-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
@teo-mak said in Μονόλογοι ...:
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Είδα αυτή την ταινία σε θερινό...
https://www.athinorama.gr/cinema/movie/pou_pao_pali_o_anthropos-10075344/
Πλάκα είχε...
Η "original" είναι αυτή.
Το ήξερα αλλά δεν την πρόλαβα όταν παιζόταν..
Δεν οδηγεί Σιτροέν ο τύπος.
Στην αρχική δουλειά, οδηγεί ποδήλατο και πάει από το σπίτι του στην δουλειά που είναι ακριβώς στην απέναντι πλευρά του δρόμου...
Την γαλλική εκδοχή δεν την έχω δει.
Αλλά στην ιταλική έκδοση γέλασα αρκετά.
Ο zallone είναι χαρακτήρας πού παίζει και σε άλλες ταινίες.
Μεσογειακός ξυστης. -
-
@georgemit said in Μονόλογοι ...:
@spi_duster said in Μονόλογοι ...:
@georgemit said in Μονόλογοι ...:
Σε κανέναν τομέα του δημοσίου δε πας όποτε θες, παντού δίνεις λόγο.
Ίσως η φίλη σου παίρνει για κάποιους λόγους άδειες τις οποίες εσύ ερμηνεύεις ως κοπάνες.
Το μόνο που θα αναγνωρίσω ως ανισότητα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού είναι τα προνόμια της μάνας από την εγκυμοσύνη μέχρι τα πρώτα χρόνια της ανατροφής.
Εκεί πλεονεκτεί το δημόσιο αλλά μη ζητάμε να ψοφήσει και του γείτονα.
Όλα τα άλλα είναι να χαμε τα λέγαμε.Καλα μη παιρνεις και ορκο
https://www.iefimerida.gr/ellada/ergazomeni-nosokomeio-4-hronia-plironetai-kanonikaΓι αυτό και έγινε είδηση.
Αν δε πάω εγώ 4 χρόνια στο σχολείο θα συνεχίσω άραγε να πληρώνομαι;Ειλικρινά δε θα το πιστέψεις, μα υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις ακόμη. Για το λόγο αυτό έχουν απασχοληθεί πολλές κυβενήσεις και συμβούλια. Αρκεί μια μικρή αναζήτηση στο google για να επιβεβαιώσεις πως ισχύει αυτό. Στον ΙΤ βέβαια τα πράγματα φτάνουν συχνά στο άλλο ακρο. Εκεί για πολλούς εργοδότες ανεπίσημα βέβαια ισχύει πως 8 ώρες είναι λίγες ενώ καλό είναι ο εργαζόμενος να δείχνει φιλότιμος και στον ελεύθερο χρόνο του. Είναι κάτι τέτοια που δίνουν αξία στα λεγόμενα εκεινων που κόπτονται για το δίκιο του εργάτη. Αν και στις περιπτωσεις αυτή η υπέρβαση ωραρίων δεν αφορά τους απλούς εργάτες αλλά τα μικρομεσαία στελέχη... Από που να το πιάσεις δηλαδή και από που να το αφήσεις. Φυσικά και για αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να αναζητήσεις πληροφορίες στο διαδίκτυο.
-
Από πότε το gold-diggering της ΠΑΤwoman θεωρείται πρόβλημα υγείας;
-
Ενας Πασοκος ή Συριζαίος θα μπορούσε να μας λύσει την απορία.
-
Τα μικρά νηΣΑ πάντως ειδικά το καλοκαίρι το έχουν το θεματακι με τη στάθμευση οπότε αν μπορείς κάνεις τα κουμάντα σου...καταλαβαίνουμε!
Άλλωστε πάντα θα υπάρχουν περισσοτερολιγοτεροκαθολου ΝΔκρατες να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα/δικαιολογήσουν το Τζενακι/να τρολαρουν. -
Εεεε καλά 1η είναι η Τζένη ή τελευταία. Γνωστό στην Ελλάδα ότι Υπουργοί, Βουλευτές και συγγενείς είναι πιο ίσοι από εμάς, Δεν μου κάνει εντύπωση αυτό....εδώ πέφτουν ρουσφέτια σε απλούς ψηφοφόρους, δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση γυναίκα κοτζάμ υπουργού??? Γνωστά αυτά εδώ και 100 χρόνια....μακάρι να ήταν μόνο αυτά.
Εδώ εγώ είχα κάποτε άδεια δακτυλίου και χαρτί για πάσα διευκόλυνση από την τροχαία....αφάνταστα βολικό! Δεν θα έχουν οι υπουργοί?
-
Θα βγω offtopic και θα μονολογίσω. Σόρυ.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι η πρόγνωση καιρού λέει ότι και σήμερα θα πάλι καρεκλοπόδαρα. Χθες τελευταία στιγμή την γλύτωσα. Ελπίζω και σήμερα... Και πρέπει το απόγευμα να πάω και για άλλη δουλειά προς Μεταμόρφωση... Πρέπει να οπλιστώ με υπομονή.
-
Άδεια σήμερα, ευκαιρία για δουλειές.
Τι σκέφτομαι πρωί, πρωί;
χμμμ.... ότι τελικά είχα δίκιο που απέφυγα κάθε κοινωνική συναναστροφή με μέλη του φόρουμ. Από μακρυά και "αγαπημένοι"... Γιατί από κοντά...δεν...
-
Δεν ειναι κακο να γνωρισεις καποιους απο το φορουμ. Εγω που γνωρισα δε βλεπω να μου λειπει καποιο κομματι.
-
@storm said in Μονόλογοι ...:
Άδεια σήμερα, ευκαιρία για δουλειές.
Τι σκέφτομαι πρωί, πρωί;
χμμμ.... ότι τελικά είχα δίκιο που απέφυγα κάθε κοινωνική συναναστροφή με μέλη του φόρουμ. Από μακρυά και "αγαπημένοι"... Γιατί από κοντά...δεν...
Αχ σε ζηλεύω πολύ.
Η καλύτερη μέρα για ρεπό!
Κάνεις όλες τις δουλίτσες πρωί πρωί και μετά, βόλτες , καφεδάκι , ψώνια αχρειαστα με τους περισσότερους να είναι σε ρυθμούς καθημερινότητας ενώ εσύ χαλαρός χωρίς το άγχος της επόμενης μέρας, μια - δύο ταχύτητες επάνω με χαμηλές στροφές.
ΣΚ είναι όλοι σε χαλαρούς ρυθμούς , συνωστισμός για ψώνια, βόλτες , καφέ , παραλίες, βαβούρα από πιτσιρίκια κλπ. -
Εγω θυμαμαι κατι καλες συναντησεις πριν πολλα πολλα χρονια. Δεν μου αρεσει να μιλαω με αγνωστους στο ιντερνετ, προτιμω να τους γνωριζω απο κοντα εστω και αν δεν τα παμε καλα τελικα. Επισης ειχαν διοργανωθει δραστηριοτητες πολυ αξιολογες τις παλιες καλες εποχες.
Οποιος εχει χρονο για συναντηση ας μου στειλει καποιο μηνυμα μηπως κανονιστει κατι.
-
Στην Θεσσαλονίκη συναντιόμαστε κάθε βδομάδα και έχουν γίνει και κολλητές φιλίες.
-
οσους συμφορουμιτες εχω γνωρισει τους εχω εκτιμησει.
οκ, αυτοι παλι οχι....
χαχαχαχΑρΕς
αλοιμονο αν δεν ειναι καθε συνευρεση, ιντερνετικη ή όχι, αιτια για ενα τσιπουρο, μερικες κουβεντες, μια καποια αντικατασταση των νικνέιμς απο μια, εστω και ασχημη, φατσα. -
Η χειρότερη μου. Να παίρνω κανονική άδεια για να τρέχω στα κολοσυνεργεία με τη μηχανή, άκρη να μην βγάζω και ταυτόχρονα να ρίχνει καρεκλοπόδορα.
Μία μέρα χαμένη...
-
Κι εμένα μου αρέσει να γνωρίζω τα άτομα που συμμετέχουν σε ένα φόρουμ....
Αν κάποιος βρεθεί Ξάνθη, με χαρά να πιούμε έναν καφέ η ένα τσίπουρο.
Τα παιδιά από Θεσσαλονίκη που βρίσκονται συχνά κάποια στιγμή θα βολεψει να τα επισκεφτώ .
-
Άντε να μονολογησω και εγώ:
Στα πλαίσια της παραλαβης ενός ακόμη "καλουδιού" (μαντολες, τα πάντα entry level πλην όμως καινούργια) για το Shitroen βρέθηκα στην ΚηφιΣΑ για να παραλάβω από τον φίλο κάτοικο της περιοχής. Και όχι στα καφέ πέριξ του Θανόπουλου, αλλά καραdowntown.
Προ 20ετιας περίπου κάθε Πέμπτη μαζευόμασταν στο πάρκινγκ δίπλα στο πάρκο στον ηλεκτρικό για στρίψιμο. Είχα ορκιστεί να μην ξαναπατήσω εκεί αλλά ο φίλος πήρε τηλέφωνο και μου μπλόκαρε το gps οπότε εκεί αναγκαστικά για να μη χάνω χρονο. Έπρεπε να βλέπατε φάτσες έκπληξης όταν η σκουριastra μόλυνε με τα μιαρα 14αρια της το τιμημένο πάτωμα του πάρκινγκ όπου τα mini F56 (και εγώ θα πάρω κάποτε, μόνο works) ήταν οπως τα aygo στο Περιστέρι των ψυκτικών.
Ανεβαίνοντας για το καφέ, μόνο ο Βάρσος ιδιος και απαραλλακτος, δεν αμφεβαλλα. Κάθισα κοντά σε δύο μέλη της εθνικής μας του δυοχιλιαδεςτεσσερω και προσπαθούσα να αποφύγω την μποχα από τα πουρακια που κάπνιζαν κάτι μιλφατα που πονούσε η μεσουλα τους από τα νοίκια που εισπράττουν.
Η συζήτηση προχωρούσε με τον φίλο (Ακρόπολις έρχεται και δώσε ντριν για σοβαρές αγορές από διάφορους γνωστούς και μη εξαιρετεους που θα τρεξουν, όχι μπντωχους σαν και του λόγου μου) και διακόπτοταν ουχί από tesla αλλά από σοβαρες ΜΕΚ που γουργουριζαν νωχελικα περιμένοντας να περάσουν το δρόμο διάφορα υπερόπλα με ειλικρινή πόδια και εκφραστικές μπροστινές αναρτήσεις (αλλά ξέρετε το ρητό "οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι παντρεμένοι με τους παντρεμένους"). Μέσα σε αυτό το υπέροχο περιβάλλον (το οποίο χαλούσαν κάτι άστεγοι σα δε ντρεποσανται) όπου οσκατασκοπος Ηγεμών βαράει εύκολα 80% δύο καψεροι συζητούσαν για τον υπέροχο χειμώνα που έρχεται.
Αποχωρησιςςς και αφιξη στο ΑΒ (αλλο πρώην στέκι) όπου οι αστακοί κάνουν το μπάνιο τους και κοστίζουν μόνο 49,90/κιλό αν πρόσεξα καλά. Εμείς στη γη των ψυκτικών δεν έχουμε απ' αυτα.Αυτα. Τάνατος στη blueτοκρατια!
ΥΓ: Επιτέλους μια "περατζαδα" όπου δε θα περάσει κάσα με μεγάφωνο μέχρι και στα αλεξηλια να παίζει trap. Δόξα σοι!
-
Ώρα για ένα απόσπασμα από την ποιητική συλλογή "3008 σκέψεις" σε υβριδικό 15συλλαβο:
"Το PHEVγιο"
Κοιτώντας από της ψυχης το παράθυρο,
300 λόγοι να ορμησω έξω στη ζωή
στα 4 να ΜI LουFαξωΒγάζω το βύσμα του μυαλού
και ας είναι εκ του Περισσού
τη μέρα θα αδραξωΣε χώμα παρθένο (ναι καλά) και λεπτό
σαν Λέοντας σε οίστρο τρέχω
και τους πεζούς μου εξουσιαστές ποτέ δεν τους αντέχωΤο ερυθρο μου παρελθόν πάντα μου κάνει νεύμα, πώς όμως να αντισταθώ στης εποχής το ρεύμα;
(Ναι ΟΚ, ευτυχώς αρχίζει η δουλειά σε λίγες μέρες )
-
Τα βιταρα λίγοι εμισησαν
Τα μιλφονια ουδείς(συνεισφορά στη φιλοσοφική-ποιητικη συνεδρία)
-
Και πραγματική ποίηση.
Μονόλογοι ...