-
Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω νομίζω πως στο συγκεκριμένο μοτέρ όταν το βεντιλατέρ δουλεύει στη μεγάλη σκάλα συνεχόμενα είναι σαν ένδειξη σφάλματος τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σε thp που είναι ίδιος κινητήρας. Όταν το συνδέετε σε διαγνωστικό δε βγάζει σφάλμα; Επίσης αν έχεις πάνω από 70.000 χιλιόμετρα θα πρότεινα καθαρισμό βαλβίδων εισαγωγής, θα δεις μεγάλη διαφορά σε απόδοση. (άσχετα με το βεντιλατέρ)
-
Aστο να δουλέψει στο ρελαντί αρκετή ώρα να δεις πότε μπαίνει το βεντιλατερ και αν ανεβαίνει η στάθμη του ψυκτικού υγρού.Αν έχεις και διαγνωστικό να δεις ακριβώς θερμοκρασίες ακόμη καλύτερα.
Μπορεί να έχει καεί η πρώτη σκάλα του βεντιλατερ... -
Re: --> MINI FORUM
Δημοσίευσηαπό Cuore Sportivo 19 » 31/05/19 14:41Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω νομίζω πως στο συγκεκριμένο μοτέρ όταν το βεντιλατέρ δουλεύει στη μεγάλη σκάλα συνεχόμενα είναι σαν ένδειξη σφάλματος τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σε thp που είναι ίδιος κινητήρας. Όταν το συνδέετε σε διαγνωστικό δε βγάζει σφάλμα;
Ακριβως... στο διαγνωστικο περναει τις εξετασεις... στο διαγνωστικο της αντιπρωσοπειας δεν βρισκουν κατι να πηγαινει λαθος.
Αυτο που παρατηρησα ειναι πως επειδη ειναι αυτοματο οταν στο φαναρι σταματαω και ειναι μεσα η ταχυτητα Drive δηλαδη δευτέρα, το αυτοκινητο βγαζει κραδασμους και η μηχανη θορυβους οι οποιοι προηγουμενως δεν υπηρχαν. οταν μπει στο neutral τοτε η κατασταση αλλαζει. δινει την εντυπωση πως ζοριζεται πολυ λιγοτερο η μυχανη οταν ειναι στο ρελαντι. υποψιαζεται κανεις αν αυτο μπορει να εχει να κανει με την καδενα χρονισμου που αλλαξα προσφατα? μπορει ολο αυτο να οφειλεται σετην καδενα αντι στο συστημα ψυξης? δηλαδη η μηχανη να ζοριζεται περισοτερο με συνεπεια να ανεβαζει θερμοκρασιες και ετσι το βεντιλατερ να δουλευει περισοτερο? -
Αυτό που περιγράφεις δεν το καταλαβαίνω ακριβώς, αναφέρεσαι σε ακινητοποιημένο το αμάξι; Υπάρχει μικρή πιθανότητα να μην έχει χρονιστεί σωστά μετά την αλλαγή κι το βεντιλατέρ να ανάβει ως προειδοποίηση αλλά σε αυτή την περίπτωση 99% θα έχει κρατήσει κάποιο σφάλμα στον εγκέφαλο ή σε ακόμα χειρότερη περίπτωση θα άναβε λαμπάκι κινητήρα. Όπως προείπαν είναι ιδιαίτερα μοτέρ και με τη σειρά μου θα σε προέτρεπα να πας σε εξειδικευμένο συνεργείο που ασχολείται πολύ με τα συγκεκριμένα, ακόμα και Peugeot συνεργείο. Επίσης να ελέγχεις τακτικά τα λάδια, συνήθως έχουν κάμποση κατανάλωση και δεν έχουν αισθητήρα στάθμης, αλλά θα σου ανάψει μόνο όταν θα έχεις ελάχιστο λάδι.
-
Παλιοτερο αμαξι που ειχα δουλευε στους 85 βαθμους. Το prince 1.6T δουλευει στους 105. Οποτε πρεπει να μαθεις σε τι θερμοκρασιες δουλευει κ να τσεκαρεις με το κινητο σου.
-
Επίσης δοκίμασε να το ανάψεις και να το σβήσεις κρύο και δες αν ανάβει το βεντιλατέρ στη μεγάλη σκάλα ενώ είναι σβηστό. Τότε είναι σίγουρα ένδειξη σφάλματος από το αυτοκίνητο.
-
Χαίρετε,έχω ένα mini cooper r50 που πήρα μεταχειρισμένο φέτος.Ο μηχανικός στη bmw άλλαξε ενα μπαλάκι,ακρόμπαρα και βάση κινητήρα και εξαφανίστηκε το όποιο τρίξιμο.Κάθε φορά όμως,που πέφτω σε λακούβα,ακούγεταί απο πίσω ένας θόρυβος σαν να χτυπάς κούφιο πλαστικό κουτί.Η ρεζέρβα του λείπει,λέτε η αγορά ρεζέρβας να λύσει το θέμα;
-
Για δες το πλαστικο περιβλημα των πισω αμοτισερ, μπορει να εχςι πεσει και να χτυπιεται πανω στο ιδιο το αμαρτοσιρ. Με μια βιδουλα τελειωνει η ιστορια.
-
Βλέποντας test drive στο YouTube, νομίζω ότι όλα τα mini στις λακούβες κάνουν αυτό το 'πλαστικό' θόρυβο.Ειχα συνηθίσει καλύτερη ποιότητα από τη 325bmw του πατέρα μου και τώρα μου κακοφαινεται.Θα το κοιτάξω πάντως για τα αμορτισέρ και ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα,
σκέφτομαι την αγορά νέου mini (μάλλον cooper), diesel auto. Δεδομένου ότι θα είναι καινούριο παίζει να βγάλει θέματα αξιοπιστίας λάδια κτλ.; Προέρχομαι από Mazda 2 το οποίο δεν έκανε ούτε τσικ. Είμαι ΟΚ να βγάλει κάτι σε 5 ετία, αλλά αν δω κάτι τα 2-3 πρώτα χρόνια θα ξενερώσω. Υπάρχει κάποιο κουσούρι που δεν το γλυτώνω; Αν έχει κάποιος εμπειρία ας βοηθήσει please.
Ευχαριστώ,
-
Τα Mini δεν φημίζονται για την αξιοπιστίας τους...
-
Ούτε για το φτηνό σέρβις τους , ούτε για την άνεση τους και τους χώρους τους .
Εχουν άλλα όμως χαρίσματα , όπως στήσιμο , τιμόνι κλπ που αν σου αρέσουν περισσότερο τα παίρνεις .
-
Στα 2-3 χρόνια, δεν θα βγάλει κάτι εκτος εαν ειναι ελλατωματικό εκ κατασκευής. Τα r50 ειχαν αρκετα θεματα, πλεον εχουν βελτιωθεί πολύ. Και το r56 που ειχα δεν εβγαζε κατι τα πρώτα χρόνια.
-
Αν το κρατήσεις, κάνε μία επέκταση εγγύησης. Θα τα βγάλει τα λεφτά της.
-
Προς την τελική επιλογή για suv κ εσχάτως μπήκε η σφήνα στο μυαλό για απόκτηση καινούργιου countryman.Ποια η γνώμη σας έναντι του ανταγωνισμού ;(ds 7 crossback 1.6/180/eat8 ,scoda kofiak scout, tiguan 1.5dsg )
-
Προς την τελική επιλογή για suv κ εσχάτως μπήκε η σφήνα στο μυαλό για απόκτηση καινούργιου countryman.Ποια η γνώμη σας έναντι του ανταγωνισμού ;(ds 7 crossback 1.6/180/eat8 ,scoda kofiak scout, tiguan 1.5dsg )
Aν σου αρκούν οι χώροι και αντέχεις την σκληρότερη ή -ας το πούμε πιο 'ευγενικά'- την λιγότερο άνετη ανάρτηση,ο.κ.
Πάντως,δεν ανήκει σ'αυτή την κατηγορία,αλλά στην μικρότερη (π.χ. Κamiq,t-roc κ.τ.λ.)
-
Γιατί να το κάνεις αυτό!?!?!
Καταρχάς καμία σχέση (σε μέγεθος και χώρους) με τα άλλα που κοιτάς, είναι αρκετά μικρότερο. Επίσης το νέο Countryman, εκτός του ότι είναι προς το άσχημο (το χάλασαν σε σχέση με το 1ης γενιάς) δεν θα το έλεγα SUV πλέον αλλά crossover προς το station βασικά. Δεν κάνει τίποτα καλά...!! Επίσης είναι αναίτια σκληρό (κοπανάει) και ακριβό. Δεν θα το κοίταζα καν, εκτός εαν θες το 'image' του brand name. Όμως πολύ καλύτερο αυτοκίνητο η Χ1, εαν θές να πάς στο γκρούπ.
Και φυσικά, από όλα όσα κοιτάς (απορώ γιατι το ψάχνεις ακόμα, εαν σου βγαίνουν τα 'κουκιά') η DS7 είναι μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο...δεν υπάρχει σύγκριση.
-
konstantinosnov wrote:
Γιατί να το κάνεις αυτό!?!?!
Καταρχάς καμία σχέση (σε μέγεθος και χώρους) με τα άλλα που κοιτάς, είναι αρκετά μικρότερο. Επίσης το νέο Countryman, εκτός του ότι είναι προς το άσχημο (το χάλασαν σε σχέση με το 1ης γενιάς) δεν θα το έλεγα SUV πλέον αλλά crossover προς το station βασικά. Δεν κάνει τίποτα καλά...!! Επίσης είναι αναίτια σκληρό (κοπανάει) και ακριβό. Δεν θα το κοίταζα καν, εκτός εαν θες το 'image' του brand name. Όμως πολύ καλύτερο αυτοκίνητο η Χ1, εαν θές να πάς στο γκρούπ.
Και φυσικά, από όλα όσα κοιτάς (απορώ γιατι το ψάχνεις ακόμα, εαν σου βγαίνουν τα 'κουκιά') η DS7 είναι μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο...δεν υπάρχει σύγκριση.
Με κάλυψε Φάνη η ανάλυση...Τα κουκιά βγαίνουν .Άλλωστε κ το countryman σε έκδοση plug το κοίταξα.Το tigusn ομοίως με το χτίσιμο εκεί έβγαινε περί τα 45000.Απλα είπα να κοιτάζω πριν την τελική απόφαση.Ισως με φοβίζει λίγο και η Ds ,λέω ίσως
-
Κάτσε γιατί εαν μιλάς για το Countryman E, αλλάζει το πράγμα...όχι ως προς το Μινι σαν αυτοκίνητο, αλλά το PHEV είναι ένας σημαντικός λόγος να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο εαν έχει χώρο να το φορτίζεις και σε καλύπτει η αυτονομία για την καθημερινή σου μετακίνηση. Μειώνεις δραματικά το κόστος κίνησης. Και έχεις και επιδόσεις.
Η DS γιατί σε φοβίζει?
-
Κάτσε γιατί εαν μιλάς για το Countryman E, αλλάζει το πράγμα...όχι ως προς το Μινι σαν αυτοκίνητο, αλλά το PHEV είναι ένας σημαντικός λόγος να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο εαν έχει χώρο να το φορτίζεις και σε καλύπτει η αυτονομία για την καθημερινή σου μετακίνηση. Μειώνεις δραματικά το κόστος κίνησης. Και έχεις και επιδόσεις.
Η DS γιατί σε φοβίζει?
Ναι για το plug in έλεγα.Απο φόρτιση σπίτι στο οικιακό μόνο .άντε κ στη δουλειά.... Βέβαια αυτό είναι μαμά χωρίς έξτρα σε αυτή την τιμή που ανέφερα...Κ φυσικά με έβαλες σε σκέψεις με όσα είπες κ με όσα έχω διαβάσει εδώ περί ποιότητας...κ.λ.π.
Για την Ds σχετικά με το πόσο έχει απο-citroen-ποιηθει , και με την αντοχή αξιοπιστία σε βάθος χρόνου!
New MINI Forum