-
@jousis said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
@ilias-a said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
@tgd said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Εγώ μια φορά χρειάστηκε να βάλω τρίγωνο για να αλλάξω λάστιχο. Πήγα κι έβαλα το τρίγωνο 30 μέτρα πίσω. Προσπερνούσαν το τρίγωνο ξαναμπαιναν στη λωρίδα και συνέχιζαν.
Δεν εχεις τρομπα μαζι σου?
Αν έχεις ρεζέρβα, την βάζεις, εξαφανίζεσαι απο την σκοτώστρα την εθνική και με την ησυχία σου το μπαλώνεις πιο κάτω (αν δεν έχει ανοιχτό βουλκ).
Τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Είναι τρομερά επικίνδυνο στην εθνική.Στην εθνικη λαστιχο δε θα αλλαζα, θα το φουσκωνα (αν δεν ειχε σχιστει το λαστιχο) με την ηλεκτρικη και εγω πισω απο τη μπαριερα, στο πρωτο βουλκανιζατερ επισκευη.
-
Στην εθνικη λαστιχο δε θα αλλαζα, θα το φουσκωνα (αν δεν ειχε σχιστει το λαστιχο) με την ηλεκτρικη και εγω πισω απο τη μπαριερα, στο πρωτο βουλκανιζατερ επισκευη.
Τέλεια, ναι, αλλά...
μόνο εγώ έχω πάθει λάστιχα που δεν κρατάνε αέρα με τίποτα;
Ποιός με έχει ματιάσει ;Ευτυχώς και τις 2 φορές όσο περίμενα (πίσω απο μπαριέρα) να φουσκώσει λίγο πρόλαβαν και ήρθαν οι άνθρωποι της οδού και βοήθησαν (κώνους, κτλ κτλ, τέλειοι).
Και τα ζώα περνούσαν απο δίπλα αφρενάριστοι. -
Πρέπει να ελέγχονται τα λάστιχα με κλωτσιές και στα 4 πριν από κάθε μεγάλη διαδρομή επειδή μπορεί να χάνει κάποιο από αυτά και αφελώς να μην το έχουμε καταλάβει, αυτό βέβαια μπορεί να αναγνωριστεί και στην οδήγηση αλλά όχι όταν το πρόβλημα είναι ακόμα στην αρχή.
-
@zithos said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Πρέπει να ελέγχονται τα λάστιχα με κλωτσιές και στα 4
Μια τρόμπα με μπαταρία ή 12V αναπτήρα είναι πολύ χρήσιμη και φτηνή.
(έχουν νομίζω όλα τα καινούργια χωρίς ρεζέρβα με το κιτ επισκευής) -
Όταν το ελαστικό χάνει απότομα και ξαφνικά τον αέρα πάει να πει οτι δεν επισκευάζεται οπότε δεν σταματάς συνεχίζεις με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να βρεις ασφαλές σημείο να σταματήσεις , έτσι και αλλιώς άχρηστο είναι ...
-
@zithos said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Πρέπει να ελέγχονται τα λάστιχα με κλωτσιές και στα 4
Μια τρόμπα με μπαταρία ή 12V αναπτήρα είναι πολύ χρήσιμη και φτηνή.
(έχουν νομίζω όλα τα καινούργια χωρίς ρεζέρβα με το κιτ επισκευής)Πρέπει να υπάρχει και αυτή σίγουρα αλλά αν υπάρχει κάποια μόνιμη βλάβη είναι απαραίτητο το συνεργείο, η τρόμπα μπορεί να κάνει την δουλειά μέχρι να πας στο συνεργείο για να αποφύγεις τα χειρότερα.
-
@monman2 said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Όταν το ελαστικό χάνει απότομα και ξαφνικά τον αέρα πάει να πει οτι δεν επισκευάζεται οπότε δεν σταματάς συνεχίζεις με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να βρεις ασφαλές σημείο να σταματήσεις , έτσι και αλλιώς άχρηστο είναι ...
Ίσως τα 200ευρώ του ελαστικού αν το σκεφτείς ψύχραιμα να μην αξίζουν το ρίσκο της ζωής σου στην εθνική, οπότε έχεις δίκαιο.
Αλλά...2 στις 4 φορες που έπαθα λάστιχο (όλες με αυτά τα γμ-δια τα eco continental), δεν κρατούσε αέρα, ηταν αρκετά μεγάλη η τρύπα (ή δεν ξέρω γιατί).
Το μπάλωσα με κορδόνι (πως τα λενε αυτά τα κιτ ; ) και όλα οκ.Πήγα βέβαια αμέσως σε βουλκανιζατέρ και κάναμε κανονικό μπάλωμα και να τα τσεκάρει, δεν το ρισκάρω.
-
2 στις 4 φορες που έπαθα λάστιχο (όλες με αυτά τα γμ-δια τα eco continental), δεν κρατούσε αέρα, ηταν αρκετά μεγάλη η τρύπα (ή δεν ξέρω γιατί).
Να το πας στην Αγια Βαρβαρα να το διαβασουν.

-
2 στις 4 φορες που έπαθα λάστιχο (όλες με αυτά τα γμ-δια τα eco continental), δεν κρατούσε αέρα, ηταν αρκετά μεγάλη η τρύπα (ή δεν ξέρω γιατί).
Να το πας στην Αγια Βαρβαρα να το διαβασουν.

(αφού πετάξω τα κοντινενταλ) θα το τάξω στην παναγία των παρισίων και θα το πάω με ξεφούσκωτα λάστιχα.
-
Nα πάθες μπροστινό, με 327. Το έσωσε. Ελαστικά καλά; Οδηγός αστέρι; Και τα δύο;
Πάντως δεν κατάλαβε τπτ ο οδηγός. Μπράβο του. -
Το πιο επικίνδυνο στην εθνική είναι όταν έχει κίνηση, υπάρχει κάτι στην ΛΕΑ αλλά ο μπροστινός ή κάποιος επόμενος είναι ζώον,δεν κόβει,δεν αλλάζει λωρίδα και δεν ανάβει ένα φλας έστω για τους από πίσω του. Με τον ίδιο τρόπο γίνονται τα χειρότερα ατυχήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ( με δόλο ή χωρίς) .
Κι εγώ θα απέφευγα λάστιχο να αλλάξω στην εθνική. -
@w202-amg said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Το πιο επικίνδυνο στην εθνική είναι όταν έχει κίνηση, υπάρχει κάτι στην ΛΕΑ αλλά ο μπροστινός ή κάποιος επόμενος είναι ζώον,δεν κόβει,δεν αλλάζει λωρίδα και δεν ανάβει ένα φλας έστω για τους από πίσω του. Με τον ίδιο τρόπο γίνονται τα χειρότερα ατυχήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ( με δόλο ή χωρίς) .
Κι εγώ θα απέφευγα λάστιχο να αλλάξω στην εθνική.Αν δεν άλλαζες λάστιχο θα γινόσουν εσύ επικίνδυνος για τους άλλους.
-
https://www.instagram.com/reel/Da_CnjYgX30/?igsh=bjU5aDdodjRranRn
Σφίξαν οι ζέστες
-
@panos2171 said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
https://www.instagram.com/reel/Da_CnjYgX30/?igsh=bjU5aDdodjRranRn
Σφίξαν οι ζέστες
Γυναικα, τι περιμενεις....
-
Τούριστ μάλλον κατάσταση. Το σήμα αν ήταν εμφανές, δεν ήταν για αυτήν. Στο κόσμο της. Όμως, το VW είχε και αυτό τα χιλιομετράκια του. Δεν ξέρω αν ήταν με 30χλμ.
Η κυρία μάλλον πήγαινε ή γυρνούσε από το μπάνιο. -
@sarantism said in Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]:
Κι εγώ θα απέφευγα λάστιχο να αλλάξω στην εθνική.Αν δεν άλλαζες λάστιχο θα γινόσουν εσύ επικίνδυνος για τους άλλους.
Λέω θα απέφευγα. Ειδικά από την αριστερή πλευρά .....
-
Ειδικά από την αριστερή πλευρά .....
Εφιάλτης (δεν μου έχει τύχει).
Καλείς το τηλέφωνο της οδού να στείλουν φορτηγό με σήμανση ή/και κώνους.
Πριν έρθουν, ουτε καν φούσκωμα.Και απο εδώ κ πέρα με τρομάξατε, απευθείας θα παίρνω τηλ είτε μέσα είτε έξω αν χάσω αέρα τόσο γρήγορα.
-
Το πιο τρομακτικό με λάστιχο το έπαθα εν μέσω καλοκαιρινής κολλημένης καταιγίδας στην κορυφή βουνού. Πανίκος από βροχή και άπλετος κεραυνούς αλλά επί σχεδόν 1 ώρα δεν βγήκα να το αλλάξω μην με βρουν ψημένο απέξω........ βρήκα μια άκρη 200μ παρακάτω και έκατσα εκει
-
Το πιο τρομακτικό με λάστιχο το έπαθα εν μέσω καλοκαιρινής κολλημένης καταιγίδας στην κορυφή βουνού. Πανίκος από βροχή και άπλετος κεραυνούς αλλά επί σχεδόν 1 ώρα δεν βγήκα να το αλλάξω μην με βρουν ψημένο απέξω........ βρήκα μια άκρη 200μ παρακάτω και έκατσα εκει
το πλεον χεσμεν λαστιχο, βασικα ξεζανταρισμα γιατι ειχα κατεβασει πιεσεις, το επαθα στην οιτη, βραδυ με -7, αερα παγωμενο και χιονονερο, προσπαθωντας να βοηθησω ενα τσεροκι 3.7 που επισης ειχε μεινει απο λαστιχο. στο μεταξυ η ρεζερβα ειχε ηδη καταναλωθει σε ενα πρωτο ξεζανταρισμα λιγες ωρες νωριτερα απο το ζορι με τον εργατη να τραβηξω καποιους βαρυτερους συναγωνιστες και η 2η ρεζερβα ειχε δοθει στον φιλο με το τσεροκι επισης λιγες ωρες νωριτερα που ειχε ενα πρωτο κλαταρισμα. μας ειχαν αφησει και οι αποδελοιποι και μειναμε κανενα 2ωρο να προσπαθουμε να σωσουμε την κατασταση με ενα λιτρο τσιπουρο. καποια στιγμη εγινε αντιληπτη η απουσια γατου και επεστρεψαν 2-3 αμαξια και πηραμε ρεζερβες και κατεβηκαμε στην κατασκηνωση στη βρυση σμαιλη που μας περιμενε μια προχειρα στημενη καλυβα απο ναιλον με σομπες κουκουναρια αερια, μπολικο επιπλεον τσιπουρο και προβατο τσουρουφλιστο.

-
Οπότε έχεις εμπειρία από σκασμένο ελαστικό. Νομίζω πως η οδήγηση έχω και με λίγα χιλιόμετρα είναι πολύ δύσκολη γιατί σε "τραβάει" το σκασμένο ελαστικό και αναγκάζεσαι συνέχεια σε διορθόσεις.
Εκτός από αυτό. Κάποια στιγμή το σκασμένο ελαστικό θα γίνει κομμάτια.
Τι θα κάνεις θα οδηγάς με τη ζάντα που και αυτή, θα διαλυθεί;
Πάλι θα καταλήξεις στην άκρη του δρόμου και με μια ζημιά που τελικά δε χρειαζόταν να κάνεις.
Αν πάθεις λάστιχο μένεις εκεί που είσαι και ότι γίνει. Βάλε και καμιά 100 μέτρα που λέει ο νόμος το τρίγωνο. Παρακολούθα μην το πάρει κανείς μαζί του και εν αναμονή της οδικής βοήθειας.
Το χειρότερο είναι να πάθεις λάστιχο από τη μεριά του οδηγού γιατί θα είσαι ενταλώς εκτεθειμένος στα διερχώμενα οχήματα.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#10]