-
@chris__7 said in VOLVO FORUM:
@dimitrioskosmas said in VOLVO FORUM:
@kostis20 said in VOLVO FORUM:
Και εγω δεν εχω τη καλύτερη εικόνα. Αρκετές βλάβες στο περίγυρο μου.
Tι βλαβες και σε τι ποσοστο?
Μη το ψαχνεις, όλα τα ευρωπαικα στο ίδιο καζάνι βράζουνε, μπορεί να βγάλεις 15 χρόνια απροβλήματιστα ή μετά τον πρώτο χρόνο να σου ψήσει το ψάρι στα χείλη....λαχείο
ε ναι αλλα αμα ειναι να δωσουμε 30000 για μεταχειρισμενο και να πληρωνουμε και βλαβες θα μπουμε μεσα
ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ + ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΛΙΓΩΝ ΛΑΒΩΝ=HONDA,LEXUS,MAZDA,TOYOTA,SUZUKI
-
Φίλος φίλου με 60άρι του έχει βγάλει τουρμπίνα και οθόνες σίγουρα. Πολύ μεγάλο κόστος, αλλά είναι leasing. Νομίζω μόνο leasing παίρνεις ακριβό αυτοκίνητο. Και τα μεγάλα/ακριβά bmw μπαινοβγαίνουν για τρελές ζημιές αλλά ποιος νοιάζεται; Σε 2-3 χρόνια έχουν το καινούριο.
Εγώ τρελαίνομαι πάντως για το 60άρι, αν είχα τα $ να το αγοράσω/συντηρήσω, χαλαρά το χτυπούσα! [Θα το προτιμούσα πιο σουηδικό να πω την αλήθεια.]
-
απλα και τα λιζινγκ πλεον εχουν γινει απλησιαστα. Ζητουν το 25-30% προκαταβολη λες και θα το κανεις δικο σου και δοσεις τεραστιες που στο τελος φτανει να εχει πληρωσει 1 αμαξι και σε 48 μηνες το επιστρεφεις και εισαι χωρις τιμονι και ψαχνεις το επομενο 10αρικο για την επομενη 4ετια για προκαταβολή.
Είναι δλδ ακριβο χομπι ....το μονο θετικο ειναι αυτο με τις βλαβες . Δεν σε νοιαζει αν ειναι ζημιαρικο ή αν θα πέσεις σε κακο κομμάτι...
Ακομα και η μοδα με τον μηνα μουφα ειναι αμα είναι να πληρώνω 800-1000 ευρώ για ενα αμαξι αστα ....δινω αλλα τοσα και μενω σε βιλα στα βου που...
Το λιζινγκ είναι μονο για εταιρειες που θελουν να δινουν παροχες στα καλα στελεχη τους.. -
Διάβαζα πάντως στο Insomnia ότι για αμάξια που είναι παραχωρημένα μέσ leasing σε στελέχη, κατά την επιστροφή χρεώνουν απίστευτα ποσά στους κατόχους, ενώ ειδικά εάν δεν περνιούνται ως έξοδα στην εταιρεία (η αποκατάσταση των ζημιών) επιβαρύνουν όσους τα κυκλοφορούσαν.
-
Μη το ψαχνεις, όλα τα ευρωπαικα στο ίδιο καζάνι βράζουνε, μπορεί να βγάλεις 15 χρόνια απροβλήματιστα ή μετά τον πρώτο χρόνο να σου ψήσει το ψάρι στα χείλη....λαχείο
ε ναι αλλα αμα ειναι να δωσουμε 30000 για μεταχειρισμενο και να πληρωνουμε και βλαβες θα μπουμε μεσα
Δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί για μεταχειρισμένο ότι δεν θα σου παρουσιάσει πρόβλημα ότι και μάρκα να είναι.
Εδώ καινούργια πλέον και βγάζουν θέματα.
Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες. Ακόμη και στις λεγόμενες αξιόπιστες Κορέο-Ιαπωνικές.
Μου φαίνεται ότι πλέον ακόμη και σε αυτές αρχίζει να μένει σιγά σιγά μόνο η φήμη για αξιοπιστία. Εντάξει κρατάνε λίγο ακόμη, αλλά όχι όσο στο παρελθόν.
Πάρε κάτι που θα σου αρέσει και που θα το χαίρεται το μάτι σου, θα σου κάνει οδηγικά, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου και θα το αντέχει η τσέπη σου σχετικά άνετα και όχι οριακά. -
To XC90 D5 του κουνιάδου μου εσπασε ένα κολλαρο του intercooler και τελικά ανγκάστηκε να αλλάξει και DPF.
Σε συνάδελφο με άλλο xc90 εσπασε το Turbo και σε άλλο συνάδερφο με xc60 Hybrid είχε πρόβλημα ευθυγράμμισης απο το εργοστασιο το οποίο μετά απο πολλές επισκέψεις στην αντιπροσωπεία το έλυσε ενας ιδιώτης ευθυγραμισσάς.
Εχω βέβαια και εναν αλλο ουρολόγο που είχε leasing to XC60 D4 και σε 120.000 km δεν παρουσιάσε απολύτως τίποτα. -
Γενικα η εταιρία θεωρειται αξιόπιστη. Κατα περιόδους είχε/έχει τα προβλήματα της αλλά overall το πρόσημο είναι θετικό γιατί ποτέ δεν ήταν σε μεγάλη έκταση και επαναλαμβανόμενα σε όλα τα ΜΥ. Εξαίρεση ίσως η όλη ιστορία με τα μικρα φορντ μοτέρ κυρίως στα V40
Mε τα SPA/CMA πολύς κόσμος αντιμετώπισε προβλήματα με τα plug in hybrid των πρώτων ΜΥ, αντίστοιχα μετά με τα μουφοMild Hybrid κτλ το οποίο έχει μια λογική.
-
Προφανώς ...Καμία σχεση με τους Γερμανους .
-
Εγώ θέλω ένα XC70 1ης γενιάς, απίστευτο αυτοκίνητο!!
-
Αυτη η πλατφορμα ήτα απίστευτη κατασκευη. Ο κολλητος μου εχει ένα S80 και ένα V70 και το καθένα με 300000km πλέον ,και ουσιαστικά δεν εχουν πάθει ποτε κάποια βλάβη...Και χωρίς σκουριές ετσι ,αν και εχουν γυρίσει όλη την ευρώπη.
Τωρα πήρε το δευτερο στη σειρα XC60 για καθημερινό. -
@famas said in VOLVO FORUM:
Διάβαζα πάντως στο Insomnia ότι για αμάξια που είναι παραχωρημένα μέσ leasing σε στελέχη, κατά την επιστροφή χρεώνουν απίστευτα ποσά στους κατόχους, ενώ ειδικά εάν δεν περνιούνται ως έξοδα στην εταιρεία (η αποκατάσταση των ζημιών) επιβαρύνουν όσους τα κυκλοφορούσαν.
ενταξει τωρα αμα το εχεις 48 μηνες το εχεις κανει κουδουνιστρα επειδη δεν ειναι δικο σου και πας ενα πρωι και αφηνεις απλα τα κλειδια και φευγεις και για να συνερθει το αμαξι θέλει 5Κ σημαζέματα ε μαλλον κάτι θα τους χρεώσουν...
-
@katafractos17 said in VOLVO FORUM:
Δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί για μεταχειρισμένο ότι δεν θα σου παρουσιάσει πρόβλημα ότι και μάρκα να είναι.
Εδώ καινούργια πλέον και βγάζουν θέματα.
Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες. Ακόμη και στις λεγόμενες αξιόπιστες Κορέο-Ιαπωνικές.
Μου φαίνεται ότι πλέον ακόμη και σε αυτές αρχίζει να μένει σιγά σιγά μόνο η φήμη για αξιοπιστία. Εντάξει κρατάνε λίγο ακόμη, αλλά όχι όσο στο παρελθόν.
Πάρε κάτι που θα σου αρέσει και που θα το χαίρεται το μάτι σου, θα σου κάνει οδηγικά, θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου και θα το αντέχει η τσέπη σου σχετικά άνετα και όχι οριακά.ειναι τα αποτελεσματα τις παγκοσμιοποίησης...οταν φτιαχνεις αμαξια στην ιαπωνια, στο βιετναμ , στην τουρκια , στην αγγλια , στην ουγγαρια , στην ρουμανια ε καπου ολα γίνονται σουπα. Οσο σκληρες νορμες να εχεις και εγκυκλοπαιδιες προδιαγραφών οταν ανοιγουν τοσο πολυ οι παραγωγές ψάχνοντας το κερδος με το υποδεκάμετρο θα αρχισουν και οι στραβες...
-
@tkin73 said in VOLVO FORUM:
@famas said in VOLVO FORUM:
ενταξει τωρα αμα το εχεις 48 μηνες το εχεις κανει κουδουνιστρα επειδη δεν ειναι δικο σου και πας ενα πρωι και αφηνεις απλα τα κλειδια και φευγεις και για να συνερθει το αμαξι θέλει 5Κ σημαζέματα ε μαλλον κάτι θα τους χρεώσουν...
δεν ειναι ετσι, απανταω στον φαμας κυριως.
ειδικα τα στελεχη δεν κανουν κανιβαλισμους.
πιτσιρικαδες μπορει να ξεφυγουν, δεν ειναι χαζες οι εταιρειες ομως.
ο λογος που χρεωνουν, το ποσό βασικα ειναι συνηθως ενα 500ρικο το μεγιστο, ειναι γρατζουνιες κτλ που πανε ανα κομματι και οχι στο συνολο του αυτοκινητου.
και φυσικα ειναι εξοδα που τιμολογουνται στην εταιρεια και οχι στους χρηστες, αλοιμονο, δεν προβλεπεται κατι αλλο.
εξαιρεση ειναι η υπερβαση χιλιομετρων.
συνηθως τα ληζ ειναι για 20000 ή 30000 το χρονο.
οι εταιρειες εχουν αισθηση ποσα ειναι τα επαγγελματικα χιλιομετρα.
πχ στο γατο δεν ξεπερνουν τα 3-4000 το χρονο
εαν ο αλλος κανει τον γυρο της ευρωπης, ε, καπως πρεπει να συμμετεχει στο επιπλεον κοστος. -
To XC90 D5 του κουνιάδου μου εσπασε ένα κολλαρο του intercooler και τελικά ανγκάστηκε να αλλάξει και DPF.
Σε συνάδελφο με άλλο xc90 εσπασε το Turbo και σε άλλο συνάδερφο με xc60 Hybrid είχε πρόβλημα ευθυγράμμισης απο το εργοστασιο το οποίο μετά απο πολλές επισκέψεις στην αντιπροσωπεία το έλυσε ενας ιδιώτης ευθυγραμισσάς.
Εχω βέβαια και εναν αλλο ουρολόγο που είχε leasing to XC60 D4 και σε 120.000 km δεν παρουσιάσε απολύτως τίποτα.σε καλη εταιρεια πρεπει να δουλευεις εσυ...
-
Εχω βέβαια και εναν αλλο ουρολόγο που είχε leasing to XC60 D4 και σε 120.000 km δεν παρουσιάσε απολύτως τίποτα.σε καλη εταιρεια πρεπει να δουλευεις εσυ...
ντοκ
-
@gatoz said in VOLVO FORUM:
ντοκ
ε ναι καπως ετσι ...
-
Αυτη η πλατφορμα ήτα απίστευτη κατασκευη. Ο κολλητος μου εχει ένα S80 και ένα V70 και το καθένα με 300000km πλέον ,και ουσιαστικά δεν εχουν πάθει ποτε κάποια βλάβη...Και χωρίς σκουριές ετσι ,αν και εχουν γυρίσει όλη την ευρώπη.
Τωρα πήρε το δευτερο στη σειρα XC60 για καθημερινό.Η οποία πλατφόρμα είχε το διάσημο πρόβλημα με τους εγκεφάλους μαρελι με την τεράστια ανάκληση, τα ατυχήματα και το γενικό bad press. Δεν έχει ξαναυπαρξει συνεργασία της βολβό με τη μαρελι από τότε. Όπως και το θέμα με την PCV και διαφορά άλλα.
Αλλά τελικά overall ήταν μια χαρά αξιόπιστη.
-
Κανενα απο τα δύο δεν ειχε θέμα ποτέ.Το ενα ειναι 2,4 και το αλλο 2.0Τ.
Tη PCV οι Γερμανοι την είχαν στα αναλώσιμα...
Ούτε pcv. καν δεν έχει αλλάξει τον ρώτησα τώρα. -
Κανενα απο τα δύο δεν ειχε θέμα ποτέ.Το ενα ειναι 2,4 και το αλλο 2.0Τ.
Tη PCV οι Γερμανοι την είχαν στα αναλώσιμα...
Ούτε pcv. καν δεν έχει αλλάξει τον ρώτησα τώρα.Τα MY 99-02 είχαν το θέμα. Μετά άλλαξαν σε Bosch και τελειωσε το ζητημα.
-
Το 70αρι νομίζω είναι του 99 ή 2001
VOLVO FORUM