-
#andrikes_ekdromes
#mono_vitara -
Τι κάνουν οι άντρες σε αυτές τις εκδρομές εκεί στις ερημιές;
-
Πραγματικά ΜΙΣΩ με όλο μου το είναι την πρώτη Δευτέρα μετά από διακοπές στην Δουλειά
ΤΗΝ ΜΙΣΩ
-
Πάνε Τρίτη. Χελοοοοου!
-
Καλή η Σκύρος τουλάχιστον;
-
@johanndelta said in Μονόλογοι ...:
Καλή η Σκύρος τουλάχιστον;
Φοβερή. Περάσαμε καταπληκτικά αν και ο καιρός λίγο τον έπαιρνε......
-
-
Πέντε και σήμερα...!... Θα περάσουν. Που θα πάει.
-
Μόνο 20 χρόνια για την (ελαχιστη βασική) σύνταξη, αν συμπληρώσω τα ένσημα που θα απαιτούνται τότε, και δίνονται ακόμη συντάξεις... έστω σε λίρες πληθωριστικές με το υδατογράφημα κεφαλής του Miçotak Paşa στις ανατολικές επαρχίες...
-
Τι εννοείς ?
Θέλεις 20 χρόνια δουλειάς για να πάρεις σύνταξη.
Η σύνταξη θα είναι η βασική που είναι γύρω στα 400 ευρώ συν την ανταποδοτική που θα είναι ανάλογη των 20 χρόνων ενσήμων.Επίσης με τα 20 χρόνια, σήμερα βγαίνεις μόνο στα 67 και όχι νωρίτερα.
Αυτά αν είσαι εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα...
Αν είσαι ξύστης, τραπεζικός, δεκοτζής και λοιποί αναξιοπαθούντες, στα δίνουν νωρίτερα γιατί κουράζεσαι...
-
Εκτός αν κάποιος έχει όρεξη για δουλειάχαχαχα, σόρυ δε κρατήθηκα, γίνει νυχού μαυριδερή και λύσει το βιοποριστικό του στο πιτς φυτίλι..
Η σύνταξη κλαιν
-
Ποια συνταξη και παπαριες? Συνταξη αγαπουν οι γεροι και οι στρατιωτικοι. Οι τελευταιοι τουλαχιστο μεχρι πριν λιγα χρονια επαιρναν συνταξη σε ηλικια που αλλοι ξεκιναγαν οικογενεια
-
Ήταν υψηλή η επικινδυνότητα γι' αυτό..
-
@spi_duster said in Μονόλογοι ...:
Ποια συνταξη και παπαριες? Συνταξη αγαπουν οι γεροι και οι στρατιωτικοι. Οι τελευταιοι τουλαχιστο μεχρι πριν λιγα χρονια επαιρναν συνταξη σε ηλικια που αλλοι ξεκιναγαν οικογενεια
Οι ιπτάμενοι, μαχιμοι και των υποβρυχίων δικαίως…γιατι δεν ξερουν αν θα ζησουν τοσο και με ποσα προβληματα υγειας. Οι ξυστες αδίκως…αλλα συνηθως αυτοι δεν παιρνουν τοσο νωρις.
-
Γιατί ρε συ οι στρατιωτικοί πρέπει να δουλεύουν παραπάνω απο 40χρονια;;;;;;
Γιατί πρέπει να δουλεύουν αμισθί υπερωρίες;;;;
Γιατί πρέπει να κάνουν αμισθί 24ωρες βάρδιες;
Γιατί πρέπει να μετατίθενται σε διάφορες πόλεις,χωριά και νησιά ανά την επικράτεια;;;
Υπήρχε το παράθυρο της αποστρατείας στα 25ετη με μεγάλη μείωση της σύνταξης,για όσους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε όλα τα παραπάνω,αλλά έκλεισε. -
@ggab said in Μονόλογοι ...:
Γιατί πρέπει να μετατίθενται σε διάφορες πόλεις,χωριά και νησιά ανά την επικράτεια;;;
Υπήρχε το παράθυρο της αποστρατείας στα 25ετη με μεγάλη μείωση της σύνταξης,για όσους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε όλα τα παραπάνω,αλλά έκλεισε.Νταξ τωρα. Ποσο ταλαιπωρουνται οι στρατιωτικοι , τι τραβαν κλπ μη το αρχισουμε καλυτερα. Παντως η δουλεια τους ουτε η πιο ανθυγειινη ουτε η πιο επικινδυνη ειναι. 20 μηνες ειδα πολλους γαλοναδες. Εχω αποψη.
Καλως εκλεισε για το 90% το παραθυρι. Αν εκλεισε. Απο τους ενστολους πραγματικα δυσκολη ειναι η δουλεια των αστυνομικων - ολο το χρονο, των πυροσβεστων για 4 μηνες και ναυτικων ιπταμενων, οπως και ειδικων δυναμεων. Οι περισσοτεροι ομως προσκοποι. -
Υπήρχε το παράθυρο της αποστρατείας στα 25ετη με μεγάλη μείωση της σύνταξης,για όσους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε όλα τα παραπάνω,αλλά έκλεισε.Να μην δουλεύουν παραπάνω από 40 χρόνια. Αλλά από την άλλη και οι υπόλοιποι μπορούν να δουλεύουν από τα 18, αλλά βγαίνουν στα 62 δηλαδή στα 44 χρόνια.
Υπερωρίες αμισθί κάνουν και άλλοι. Αλλά το αμισθί θα μπορούσε να αλλάξει.
24ωρες βάρδιες κάνουν γιατί είναι μέρος της δουλειάς τους. Οπως και πολλών άλλων επαγγελμάτων. Αλλωστε οι βάρδιες δεν σημαίνει ότι είναι ξύπνιοι...
Οι μεταθέσεις είναι αναγκαίες για να γνωρίζουν τα πιθανά πεδία μάχης , σε κάθε θέση και βαθμό.
Από την άλλη όταν υπηρετούσα την θητεία μου δεν τα έβλεπα, αλλά πρόσφατα που είδα πράγματα ως πατέρας στρατεύσιμου πλέον, μιλάμε για πολύ χαλάρωση σε βασικά πράγματα.
Παράδειγμα πως είναι δυνατόν στρατιωτικός να είναι υπέρβαρος ?
Πως είναι δυνατόν να μην κάνουν τίποτα που να χρειάζεται σωματική εργασία, ακόμα και αν υπάρχει μόνο ένας στρατεύσιμος στην μονάδα.Γενικά πολλά πράγματα είναι ενοχλητικά, για τους εκτός στρατεύματος, γιατί μιλάμε υποτίθεται για επαγγελματίες.
Δεν θέλω να μπω στις διαμάχες αξιωματικών-υπαξιωματικών, αλλά πρέπει να βρεθεί κάτι για τους αξιωματικούς που προέρχονται από ΑΣΥ, οι οποίοι συχνά βρίσκονται χωρίς αντικείμενο στα 40 χρόνια τους, αν όχι στα 35 τους.
-
Μη στεναχωρείτε τον υπερήρωα.
Έχω συνεργαστεί σε δουλειές με παιδιά που πήραν σύνταξη από τα υποβρύχια μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας. Εξαιρετικοί τύποι ικανότατοι, αλλά νεότατοι, κάτω από 40 χρονών. Και συνταξούλα και μπλοκάκι. Αρχοντόπουλα.
Κάποιοι είχαν τα θεματάκια τους. Φαινόταν. Προβλήματα στη μέση, κομμένα δάχτυλα. Χαλάλι τους η σύνταξη στη 15ετία.
Είναι έτσι όλοι οι στρατιωτικοί όμως? Δε νομίζω. Νταξ' και ο αδερφός της γυναίκας μου στρατιωτικός είναι. Στη Ρόδο είναι κάποια χρόνια τώρα. Μια χαρά περνάει. Τζόβενο, μαγουλάκια έφηβου.
Μπορεί να κάνει και απλήρωτες υπερωρίες, δεν ξέρω και δεν είναι σωστό, να πληρώνονται αυτά που δικαιούνται. Να τα λένε όλα όμως. Να λένε και κάτι 100-120€ ημερησίως που παίρνανε αποζημίωση όταν βγαίνανε με το καράβι σε καμιά άσκηση εκτός Ελλάδος. Και δεν ξέρω και τι άλλο. Όχι μόνο τα κακά για εντυπώσεις... -
Που να τα ακούς αυτά γαι τις υπερωρίες από σκυλά υπαξ. Που κάνει περιπολους 3 φορές τη βδομάδα (τόσο πάει στη δουλειά) στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικιου...
Να τα λένε σε άτομα που δουλεύουν σε παραγωγή εργοστασίου 7 νύχτες (10-6) - 2 ρεπό, 7 απογεύματα (2-10) 2 ρεπό, 7 πρωινά (6-2) 3 ρεπό και πάλι απ την αρχή...
Από τεχνικούς ελικοπτέρων που μάλωναν για να βγουν πτήσεις (+300€ η ώρα καύσιμο ήταν κάποτε) γύρω γύρω πάνω απ το στρατόπεδο για να γράψουν τα πτητικά 6μηνου να πάρουν τα έξτρα και να αποστρατευτουν όπως και οι πιλότοι... για ανωτατους που έχουν ρεζερβε από 1 τραπέζι σε όλα τα πιθανά ΚΑΑΥ μην τυχόν και αποφασίσουν να πάνε το βράδυ. Για εστιατόριο Στρατιας που καιγόταν και ανακαινιζοταν κάθε χρόνο... και ουκ εστιν τέλος... κι απ την άλλη στο ΠΕΒ κάνουν γκριλ στο ΚΨΜ να μασουν λεφτά να αγοράσουν γάντια για τους τεχνικούς...
Το ξέρουμε κι απ την καλή κι απ την ανάποδη το στράτευμα όλοι. Τουλάχιστον όσοι υπηρέτησαν όχι εικονικά. -
Υπήρχε το παράθυρο της αποστρατείας στα 25ετη με μεγάλη μείωση της σύνταξης,για όσους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε όλα τα παραπάνω,αλλά έκλεισε.Νταξ τωρα. Ποσο ταλαιπωρουνται οι στρατιωτικοι , τι τραβαν κλπ μη το αρχισουμε καλυτερα. Παντως η δουλεια τους ουτε η πιο ανθυγειινη ουτε η πιο επικινδυνη ειναι. 20 μηνες ειδα πολλους γαλοναδες. Εχω αποψη.
Καλως εκλεισε για το 90% το παραθυρι. Αν εκλεισε. Απο τους ενστολους πραγματικα δυσκολη ειναι η δουλεια των αστυνομικων - ολο το χρονο, των πυροσβεστων για 4 μηνες και ναυτικων ιπταμενων, οπως και ειδικων δυναμεων. Οι περισσοτεροι ομως προσκοποι.Δεν είδες πολλά σε μόλις 20 μήνες, αυτό είναι το θέμα.
Κάθε φορά που μπαίνεις σε άρμα με πυρομαχικά, κινδυνεύεις να μην βγεις ξανά. Έχω δει συναδέλφους νεκρούς, χωρίς χέρια κλπ. Το 2004, αν θυμάστε, κλάψαμε 4 Ανθυπιλάρχους, μόλις είχαν βγει από την Σχολή, 22 χρονών παιδιά.... Προφανώς το ίδιο ισχύει για τα ιπτάμενα μέσα και τα πλεούμενα, όλων των Κλάδων.
Θα πω απλά μια δική μου περίπτωση, δεν λέω ότι και οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν μπορεί να έχουν κάτι τέτοιο. Απλά δείχνει πόσα ίσως δεν ξέρετε για την ζωή του Στρατιωτικού, ακόμα και από ΑΣΕΙ. Έχω λοιπόν Υπηρεσία ΑΥΔΜ Δευτέρα, οπότε μπαίνω 07:00 την Δευτέρα και κάνω κανονικά το πρόγραμμά μου (Δκτης Ίλης τότε), μέχρι που αναλαμβάνω Υπηρεσία ΑΥΔΜ-Επόπτη Υποστρατοπέδου στις 15:00, ως το άλλο πρωί. Φυσικά με αναφορές, εφόδους, εκπαίδευση (δήθεν, οπλασκήσεις κλπ που τις έκανε ο ΒΑΥΔΜ) κλπ, άντε να κοιμηθείς 2-3 ώρες. Ξημερώνει Τρίτη και ξανά κανονικό πρόγραμμα, ως τις 15:00, έλα όμως που ήταν Τρίτη με Νυχτερινή Εκπαίδευση, Ιούλιο μήνα (έχει σημασία ο Ιούλιος, γιατί κανονικά πάει μετά τις 00:00 η Νυχτερινή) άρα ως τις 00:30 πάλι μέσα για εκπαίδευση (κλάσεις εκπαιδεύσεως, τα άρματα να έχουν βγει από τις ρεμίζες και να έχουν ανοίξει τα θερμικά τους κλπ). Κάνει τελευταία στιγμή μια ντρίπλα και ο Δκτης της ΕΜΑ και μας αποδεσμεύει 10 λεπτά νωρίτερα (αν περνούσε η Νυχτερινή την 00:00, θα παίρναμε απαλλαγή για την επόμενη μέρα) και έτσι, θα έπρεπε να μπούμε ξανά στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης. Το σπίτι μου ήταν 70 χλμ μακριά από το στρατόπεδο, οπότε κοιμήθηκα ξανά μέσα. Ξύπνημα στις 06:00, επειδή ήμουν και Ίλαρχος Εβδομάδος, παίρνω αναφορά από τον επόμενο ΑΥΔΜ, κάνουμε αναφορά Επιλαρχίας, δίνω αναφορά στον κ. Δκτη, κάνω κανονικά το ωράριο μου ως τις 15:00 και επιτέλους φεύγω από το Στρατόπεδο για το σπίτι μου. Ξεκίνησα για την δουλειά 06:00 την Δευτέρα και επέστρεψα σπίτι ξανά στις 16:00 την Τετάρτη. Κι αυτό απλά ήταν απλά μια κανονική βδομάδα. Μου έχει τύχει να μπω για βάρδια και να έχει διαταχθεί έκτακτη ΤΑΜΣ (σκηνάκια) 10 ημερών. και να μην έχεις 2ο βρακί μαζί σου (αλλά για αυτό υπάρχει ο Σάκος Εκστρατείας - αυτό που λένε οι φαντάροι "λουκάνικο", άλλωστε).
Έτσι που λέτε, κοιμόμασταν όλην την ώρα και μας πλήρωναν... κι εγώ έχω μια ωραία τρύπα στην πλάτη μου από βολίδα 0.45'' που έμεινε μέσα σε Μ1911 Α1 και εκπυρσοκρότησε μέσα στην ΑΟ, όταν βάζαμε ξανά τα όπλα, μετά από βολή *δήθεν αυτό δεν είχε χρησιμοποιηθεί και δεν καθαρίστηκε ποτέ), με εμένα να είμαι Αξιωματικός Οπλισμού Επλχιας, κι ευτυχώς ήταν από θραύσματα, αλλιώς δεν θα σας έγραφα τώρα! Φίλος έκανε κομμάτια το χέρι του όταν το πηγαίο του πυροβόλου L7 του Leo 1 οπισθοδρόμησε απότομα, μετά από αφλογιστία, σε ΤΑΜΣ. Βγήκε με αναπηρική. Πριν 20 χρόνια γνωστός μου κόπηκε στην μέση ανάμεσα σε 2 Μ Σειράς. Καλές εποχές. Άχρηστοι καραβανάδες κατά τα άλλα...
Μονόλογοι ...