-
@katafractos17 said in VOLVO FORUM:
@antonakis said in VOLVO FORUM:
Τα Polestar όπως και τα Volvo συνεχίζουν και κατασκευάζονται με τις προδιαγραφές της Σουηδικής εταιρείας.
Στο εργοστάσιο της Κίνας. Άρα κινέζικο.
Πέραν του ότι δεν έχει σημασία που είναι το εργοστάσιο αλλά οι προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάζεται κάτι, έχει και εργοστάσια απ' όσο ξέρω στην Αμερική, στην Κορέα και αλλού.
Άρα... ?Δηλαδή αν ανοίξει πχ εργοστάσιο η Tesla στην Ελλάδα, τότε τα Tesla θα είναι ελληνικά.
Δεν θα είναι Ελληνική εταιρία , αλλά θα είναι MADE IN GREECE.
Όπως και τα κινέζικα, είναι MADE IN CHINA, αν και στην καθομιλουμένη, το κινέζικο έχει αποκτήσει την έννοια της χαμηλής ποιότητας.
Τώρα αν ένα TESLA αύριο μεθαύριο κατασκευάζεται στην Μουτσαμπουτού, δεν ξέρω στο μυαλό του καταναλωτή, αν θα θεωρηθεί εφάμιλλο με ένα MADE IN GERMANY.
-
@ektoras said in VOLVO FORUM:
Τα Polestar όπως και τα Volvo συνεχίζουν και κατασκευάζονται με τις προδιαγραφές της Σουηδικής εταιρείας.
Πέραν του ότι δεν έχει σημασία που είναι το εργοστάσιο αλλά οι προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάζεται κάτι, έχει και εργοστάσια απ' όσο ξέρω στην Αμερική, στην Κορέα και αλλού.
Άρα... ?Δηλαδή αν ανοίξει πχ εργοστάσιο η Tesla στην Ελλάδα, τότε τα Tesla θα είναι ελληνικά.
Όπως και τα κινέζικα, είναι MADE IN CHINA, αν και στην καθομιλουμένη, το κινέζικο έχει αποκτήσει την έννοια της χαμηλής ποιότητας.
Τώρα αν ένα TESLA αύριο μεθαύριο κατασκευάζεται στην Μουτσαμπουτού, δεν ξέρω στο μυαλό του καταναλωτή, αν θα θεωρηθεί εφάμιλλο με ένα MADE IN GERMANY.
Ρε παιδιά τι λέμε τώρα;
Οι προδιαγραφές για τις μεγάλες και σοβαρές εταιρείες είναι ίδιες για όλα τα εργοστάσια. -
Ρε παιδιά τι λέμε τώρα;
Οι προδιαγραφές για τις μεγάλες και σοβαρές εταιρείες είναι ίδιες για όλα τα εργοστάσια.Ισχύει αλλα εχει παρατηρηθει οτι σε κάποιες χώρες ο ποιοτικός έλεγχος δεν είναι σωστός με αποτέλεσμα να συμβαινει πιο συχνα τα οχηματα που φτιάχνονται εκεί να μην είναι τελειως σωστα και να "ξεφεύγουν" οχηματα με προβλήματα. Κυριως σε χώρες με εργοστάσια για διαφορες μαρκες στην Ρουμανία και στην Τουρκία εχει παρατηρηθει αυτό. Ανεξαρτήτως μάρκας δεν κάνουν πολύ καλή δουλειά στον ποιοτικό ελεγχο και ας ειπες πολύ σωστά ότι σημασία κυρίως έχουν οι προδιαγραφές που δίνει ο κατασκευαστής
-
Όταν μια εταιρεία δίνει τα σχέδια σε κινεζικούς κατασκευαστές για να φτιάξουν είτε την πλακέτα τους, είτε διάφορα υλικά είτε αυτοκίνητα, επιλέγουν τοπικά ηλεκτρονικά κυκλώματα αλλά όχι Ω διαλογής, αλλά Α σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια.
Ναι το Made of origin είναι China. Δεν είναι όμως μπαχατελες -
Μπεμβε τα φτιαχνει στην Ν Αφρικη και στο Μεξικο, τα ιδια ειναι με αυτα της Γερμανιας. Τεσλα απο το κινεζικο εργοστασιο ειναι καλυτερα απο τα Αμερικανικα κλπ.
Το θεμα ειναι ο ελεγχος πριν βγουν στην καταναλωση. Αυτο κανει η Απλ, αν καποιο δεν ειναι καλο το απορριπτει στο εργοστασιο.
-
Κρίμα να βγαίνει τόσο ακριβό σε σχέση με τα Tesla και τα κινέζικα.
Και το polestar κινέζικο είναι.
Τα έχουμε ξανά πει.
Το ότι ανοίκει στο group της Geely δεν την κάνει κινέζικη εταιρεία.
Τα Polestar όπως και τα Volvo συνεχίζουν και κατασκευάζονται με τις προδιαγραφές της Σουηδικής εταιρείας.Τα Πολσταρ νομιζω δεν εχουν σχεση πια με βολβο, ειναι αποκλειστικα Γκιλυ. Οπως ειναι και τα Σμαρτ πια. Η Μερσεντες μονο την εμφανιση βαζει πια.
-
@wantone said in VOLVO FORUM:
Κρίμα να βγαίνει τόσο ακριβό σε σχέση με τα Tesla και τα κινέζικα.
Και το polestar κινέζικο είναι.
Τα έχουμε ξανά πει.
Το ότι ανοίκει στο group της Geely δεν την κάνει κινέζικη εταιρεία.
Τα Polestar όπως και τα Volvo συνεχίζουν και κατασκευάζονται με τις προδιαγραφές της Σουηδικής εταιρείας.Τα Πολσταρ νομιζω δεν εχουν σχεση πια με βολβο, ειναι αποκλειστικα Γκιλυ. Οπως ειναι και τα Σμαρτ πια. Η Μερσεντες μονο την εμφανιση βαζει πια.
Δεν ξέρω αν εννοείς από άποψη ποσοστών, μετοχών, κτλ και πως αυτά μπορεί να έχουν διαμορφωθεί, αλλά σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, η Polestar παρεμένει ως εταιρεία όπως ξεκίνησε με τα ίδια στάνταρ και φυσικά τα γραφεία της να βρίσκονται στη Σουηδία.
-
Έχω αρχίσει και βλέπω πολλά EX30 στους δρόμους;
Τι γίνεται; -
Έχω αρχίσει και βλέπω πολλά EX30 στους δρόμους;
Τι γίνεται;ειχαν πεσει αρκετες παραγγελιες το καλοκαιρι και εγιναν παραδοσεις τελος σεπτεμβριου. Σας το ειχα πει οτι θα παει καλα. Τους εκατσε καλα μαλιστα, διοτι αρχες καλοκαιριου που επεσαν οι παραγγελιες, το "απεναντι μαγαζι" byd, δεν ειχε προβει στην εκπτωση στο dolphin, οποτε το βολβακι επαιξε μπαλα για 2 μηνες μονο του. Ειναι και το badge που βοηθαει, ειναι και ο ωραιος εξωτερικος σχεδιασμος (ξερω οτι ο φανης διαφωνει), ε και οι 270 ιπποι εντυπωσιαζουν.
-
Είχα διαβάσει ότι είχε βγάλει κάποια θέματα στο software, τα έφτιαξαν;
-
Είχα διαβάσει ότι είχε βγάλει κάποια θέματα στο software, τα έφτιαξαν;
θεματα δεν θυμαμαι να ειχε. Εσυ τι ειχες διαβασει; Ελλειψεις ειχε το software, δηλαδη δεν ειχαν βγαλει τη δυνατοτητα για χρηση του κινητου ως κλειδι και σου εδιναν μαζι μια χαζομαρουλα (αυτο στις ακριβες εκδοσεις). Επισης θυμαμαι οτι ελεγαν οτι με αυτην την χαζομαρουλα δεν ξεκλειδωνε παντα σωστα.
Παντως διαβασα οτι πηρε ενα σχετικα μεγαλο update στο τελος του καλοκαιριου. Αλλα ετσι και αλλιως ολα αυτα δεν ξερω ποσο σημασια εχουν για τον μεσο αγοραστη. Βλεπει βολβο με 30 χιλιαρικα, μπαινει, αγοραζει
Επισης, ολα αυτα τα ηλεκτρικα που βλεπω στο δρομο πλεον, δεν ξερω που θα φορτισουν. Δεν ειμαι σιγουρος οτι ολοι αυτοι εχουν ηλεκτροδοτουμενες θεσεις παρκινγκ. Βλεπω μαχες στα σουπερμαρκετ -
Όπως έλεγε και ο γεωργιου
κάποτε πλήρωνες το μ...νι
τώρα πληρώνεις την αναμονή -
-
@dettol said in VOLVO FORUM:
Εσυ τι ειχες διαβασει;
δεν ειναι κατι σημαντικο αυτο. θα πηρε καποιο update και θα εφτιαξε.
-
Γνωμη για xc40 plug in hybrid μεταχειρισμενο τετραετιας.Αξιζει η αγορα του?Αν δεν φορτιζεις την μπαταρια λειτουργει ως υβριδικο?Συχνες βλαβες?
-
@chris__7 said in VOLVO FORUM:
Γνωμη για xc40 plug in hybrid μεταχειρισμενο τετραετιας.Αξιζει η αγορα του?Αν δεν φορτιζεις την μπαταρια λειτουργει ως υβριδικο?Συχνες βλαβες?
ναι λειτουργεί ως υβριδικό. Πολύ βαρύ και με πολύ μικρή ηλεκτρική αυτονομία. Προσωπικα θα έμενα μακριά, αλλά ειναι καθαρά προσωπική άποψη. Το έχει ο κολλητός μου, αλλά εταιρικό. Δεν του έχει βγάλει θέμα 3 χρόνια τώρα. Πριν είχε DS7 αγορασμένο, το απλό 1.2 και μου είπε ότι η DS ηταν πιο ποιοτική μέσα και έκανε πιο άνετο ταξίδι, αλλά το Βόλβο ειναι πιο γρήγορο (λογικό). Μεταξύ των 2, προτιμούσε την DS7 συνολικά.
-
@fanis75 said in VOLVO FORUM:
@chris__7 said in VOLVO FORUM:
ναι λειτουργεί ως υβριδικό. Πολύ βαρύ και με πολύ μικρή ηλεκτρική αυτονομία. Προσωπικα θα έμενα μακριά, αλλά ειναι καθαρά προσωπική άποψη. Το έχει ο κολλητός μου, αλλά εταιρικό. Δεν του έχει βγάλει θέμα 3 χρόνια τώρα. Πριν είχε DS7 αγορασμένο, το απλό 1.2 και μου είπε ότι η DS ηταν πιο ποιοτική μέσα και έκανε πιο άνετο ταξίδι, αλλά το Βόλβο ειναι πιο γρήγορο (λογικό). Μεταξύ των 2, προτιμούσε την DS7 συνολικά.
σαν ηλεκτρικη αυτονομια δε με νοιαζει τοσο δε θα χα και που να το φορτισω.και ειναι και για πολυ λιγα χιλιομετρα.Κοστος ηλεκτρικηε μπαταριας γνωριζουμε γενικα οταν χαλασει?
VOLVO FORUM