοκίνητο. Συνολικά λοιπόν υπάρχιε βελτίωση σε αυτούς τους 2 τομείς (ανάρτηση και κινητήρας) σε ένα αυτοκίνητο που ήδη είχε κορυφαία ανάρητηση αλλά υστερούσε στο κινητήριο σύνολο. Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω το συγκεκριμένο αυτοκίντο με το νέο 2λιτρο υβριδικό σύνολο με τους 197 ίππους....κάτι μου λεει ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό.
Μαι σημείωση για τον φίλο μου τον @iceman7 που κράζει συνέχεια το YC - δικαίως ως ένα σημείο): πήγαινε οδήγησε την Κορόλα, θα σου θυμίσει σε πολλά BMW (Άσσο) αφού ποιοτικά δεν έχει καμία σχέση με το YC, η μέρα με τη νύχτα!
To μεγάλο ερώτημα που ίσως έρχεται στο μυαλό αρκετών είναι εαν αξίζει η διαφορά στην τιμή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η δικιά μου απάντηση είναι διττή.
Αξίζει εαν κάποιος ψάχνει αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία αφού εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική αγορά (έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές - π.χ. €31.000 για ένα Ford Focus 1.000αρι με 125 άλογα). Το αυτοκίνητο είναι σαφώς αναβαθμισμένο στους τομείς που έπασχε (εκτός των χώρων φυσικά), προσφέρει φοβερή άνεση και οδική συμπεριφορά (η ανάρτηση για εμένα είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του αυτοκινήτου) και πλέον και ένα πολύ καλό υβριδικό σύνολο με λυμένα σχεδόν όλα τα προβλήματα του παρελθόντος (εγώ δεν βγήκα μειονέκτημα στο υβριδικό σύνολο).
Δεν αξίζει εαν κάποιος έχει το προ F/L μοντέλο και σκέφτεται την αλλαγή - όπως έκανα εγώ. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα να αλλάξω με το F/L (πριν δω την τιμή) και ακόμα και όταν είδα την τιμή πέρασε η σκέψη από το μυαλό μου. Όμως δεν πιστεύω ότι αξίζει η διαφορά των €6-7.000 (τουλάχιστον) για την αναβάθμιση - η οποία είναι υπαρκτή και αρκετά μεγάλη - εκτός εαν κάποιος έχει άνετα αυτά τα χρήματα.
Μερικές φώτο:
Φανη ωραίο ποστ πολύ ενδιαφέρον.
Εγώ πιστεύω ότι 6-7 χιλιάρικα διαφορά αν έχει οντως το μπαμ που έχει ο 150ρης ecoboost με τοσο χαμηλή κατανάλωση τα αξίζει!!!! (με δεδομένο τις νέες τιμές αυτοκινήτων φυσικά)
οχι για εναν κάτοχο που έχει το προηγούμενο βεβαια αλλά για νέο ιδιοκτήτη ναι
το πίσω μέρος και οι χώροι και η αισθητική μέσα βεβαια δεν μου αρέσουν καθόλου αλλά εντάξει δεν μπορείς να τα έχεις όλα
-
@cirus said in Οδήγησα....:
Εγώ πιστεύω ότι 6-7 χιλιάρικα διαφορά αν έχει οντως το μπαμ που έχει ο 150ρης ecoboost με τοσο χαμηλή κατανάλωση τα αξίζει!!!! (με δεδομένο τις νέες τιμές αυτοκινήτων φυσικά)
οχι για εναν κάτοχο που έχει το προηγούμενο βεβαια αλλά για νέο ιδιοκτήτη ναι
Ακριβώς το συμπέρασμά μου! Για όποιον ψάχνει, αξίζει να το δει ως επιλογή....είναι σαφώς βλετιωμένο και ακόμα σε καλή τιμή, δεδομένου των τιμών πλέον. Για τον ήδη κάτοχο μάλλον δεν αξίζει. Προσωπικά για εμένα αποφάσισα ότι δεν αξίζει να πληρώσω την διαφορά, ειδικά για την χρήση που κάνω.
Οδήγησα....